Kuuden vaiheen helppo juhlameikki – Jolien juhlameikkiopas

Kolkuttelevatko juhlat ovella, mutta juhlameikki on vielä hakusessa? Ei hätää juhlameikkioppaastamme löydät kaiken tarvitsemasi loihtiaksesi upean juhlameikin, ja mikä parasta, helposti! Samaa meikkiä sovellat kätevästi vaikkapa häihin, festareille, valmistujaisiin, rippijuhliin tai pikkujouluihin.

Seuraa näitä kuutta vaihetta, joilla saat aikaan yksinkertaisen mutta tyylikkään meikin juhliin – sillä välillä less is more!

Voit myös etsiä inspiraatiota meikkioppaistamme tai Jolien vuosien aikana julkaisemista meikkiblogeista, joista kokosimme parhaat tälle sivulle.

Näin syntyy kevyt ja tyylikäs juhlameikki

1. Pohjatyöt kuntoon

Paras pohja meikille on tasainen ja hyvinvoiva iho, jolle on helppo levittää meikki. Kaunis ja kestävä meikki alkaa siis jo ihon valmistelusta: kuorimisesta, kosteutuksesta, kirkastuksesta.

Kuori iholta juhlia edeltävänä iltana kuolleet ihosolukot ja tarjoile iholle tehoannos hyvinvointia kasvonaamiolla, jolloin ihosi on valmis säteilemään juhlapäivänä.

Aamulla, juuri ennen meikkiä monelle riittää kasvojen huuhtelu ja raikastaminen vedellä. Jos ihosi on rasvainen tai epäpuhdas, voit puhdistaa kasvot puhdistustuotteella.

Tarjoile iholle kosteutta ennen meikkiä. Iho janoaa vesi- ja öljykosteutta, joten jokaisen minimalistinkin rutiiniin tulisi kuulua ainakin kasvovesi sekä öljypohjainen voide tai kasvoöljy. Öljy lukitsee vesikosteuden ihoon, pitäen ihon kosteutettuna pitkäkestoisesti. Öljy voi olla hyvin kevytkin, eikä tarkoituksena ole, että iho jää öljyisen kiiltäväksi meikin alle. Ihosi tarpeiden mukaan käytä tavalliseen ihonhoitorutiiniisi kuuluvia muitakin tuotteita, kuten seerumia, kasvovoidetta ja silmänympärysvoidetta.

Koska hyvinvoiva iho on paras “meikkimme”, kannattaa siitä pitää huolta päivittäin. Näin iholle ei tarvitse yrittää tehdä sen kummempia ihmeitä juuri ennen juhlia. Kuorinta kerran viikossa pitää karheudet poissa ja ihon vastaanottavaisena hoitotuotteille, jolloin iho saa niistä suurimman hyödyn irti ja sinä vastinetta rahoillesi jokaisesta kallisarvoisesta tipasta.

Salaisuus superkestävään meikkipohjaan löytyy primerista eli meikinpohjustustuotteesta. Se pitää meikin paikallaan koko päivän, eivätkä meikkipohjan tuotteet valu pois paikoiltaan tai keräänny juonteisiin.

2. Jätä meikkipohja kuulaaksi

Juhlameikissä maksaa vaivaa panostaa meikkipohjaan. Huolellisesti tehty meikkipohja pysyy hyvin mukana juhlien menossa ja sille on helppoa lähteä lisämään muita meikkejä. Panostus meikkipohjaan ei välttämättä tarkoita normaalia paksumpaa kerrosta meikkivoidetta, vaan pikemminkin meikkivoiteen huolellista häivytystä ihoon. Lisää meikkivoiteen jälkeen peitevoidetta silmien alle sekä muille alueille, jotka kaipaavat enemmän peittoa.

Taputtele väritöntä irtopuuteria kasvojen keskelle, eniten kiiltäville alueille, kuten nenän, silmien ja otsan alueelle. Maltillisesti käytettynä puuteri kiinnittää meikin ja taittaa ihon kiiltoa, mutta jättää kasvot luonnollisen hehkuviksi.

