Hiukset

Ekokampaaja vastaa – 14 kysymystä luonnollisista kasviväreistä ja -värjäyksestä

15.03.2017, Jolie

Työssään Cultivator’s Organic Herbal Hair Colors -kasvivärejä käyttävä ekokampaaja Tiina Toratti Tampereelta vastaa kysymyksiin kasviväreistä ja niiden käytöstä. Kiitos Tiinalle kokeneen ekokampaajan avusta!

Ekokampaaja Tiina Toratti

1. Miten kasvivärjäys eroaa synteettisillä väreillä tehdystä värjäyksestä?

Kasvivärit koostuvat nimensä mukaisesti kokonaan kasveista, joten ne eivät sisällä hapetteita tai muita synteettisesti valmistettuja ainesosia, kuten esimerkiksi PPD:tä eli parafenyleenidiamiinia, jonka vaikutuksista ihmisiin on puhuttu paljon. Cultivator’s -kasvivärit sisältävät värjäävien kasvien lisäksi myös hiusta ja hiuspohjaa hoitavia kasveja, kuten esimerkiksi kamomillaa ja aloe veraa. Värjäävinä kasveina parhaiten tunnetaan kuparinpunaista sävyä antava Henna, neutraali/lämmin Cassia, ja kylmänä ja tummentavana kasvina Indigo. Näiden lisäksi Cultivator’sin väreistä löytyy mm. kurkumaa, hibiskusta sekä punajuurta.

Kasvivärit ovat aidosti hiusta hoitavia, sillä ne eivät muuta hiuksen rakennetta, vaan kiinnittyvät hiuksen pintakerrokseen ollen lopputulokseltaan luonnollisen eläväisiä ja aina kantajalleen sopivia. Värjäyksen lopputulos on siis aina riippuvainen hiuksen omasta pohjaväristä, ja lopputulos on kasviväreillä luonnollinen ja pehmeän eloisa. Väriskaala kasviväreissä on lämpimän vaaleasta kuparinpunaiseen ja suklaan ruskeasta aina pehmeään mustaan saakka.

2. Saako kasviväreillä vaalennettua värjättyä hiusta?

Kasviväri ei pysty vaalentamaan synteettisesti tai jo aiemmin kasvivärjättyä hiusta, sillä kasviväri ei pääse hiuksen rakenteeseen käsiksi, vaan tarttuu hiuksen pintakerrokseen. Näin ollen hiuksen senhetkinen väri vaikuttaa aina kasvivärin lopputulokseen.

3. Saako kasviväreillä vaalennettua luonnontilassa olevaa hiusta?

Myöskään luonnontilassa olevaa hiusta ei kasviväreillä pystytä vaalentamaan, mutta joissain tapauksissa oman pohjavärin ollessa vaaleahko, voidaan vaalealla kasvivärillä saada hiukseen kirkastusta ja lämpöistä sävyä. Yleensä lämpöiset sävyt näyttävät hiuksessa vaaleammalta kuin kylmät, joten joissain tapauksissa voidaan lämpimillä sävyillä saada aikaan illuusio vaaleammasta väristä. Sen lisäksi kampaamoissa tehdyt savivaalennukset vaalentavat ja kirkastavat väriä, kuluttamatta hiusta.

4. Mitä tulee ottaa huomioon ennen hiusten värjäämistä kasviväreillä?

Cultivator’s suosittelee pitämään 5–6 viikon tauon synteettisen värjäyksen jälkeen ennen ensimmäistä kasvivärjäystä. Hiusta kannattaa hoitaa ja kosteuttaa, sillä terveessä ja hyvinvoivassa hiuksessa kasvivärikin pysyy paremmin. Kasvivärit eivät välttämättä sovellu niille, jotka haluavat muuttaa hiusten väriä radikaalisti tummasta vaaleaan usein, sillä varsinkin tumman kasvivärin vaalentaminen vaalennusaineella voi olla pitkäkestoinen projekti. Kasviväri on kauneimmillaan vasta muutaman päivän kuluttua värjäyksestä, sillä se kehittyy vielä noin 48 tuntia värjäyksen jälkeen, minkä aikana hiusten pesua tulisi välttää. Tummat sävyt voivat heti värjäyksen jälkeen olla hieman sameita, ja jopa hieman vihertää, mutta tämä efekti poistuu muutaman päivän sisällä värjäyksestä, kun väri hapettuu hiukseen.

