Ihonhoito

Jolien ihonhoitotarinat: Kirsi & atopia kokemuksia

03.10.2022, Jolie

Artikkelia on päivitetty 27.10.2023.

Kirsin iho on ollut herkkä ja reaktiivinen lapsuudesta saakka. Iho-ongelma diagnosoitiin atooppiseksi ihottumaksi jo varhaisessa vaiheessa. Kirsi on kokeillut atopian hoitoon jos jonkinlaisia keinoja ja oppinut tasapainoilemaan iho-ongelman kanssa, kuitenkaan läpimurtoa tekemättä.

Tässä blogissa Kirsi kertoo, kuinka reaktioherkkä atooppinen ihottuma lopulta rauhoittui ja iho tasoittui. Katso artikkelin lopusta päivitetyt kuvat Kirsin ihosta lokakuussa 2023.

Disclaimer: Kirsi työskentelee Jolien myyntipäällikkönä.

Kirsin iho ennen Esse Signature -kasvohoitoa ja Essen käytön aloitusta. Kuvassa iholla on kevyt meikkipohja.

Kirsin atooppinen iho ennen

Millainen ihonhoitohistoria sinulla on?

“Minulla on aina ollut reaktiivinen ja tulehdusherkkä iho. Lapsena ja teini-iässä kärsin kutiavista ihottuma-alueista: iho oli usein punainen, rikki ja kipeä, esimerkiksi hyttysen pistot saattoivat saada ihon tulehtumaan. Iho-ongelmani diagnosoitiin jo varhain atooppiseksi ihottumaksi ja erilaiset perus- ja kortisonivoiteet sekä muun muassa valohoidot tulivat tutuiksi hoitokeinoiksi. Atopialle tyypillisesti ns. pahin atopia-alue vaihteli eri ikävaiheissa vartalon eri alueilla sekä kasvoissa ja päänahassa. Myös elämäntilanteet ovat vaikuttaneet atopiaan ja esimerkiksi opiskeluaikana epäsäännöllinen elämäntyyli ärsytti ihoa.

Aikuisiällä iho on rauhoittunut ja atopia pysyy pääosin hallinnassa säännöllisellä ihonhoidolla sekä kohtuu säännöllisillä elämäntavoilla. Atopialle tyypillisesti iho voi kuitenkin yhtäkkiä vetää ns. herneen nenään ja iho lehahtaa ärhäkän näköiseksi. Vaikka pahat atopialehahdukset ovat aikuisiällä harvinaisempia, on ihoni edelleen todella herkkä reagoimaan, se on kirjava ja punoittaa herkästi. Esimerkiksi urheilu ja hikoilu, vahva meikkaaminen, säätilan vaihtelut ja alkoholin nauttiminen ärsyttävät ihoa ja saavat sen punaiseksi ja ärtyneen näköiseksi. Ihoni myös tukkeutuu helposti, sille tulee epäpuhtauksia ja ihohuokoset ovat laajentuneet erityisesti nenän ja leuan alueelta.”

Millaisia keinoja olet kokeillut atooppisen ihon hoitoon?

“Minulla on ollut aiemmin käytössä vartalolla apteekin perusvoiteita reseptillä sekä kortisonivoiteita tarvittaessa. Kasvojen iholla olen käyttänyt erilaisia herkän ihon tuotteita ja sarjoja.

Atooppinen iho nauttii säännöllisestä elämästä, jossa ihoa ei ärsytetä. Pyrinkin syömään hyvin ja monipuolisesti sekä huolehtimaan riittävästä unensaannista.

Ihonhoitotuotteiden ja meikkien suhteen olen aika tarkka ja valikoiva, koska liian voimakkaat tai hajustetut tuotteet saavat ihoni reagoimaan.

Loppujen lopuksi iho elää kuitenkin minun ehdoillani eikä toisin päin: vaikka tiedän hyvin, että esimerkiksi hikoilu ja alkoholin käyttö ärsyttävät ihoani, en todellakaan tingi rakkaista liikuntaharrastuksistani tai jätä ottamatta lasia viiniä, jos mieleni sellaista tekee.”

Kirsin atopian hoito Joliessa

Oletko löytänyt atopiaan toimivia tuotteita tai rutiineja?

“Säännöllinen päivittäinen peruskosteuttaminen on atooppisen ihon hoitamisen kulmakivi. Vaihdoin ihonhoitotuotteeni noin puolitoista vuotta sitten luonnonkosmetiikkaan ja kokeilin useampia herkälle iholle sopivia tuotteita ja sarjoja. Ihoni on ollut ihan ok-kunnossa, mutta en ole huomannut merkittävää eroa aiempaan verrattuna. Ihon punaisuus, epätasaisuus ja ärsyyntymisreaktiot eivät ole juuri lieventyneet. Mitä luultavimmin en vain ole osannut itse valita herkälle iholleni parhaiten sopivia tuotteita.

