Helli hiuksia

Jolien hiusopas

puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Kauneuden ja hyvinvoinnin verkkokauppa

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä jokaiseen tilaukseen

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 79 euron tilauksiin

On aika antaa hiuksille hetki parrasvaloissa! Panosta laadukkaisiin hoitotuotteisiin ja hiuspohjan hyvinvointiin.

Oletko tullut ajatelleeksi, että hiusten ja päänahan hyvinvointi heijastelee hyvinvointiamme kokonaisvaltaisesti? Esimerkiksi kireä päänahka kielii stressistä ja aiheuttaa kireyksiä myös kasvojen ihoon. Päänahassa voivat näkyä iho-ongelmat, kuten atopia tai psoriasis. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on suuressa roolissa hiusten hyvinvoinnissa ja tätä kautta hiusten kasvamisessa.

Jolien hiusoppaat

Lue oppaistamme ammattilaisten neuvot eri hiusongelmien ja -tyyppien hoitamiseen sekä kuratoidut tuotevinkit.

Helppo hiustenhoitorutiini, jolla saat hiuksesi kukoistamaan

Shampoo, hoitoaine, hiusöljy ja -seerumi, hoitosuihke, muotoilusuihke, hiuskiinne… Hiustuotteiden valikoima on niin valtava, että on hankala päästä jyvälle siitä, mikä sopii parhaiten omalle hiustyypille ja tarpeisiin.

Saamme asiakkailtamme säännöllisesti kysymyksiä hiustenhoitoon ja parhaisiin hiustuotteisiin liittyen. Näiden vinkkien avulla laitat hiustenhoitorutiinisi helposti kuntoon ja pidät hiuksesi terveinä ja kauniina.

1. Arvioi hiustesi nykyinen kunto

Ota huomioon hiuspohjan kunto, hiustesi rakenne ja pituus sekä onko hiuksiasi värjätty, vaalennettu tai käsitteletkö niitä paljon? Nämä asiat vaikuttavat siihen, miten sinun tulisi hoitaa hiuksia. Hiustesi erityispiirteiden tunteminen auttaa sinua valitsemaan oikeat tuotteet ja hoidot optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Sitten onkin aika valita sopivat tuotteet.

2. Valitse shampoo ja hoitoaine tämän nyrkkisäännön mukaan

Hiusten hyvinvointi lähtee hiuspohjasta. Tukkeutunut hiuspohja voi pahimmillaan vahingoittaa hiusten luonnollista kasvua. Tyypillinen virhe hiustenhoidossa on kiinnittää liikaa huomiota latvoihin, ja samalla hiuspohja jää huomiotta.

Hyvä nyrkkisääntö shampoon ja hoitoaineen valintaan on seuraava: shampoo valitaan hiuspohjan mukaan, hoitoaine pituuksien ja latvojen kunnon mukaan. Shampoo tulee valita aina ensisijaisesti päänahan kunnon mukaan, sillä erityisesti päänahka kaipaa puhdistamista, eivät niinkään hiusten pituudet ja latva.

Ota kuitenkin huomioon kokonaisuus. Mikä ravitsee sekä hiuspohjaa että latvaa parhaiten? Jos hiukset ovat kovin kuivat tai vaurioituneet, kannattaa shampooksi valita kosteuttava versio, jottei huonokuntoinen hius joudu kosketuksiin liian pesevien tuotteiden kanssa. Ärtynyt päänahka taas tarvitsee rauhoitusta ja tasapainotusta.

Katso Instagramista Jolien asiantuntijan vinkit shampoon ja hoitoaineen valintaan.

Mikä on hyvä pesuväli hiuksille?

Pese hiuksesi säännöllisesti: hiusten säännöllinen pesu on välttämätöntä, jotta ne pysyvät puhtaina ja terveinä. Pyri pesemään hiuksesi kaksi tai kolme kertaa viikossa lempeällä shampoolla, joka ei poista hiuksista luonnollisia öljyjä.

Käytä hoitoainetta: käytä hyvää hoitoainetta joka kerta, kun peset hiukset. Tee hiuksille kevyt pyyhekuivaus ennen hoitoaineen laittoa. Niin hoitoaine ei laimene hiuksen pinnassa olevasta liiallisesta vedestä. Hoitoaine auttaa pitämään hiukset pehmeänä ja hallittavana samalla, kun se estää muotoilurautojen ja hiustenkuivaajan aiheuttamia vaurioita.