5. Olen aiemmin värjännyt hiuksiani synteettisillä väreillä, voinko jatkaa hiusten värjäämistä kasviväreillä vai pitääkö tehdä jotakin toimenpiteitä ensin?

Kasvivärjääminen synteettisen värin päälle ei useimmiten tuota ongelmia, varsinkin jos valitsemasi kasviväri on lähellä senhetkistä värisävyäsi. Ekokampaamossa suosittelemme syväpuhdistavaa savi -tai merilevähoitoa hiuksille ennen ensimmäistä kasvivärikertaa, jotta hius olisi mahdollisimman vastaanottavainen kasvivärille.

Synteettisillä väreillä värjätty hius voi olla hiukan ”avoin” ja päästää kasviväriä helpommin kuin luonnontilassa olevasta hius, mutta tämä riippuu paljon hiuksen kunnosta ja aiemmista värisävyistä. Useampi kasvivärjäyskerta auttaa värin pysymisessä, sillä tällöin kasviväri pääsee kiinnittymään edelliseen kasviväripigmenttiin lisäten värin kestoa ja intensiivisyyttä.

6. Onko kasviväreillä värjätty sävy aina lämmin vai saako kasviväreillä aikaan myös viileitä sävyjä?

Viileitä sävyjä ei kasviväreillä juurikaan saada aikaan, vaan yleisesti ottaen värjäystulos on aina lämpöinen tai neutraali, riippuen sävystä. Tummentavana kasvina käytetty Indigo on kasveista sävyltään kylmin, mutta myöskin usein tumma. Mikäli hiuksesta haluaa hiukan neutraalimman, kannattaa valita sävy, missä on vähemmän hennaa, sillä henna tuo väriin lämpöisyyttä.

7. Olen herkistynyt synteettisille väreille, voinko käyttää kasvivärejä?

Jos olet herkistynyt jollekin synteettisissä väreissä käytetyille kemikaaleille, kuten PPD:lle, pystyt mitä luultavimmin Cultivator’s -kasvivärejä käyttämään, sillä ne sisältävät ainoastaan puhtaita luomulaatuisia kasveja. Kannattaa kuitenkin huomioida kasviallergiat, ja tarkistaa ettei kasviväri sisällä kasvia, mille tiedät olevasi allerginen. Toki kaikelle, myös kasviväreille voi allergisoitua, mutta yleisesti kasvivärit ovat erittäin hyvin siedettyjä ja allergiatapauksia niille tunnetaan toistaiseksi erittäin vähän. Synteettisille hiusväreille herkistyneille kasvivärit ovat kyllä loistava vaihtoehto.

8. Saako kasviväreillä harmaat piiloon?

Kasviväreillä saa peittoon myös harmaat hiukset, mutta koska kasviväri on pehmeämpi ja luonnollisempi kuin synteettiset värit, ei kasviväreillä saada ”värikypärämäistä” peittävyyttä. Harmaat hiukset tulevat usein esiin esimerkiksi suklaan ruskeasta kasviväristä vaaleamman ruskeina raitoina, ja vaalealla kasvivärillä saadaan harmaaseen hiukseen aikaan upeita aurinkoraitojen tapaisia oljen sävyjä. Mikäli harmaaseen hiukseen toivotaan intensiivisempää peittokykyä, voidaan väritoiveesta riippuen hiukseen tehdä kasvivärillä kaksoisvärjäys, jolloin harmaaseen hiukseen saadaan rakennettua pigmenttipohjaa. Kannattaa myös muistaa, että mitä vaaleampi hius on, sitä kirkkaampana esimerkiksi kuparin punainen henna tulee esiin. Harmaita hiuksia onkin ihana hyödyntää kasvivärjäyksessä, sillä eläväinen pohjasävy tulee kauniisti esiin myös lopputuloksessa.