3. Tuo kasvoille muotoa ja lämpöä aurinkopuuterilla

Sudi kasvoille lämpöä aurinkopuuterilla. Kasvojen reunoille ja poskipäiden alle sopii mattaisempi, hieman viileämpi sävy jolla muotoillaan kasvoja, ja kasvojen korkeimmille kohdille poskipäille, ohimoille ja nenänvarteen lämpimämpi, kivaltavampi sävy joka tuo kasvoille lämpöä ja kevyttä päivetystä. Jos et ole varma aurinkopuuterin kanssa, helppo kikka on sutia lämmintä aurinkopuuteria kevyesti poskipäille häivyttäen kohti korvaa.

4. Poskipuna herättää meikin eloon

Poskipuna muotoilee ja korostaa kasvojen piirteitä. Se herättää ihon ja meikin henkiin. Poskipunan paikka on poskipäällä, posken korkeimmalla kohdalla, josta sitä sipaistaan kohti kulmaluita. Voit myös rohkeasti kokeilla sopivaa poskipunan paikkaa, esimerkiksi tupsutella väriä keskemmäs kasvoja lähemmäs nenänvartta ja todella kevyesti nenänvarteen.

5. Tumma tai raikas silmämeikki

Juhliin sopiva silmämeikki voi yhtä hyvin olla niin näyttävä smoky eye kuin hienovaraisempi, yksinkertainen silmämeikki. Meikkaamisesta ei kannata tehdä itselleen liian monimutkaista, sillä kaunis ja juhlava lopputulos syntyy jo yhdellä luomivärisävyllä ja ripsivärillä.

Pohjusta silmämeikki peitevoiteella ja puuterilla tai pohjustusvoiteella, niin upea meikki kestää kauniina pidempään.

Lisää luomille luomiväriä ja häivytä reunat huolellisesti. Värin valinnassa voit käyttää luovuutta! Ehkä trendivärejä; glitteriä, jotain raikasta, neon-väriä tai pastellia? Neutraalit ruskean ja kullan sävyt ovat myös upeita kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Silmämeikin toinen askel on tumma ripsiväri. Vielä huolitellumman silmämeikin saat tekemällä ripsien tyveen ohuen rajauksen kynällä ja taivuttamalla ripset ennen ripsivärin levitystä. Psst. myös silmänrajauskynän värillä voi tuoda meikkiin mielenkiintoista tvistiä! Miten olisi pinkki tai sininen rajaus?

Luonnolliset, tuuheat kulmakarvat viimeistelevät katseen. Tee kulmakynällä pieniä vetoja kohtiin, joissa kulmakarvat näyttävät epätasaisilta, pehmennä jälki kulmaharjalla ja sudi kulmat kuosiin (sävytetyllä) kulmageelillä.

6. Huulipuna tuo juhlavuutta

Huulipuna taikoo yksinkertaisimmankin meikin juhlalookiksi. Valitse juhliin oma suosikkisävysi, jossa olosi on itsevarma! Rajaamalla huulet huultenrajauskynällä saat huulimeikistä vielä kestävämmän ja näyttävämmän.

+1 Kaunis päivetys juhliin

Hehkuva ja päivettynyt iho nostaa juhlameikin ja -asun uudelle tasolle. Korosta ihon hehkua levittämällä myös vartalon iholle itseruskettava ennen juhlia. Mádaran Fake It on ehdoton suosikkimme!

Kesäisenä juhlapäivänä iho on hyvä muistaa suojata auringolta. Juhla-asussa helposti palavat kohdat, kuten olkapäät, solisluut, rinta ja korvanlehdet jäävät usein paljaaksi. Juhlien jälkeen illalla peilistä voi näkyä punoittava iho, kun paahtava aurinko on päässyt yllättämään juhlijan. Meillä on sinulle vinkki! Mádaran I-H-A-N-A Beach BB-voide vartalolle sisältää kevyen suojakertoimen ja tuo iholle samalla heleän helmiäiskimalluksen. Pienehkö 100 ml purnukka mahtuu mukaan juhlakassiin, josta sitä voi lisäillä iholle pitkin päivää.

Poimi parhaat tuote- ja tekniikkavinkit oppaistamme

Juhlameikki Jolie Shop & Spa Helsinki

Haluatko panostaa juhlameikkiin ja tulla ammattilaisen meikattavaksi? Voit varata ajan juhlameikkiin Jolien myymälään Töölöön. Loihdimme sinulle upean, toiveittesi mukaisen ja kestävän meikin. Varaa aika soittamalla.

Pikkujoulukauden ihanimmat – näyttävä meikki

Inspiraatiota kesäjuhliin – kesäinen juhlameikki

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.