Kutiseva ja kuiva päänahka – Kuivan hiuspohjan hoito

Kutiseva, karhea, hilseilevä päänahka? Päänahan kuivuus johtuu usein kosteustasapainon häiriöstä. Kuiva iho voi olla periytyvää, mutta ihon kuivuuteen vaikuttaa myös ikä, hormonaaliset vaihtelut (kuten raskaus, imetys, vaihdevuodet), stressi ja ruokavalio. Myös lämpötilan vaihtelut voivat vaikuttaa ihon kuivuuteen ja talvisin päänahka voikin tuntua kuivemmalta ja oireilla vuodenaikojen vaihtelun vaikutuksen vuoksi. Myös allergiat ja jotkin kosmetiikan ainesosat voivat vaikuttaa päänahan kuivuuteen. Onkin erityisen tärkeää valita oikeat tuotteet kuivan päänahan hoitoon.

Joskus kuiva päänahka voi aiheuttaa myös hiusten pituuksien kuivuutta.

Hilse vai kuiva päänahka?

Hilseilevä ja kutiseva päänahka voi kertoa ihon kuivuudesta. Mistä sitten tunnistaa onko kyseessä hilse vai kuiva päänahka? Sen tunnistaa hilseen tyypistä. Jos hilse on pienikokoista ja valkoista, on yleensä kyse kuivasta ihosta ja niin sanotusta kuivasta hilseestä. Jos taas hilse on keltaista, rasvaista ja hiutaleet ovat suurempia, on kyse rasvaisen ihon hilseestä. Onkin tärkeää selvittää, onko kyseessä rasvainen hilse vai kuiva päänahka, jotta ongelmaa osataan hoitaa oikein. Lue lisää, miten tunnistat hilsetyypin ja hoidat hilsettä.

Kutiseva päänahka ja hilseily voi myös kertoa ihosairaudesta, kuten psoriasiksesta tai atooppisesta ihottumasta. Hiuspohjan tulehdus tai ekseema voi johtaa myös hiustenlähtöön, joten hiuspohjan hoitoon kannattaa kiinnittää huomiota. Jos päänahka kutisee ja hiukset lähtee, lue oppaamme hiustenlähdön hoitamiseen.

Jos hiuspohja on kuivunut ja ärtynyt, sen hoito tulisi aloittaa saman tien. Apu kuivaan päänahkaan löytyy tästä oppaasta!

Kuivan päänahan hoito

Kuiva ja kutiava päänahka kaipaa kosteutta. Onkin tärkeää valita kosteuttavat tuotteet kuivan hiuspohjan hoitoon. Hiuspohjan kosteutus ja kuivan päänahan hoito kotikonstein onnistuu seuraavilla vinkeillä.

Kuivan päänahan ja hiusten pesu

Mikä sitten on paras kuivan päänahan shampoo? Kuiva hiuspohja hyötyy hellävaraisista ja kosteuttavista shampoista. Valitse päänahkaa hoitava shampoo. Hiusten pesuvälin pidentäminen voi myös auttaa päänahan kuivuuteen. Vältä liian kuumaa vettä suihkussa, sillä se kuivattaa päänahkaa entisestään.

Kuivan päänahan ja hiuksien hoito

Hoitoaine tulee valita aina hiusten pituuksien kunnon mukaan: jos hiuksesi ovat kuivat, valitse kosteuttava hoitoaine. Värjätyt tai käsitellyt hiukset voivat tarvita esimerkiksi korjaavaa tai väriä suojaavaa hoitoainetta.

Erittäin kuiva hiuspohja voi hyötyä erilaisista tehohoidosta, kuten hiusnaamioista, -öljyistä ja -suihkeista, jotka antavat hiuksille ja hiuspohjalle extrakosteutusta. Jos hiuspohja kutisee ja on ärtyisä, valitse kutinaa helpottavia ja tasapainottavia tehotuotteita.

Kuivan päänahan ja hiusten muotoilutuotteet

Myös jotkut muotoilutuotteet voivat kuivattaa hiuksia ja hiuspohjaa. Onkin hyvä valita herkälle iholle sopivat ja kosteuttavat tuotteet kuivien hiusten muotoiluun.

Ravintolisät

Monipuolisen ruokavalion tueksi voi ottaa hiusten hyvinvointia tukevia ravintolisiä. B-vitamiinit sekä C- ja E-vitamiini tukevat hiusten hyvinvointia, joten niitä kannattaa suosia. Hyaluronihappo tukee ihon ja hiusten kykyä vastaanottaa kosteutta. Valikoimastamme löytyy myös monivitamiineja, jotka on kehitetty nimenomaan ihon ja hiusten hyvinvoinnin parantamiseen.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.