Ihonhoito

Tummat silmänaluset pois kotikonstein

08.07.2022, Jolie

Katsooko sinua peilistä panda? Tummat silmänaluset tai silmänympärykset vaivaavat useimpia meistä ainakin toisinaan. Selvitimme, mistä ongelma johtuu ja miten sitä voi helpottaa kotikonstein.

Silmänympärysvoidetta silmän alapuolella.

Mikä vaikuttaa silmänympärysihon sävyyn?

Silmänalusten tummuus johtuu oikeastaan kolmesta eri asiasta: ihonalaisista verisuonista, silmänympärysihon ohuudesta ja läpikuultavuudesta sekä ihon pigmentoitumisesta. Silmänympäryksen tummuus ja niiden koostumus vaihtelee paljon ihmisestä toiseen: osalla saattaa tummuus johtua enemmänkin hyperpigmentaatiosta kuin verisuonien läpikuultavuudesta. On hyvä tutkia hieman omaa ihoa ja valita tilanteeseen sopivat keinot sen perusteella.

Mistä tummat silmänaluset johtuvat?

Silmänympäryksien tummuutta on kahdenlaista: tilapäistä ja pysyvämpää. Tilapäinen tummentuminen on yleensä peräisin jonkinlaisesta muutoksesta. Muutos voi olla esimerkiksi ihoa ärsyttävä meikki- tai muu tuote, huonot yöunet, pitkäksi venähtäneet juhlat tai tilapäinen stressi. Nämä muutokset palautuvat yleensä muutamassa päivässä.

Pidempiaikainen tummuus on monimutkaisempi asia. Tähän voi vaikuttaa esimerkiksi huono unenlaatu, ohentunut silmänympärysiho etenkin ikääntymisen myötä, aurinko, silmänympärysalueen kuivuminen, huonot elämäntavat, allergiat, geenit ja jopa jotkut sairaudet.

Osalle ihmisistä taipumus tummiin silmänalusiin on suurempi kuin toisilla, mutta pienillä muutoksilla voi saada aikaan ison eron ja saada tummuutta helpotettua.

Mitä voin tehdä vähentääkseni tummia silmänalusia?

1. Nuku paremmin

Helpommin sanottu kuin tehty, mutta tärkeää. Unen laatu ja elämäntavat kannattaa tarkistaa huolimatta siitä, kärsitkö tummista silmänalusista vai et. Monipuolinen ruokavalio, liikunta ja riittävä, laadukas uni vaikuttavat terveyteen niin monella tavalla, että siitä kannattaa pitää hyvää huolta.

2. Suojaudu auringolta

Aurinko on yksi suurimmista ihon ennenaikaista vanhenemista kiihdyttävistä tekijöistä. Se voi aiheuttaa hyperpigmentaatiota, ihon kuivumista ja kimmoisuuden menetystä, puhumattakaan ihosyöpäriskin lisääntymisestä ja palamisesta. Suosittelemme aurinkosuojan käyttöä ympäri vuoden, mutta erityisesti kesäisin!

Fysikaaliset suojat sopivat yleensä paremmin herkkäihoisille. Niitä on myös sävytettyinä, joten jos et halua käyttää paksua meikkiä, saattaa pelkkä sävytetty aurinkovoide tarjota riittävää ehostusta! Mádaran Plant Stem Cell Ultra-Shield Sunscreen on kevyesti sävytetty, joten se tarjoaa aurinkosuojan lisäksi tasoittavaa sävyä ja hehkua. Tutustu myös Jolien aurinkovoideoppaaseen.

Fysikaaliset aurinkosuojavoiteet ovat hellempiä myös silmänympärysiholle. Kannattaa myös olla fiksusti tyylikäs: anna isojen aurinkolasien ja hatun kruunata kesälook ja viimeistellä silmien suojaus!

3. Kosteuta ihoa

Silmänympärysiho on valmiiksi jo erittäin ohut ja sen oheneminen paljastaa silmien alla olevia verisuonia. Tämän takia ihon pitäminen kosteana on erityisen tärkeää: sekä sisäisesti juomalla paljon vettä ja ulkoisesti levittämällä kosteuttavia tuotteita. Esimerkiksi hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti ja ehkäisee samalla juonteita.

4. Verenkierron tukeminen

Silmänalusten tummuutta voi häivyttää tukemalla verenkiertoa silmien alla. Esimerkiksi kryoterapialla verenkierto saadaan hyvin liikkeelle kylmän avulla. Älä kuitenkaan ärsytä herkkää silmänympärysihoa paljailla jääpaloilla. Tähän on olemassa helppo kikka: kylmät lusikat, joita pidetään hellävaraisesti silmien alla hetken aikaa. Voit myös pitää silmänympärysvoidetta jääkaapissa.

Mádaran Time Miracle Wrinkle Resist -silmänympärysvoiteen applikaattori.

Joissain voiteissa on metallinen applikaattori, joka luo saman efektin ja voit levittää samalla tuotetta. Esimerkiksi Patykan Energizin Eye Gel -geelin roll-on-applikaattorissa on viilentävä metallikuula, ja Mádaran Time Miracle Wrinkle Resist -voiteessa on teräksinen applikaattori. Tuote on saatavilla myös ilman applikaattoria, jos on jo aiemmin hankkinut applikaattorin.

5. Silmänympärysalueen hoitaminen

Iho silmien alla on hyvin ohutta ja herkkää, joten sen hoitamisessa olisi hyvä käyttää sille suunniteltuja tuotteita. Myös meikkiä puhdistaessa on tärkeää käyttää hellävaraisia tuotteita, jotka irrottavat silmämeikin ilman ylimääräistä hankausta. Näin et vahinoita silmänalusia lisää päivittäin.

