E-vitamiinit

E-vitamiini toimii antioksidanttina, suojaa soluja hapettumiselta, ehkäisee tulehdusta, vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää ihon terveyttä. E-vitamiinin puutos on harvinaista, mutta on silti hyvä pitää huolta sen riittävästä saannista. Lue lisää E-vitamiinista.

Alennus-%
Tuotekategoria
Iho-ongelma
Ihon pohjasävy
Ihonsävy
Ihotyyppi
Lopputulos
Peittävyys
Preferenssit
Sertifikaatti
Tuotemerkki
Tuotetyyppi
Tuotteen ominaisuudet
Sopii erityisesti

Näytä tulos

Lehdestä tunnistat luonnonkosmetiikkatuotteen.

E-vitamiini

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka toimii antioksidanttina kehossa. Sitä saadaan pääasiassa kasvikunnan tuotteista, kuten öljyistä ja pähkinöistä. Se auttaa suojaamaan soluja hapettumiselta ja estää siten solujen vaurioitumista.

Yksi E-vitamiinin tärkeimmistä tehtävistä on suojata soluja hapettumiselta. Hapettuminen tapahtuu, kun kehossa muodostuu vapaita radikaaleja aineenvaihdunnan seurauksena. Ne voivat vahingoittaa soluja ja nopeuttaa ikääntymistä. E-vitamiini neutraloi näitä vapaita radikaaleja ja estää niiden aiheuttamia vaurioita. Myös ulkoiset tekijät, kuten ilmansaasteet, tupakansavu tai UV-säteily altistavat vapaille radikaaleille.

E-vitamiinilla on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Se voi auttaa lievittämään kroonista tulehdusta kehossa, mikä voi olla hyödyllistä esimerkiksi nivelten terveydelle tai sydämen ja verisuonten toiminnalle. Se voi auttaa parantamaan verenkiertoa ja estää verihyytymiä muodostumasta.

Lisäksi E-vitamiinilla on merkitystä immuunijärjestelmän toiminnalle. Se vahvistaa kehon puolustusmekanismeja. Tämä voi auttaa ehkäisemään erilaisia infektioita ja sairauksia.

E-vitamiini ihonhoidossa

E-vitamiini on myös tärkeä vitamiini ihon terveydelle. Se auttaa suojaamaan ihoa auringon UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta ja hidastaa ikääntymisen merkkien ilmaantumista. Se suojaa ihoa vapaiden radikaalien vaurioilta, hoitaa kuivaa ihoa ja nopeuttaa ihovaurioiden paranemista. E-vitamiinia löytyy usein kosmetiikkatuotteista, joissa sen antioksidanttiset ominaisuudet hyödynnetään ihonhoidossa.

E-vitamiinin lähteet

E-vitamiinin saanti ravinnosta on suositeltavaa, sillä elimistö ei pysty sitä itse tuottamaan riittävästi.

Hyviä lähteitä E-vitamiinille ovat esimerkiksi pähkinät, siemenet, kasviöljyt (esim. oliiviöljy), vihreät lehtivihannekset ja täysjyväviljatuotteet. E-vitamiinin tarve (saantisuositus naisilla 8 mg/vrk ja miehillä 10 mg/vrk) täyttyy yleensä ravinnosta.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.