9. Miksi juuri Cultivator’s Organic Herbal Hair Colors?

Cultivator’s on oman kokemukseni mukaan kaikista markkinoilla olevista kasviväreistä intensiivisimmän lopputuloksen antava sekä helpoiten levittyvä, sekä erityisen hoitava useiden hoitavien kasvien ansiosta. Ilmasto Jodpurissa Rajastanissa on erittäin kuuma ympäri vuoden, mikä asettaa kasvit suuremmalle stressille, jolloin niistä tulee värin kannalta rikkaampia tai tehokkaampia. Cultivator’s on toiminut alalla lähemmäs 30 vuotta, taitaa luomuviljelyn ja pitää huolta kasvien korkeasta laadusta ja puhtaudesta moderneissa tiloissaan. Sarjan sävysekoitukset on patentoitu ja allergiatestattu Euroopassa.

10. Miten valitsen itselleni sopivan värin?

Kannattaa ensiksi miettiä, millaista sävymuutosta hiuksiin toivoo, ja pitää mielessä että kasviväri ei vaalenna jo olemassa olevaa väriä. Helpointa on aloittaa nykyistä sävyä lähellä olevasta väristä ja tutustua, miten oma hius väriin reagoi, millaisena väri tulee esille hiuksessa, ja miten sävy kehittyy ajan myötä. Voit myös tehdä pienempään hiusosioon suortuvatestin, jolla varmistut sävyn sopivuudesta. Kasvivärien kanssa ei radikaaleja yllätyksiä voi juuri tapahtua, sillä sävymaailma on luonnollinen. Vaalean hiuksen kanssa kannattaa kuitenkin suuret tummennusprojektit ottaa rauhassa ja pienin askelin, sillä jotta hius voisi tummentua, täytyy väripigmentit ensin ”rakentaa” hiukseen. Ekokampaajat osaavat myös neuvoa sävyjen valinnassa, joten jos värivalinnat askarruttavat, kannattaa kääntyä asiantuntijoiden ja kasvivärejä myyvien liikkeiden puoleen.

11. Voiko Cultivator’silla toteuttaa kotona suuria värimuutoksia vai sopiiko tuote paremmin sävyn ylläpitoon?

Suosittelen etenkin suurempaa värimuutosta toivoville ensimmäisellä kasvivärjäyskerralla kääntymään kouluttautuneen ekokampaajan puoleen, sillä esimerkiksi useamman asteen tummennukset voivat vaatia pieniä erityiskikkoja. Ekokampaaja osaa myös arvioida lähtötilanteen ja antaa suosituksia värien suhteen. Hiuksen omaa sävyä lähelle tehtävät kasvivärjäykset ovat helppoja toteuttaa myös kotona, ja kasvivärien luonnollinen sävymaailma on turvallinen myös kotikäytössä.

12. Miten värjäysprosessi Cultivator’silla käytännössä toimii? Onko se helppo toteuttaa, vaikka ei olisi aiemmin värjännyt hiuksia kotona?

Cultivator’s- kasvijauhe sekoitetaan lämpimään veteen, ja levitetään puhtaisiin hiuksiin. Hiukset peitetään paketissa mukana tulevalla myssyllä, mikä pitää lämmön sisällään ja auttaa väriä kiinnittymään hiukseen. Värin annetaan vaikuttaa halutusta lopputuloksesta riippuen 30-90 minuuttia; mitä pidempi vaikutusaika, sitä intensiivisempi ja syvempi sävy. Cultivator’sin kasvivärimassa on hiukan geelimäistä, joten se on helppo levittää hiuksiin. Toki levitys voi vaatia kokemattomalta hiukan harjoittelua, mutta kun hiukset osittelee ja etenee yksi pieni osio kerrallaan, pysyy värjäystilanne hyvin hallinnassa.

13. Kuinka kauan sävy pysyy hiuksissa?

Kasvivärin pysyvyyteen vaikuttavat useat seikat, kuten aiemmat käsittelyt sekä hiusten kunto ja laatu, mutta kokemusteni mukaan kasvivärit pysyvät hiuksissa useimmiten yhtä hyvin kuin kestovärit. Etenkin kuparin sävyt säilyvät intensiivisenä jopa paremmin kuin synteettiset punasävyt. Kasviväri voi myös hiukan elää ajan myötä hiuksessa, säilyttäen silti kiiltonsa ja kauneutensa. Kun oma tyvikasvu tulee esiin, se kasvaa pehmeästi näkyviin, eikä raja värjätyn ja värjäämättömän hiuksen välillä ole niin raju kuin synteettisissä väreissä.

