puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Kauneuden ja hyvinvoinnin verkkokauppa

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä jokaiseen tilaukseen

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 79 euron tilauksiin

Kolmekymppinen iho

Miten hoitaa kolmekymppisen ihoa, jotta se voi hyvin? Katso asiantuntijoidemme vinkit ja tuotesuositukset +30-vuotiaan ihon hoitoon.

Puhdistustuotteet | Kasvovedet
Seerumit | Kasvovoiteet ja -öljyt
Silmänympärysvoiteet | Naamiot ja kuorinnat
Hiustuotteet | Vitamiinit

Vaikka sisäinen lapsemme ei aikuistuisi koskaan, iho alkaa aikuistua jo kolmeakymppiä lähestyttäessä. Kolmenkympin kieppeillä ihon kollageenin ja elastiinin tuotanto alkavat luonnollisesti pikkuhiljaa vähenemään. Samoin käy ihon kyvylle sitoa kosteutta. Toisin sanoen ihossa alkavat pikkuhiljaa näkymään ensimmäiset niin sanotut ikääntymisen merkit, kuten ensimmäiset hienot juonteet, joita ihon mahdollinen kuivuus saattaa korostaa.

Ympäristön mukanaan tuomat rasitteet, kuten uv-säteilyn vaikutukset pigmenttiin ja tekstuuriin voivat alkaa näkyä ihossa. Läpikäymme mahdollisesti monenlaisia elämäntilanteita, kuten raskauden ja imetyksen aiheuttamia hormonaalisia muutoksia, stressiä, painonmuutoksia tai terveyshuolia, jotka kaikki vaikuttavat ihomme vointiin.

Tässä iässä hormonitoiminta naisilla vaikuttaa jälleen ihon toimintaan, erityisesti lähennyttäessä neljääkymmentä, jolloin rosacea ja muut iho-ongelmat puhkeavat helpommin. Ruuhkavuosien vähäiset unet saattavat näkyä ihossa.

Koska olemme yksilöitä, vaikuttavat elämäntapammekin meihin yksilöllisesti. Haluamme painottaa, ettemme ole toistemme kopioita, ja hoitorutiineissa ja -tuotteissa on otettava aina huomioon oman ihon tarve.

Kolmekymppisen ihon hoito

Ihon ikääntymisen merkkejä ennaltaehkäisevä ihonhoito kannattaa aloittaa jo alle 30-vuotiaana. Kolmenkympin kynnyksellä voi ottaa käyttöön ensimmäiset spesifisti ikääntymisen merkkejä ehkäisevät tuotteet oman ihon tarpeita kuunnellen. Kaikkien ihonhoitorutiinin tuotteiden ei ole missään nimessä tarpeen olla “anti-age”, vaan aluksi yksikin täsmätuote riittää hyvin. Tärkeintä iholle on lempeä puhdistus ja ihon kosteustasapainon ylläpito.

Ihon ikääntyessä lisätään vähän tehoja, ja tuodaan mukaan antioksidantit, joilla voidaan ehkäistä ja korjata soluvaurioita. Aikuista kolmekymppistä ihoa ravitaan pehmentävien ja uudistavien kasviöljyjen ja tehokkaiden kasviuutteiden voimalla, jolloin iän mukanaan tuomia muutoksia, kuten kosteuden puutetta ja kuivuutta, hienoja juonteita sekä ihokudosten veltostumista pystytään ehkäisemään. Elvyttävämmät anti age -tuotteet otetaan joko kuuriluontoiseen tai säännölliseen käyttöön tehobuustaamaan ihoa. Ehdottoman tärkeänä on tehokas silmänympärystuote.

Hoitolahoidossa keskitytään hoitamaan ja hidastamaan stressin aiheuttamaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Rentoutuminen ja hermoston rentoutus ovat usein tässä vaiheessa erittäin tärkeitä, jotta saadaan hyvät oksitosiini-hormonit liikkeelle. Tähän erityisen tehokkaita ovat vartalohoidot.