D-vitamiinit

Keho tuottaa rasvaliukoista D-vitamiinia auringon UVB-säteistä, mutta Suomessa varsinkaan pimeän talven aikana saantisuositus ei täyty, joten vitamiinia on hyvä nauttia ravintolisänä. Lue lisää D-vitamiinista.

Alennus-%
Tuotekategoria
Iho-ongelma
Ihon pohjasävy
Ihonsävy
Ihotyyppi
Lopputulos
Peittävyys
Preferenssit
Sertifikaatti
Tuotemerkki
Tuotetyyppi
Tuotteen ominaisuudet
Sopii erityisesti

Näytä kaikki 7 tulosta

Lehdestä tunnistat luonnonkosmetiikkatuotteen.

D-vitamiini

Keho tuottaa rasvaliukoista D-vitamiinia auringon UVB-säteistä, mutta Suomessa varsinkaan pimeän talven aikana saantisuositus ei täyty, joten vitamiinia on hyvä nauttia ravintolisänä. D-vitamiini edistää kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymistä ja hyödyntämistä kehossa. Se myös ylläpitää veren kalsiumtasoa sekä luiden ja hampaiden hyvinvointia.

Kalsium on välttämätön luiden ja hampaiden terveydelle sekä lihasten toiminnalle. Ilman riittävää D-vitamiinia elimistö ei pysty hyödyntämään kalsiumia tehokkaasti, mikä voi johtaa luuston heikentymiseen ja osteoporoosiin.

D-vitamiini edistää myös immuunijärjestelmän toimintaa elimistössä sekä lihastoimintaa. Se auttaa torjumaan tulehduksia ja edistää solujen normaalia toimintaa. D-vitamiinilla voi olla positiivisia vaikutuksia sydän- ja verisuoniterveyteen sekä mielialaan.

D-vitamiinin puute on yleinen ongelma erityisesti pohjoisilla leveysasteilla, joissa auringonvaloa ei ole riittävästi saatavilla talvikuukausina. Lisäksi monet viettävät suurimman osan ajasta sisätiloissa tai aurinkoisina aikoina käyttävät aurinkosuojavoidetta, mikä estää D-vitamiinin muodostumista iholla.

D-vitamiinipuutoksen oireita voivat olla väsymys, lihaskivut, heikentynyt vastustuskyky ja masennusoireet. Vakava D-vitamiinin puutos voi johtaa luuston sairauksiin.

D-vitamiini ja iho

Tiesitkö, että D-vitamiinilla on myös merkittävä vaikutus ihon terveyteen? D-vitamiinin puute voi johtaa erilaisiin iho-ongelmiin, kuten ihon suojamekanismin heikkenemiseen. Iho tarvitsee riittävästi D-vitamiinia pysyäkseen terveenä ja vahvana.

D-vitamiinin puute voi aiheuttaa esimerkiksi kuivuutta tai hilseilyä. D-vitamiinin puute voi altistaa myös ihosairauksille, kuten psoriasikselle tai atooppiselle ekseemalle.

D-vitamiini auttaa ehkäisemään ihon ikääntymistä. D-vitamiinin avulla iho pystyy paremmin torjumaan vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita ja säilyttämään nuorekkaan ulkonäön pidempään.

Vaikka auringonvalo on tärkeä D-vitamiinin lähde, liiallinen auringonotto voi myös aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista sekä pahimmillaan ihosyöpää. Siksi on tärkeää muistaa, että D-vitamiinin saanti ei saisi perustua pelkästään auringonvaloon vaan ihoa tulee suojata liialta auringon säteilyltä. Lue lisää D-vitamiinisynteesistä ja terveellisestä määrästä auringonvaloa.

D-vitamiinin lähteet ja saantisuositus

On tärkeää varmistaa riittävä D-vitamiinin saanti ruokavalion avulla tai tarvittaessa ravintolisien avulla.

Missä on paljon D-vitamiinia? Hyviä lähteitä ovat rasvaiset kalat kuten lohi ja makrilli, kananmunankeltuaiset sekä maitotuotteet. Talvikaudella D-vitamiinia on suositeltavaa ottaa ravintolisänä riittävän saannin varmistamiseksi.

D-vitamiinin saantisuositus ravinnosta on lapsille ja aikuisille 10 mikrog/vrk ja yli 75-vuotiaille 20 mikrog/vrk.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.