14. Miten ja millaisilla tuotteilla kasvivärjättyjä hiuksia saa tai pitää hoitaa?

Kasvivärille parhaiten toimivat luonnonkosmetiikan shampoot, sillä ne ovat miedommin peseviä kuin synteettiset, eivätkä näin ollen kuluta kasviväriä. Hiuksen kosteutus ja hellä hoiva ovat kasvivärin kannalta myös tärkeitä juttuja, sillä terveessä ja hyväkuntoisessa hiuksessa myös kasviväri pääsee kauneimpaan loistoonsa. Kokemukset kasvivärien vaikutuksesta hiuksiin ovat olleet asiakkaillamme pelkästään positiivisia; hius vahvistuu ja tuntuu terveemmältä ja kiiltävämmältä, hiusten värjäysväliä voi jopa pidentää verrattuna synteettiseen väriin, ja apua kasviväreistä on löytynyt myös hiuspohjan ongelmiin. Voi siis olla, että kasviväreihin siirryttyä hius ei kaipaa enää niin paljon hoivaa kuin ennen, koska kasviväri toimii samalla tehokkaana hiushoitona.

Kasvivärien maailma on kiehtovan ihana, johon tempautuu helposti mukaan, aivan kuten luonnonkosmetiikkaankin!

Tutustu nyt Cultivator’sin ja Khadin kasviväreihin! Näin onnistut hiusten värjäyksessä kotona: pesu + värjäys + kiinnitys.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
34 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
jenni
jenni
6 years sitten

Hei. Minulla oli vaaleaksi värjätyt hiukset ennen kuin värjäsin hiukseni hennalla. Värjäys onnistui tosi hyvin ja sain ihanat oranssin-punaiset hiukset. Nyt olen hieman jo kyllästynyt väriin ja ajattelin vaihtaa väriä tummempaan, esim. cultivatorsin deep chestnut väriin. Onnistuukohan värjäys noinkin tummaksi? Kuultaako oranssi-pun. väri läpi? Vihreäksi väri tuskin menee..

Hanna
Hanna
6 years sitten

Hei Jenni, Deep chestnut on todella tumma ruskea, mutta erittäin hyvä valinta mikäli haluat taittaa punertavuutta pois, sillä se on viileä sävy. Mikäli et halua ihan niin tummaa lopputulosta, voisi chestnut olla parempi, tämäkin viileä sävy. Vihreä ei missään nimessä pitäisi tulla, ennemmin jos jotain käy, niin punertavuus kuultaa läpi/puskee läpi pesujen myötä, mutta sitten vaan uutta väriä päälle (edelleen sama chestnut tai deep chestnut). Ystävällisin terveisin, Hanna Joliesta

jenni
jenni
6 years sitten

kiitti tästä 🙂 laitoin eilen tilaukseen deep chestnutin.. jos on liian tumma, niin odotan että väri kuluu ja laitan vaaleampaa sävyä 🙂 miten onnistuisi deep chestnutin raidoitus kun alla on henna? tulisiko raidoista vaaleat vai jäisikö ne vaalean oransseiksi? omasta mielestäni hiukseni ovat aina vaalentuneet tosi hyvin, oli kyseessä sitten raitaväri tai vaalennusaine tai olivat hiukseni minkä väriset tahansa, mutta nyt riippuu ihan kuinka hyvin henna vaalenee.. en ole väriä hirveästi kerrostanut hiukseen, pari kertaa värjännyt koko pään ja sitten vain tyveä.

Hanna
Hanna
6 years sitten

Hei Jenni, Tuohon raidoitukseen emme pysty oikein ottamaan kantaa. Suosittelemme vaalentamaan aina asiantuntevalla ekokampaajalla. Kasvivärit saattavat aina käyttäytyä vähän arvaamattomasti, joten siksi kääntyisin asiantuntijan puoleen. Aurinkoista viikonloppua! 🙂 Terveisin, Hanna Joliesta

Jenni
Jenni
6 years sitten

Heippa! Ei oikein tullut halutun väristä deep chestnut värillä, todella paljon sävyeroja, latvat ihan lattean ruskeat ja ei peitä tarpeeksi oranssi-punaista väriä. Olen jo muutaman kerran värjännyt. Ajattelin että voisikohan mahogany-väriä tummentaa mustalla värillä? Saisin värin tarpeeksi tummaksi tekemättä siitä tylsän/lattean näköistä kun siinä on punaista mukana.

