Näin valitset oikean meikkivoiteen sävyn

Meikkipohjan tuotteiden sävyn valitseminen saattaa joskus tuntua kinkkiseltä, mutta muutamalla vinkillä homma helpottuu huomattavasti. Selvitä ennen meikkivoiteen hankintaa itsellesi oman ihosi pohjasävy sekä ihon vaaleus-tummuusaste.

Tämän jälkeen meikkivoiteen koostumus, ihosi kunto ja ikä ratkaisevat loput. Seuraava ohjeistus auttaa yksilöllisten meikkipohjasävyjen valinnassa.

Mikä on oman ihosi pohjasävy?

Ihon oma pohjasävy on tavallisesti viileä ja punertava tai vaihtoehtoisesti lämmin ja keltapohjainen. Jälkimmäisen kohdalla puhutaan usein myös oliivisesta pohjasävystä.

Vaalea ja punertava?

Pohjoisen ihmiset ovat usein viileitä, luonnostaan vaalean tai melko vaalean ihonsävyn omaavia. Ihossa on niukasti pigmenttiä omasta takaa, ja se saattaa punertaa helposti erityisesti talviaikaan, saunan jälkeen tai vaativissa sääolosuhteissa.

Keltapohjainen?

Keltapohjainen iho näyttää usein luonnostaan hieman sävykkäämmältä kuin vaalea ja punertava iho. Kellertävä oliivi-ihokin voi olla hyvin vaalea, varsinkin pimeänä vuodenaikana. Se tavallisesti kuitenkin päivettyy vaaleaa ihoa helpommin.

Neutraali?

Joskus ihon oma sävy voi olla myös neutraali. Tällöin voi olla vaikea erottaa, taipuuko oman ihon paljas pohjasävy viileään vai lämpimään. Tarkastele ihosi pohjasävyä hyvässä luonnonvalossa ilman meikkiä. Kysy tarvittaessa apua ammattilaiselta tai varaa aika Jolien meikkiopastukseen.

Mikä on sävysi vaaleus-tummuusaste?

Meikkivoiteiden sävyvalikoima on tavallisesti merkitty numeroin. Valikoiman pienet numerot tarkoittavat tyypillisesti vaaleita sävyjä, kun taas suuren pään numerot ovat tummempia sävyjä. Usein nolla- ja yksi -merkityt numerot sopivat erittäin vaaleille ihonsävyille. Poikkeamia kuitenkin esiintyy.

Ihosi sävyaste on erittäin vaalea tai vaalea, jos iho on posliininen, ruskettuu heikosti ja lähentelet talvella kalkkilaivan kapteenia. Hiuksissasi saattaa olla punapigmenttiä, ja aurinko voi tehdä ihollesi pisamia.

Seuraava kakkos-kolmostaso osuu vaaleille ja keskivaaleille, joiden ihossa on kuitenkin jonkin verran sävyä, ja iho päivettyy kevyesti. Ykkös- ja kakkosiho ovat suomalaisille tavallisia. Tästä ylöspäin mentäessä aletaan lähennellä ruskettunutta tai pigmenttirikasta ihoa kunnes päästään jo keskitummaan ja tummaan ihonsävyyn skaalasta riippuen.

Meikkivoiteen koostumus vaikuttaa

Jos valitsemasi meikkivoide on kakkumainen, kiinteä ja/tai runsaasti peittävä eli pigmenttirikas, tuolloin oikean värin valitseminen on kriittisempää. Ohuen nestemäiset ja läpikuultavat meikkivoiteet antavat sävyssä enemmän anteeksi, sillä kevyempi sulautuu helpommin ihon omaan sävyyn.

Meikkivoide ja muut meikkipohjatuotteet kannattaa valita testaamalla sävyä kasvoille ranteen tai käden sijasta. Leukaraja tai kaula ovat usein hyviä paikkoja. Ikääntyneellä ja juonteisella iholla kannattaa välttää liian vaaleita ja runsaasti helmiäistä sisältäviä tuotteita.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.