BB-, CC- ja DD-voiteet

Houkuttelisiko sinua astetta luonnollisempi meikkipohja, jolla ihon pienet virheet ja värin saa tasoitettua ilman vahvan pigmenttistä meikkikerrosta? Jolien valikoimasta löytyy juuri täydellisiä ihonhoitoon verrattavia kevytmeikkituotteita.

Näillä voiteilla saa niin vapaapäivään kuin ulkoilupäiväänkin asteen verran viimeistelyä, hehkua ja ryhtiä. Laadukas meikkituote myös hoitaa ja kosteuttaa ihoa sekä antaa sille suojaa päivän ajaksi.

Tunnetko ihanat kevytmeikkipohjat: BB-, CC- ja DD -voiteet, joiden keskinäiset erot ovat pieniä. Minkä sinä valitsisit?

BB-voide hoitaa ja häivyttää virheitä

BB-voide on kevytmeikkituote, joka vertautuu perinteisistä meikkituotteista kätevimmin sävyttävään päivävoiteeseen. Sen alkuperäinen nimi tulee sanoista ”blemish balm”, ja sitä kutsutaan myös ”beauty balmiksi”.

Kyseessä on tyypillisesti hoitotuote, jolla on kosteuttavia, suojaavia, kirkastavia tai vastaavia vaikutuksia. BB-voiteen kylkiäisinä saa sävyä, joka aavistuksen peittää ihon pieniä kauneusvirheitä ja toimii helppona ja luonnollisena meikkinä.

BB-voiteiden peittävyys ja kesto vaihtelevat runsaasti. Esimerkiksi Jolien valikoimassa myytävä korealainen Whamisan BB-voide on yllättävän peittävä ohuesta koostumuksestaan huolimatta. Pigmentti kuitenkin lähestyy jo meikkivoidetta.

BB-voidetta voi levittää sormin kosteusvoiteen tapaan. Jos käytät peittävämpää BB-voidetta ja haluat kestävämmän lopputuloksen, voit hyödyntää myös sivellintä ja kokeilla hiukan kerrostaa voidetta.

Lue lisää BB-voiteista ja katso, mikä on suosikkimme.

CC-voide korjaa ihon sävyä

CC-voide eli ”color correct” korjaa nimensä mukaisesti ihon sävyvirheitä. CC-voiteessa saattaa olla mukana primer -henkistä sävyä, joka neutraloi tai taittaa ihon sävyä esimerkiksi vähemmän punertavaksi tai sinertäväksi.

CC-voide sisältää tyypillisesti hieman enemmän pigmenttiä kuin BB-voiteet tai sävyttävät päivävoiteet. Se kannattaa hankkia kevytmeikkituotteeksi iholle, jolla on pigmenttimuutoksia, joka punoittaa helposti, jonka verisuonet kuultavat näkyvissä tai jolla on esimerkiksi arpia.

Lue lisää CC-voiteista ja löydä jolielaisten mielestä paras CC-voide.

DD-voide antaa suojaa

DD-voide eli ”daily defence” -voide on ihoa suojaava, hoitava ja puolustava tuote. DD-voiteita myydään sävyllisinä ja ilman. Koska voiteen ajatus on varjella ihoa ulkoisilta rasituksilta, se sisältää usein aurinkosuojan.

DD-voiteita suositellaan toisinaan käytettäväksi varsinaisen meikkivoiteen alla tuomassa täsmäapua esimerkiksi pakkaselta, ilmansaasteilta, UV-säteiltä tai vastaavilta ärsykkeiltä suojautumiseen. Niiden muut hoidolliset ominaisuudet (esimerkiksi rauhoittava, kosteuttava, ravitseva) vaihtelevat tuotekohtaisesti.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.