Hanna
Hanna
6 years sitten

Hei Jenni, Kasvivärit käyttäytyvät niin eri tavalla ja pohjavärillä on suuri merkitys lopputulokseen. Kyllä uskon, että voit sekoittaa mustaa ja Mahoganya. Toivottavasti saat hyvän lopputuloksen! 🙂 Ystävällisin terveisin, Hanna Joliesta

Kata
Kata
6 years sitten

Apua! Värjäsin cultivators dark blonde värillä hiukseni ja nyt ne ovat tummanvihreä pehko. Mitä voin tehdä?

Jolie
Jolie
6 years sitten

Hei Kata, Kauanko värjäämisestä on aikaa? Lopputuloksen vihertävyys heti värjäyksen jälkeen ei ole tavatonta; väri kehittyy kahden päivän aikana. Hiukset on suositeltava pestä 48 tunnin jälkeen värjäyksestä, jolloin lopputulos on nähtävissä. Toivottavasti lopputulos on kuitenkin hyvä! Mikäli hiukset kuitenkin vielä vihertävät, suosittelen kääntymään ekokampaajan puoleen 🙂

Kata
Kata
6 years sitten

Värjäyksestä oli pari päivää ja laitoin vielä uudestaan toisena päivänä kun toiset niin neuvoivat tekemään. Huuhtelin värin pois vedellä enkä pessyt. Kun pesin ensimmäisen kerran eilen niin vihertävyys lähti pesuaineen mukana hyvin pois. Vielä vähän vihertää, mutta ei enää pahasti. Lopputulos oli yllättävän tumma, mutta ok. Turha pelästyminen siis. Väri otti varmaan niin hyvin kiinni koska hiukseni olivat osaksi niin huonossa kunnossa. Töissä ainakin oli porukalla kivaa mun pään takia. 😀 Kiitos vastauksesta 🙂

Kata
Kata
6 years sitten

Ai niin vielä! Hiukset tuntuvat vielä hampuilta ja joudun laittamaan aika lailla hoitoainetta, että saan ne selvitettyä. Paraneeko tilanne seuraavalla kerralla?

Jolie
Jolie
6 years sitten

Hei Kata, suosittelen päivittämään hiustenhoitotuotteet kosteuttaviin/korjaaviin, mikäli et ole näin vielä tehnyt 🙂

Marina
Marina
6 years sitten

Hei! Värjäsin eilen ombre- tyylillä (ruskea oma väri tyvessä, vaalea latvoissa) värjätyt hiukseni Cultivatorsin Black-värillä. Lopputulos on erisävyinen vihreä 😀 vaaleat latvat tosi vihreät! Mietin, että auttaisiko jos pesisin huomenna tukan ja laittaisin sitten Deep Chestnut-sävyn? Tarttuisiko se tällä kertaa nyt kokotummaan tukkaani oikeana sävynä, eikä vihreänä?

Jolie
Jolie
6 years sitten

Hei Marina, Lopputuloksen vihertävyys heti värjäyksen jälkeen ei ole tavatonta; väri kehittyy kahden päivän aikana. Hiukset on suositeltava pestä 48 tunnin jälkeen värjäyksestä, jolloin lopputulos on nähtävissä.

Essi
Essi
6 years sitten

Hei! Olen nyt vasta kolme kertaa värjännyt hiukseni juurikin Cultivatorssin hiusväreillä. Ensimmäisellä ja toisella kerralla värjäsin Brown sävyllä ja väristä tuli ihan hyvä ja muutenkin kaikki meni ihan ongelmitta. Viimeisimmän värjäyksen tein Henna sävyllä. Kun väri oli päässä alkoi minulla yhtäkkiä korvia kuumottaa ja punoittaa, mitä ei tapahtunut ensimmäisellä kerralla. Päänahassa ei tuntunut mitenkään oudolta kuitenkaan. Pesin värin melko pian pois, väriä jäi kyllä yllättävän hyvin hiuksiin siltikin. Onko teillä mitään vastaavaa tullut eteen ja miten minun kannattaisi toimia jatkossa? Eli mietin vain uskaltaisinko vielä kokeilla värjätä hiuksia kasviväreillä?