Kaipasin ammattimaista apua ihonhoitooni ja kävin syyskuussa 2022 Jolie Spassa Esse Signature -kasvohoidossa, jonka yhteydessä valittiin juuri minun iholleni sopivat kotihoitotuotteet. Jolien asiantuntijoiden suosituksesta aloitin Essen Sensitive -linjan tuotteiden käytön ja jätin samalla pois kaikki muut ihonhoitotuotteet. Tavoitteena oli tasapainottaa ihoa ja alentaa ihon reaktiotasoa. Nenän ja leuan alueen epäpuhtauksia rauhoittamaan sain viikoittaiseen käyttöön Essen syväpuhdistavan Detox-naamion.”

Kirsin iho ilman meikkiä, kun Esse-kasvohoidosta ja Essen tuotteiden käytön aloituksesta on noin kolme viikkoa.

Millaisia tuloksia olet saanut?

“Olen käyttänyt Essen tuotteita nyt noin kolmen viikon ajan ja iho tuntuu rauhalliselta ja tasaiselta. Esimerkiksi hikisen juoksulenkin jälkeen iho ei ole ollut tulipunainen ja erilaiset ärsytysreaktiot ovat vähentyneet. Iho tuntuu tasaisemmalta, pienet röpelöt ovat kadonneet ja tuotteet imeytyvät iholle paremmin. Ihon väri on kauttaaltaan tasaisempi ja vähemmän punainen.

Olen todella tyytyväinen minulle suositeltuihin tuotteisiin ja odotan innolla, missä kunnossa ihoni onkaan lokakuun lopulla, kun menen seuraavan kerran Jolie Spahan hoidettavaksi ja takana on noin seitsemän viikkoa tuotteiden käyttöä.”

Mitä tuotteita erityisesti suosittelet atooppiselle iholle?

“Olen pitänyt kovasti kaikista minulle suositelluista Esse-tuotteista. Tuotteiden tuoksumaailma on mieto ja koostumukset mieluisia.

Erityisesti olen pitänyt Sensitive Resurrect Serum -seerumin ja Sensitive Nourish Moisturiser -kasvovoiteen yhdistelmästä meikin alla. Iho tuntuu tämän kombon jälkeen ihanasti kosteutetulta ja ravitulta, mutta tuotteet imeytyvät nopeasti ja jättävät iholle mattapinnan. Iltaisin olen lisännyt tähän komboon vielä Sensitive Protect Oil -kasvoöljyn.”

Kirsin ihon atooppiset oireet sekä ihon tekstuuri ja väri ovat selvästi tasoittuneet Essen tuotteiden käytön myötä. Kuvat on otettu ilman meikkiä.

Mitä haluat sanoa muille atooppisen ihon kanssa painiville?

“Atopia on ärsyttävä ja pahimmillaan kutiseva, kivulias ja näkyvyytensä takia itsetuntoonkin vaikuttava ihosairaus. Itse olen oppinut vuosien kuluessa elämään atopiani kanssa sopivassa balanssissa niin, että iho saa tarvitsemansa erityishuomion, mutta ei kuitenkaan rajoita elämää tai tekemisiäni.

Ihohuolia ei kannata jäädä murehtimaan yksin, vaan hakea apua asiantuntijoilta – oikealla hoidolla ja tuotteilla ihon kunnossa voi tapahtua ihmeitä!”

Kirsin ihon kuulumiset vuoden jälkeen lokakuussa 2023

Miten iho voi nykyään?

“Reilun vuoden Esse-käytön jälkeen iho tuntuu rauhalliselta, sen sävy on tasoittanut ja kirkastunut. Myös ihohuokoset ovat pienentyneet selvästi. Meikkaaminen on todella paljon helpompaa ja meikki asettuu kauniimmin kuin aiemmin.”

Kirsin ihonsävy on tasoittunut, ihohuokoset supistuneet ja kiiltely vähentynyt. Iho ei ole enää yhtä reaktiivinen kuin ennen.

“Ihon rauhoituttua olen siirtynyt pikkuhiljaa Jolie Span asiantuntijoiden suosittelusta Sensitive-linjan tuotteista tehokkaampiin Esse Plus -linjan tuotteisiin. Uusi tuotesuosikkini on Esse Probiotic Serum+ -probioottinen seerumi, joka on tehnyt ihmeitä +40 v-ihoni kuulaudelle.”

Lue myös atooppisen ihon hoito-opas.

Blogisarjassa jaamme asiakkaidemme ihonhoitotarinoita: kamppailuja iho-ongelmien kanssa, ratkaisuja pitkään vaivanneisiin haasteisiin ja inspiraatiota parhaisiin tuotevalintoihin. Jos kaipaat ihonhoidon asiantuntijan apua, laita meille viestiä tai tule piipahtamaan myymälässä.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.