puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Kauneuden ja hyvinvoinnin verkkokauppa

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä jokaiseen tilaukseen

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 79 euron tilauksiin

Meikkisiveltimien käyttö ja puhdistus

Hyvät meikkisiveltimet ovat onnistuneen meikin perusta.

Kaunein meikki syntyy hyvillä työvälineillä

Yleisin syy suttuiseen silmämeikkiin on vääränlaiset tai puutteelliset siveltimet. Luomivärin häivytys pumpulipuikolla, kuulostaako tutulta? Oikeilla työvälineillä olet ison askeleen lähempänä entistä kauniimpaa lopputulosta. Oppaamme esittelee tärkeimmät meikkisiveltimet ja vinkit niiden puhdistamiseen. Poimi ostoskoriisi oman meikkirutiinisi must-have välineet!

Laadukas häivytyssivellin on yksi tärkeimmistä välineistä siistin silmämeikin loihtimisessa. Mineraalimeikkipohjan levittämiseen on tärkeää valita oikeanlainen sivellin suhteessa toivottuun lopputulokseen. Näin säästät sekä puuteria että kallisarvoista aikaa. Myös poskipuna ja aurinkopuuteri levittyvät huomattavasti tasaisemmin ja kauniimmin, kun sivellin on niille tarkoitettu. Meikkisiveltimet ovat investointi ja oikein hoidettuina ne kestävät vuosikausia.

Jolien valikoiman jokainen sivellin on synteettisestä karvasta valmistettu ja näin sopii myös vegaaneille. Emme tarjoa lainkaan eläinten karvoista valmistettuja siveltimiä. Tänä päivänä synteettiset siveltimet ovat laadultaan loistavia, ja lisäksi ne useimmiten kestävät aikaa aitokarvaista sivellintä paremmin. Ne eivät myöskään tiputa niin paljon karvaa. Tutustu Jolien meikkisivellinten valikoimaan

Luomivärisiveltimet

Nudemeikin tekoon riittää mainiosti ainoastaan yksi, hyvin valittu laadukas luomivärisivellin. Mikäli käytät useampaa luomivärisävyä, suosittelemme valitsemaan tummalle ja vaalealle luomivärille omat siveltimet. Näiden lisäksi olisi suositeltavaa olla erillinen häivytyssivellin, jonka avulla saat pehmennettyä tumman luomivärin rajat ja näin meikistä tulee viimeistelty ja imarteleva.

Hyvä luomivärisivellin on litteä, napakka ja tarpeeksi iso, reilun sentin levyinen. Tällaisella siveltimellä väri levittyy tasaisesti, kiinnittyy luomelle hyvin eikä väri karise niin helposti. Vaalean luomivärin levittämiseen sopii loistavasti vielä hieman pehmeämpikin sivellin, mutta mitä tummempi luomivärisävy, sitä tiiviskarvaisempi siveltimen tulisi olla. Kurkkaa esimerkiksi Iberon luomivärisivellin tai Kjaer Weisin monikäyttöinen luomivärisivellin.

Mikäli luomilleen sutii vaalean värin lisäksi tummaa väriä, on syytä panostaa myös laadukkaaseen häivytyssiveltimeen. Siveltimen tehtävänä on pehmentää luomivärin reuna niin, ettei luomivärin raja ole selkeästi näkyvissä. Tämä onnistuu helpoiten häivytyssiveltimen nimellä kulkevilla, usein pyöreäpäisillä ja pulleilla siveltimillä. Näiden avulla voit myös levittää tummaa luomiväriä luomivakoon korostamaan silmän mallia. Smokey eye -silmämeikkiin laadukas häivytyssivellin on ehdoton must-have, jotta saat lopputuloksesta varmasti unelmaisen pehmeän ja utuisen. Kokeile Kjaer Weisin Crease Brush -häivytyssivellintä.

Alaluomelle ripsien tyveen tumman luomivärin levittäminen onnistuu parhaiten napakalla, pyöreäpäisellä ja pienellä siveltimellä (niin kutsuttu kynäsivellin, pencil brush) tai viistopäisellä siveltimellä. Viistosivellin onkin yksi monipuolisimmista sivellinhankinnoista. Paitsi että se toimii loistavasti alaluomen varjostamiseen ripsien tyvessä, se on kynärajauksen häivyttämiseen ehdoton työkalu. Rajauksen pehmentämisen lisäksi viistopäinen sivellin sopii myös kulmakarvojen huolitteluun. Hyvä viistopäinen sivellin on esimerkiksi Kjaer Weisin Eye Brush Angle tai Couleur Caramelin Angled Eye Shadow Brush n10.

Silmienrajaussiveltimet

Nestemäiselle eye linerille kannattaa hankkia oma sivellin, vaikka eye liner-pulloissa sellainen onkin yleensä valmiina. Pitkävartinen rajaussivellin helpottaa kuitenkin työskentelyä, sillä varsi antaa kädelle hyvän tuen. Laadukas rajaussivellin on napakka, teräväkärkinen eivätkä sen karvat harota. Rajaussiveltimessä voi olla joskus taitettu kärki, mikä voi helpottaa rajauksen piirtämistä.