Katja
Katja
5 years sitten

Hei! Minulla on tummanruskeat hiukset, joissa on auringon tekemiä vaaleampia raitoja. Haluaisin värjätä hiukseni kiillon lisäämiseksi kasviväreillä niin, että aurinkoraidat eivät mene piiloon. Voinko siis laittaa vaaleaa kasviväriä hiuksiini? Osaatteko sanoa muuttuko tummanruskeiden hiusten sävy haaleammaksi tai tuleeko jotain muuta muutosta, jos niihin laittaa vaaleaa? Ruskea väri saisi mielellään pysyä samana, mutta aurinkoraidat kirkastua, ja kiiltoa haluaisin lisää. 😀 Kiitos, jos osaatte auttaa!

Liisa
Liisa
5 years sitten

Hei Olen värjännyt cultivatorsin väreiilä hiuksiani nyt punaiseksi jo yli vuoden verran. En vaan saa sellaista räikeän punaista vaikka kovin yritän. Kun minulla oli alla vaalennus sius kun aloin hennaamaan vaalennuksen päälle niin latvat oli hienon väriset, vähän kuin sellaset ‘tulilatvat’. Jos laittaisin hennan päälle vaikka raitoina vaalennusta niin onnistuisiko saada sillä tavoin hiuksista sellaiset kuten oli vaalennus alla ollessaan? 🙂 -Kiitos

Jolie
Jolie
5 years sitten

Hei Katja! Cultivator’s kasvivärisarjan sävy Cassia on loistava sävy tähän tarkoitukseen. Cassia hoitaa hiuksia kirkastaen vaaleita hiuksia, mutta vaalentamatta tummia hiuksia sekä tuoden upean kiillon hiuksiin. 🌺

Jolie
Jolie
5 years sitten

Hei Liisa! Suosittelemme käymään ekokampaajalla konsultaatiossa, esimerkiksi ammattilaisen toteuttamalla savivaalennuksella voisi saada kirkkautta punaiseen hiukseen. ☀️

Jansku
Jansku
5 years sitten

Kamppailen mustan värin kanssa. Olen nyt värjännyt 4 kertaa hiukset kasvivärillä ja värjäysten välillä on ollu useita viikkoja. Silti tuntuu että värjäyksen jälkeen kun ensi kertaa pesee hiukset kunnolla niin väri lähtee ja taas on ruskeat hiukset eikä ollenkaa mustat. Vaikutus aika värillä on vaihdellut tunnista kahteen. Värjäyksen jälkeen sävy on ollut kauniin musta mutta ensi pesusta se muuttuu ruskeaksi. Minulla on ruskea juurikasvu. Värjäsin myös osaa hiuksistani johon ei ole laitettu väriä pariin vuoteen ja tulos oli tumman harmaa. Olisiko vinkkejä miten saada oikeasti mustat hiukset kasviväreillä vai joudunko palaamaan takaisin teollisiin?

Jolie
Jolie
5 years sitten

Hei Janita! Tarkistaisimme vielä, että olethan pitänyt värjäyksen jälkeen pesuvälin 48 tunnissa ja millä kasvivärillä olet värjännyt? Lisäksi onko sinulla mikä shampoo ja hoitoaine käytössä?

Tiitu
Tiitu
5 years sitten

Millä saa (väärän väriseksi mennyttä) kasviväriä himmennettyä/poistettua tukasta? Uusi värjäys ei auta kun nyt on liian tumma. Olen värjännyt kasviväreillä jo monta vuotta, mutta nyt kokeilin Cultivator´sia.

Jolie
Jolie
5 years sitten

Hei Tiitu! Suosittelemme käymään ekokampaajalla konsultaatiossa, esimerkiksi ammattilaisen toteuttamalla savivaalennuksella voisi saada väriä vaalennettua.

Wales
Wales
5 years sitten

Onko mitään keinoa millä kasvivärin rippeet saisi poistettua hiuksista? Värjäsin elokuussa cultivatorsin deep chesnut värillä ja lopputulos ei ollut toivotun mukainen. En ollut aiemmin värjännyt kasvivärillä joten väriä on vain yksi kerros. Nyt osa väristä on jo kadonnut ja paikoitellen hiukseni näyttävät sinivihreiltä vaikka oma pohjavärini on tummahko ruskea. Olen yrittänyt poistaa väriä luonnollisin keinoin esim hunajan ja syväputsarin avulla, mutta suurta eroa ei ole ollut. Haluaisin vaalentaa hiuksiani jossai vaiheessa joten haluaisin todella päästä eroon tästä kasviväristä🤔 olisiko vinkkejä epätoivoiselle? Olen miettinyt värinpoistoa/blondausta, onko kokemuksia miten kasviväri käyttäytyy ka. tilanteessa?