3. Ravitse ja tue hiusten hyvinvointia hoitotuotteilla

Jos hiusten pituudet ja latvat ovat kuivat, vaurioituneet tai elottomat, ota avuksi hiuksiin jätettävä hoitoaine. Levitä se kosteiden hiusten pituuksiin ja latvoihin pesun jälkeen.

Hiuksiin jätettävän hoitoaineen sijaan voit helliä hiuksia myös hiusöljyillä ja -seerumeilla. Tässä kohtaa vähemmän on enemmän, eli valitse mieluummin yksi tuote kuin liian monta. Hiusöljyt ja -seerumit suitsivat kaksihaaraisia, korjaavat rispaantuneita ja kuivia hiuksia sekä palauttavat hiuksiin notkeutta ja kiiltoa.

Osa hiusöljyistä ja -seerumeista on tarkoitettu vain hiusten pituuksille, osa myös hiuspohjan hoitamiseen. Tarkista aina tuotteesta sen käyttöohje parhaiden tulosten saamiseksi.

Etenkin paljon käsitellyt ja kuivat hiukset kaipaavat erityistä tehohoitoa ja kosteutusta. Jos tavoitteenasi on kasvattaa hiuksia, ovat hiusnaamiot salaisuus latvojen hyväkuntoisena ja pehmoisena säilyttämiseen. Hiusnaamiot ovat loistava tapa ravita ja vahvistaa hiuksia täsmäiskumaisesti. Käytä hiusnaamioita tehohoitona kerran kuussa tai tee intensiivisempi parin viikon hoitojakso silloin tällöin. Savipohjainen hiusnaamio on tehokas keino hiusten latvojen puhdistamiseen tuotekertymästä.

Kuivalle hiukselle parhampia ovat voidemaiset hiuksiin jätettävät hoitoaineet ja muotoilutuotteet. Rakennevaurioituneille latvoille sopivat proteiinipohjaiset ja korjaavat tuotteet. Sähköisille ja luonnontaipuisille hiuksille hyviä ovat kosteuttavat hoidot.

4. Suojaa hiuksia auringolta ja lämpökäsittelyltä

Aivan kuten iho, myös hiukset voivat vaurioitua auringon UV-säteilystä ajan myötä, jos niitä ei suojata kunnolla. Varmista, että käytät hattua, kun vietät pitkiä aikoja ulkona auringossa suojataksesi kutrisi haitallisilta UV-säteiltä.

Hiustenkuivaaja, kihartimet ja suoristusraudat voivat vahingoittaa hiuksia, jos niitä käytetään kovin usein tai korkeilla lämpötiloilla. Suojaa hiukset lämpösuojatuotteella, ennen kuin käsittelet niitä. Hyvillä muotoilutuotteilla saat luotua hiuksiin rakennetta ja tuuheutta ja kampauksiin pitoa.

Kurkkaa Jolien Instagram-videolta vinkit, kuinka loihdit upeat ja kestävät kiharat.

5. Ravitse hiuksia myös sisäisesti

Syö terveellisesti: hedelmiä, vihanneksia, proteiineja ja täysjyvätuotteita sisältävä tasapainoinen ruokavalio auttaa pitämään koko kehon terveenä – myös hiukset. Kokeile lisätä omega-3-rasvahappoja sisältäviä elintarvikkeita, kuten lohta tai pellavansiemeniä, aterioihin saadaksesi lisäravintoa hiuksille. Muista myös riittävä vedenjuonti.

 

+Kampaajan vinkit eri hiustyyppien hoitoon

Miten kuivia tai rasvoittuvia hiuksia kannattaa hoitaa? Entä värjättyjä tai hauraita hiuksia? Mistä hiusten rasvoittuminen johtuu? Miten hilseilevän hiuspohjan saa kuntoon?

Jolien hiusoppaat:

Lue ekokampaajien vinkit eri hiustyyppien hoitoon blogistamme: Ekokampaaja vastaa – 10 kysymystä hiustenhoidosta luonnonkosmetiikalla.

Lue myös

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.