Hiustenlähtö

Tuntuuko siltä, että hiuksia lähtee paljon tai ne vaikuttavat yhtäkkiä ohuemmilta? Hiukset ovat usein tärkeä osa identiteettiä ja niitä halutaankin hoitaa hyvin. Tilapäinen hiustenlähtö tai hiusten oheneminen voi tuntua inhottavalta vaivalta, johon löytyy usein apua hyvistä hiustuotteista.

Mikä aiheuttaa hiustenlähtöä?

Hiuksia irtoaa päivittäin 50–100 kappaletta riippuen jokaisen yksilöllisestä kasvusyklistä. Jos hiuksia lähtee tätä enemmän, voidaan puhua runsaasta hiustenlähdöstä. Runsas hiustenlähtö kertoo häiriöstä hiuksen elinkaaressa.

Vaikuttaako stressi hiustenlähtöön? Pitkittynyt stressi voi aiheuttaa tilapäistä hiustenlähtöä. Niin myös hormonaaliset muutokset, mekaaninen rasitus, ikä sekä erilaiset sairaudet voivat vaikuttaa hiustenlähtöön. Hiustenlähtöä vai aiheuttaa myös hiuspohjan hilseily ja tulehdustilat. Perinnölliseen tai sairauden aiheuttamaan hiustenlähtöön ei pystytä vaikuttamaan pelkillä hiustuotteilla, vaan silloin kannattaa ottaa yhteys lääkäriin.

Hiustenlähtö naisilla

Raskauden jälkeinen hiustenlähtö

Raskaus voi aiheuttaa hiusten kasvusyklin häiriöitä, jolloin lepovaihe viivästyy. Tämän vuoksi hiukset voivat tuntua paksummilta raskaana ollessa, sillä hiusten määrä hetkellisesti lisääntyy. Raskauden jälkeen kasvusykli palautuu normaaliksi ja suuri osa hiuksista siirtyy lepovaiheeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että normaalia suurempi osa hiuksista tippuu raskauden jälkeen, mutta hiussykli palautuu taas normaaliksi noin 6 kuukauden kuluessa.

Estrogeenin puute ja hiustenlähtö

Estrogeenitasot laskevat vaihdevuosien aikana, mikä johtaa hormonaaliseen epätasapainoon. Tämä voi johtaa hiustenlähtöön vaihdevuosien aikana. Ikääntyessä hiusten kasvuvaihe lyhenee ja lepoaika pitenee, mikä johtaa hiusten kasvun hidastumiseen. Hiusten rakenne myös muuttuu, mikä voi näkyä hiusten ohenemisena.

Mikä auttaa hiustenlähtöön?

Kauniit ja terveet hiukset lähtevät hyvinvoivasta päänahasta. Erilaiset pintaverenkiertoa vilkastuttavat hiustenhoitotuotteet voivat tuoda apua tilapäiseen hiustenlähtöön. Kun verenkierto ja aineenvaihdunta toimivat hyvin, auttaa se hiuksen juurta saamaan paremmin ravintoa ja rakennusaineita. Tavoitteena on kiiltävät, terveet ja paksut hiukset.

Rasvoittuva hius voi kerätä talia ja ilmansaasteita päänahkaan. Hiuspohjaan voi kertyä hiustuppea tukkiva ”tulppa”, mikä voi johtaa hiustenlähtöön. Tukkeutuneeseen hiuspohjaan auttaa ajoittain syväpuhdistavalla shampoolla pesu, erityisesti runsaasti muotoilutuotteita käytettäessä. Syväpuhdistava shampoo poistaa muotoilutuotteet ja lian hiuspohjasta, puhdistaen hiuspohjan kunnolla. Myös hiuspohjaa kuorivia tuotteita kannattaa kokeilla, sillä nekin puhdistavat päänahkaa. Hellävaraisella, mutta tehokkaalla puhdistuksella hiuspohjasta tulee taas hyvinvoiva.

Mistä apua vaihdevuosien hiustenlähtöön?

Hormonaalisista muutoksista johtuvaan hiustenlähtöön ei voida suoraan vaikuttaa hiustenhoitotuotteilla, mutta hiuspohjan hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota. Ohuet ja hennot hiukset voivat saada apua tuuhentavista tuotteista. Tuotteiden tuoma rakenne saa hiukset näyttämään ja tuntumaan paksummilta. Kannattaa myös välttää mekaanista rasitusta ja käsitellä hiuksia mahdollisimman hellävaraisesti.

Ravintolisät hiustenlähtöön

Ravintolisistä erityisesti biotiini ja sinkki tukevat hiusten hyvinvointia. Myös erilaiset monivitamiinivalmisteet tukevat hiusten, ihon ja kynsien hyvinvointia.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.