Niina
Niina
5 years sitten
Reply to  Wales

Ilmeisesti tähän ei mitään keinoja ammattilaisellakaan ole? Vastausta ei ainakaan ole tullut. Ostovaiheessa en tajunnut minäkään tätä värinpoiston hankaluutta.

Minttu
Minttu
5 years sitten

Onko tuotteissa kuinka paljon hennaa? Voiko se reagoida tatuoinnin kanssa?

Kati
Kati
4 years sitten

Värjäsin sekä omat että siskoni hiukset värillä wine red, omat hiukseni ovat vaalean oranssit, siskoni tumman ruskeat. Kummallekaan väri ei tarttunut ollenkaan, ei omaan tyvikasvuun eikä aiemmin (vuosi sitten) värjättyyn hiukseen. Mistä johtuu, onko kyseisessä värissä/erässä jokin virhe?

Marianne
Marianne
4 years sitten

Deep chestnut teki ruskeista hiuksistani sinivihreät. Voinko värjätä päälle jollain lämpimämmällä sävyllä. Haluaisin suklaanruskean lopputuloksen.
En ole värjännyt vuosiin hiuksiani.

Emmi Mansikkaviita
Emmi Mansikkaviita
4 years sitten
Reply to  Marianne

Hei Marianne,

Deep Chestnut on viileä sävy ja mikäli omat hiuksesi ovat lähtötilanteessa olleet useita asteita vaaleammat kuin tuo väri, johtuu vihertävyys luultavimmin siitä. Cultivator’sin Brown-sävyt ovat lämpimiä ja suosittelen niitä vaaleammasta tummennettaessa. Hiuksiasi näkemättä on valitettavasti hankala antaa tarkkaa ohjetta, kuinka korjata sävy, mutta lämpö toki taittaa vihertävyyttä pois. Varmin tapa ratkaista asia, olisi käydä ekokampaajalla korjaamassa sävy ja sen jälkeen ylläpitää väriä kotona. Kasviväreillä on mahdollista saada upeita ruskeita sävyjä, osaava ekokampaaja saa varmasti taitettua vihertävyyden pois 🙂

Emmi/Jolie

Laura
Laura
2 years sitten
Reply to  Marianne

Sama juttu.

Minna
Minna
4 years sitten

Hei! Voinko käyttää cassia ja lisätä siihen hieman ruskea chestnut sävyä Jos Minulla kekivaaleat vähän kultaiset hiukset joissa en halua lisää kultaista sävyä , en myös tummentaa hirveästi? Voisiko toimii?

Anna
Anna
1 year sitten

Hei, jouduin pesemään samana päivänä värjätyt hiukset uudelleen samana iltana. Pilaako pesu nyt värin?

Admin
1 year sitten
Reply to  Anna

Hei Anna! Voi olla, että sävy jää hailakaksi, sillä hiusten peseminen shampoolla keskeyttää värin syvenemisen.

Emma
Emma
7 päivää sitten

Hei! Värjäsin nyt toiseen kertaan cultivators deep chestnut sävyllä ja ensimmäinen kerta meni erittäin mainiosti. Väri oli haluttu ja säilyi pitkään. Nyt mietityttää voiko tuona 48 tuntina kun ei suositella pesua käyttää kuivashampoota vai vaikuttaako se tulokseen? Ensimmäisen kerran olin pesemättä mutta minulla on erittäin nopeasti rasvoittuvat hiukset ja tällä kertaa tapaaminen jossa en haluaisi näyttää rasvatukalta. Kiitos etukäteen vastauksesta!

Admin
5 päivää sitten
Reply to  Emma

Hei Emma, ihanaa kuulla, että olit värjäystulokseen tyytyväinen. 🙂

Emme suosittele myöskään kuivashampoon käyttöä tuon 48 tunnin aikana. On mahdollista, että se vaikuttaa kasvivärin kehittymiseen ja värin lopputulokseen.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.