Kynä sopii silmien rajaukseen yhtä hyvin. Kynällä tehty rajaus kannattaa kuitenkin aina pehmentää ja siihen sopii jo aiemmin mainittu viistopäinen sivellin.

Sivellin ripsille ja kulmakarvojen ojentamiseen

Kierresivellin on monikäyttöinen väline, joka sopii sekä ripsille että kulmakarvoille. Siveltimen avulla voit harjata itsepäiset kulmakarvat ojennukseen sekä poistaa ylimääräisen kulmavärin, jolloin lookista tulee pehmeämpi ja luonnollisempi.

Kierrepäisen siveltimen avulla voit levittää ripsiin hoitoöljyä (esimerkiksi risiiniöljyä) sekä harjata paakkuuntuneen ripsivärin pois. Testaa esimerkiksi Mádaran kätevää, kaksipäistä kierreharjaa.

Jos ripsivärin levittäminen alaripsien tyveen tuntuu haasteelliselta, avuksi voi kokeilla viuhkamaista ripsivärisivellintä. Väriä otetaan ripsiväriputkilon omasta siveltimestä viuhkaan ja levitetään aivan ripsien tyveen. Mahdolliset paakut voi kammata pois metallisella ripsikammalla. Metallinen ripsikampa on muovisia ripsikampoja parempi ja erottelee ripset toisistaan hyvin.

Peite- ja meikkivoidesiveltimet

Siveltimellä levitettynä meikkipohjasta tulee huoliteltu ja tasainen. Sormet toimivat loistavasti nopeaan ja luonnolliseen arkimeikkiin, mutta mikäli kaipaat peittävämpää ja viimeistellympää lopputulosta, suosittelemme valitsemaan meikkivoiteelle tarkoitetun siveltimen, kuten esimerkiksi Iberon meikkivoidesiveltimen tai Couleur Caramelin Foundation Brush n4.

Siveltimellä taputellaan ja sivellään ihoa lappeeltaan, sillä mikäli käytät sivellintä liian suorassa kulmassa kasvoihin nähden, siveltimen vedot jäävät helposti näkyviin. Meikkivoidesivellin tuntuu iholla ihanan rentouttavalta ja ylelliseltä, ja sitä voi käyttää lisäksi osana kotispan hemmottelutuokiota kasvonaamion levitykseen.

Peitevoidesivellin sopii tarkempaan työskentelyyn ja on loistava apuväline esimerkiksi silmänalusten ja punoittavien nenänpielien työstämiseen. Siveltimen avulla pääset viemään peitevärin kohtiin, joihin sormenpää on liian suuri. Kun levität peitevoidetta huolellisesti aivan alaripsien tyveen, sierainten juureen ja muihin haastaviin kohtiin, tulee meikistä viimeistelty ja pääset lähemmäs ammattitasoista lopputulosta. Kokeile Kjaer Weisin Buffer Concealer Brushia laajemmille ihoalueille ja Ibero peitevoidesivellintä tarkempaan työskentelyyn.

Näppylöiden peittämiseen kannattaa käyttää tarkkaa ja pientä sivellintä ja laajemmille alueille, kuten couperosan peittämiseen isompaa sivellintä. Peitevoiteen ja meikkivoiteen levittämiseen synteettinen sivellin on paras valinta. Voiteet ovat rasvaisia tai nestemäisiä ja siksi liukkaalla synteettisellä karvalla väri liukuu ohuesti iholle. Meikkivoidesivellin sopii nestemäisen ja voidemaisen meikkivoiteen levitykseen, mutta meikkivoiteen voi levittää iholle myös sormilla tai meikkisienellä.

Siveltimet mineraalimeikkipohjalle

Jauhemaisen mineraalimeikkipohjan levittämiseen sivellin valitaan halutun lopputuloksen mukaan. Mitä kevyempää peittävyyttä toivot, sitä suurempi ja hajakarvaisempi sivellin toimii. Vastaavasti mitä peittävämpi kaipaamasi lopputulos on, sen pienempi ja tiiviskarvaisempi sivellin tulisi hankkia. Alima Pure, tuo mineraalimeikkipohjien mestari, on kehittänyt tähän myös upeat siveltimet. Suurempi Foundation Brush ja pienempi ja tiiviskarvaisempi Flat Top Brush kannattaa hankkia.

Tasapäiset flat top -siveltimet tekevät lopputuloksesta kaikista peittävimmän.

Napakka, tuuhea kabukisivellin on perinteisesti mineraalimeikkien kanssa käytetty malli ja se onkin hyvä yleispätevä valinta. Kabukisiveltimellä mineraalimeikkivoiteen pyörittely kasvoille sujuu nopeasti ja helposti. Lisäksi kabukisivellin kulkee kätevästi mukana meikkipussissa lyhyen vartensa ansiosta. Tutustu ainakin Iberon kabukisiveltimeen ja Couleur Caramelin kabukisiveltimeen.

