Näin valitset oikean meikkivoiteen sävyn

Meikkipohjan tuotteiden sävyn valitseminen saattaa joskus tuntua kinkkiseltä, mutta muutamalla vinkillä homma helpottuu huomattavasti. Selvitä ennen meikkivoiteen hankintaa oman ihosi pohjasävy sekä ihon vaaleus-tummuusaste.

Tämän jälkeen meikkivoiteen koostumus, ihosi kunto ja ikä ratkaisevat loput.

Seuraava ohjeistus auttaa meikkivoidesävyn valinnassa. Tarkastele ihosi pohjasävyä hyvässä luonnonvalossa ilman meikkiä.

Kysy tarvittaessa apua Jolien ammattilaisilta ottamalla meihin yhteyttä tai varaa aika Jolien meikkiopastukseen (valitse SHOP – konsultaatiot).

Lämmin vai viileä? Näin tunnistat ihosi pohjasävyn

Ihon oma pohjasävy on tavallisesti viileä ja punertava tai vaihtoehtoisesti lämmin ja keltapohjainen. Jälkimmäisen kohdalla puhutaan usein myös oliivisesta pohjasävystä.

Viileä ja punertava?

Viileän sävyinen iho on ruusuinen, vaaleanpunertava ja sinertävän punainen. Jos saat pisamia ja palat helposti auringossa, ihosi on todennäköisimmin viileä pohjasävyltään. Punapohjaisessa ihossa on tyypillisesti niukasti pigmenttiä omasta takaa, ja se saattaa punertaa helposti erityisesti talviaikaan, saunan jälkeen tai vaativissa sääolosuhteissa.

Lämmin ja keltapohjainen?

Keltapohjainen iho näyttää hieman kullansävyiseltä, kellertävältä tai persikkaiselta. Se on usein luonnostaan hieman sävykkäämmäpi kuin punertava iho. Keltapohjainen ihokin voi kuitenkin olla hyvin vaalea, varsinkin pimeänä vuodenaikana. Se tavallisesti kuitenkin päivettyy viileää ihoa helpommin eikä pala niin helposti.

Neutraali?

Joskus ihon oma sävy voi olla myös neutraali. Tällöin voi olla vaikea erottaa, taipuuko oman ihon paljas pohjasävy viileään vai lämpimään. Neutraalissa pohjasävyssä voi olla vähän molempia eli viileän ja lämpimän sävyn piirteitä.

Katso ihon pohjasävy ranteesta

Ranteiden ohuen ihon läpi kuultavat verisuonet ovat yksi helpoimmista kikoista analysoida omaa ihonsävyä. Viileän ja punapohjaisen ihonsävyn voi tunnistaa sinisinä erottuvista verisuonista. Vihertävät suonet taas kertovat keltapohjaisesta eli lämpimästä ihonsävystä. Jos verisuonten väri on jotain siltä väliltä, on ihosi todennäköisesti neutraalinsävyinen.

Essen meikkivoiteen sävyt käsivarressa

Mikä on sävysi vaaleus-tummuusaste?

Meikkivoiteiden sävyvalikoima on tavallisesti merkitty numeroin. Valikoiman pienet numerot tarkoittavat tyypillisesti vaaleita sävyjä, kun taas suuren pään numerot ovat tummempia sävyjä. Usein nolla- ja yksi -merkityt numerot sopivat erittäin vaaleille ihonsävyille. Poikkeamia kuitenkin esiintyy.

Ihosi sävyaste on erittäin vaalea tai vaalea, jos iho on posliininen, ruskettuu heikosti ja lähentelet talvella kalkkilaivan kapteenia. Hiuksissasi saattaa olla punapigmenttiä, ja aurinko voi tehdä ihollesi pisamia.

Seuraava kakkos-kolmostaso osuu vaaleille ja keskivaaleille, joiden ihossa on kuitenkin jonkin verran sävyä, ja iho päivettyy kevyesti. Ykkös- ja kakkosiho ovat suomalaisille tavallisia. Tästä ylöspäin mentäessä aletaan lähennellä ruskettunutta tai pigmenttirikasta ihoa kunnes päästään jo keskitummaan ja tummaan ihonsävyyn skaalasta riippuen.

Meikkivoiteen koostumus vaikuttaa sävynvalintaan

Jos valitsemasi meikkivoide on kakkumainen, kiinteä ja/tai runsaasti peittävä eli pigmenttirikas, tuolloin oikean värin valitseminen on kriittisempää. Ohuen nestemäiset ja läpikuultavat meikkivoiteet antavat sävyssä enemmän anteeksi, sillä kevyempi koostumus sulautuu helpommin ihon omaan sävyyn. Ikääntyneellä ja juonteisella iholla kannattaa välttää liian vaaleita ja runsaasti helmiäistä sisältäviä tuotteita.

Meikkivoiteen sävy kannattaa testata leukapieleen

Meikkivoide ja muut meikkipohjatuotteet kannattaa valita testaamalla sävyä kasvoille ranteen tai käden sijasta. Leukaraja tai kaula ovat usein hyviä paikkoja.

Mikä meikkivoide on paras pintakuivalle iholle?

Tähän suosittelemme hoitavaa meikkivoidetta. Esse on kaikista hoitavin, mutta myös Kjaer Weisin Invisible Touch Liquid Foundation ja Mádaran Skin Equal -meikkivoiteet sopivat hyvin. Hyvin pintakuivalle iholle kannattaa lisätä myös kasvoöljyä kuten Absolutionin Addiction tai Kjaer Weisin Beautiful Oilia.

Miten estän meikkivoidetta korostamasta ihon juonteita?

Levitä meikki 5–10 minuutin jälkeen, kun ihonhoitotuotteet ovat imeytyneet ihoon. Suosi meikkivoiteen päällä jotain kevyttä, hyvää puuteria, kuten Couleur Caramelin HD Silk Powderia, ja levitä sitä kevyesti painellen. Apuna voi käyttää myös primeria. Meikkipohja ei myöskään saa olla liian paksu.

Voiko meikkivoidetta lisätä päivän aikana?

Voi lisätä, mutta kannattaa lisätä pieni määrä kerrallaan. Jos meikkipohja on paksu ja siinä on puuteria, silloin kannattaa ehkä hiukan poistaa meikkipohjaa ensin ja lisätä vasta sitten, ettei meikistä tule liian paksu.

Vinkit meikkivoiteen sävyn valintaan: katso IG-liven tallenne

Heidi ja Milja kertoivat IG-livessä omalle iholle oikean meikkivoidesävyn valitsemisesta ja esittelivät muun muassa Mádaran kuulaat Skin Equal -meikkivoiteet.

Teknisten ongelmien vuoksi liven tallenne on kahdessa osassa, mutta voit katsella ne uudelleen tallenteina.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.