Novexpert Cleansing Oil With 5 Omegas -puhdistusöljy irrottaa helposti myös vedenkestävän meikin. Tämän jälkeen voit puhdistaa jäämät esimerkiksi Taika Sensitive -puhdistusemulsiolla.

Mitkä raaka-aineet auttavat silmänympärysiholla?

Kofeiini vilkastaa verenkiertoa ja häivyttää tummia silmänalusia. Kofeiini poistaa myös turvotusta silmien alta. Kokeile esimerkiksi Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Eye Brighteneria tai Absolutionin Le Soin Regard -voidetta.

Retinoli eli A-vitamiini on suosittu raaka-aine anti-age tuotteissa. Bakuchiol on hyvin samanlainen ja erittäin suosittu ja trendikäs luonnonkosmetiikan raaka-aine. Se auttaa taistelemaan Ikääntymisen merkkejä kuten juonteita vastaan. Iho pysyy kiinteänä ja silmänalusilla ihon kimmoisuus paranee eikä silmänalusien tummuus pääse kuultamaan ohentuneen ihon läpi. Kokeile esimerkiksi Laveran Firming Eye Cream.

C-vitamiini kirkastaa ihoa ja tekee siitä säteilevän. Silmänalusilla kirkastus neutraloi tummuutta. Novexpertin C-vitamiinilinjasta löytyy oivallinen Radiance Lifting Eye Contour.

Hyaluronihappo on hyvin suosittu ihonhoitotuotteissa sen kosteudensitomiskyvyn vuoksi. Ihon kuivuessa se menee kasaan ja tämä voi tehdä silmänalusten tummuudesta näkyvämpää sekä johtaa ennenaikaisiin juonteisiin. Kosteuttavat tuotteet pitävät ihon nuorekkaan täyteläisenä ja kimmoisana. Hyaluronihappoa sisältävät esimerkiksi Green Skincarein YOUTH+ Eye Contour Cream, Essen Sensitive Eye Cream.

K-vitamiini on paljon käytetty raaka-aine ihon paranemista nopeuttavissa tuotteissa. Silmänympärysvoiteissa se tehoaa parhaiten juuri tummiin silmänalusiin. Juice Beautyn Green Apple Brightening Eye Cream sisältää runsaasti myös muita vitamiineja.

Neal Yard Remediesin ja Essen silmänympärysvoiteet.

Neal’s Yard Remediesin ja Essen silmänympärysvoiteet.

Mitä tehdä, kun ilmettä pitäisi saada piristettyä samantien?

Kun haluat välittömästi eroon tummista silmänalusista, on aika kääntyä meikkien pariin. Paras tapa peittää tummat rinkulat riippuu paljon tummuuden sävystä ja intensiivisyydestä. Jos silmänaluset ovat vain hieman tummat, voi olla riittävää käyttää peittävää peitevoidetta ja kenties kirkastavaa kellertävää puuteria.

Peitevoide

Peitevoiteen valinnassa kannattaa valita asteen tai pari tavallista meikkivoidetta vaaleampi sävy, jotta tuote samalla kirkastaa kasvoja. Valo voi myös antaa lisäpeittoa silmien alla olevaan tummuuteen. Tuotteen valinnassa kannattaa ottaa huomioon peitevoiteen sävy. Esimerkiksi hieman punertava peitevoide voi tuoda sinertäville silmänalusille lisää pirteyttä.

Värikorjaus

Jos silmänaluset ovat kovin tummat, kannattaa tilannetta avustaa värikorjaamisella. Tätä varten analysoi tilannetta tarkemmin: jos katsot silmänalusia peilistä, ovatko ne minkä väriset? Siniset, pikemminkin violetit vai jotakin siltä väliltä? Silmänaluset voivat olla myös ruskeat. Tämä vaikuttaa käytettävän tuotteen sävyn valintaan.

Jos löydät sinisen sävyjä, valitse oranssin värinen, violetin tapauksessa keltainen, jos jotain siltä väliltä, persikan sävyinen ja ruskean tapauksessa joko keltainen tai persikan värinen.

Korjausväriä levitetään hyvin vähän, ja vain niille alueille, joissa tummuutta näkyy. Ei siis koko silmienalusille. Tarkoituksena ei ole peittää tummuutta täysin värillä, vaan tuoda lisävivahteita, jotta peitevoiteen levittämisen jälkeen silmänaluset ovat kirkkaamman ja terveemmän näköiset.

Muista levittää tuote hyvin, jottei siihen jää tarkkoja rajoja. Tuotetta kannattaa levittää mahdollisimman ohuelti.

Tämän jälkeen levitetään peitevoidetta silmien alle. Suosittelemme työskentelemään mahdollisimman ohuilla kerroksilla, jolloin lopputuloksesta tulee mahdollisimman luonnollisen näköinen. Alla olevassa kuvassa on käytössä Kjaer Weisin Concealer sävyssä F110. Loistava apuväline on sivellin, esimerkiksi tämä Kjaer Weisin Buffer Concealer Brush.

Kjaer Weisin Invisible Touch Concealer sävyssä F110.

Malli ennen ja jälkeen Kjaer Weisin Invisible Touch -peitevoiteen lisäämistä (sävy F110).

Viimeistely puuterilla

Peitevoiteen levittämisen jälkeen kannattaa levittää hipaisu puuteria, jotta meikki pysyy kauniina koko päivän. Jos haluat, voit levittää puuteriksi kirkastavaa kellertävää puuteria. Esimerkiksi Couleur Caramelin HD Mineral Powder on saatavilla useammassa sävyssä. Tuote on kevyt ja sisältää hoitavia öljyjä, jolloin iho ei pääse kuivumaan. Lopputuloksena on samettinen ihotuntuma.

Parhaat tuotteet silmänympärysiholle

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.