Siveltimet poskipunalle, aurinkopuuterille ja varjostusvärille

Hyvä poskipunasivellin ei ole liian suuri, vaan pienempi kuin esimerkiksi irtopuuterisivellin. Siveltimen tulee olla pehmeästä karvasta valmistettu. Laadukkaan siveltimen tunnistatkin ihanan samettisesta ihotuntumasta. Sopivan kokoisella poskipunasiveltimellä (esimerkiksi Kjaer Weisin Blush Brush) on helppo myötäillä poskiluun mallia ja saat poskipunan kohdistettua juuri oikealle kohdalle poskipäille.

Poskipunasivellin sopii käytettäväksi myös aurinkopuuterin kanssa. Makuasia on, haluaako aurinkopuuterille hankkia oman, hieman suuremman siveltimen, jolla väriä saa sipaistua kevyesti laajemmillekin alueille ilman, että lopputuloksesta tulee liian vahva. Kjaer Weisin aurinkopuuterisivellin on monikäyttöinen. Couleur Caramelin puuteri- ja poskipunasivellin sopii erinomaisesti aurinkopuuterille, minkä lisäksi se on super kätevä kuljettaa mukana varren sisään vedettävien harjasten ansiosta.

Varjostusvärin levittämiseen voi myös käyttää poskipunasivellintä, mutta suosittelemme tutustumaan Kjaer Weisin monikäyttöiseen Bronzer-siveltimeen.

Puuterisiveltimet

Irtopuuterille tarkoitettu sivellin on poskipunasivellintä reilumman kokoinen ja sitä voi käyttää myös aurinkopuuterin sipaisemiseen kevyesti koko kasvoille ja decolteelle.

Mikäli puuteria käyttää ainoastaan tietyille, erittäin rajatuille alueille, voi kysymykseen tulla myös esimerkiksi suurikokoinen luomivärin häivytykseen tarkoitettu sivellin. Tarkkaan työskentelyyn sopivan siveltimen avulla pääset levittämään puuterin aivan ohuelti esimerkiksi silmänalusille ja nenänpieliin.

Laajemmille alueille suuri puuterisivellin toimii kuitenkin parhaiten ja on myös nopein väline käyttää arjessa. Kokeile vaikkapa Iberon puuterisivellintä.

Puuterivippa sopii puuterin huolelliseen työstämiseen ja mattaisempien lookien viimeistelyyn. Isolla siveltimellä levitetty puuteri jättää puolestaan kuulaamman ja luonnollisemman pinnan.

Huulipunasivellin

Huulipunalle ei ole kotikäytössä pakko käyttää sivellintä, mutta kirkkaiden värien levitys sujuu helpommin siveltimen kanssa. Jos huulet ovat hyvin kapeat, sivellin auttaa pysymään huulten rajojen sisäpuolella. Huulipunasiveltimellä voi myös häivyttää huultenrajauskynän jäljen pehmeämmäksi.

Kätevin huulipunasivellin menee hylsyyn, jolloin se on helppo kuljettaa mukana sotkematta koko meikkipussin sisältöä. Huulipunasivellin on useimmiten, hieman mallista riippuen, loistava apuväline myös esimerkiksi geelimäisten ja puuterimaisten silmänrajauksien piirtämiseen. Meidän suosikkimme on Iberon huulipunasivellin.

Siveltimien puhdistus ja hoito

Siveltimiä tulee pestä säännöllisesti, jotta ne säilyvät hyväkuntoisina. Pesu on tärkeää myös hygienian vuoksi.

Pääsääntö on tämä: puuterimaisille tuotteille käytetyt siveltimet on hyvä pestä kerran viikossa ja voidemaisille, nestemäisille ja rasvaisille väreille käytetyt siveltimet jokaisen käyttökerran jälkeen. Syy on yksinkertaisesti se, että rasvaisille väreille käytettyihin siveltimiin alkaa kasvaa helpommin bakteereja.

Iholta tarttuu siveltimiin likaa ja talia ja varsinkin epäpuhtauksista kärsivän on hyvä huolehtia puhtaista siveltimistä. Pesu jokaisen käytön jälkeen ei ole koskaan liioittelua.

Siveltimien pesuun soveltuu hyvin marseillesaippua, jokin mieto saippua tai mieto shampoo. Kokeile esimerkiksi Taika-sarjan nestesaippuaa tai Nurmen palasaippuaa. Puristele siveltimiä kevyin ottein pesun jälkeen kuivaksi pyyhkeessä, muotoile karva kosteana ja aseta siveltimet kuivumaan makuuasennossa hengittävään paikkaan.

Älä jätä siveltimiä kuivumaan pystyasennossa, jolloin vesi pääsee valumaan karvan kiinnityskohtaan ja näin ajan saatossa saa karvan irtoilemaan. Oikein huollettuna laadukkaat siveltimet kestävät vuosia, jopa vuosikymmeniä.

>> Meikkivoideoppaan pääsivu

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.