Rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuva päänahka

Näyttääkö hiuksesi latteilta, elottomilta ja öljyisiltä? Tuntuuko, että hiukset rasvoittuvat päivässä? Syynä saattaa olla rasvoittuva hiuspohja. Rasvaisen ihon talirauhaset toimivat ylivilkkaasti, mikä johtaa runsaaseen talin eritykseen. Runsas tali näkyy rasvaisuutena hiuspohjassa ja hiukset voivat näyttää likaisilta. Päänahka saattaa ärtyä, jos hiuksia ei pese tarpeeksi usein ja hiuspohja voi myös hilseillä. Rasvaisen hilseen tunnistaa siitä, että hiutaleet ovat suuria ja keltaisen värisiä verrattuna kuivan hilseen pieniin ja valkoisiin hiutaleisiin.

Rasvainen iho on perinnöllinen ominaisuus, mutta hiusten rasvoittumiseen voivat vaikuttaa myös hormonaaliset muutokset, ruokavalio, tulehdus, tukkeutunut päänahka, liian pitkä pesuväli ja väärät hoitotottumukset. Yhtäkkinen hiusten rasvoittuminen voi kertoa esimerkiksi väärien tuotteiden käytöstä tai tukkeutuneesta hiuspohjasta. On siis tärkeää selvittää mistä rasvoittuvat hiukset johtuvat, jotta niitä osataan hoitaa oikein.

Rasvoittuvien hiusten hoito

Aivan kuten rasvaisen ihonkin hoidossa, myös rasvoittuvan päänahan ja hiuksien hoidossa pyritään tasapainottamaan hiuspohjan talineritystä. Sopivien tuotteiden löytäminen on avainasemassa rasvoittuvien hiusten hoitamisessa. On myös muita rasvoittumiseen vaikuttavia tekijöitä, kuten hiusten liika koskettelu. Koskemalla hiuksia liikaa, voi siirtää likaa ja öljyä päänahasta hiuksiin, mikä lisää rasvaisuutta. Seuraavat hoitovinkit voivat auttaa hallitsemaan rasvoittumista sekä pitämään hiukset puhtaina ja terveinä.

Rasvoittuvien hiusten pesu

Rasvoittuvat hiukset voivat saada apua hiusten päivittäisestä pesusta shampoolla. Pesuväli kannattaa pitää melko lyhyenä, jotta hiuspohjaan ei ehdi kerääntymään liikaa talia ja muotoilutuotejäämiä, mistä rasvainen päänahka voi ärtyä. Liian pitkä pesuväli ja ärtynyt päänahka voi johtaa hilseen muodostumiseen.

Jos rasvainen päänahka on tukkeutunut, kannattaa suosia raikastavia ja kuorivia tuotteita hiuspohjan hoidossa. Tukkeutuneen hiuspohjan tunnistaa siitä, että hiukset vaikuttavat likaisilta heti pesun jälkeen. Kuorinta vilkastuttaa verenkiertoa ja poistaa kuollutta ihosolukkoa sekä ylimääräistä öljyä hiuspohjasta. Kuorinta voi myös auttaa pitämään hiukset puhtaina pidempään. Hiukset on hyvä pestä ajoittain myös syväpuhdistavalla shampoolla, jos tulee käytettyä paljon muotoilutuotteita, erityisesti kuivashampoota.

Mikä on sitten paras shampoo rasvoittuville hiuksille?

Jos peset hiuksia päivittäin: Miedompi shampoo voi olla hellävaraisempi vaihtoehto, jos peset hiukset päivittäin. Rasvainen päänahka vaatii myös kosteutusta, joten pesu liian usein liian pesevillä shampoilla voi vaikuttaa hiuspohjan tasapainoon ja lisätä talineritystä.

Jos peset hiuksia harvemmin: Valitse rasvoittuville hiuksille sopiva, pesevämpi shampoo. Rasvoittuville hiuksille suunnatut shampoot on suunniteltu vähentämään talineritystä ja pitämään hiukset puhtaina pidempään. Ärtynyt päänahka saa apua teepuuöljystä sen rauhoittavan ja hoitavan vaikutuksen avulla. Se tuo myös puhtaan ja raikkaan tunteen hiuspohjaan. Salisyylihappo shampoossa taas auttaa kuorimaan hiuspohjaa irrottaen samalla kuollutta ihosolukkoa.

Rasvoittuvien hiusten hoitotuotteet

Shampoo kannattaa valita hiuspohjan kunnon mukaan ja hoitoaine latvojen kunnon mukaan. Valitse siis latvoille sopiva hoitoaine ja levitä se vain hiusten latvoihin. Vältä hoitoaineen levittämistä hiuspohjaan, sillä hoitoaine voi joissain tapauksissa lisätä rasvoittumista, jos sitä käytetään liikaa. Käsitellyt hiukset voivat vaatia kosteuttavamman ja mahdollisesti rakennepaikkaavan hoitoaineen. Jos hiusten latvoilla ei ole erityistarpeita, kannattaa valita kevyt hoitoaine, joka ei lisää hiusten rasvaisuutta. Rasvoittuvat hiukset voivat hyötyä myös päänahalle tarkoitetuista hoitotuotteista.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.