Ihonhoito

Jolien ihonhoitotarinat: Carolina & couperosa kokemuksia

03.11.2022, Jolie

Carolinalla, 45, on herkkä couperosa-iho, joka reagoi ihonhoitotuotteisiin, jotka eivät sille sovi. Iho on herkistynyt iän myötä, mutta couperosa mahdollisesti johtaa juurensa aina teini-iän auringolle ja pakkaselle altistumisiin saakka. Oireita ovat pahentaneet liian voimakkaat ihonhoitotuotteet.

Couperosa puhkeaa tyypillisesti 30-50-vuotiaille naisille, mutta oireita voi tulla nuoremmillekin esimerkiksi juurikin paleltuman takia. Couperosa-iho punoittaa poskilta ja nenänpielistä ohuen ihon pinnassa olevien laajentuneiden hiusverisuonien takia. Erityisesti auringon UV-säteily on usein syypäänä couperosaan, joten paras keino torjua couperosaa on suojata iho hyvin.

Tässä blogissa Carolina jakaa oman couperosa-ihon hoitokokemuksensa: millainen ihonhoito on sopinut hänen couperosa-ihollensa parhaiten.

Couperosassa poskien ja nenän hiusverisuonet laajentuvat ja saavat ihon punoittamaan.

Carolinalla on couperosaa poskissa. Vääränlaiset ihonhoitotuotteet ovat aiemmin saaneet couperosan lehahtelemaan.

Millainen ihonhoitohistoria sinulla on?

“Minulla ei ollut varsinaisia iho-ongelmia nuoruudessa, mutta auringolle olen aina ollut hyvin herkkä. Sain aurinkoihottumaa lapsena usein, vaikka käytinkin suojakerrointa. Vanhempani veivät minut joskus valohoitoon ennen alppien laskettelureissua, etten joutuisi taas kärsimään aurinkoihottumasta, ja se auttoi.

Aurinko ei ole koskaan sopinut minulle enkä paljoa rusketukaan. Altistin kasvoni teininä lumilautaillessa usein pakkaselle ja viimalle ja muistan kuinka poskeni aina illalla helottivat. Lieneekö vaikuttanut tämän päivän couperoottiseen ihooni? Ehkä.

Teini-ikäisestä saakka olen käynyt kosmetologilla kasvohoidossa, nuorempana ihonpuhdistuksessa. Olen lähes koko elämäni satsannut kasvojenhoitotuotteisiin.”

Millaisia keinoja olet kokeillut ihonhoitoon?

“Ihonpuhdistuksen lisäksi olen kokeillut HydraFacial -kasvohoitoa ja Yin Your Skiniä.

Käytin ennen niin sanotusti ei-luomu-kosmetologituotteita. Ne tuntuivat iholleni liian tujuilta ja halusin muutenkin siirtyä käyttämään luonnonkosmetiikkaa arvomaailman takia. En halunnut enää työntää ihooni kemikaaleja. Kaikki luonnonkosmetiikka ei kuitenkaan ole sopinut minulle. Esimerkiksi yrttiset tuotteet aiheuttavat joskus ihottumaa.”

Oletko löytänyt couperosaan toimivia tuotteita tai rutiineja?

“Käyn säännöllisesti Yin Your Skin -kasvohoidossa ja se on ollut mullistava kokemus! Olen myös löytänyt Patykan luonnonkosmetiikkasarjan ja ihoni on ollut siitä lähtien tosi hyvä ja rauhallinen.”

Carolinan couperosa on rauhoittunut säännöllisten Yin Your Skin -kasvohoitokäyntien myötä eikä lehahtele punoittavaksi niin helposti. Patykan ihonhoitotuotteet ovat sopineet hänen herkälle iholleen hyvin.

Mitä tuotteita erityisesti suosittelet couperosa-iholle?

“Ihoni rakastaa Patykan anti-ageing-tuotteita. Ehdoton suosikkini on Repair Night -korjaava yöseerumi. Loistavia ovat myös saman sarjan kasvovesi ja kaksivaiheinen puhdistuskombo: öljy ja vaahto. Myös mantelinkukka vartalovoide on kestosuosikkini.

Ja koska en voi juuri auringossa olla, niin Essen suojakertomellinen meikkivoide on aivan paras. Se antaa ihanan terveen hehkun kasvojen iholle.”

Oikeanlainen ihonhoito ja ihon suojaaminen on paras keino ennaltaehkäistä couperosaa ja estää sitä pahenemasta entisestään. Katso myös opas couperosa-ihonhoidosta sekä tuotesuosituksemme couperosa-iholle.

Blogisarjassa jaamme asiakkaidemme ihonhoitotarinoita: kamppailuja iho-ongelmien kanssa, ratkaisuja pitkään vaivanneisiin haasteisiin ja inspiraatiota parhaisiin tuotevalintoihin.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.