puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Kauneuden ja hyvinvoinnin verkkokauppa

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä jokaiseen tilaukseen

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 79 euron tilauksiin

Nelikymppinen iho

Miten hoitaa nelikymppisen ihoa, jotta se voi hyvin? Katso asiantuntijoidemme vinkit ja tuotesuositukset +40-vuotiaan ihonhoitoon.

Puhdistustuotteet | Kasvovedet
Seerumit | Kasvovoiteet ja -öljyt
Silmänympärysvoiteet | Naamiot ja kuorinnat
Hiustuotteet | Vitamiinit

Nelissäkymmenissä ikääntymisen merkit alkavat näkymään iholla selkeämmin, sillä ihon luonnollista uudistumista ja kimmoisana pysymistä tukevat toiminnot hidastuvat kehossa. Naisilla hormonitoiminta vaikuttaa yhä enenemissä määrin ihon toimintaan. Hormonitoiminta vaikuttaa ihon toimintaan erityisesti murrosiässä, jolloin keho aloittelee sukupuolihormonin tuotantoa, sekä nyt keski-iässä, jolloin estrogeenin ja testosteronin muodostuminen kehossa vähenee.

Iho saattaa tuntua yhtäkkiä aiempaa kuivemmalta ja ohuemmalta. Kollageenin tuotanto hidastuu, kosteus ihossa vähenee. Ihon ikääntyessä haasteita voivat olla kaulan ja silmänympärysalueen iho, sekä leukalinjan “putoaminen”. Juonteita ja pigmenttiläiskiä ilmaantuu pikkuhiljaa kuin itsestään ja maan vetovoima tuntuu vetävän piirteitä alaspäin. Erityisesti vaihdevuosi-iässä iho tuntuu ikääntyvän nopeasti. Ennenaikaista vanhenemista aiheuttavat UV-säteily, voimakkaat painonmuutokset, epäterveelliset elämäntavat sekä ihonhoidon laiminlyönti.

Rosacea on tyypillistä tässä iässä. Se voi olla ollut piilevänä myös pinnan alla ja putkahtaa esiin, kun ihoa aletaan
hoitaa. Työelämän stressi ja (pre)menopaussioireilu voivat myös laukaista rosacean.

Ihon ikääntyminen on hyvin yksilöllistä. Siksi on tärkeää kuulostella oman ihosi tarpeita ja mitä se viestii sinulle.

Nelikymppisen ihon hoito

Nelikymppisen ihon hoidossa tulee ottaa ensisijaisesti huomioon ihotyyppi, jonka mukaisesti hoitotuotteet valitaan. Hyvä nyrkkisääntö on, että iän karttuessa voi siirtyä entistä kosteuttavampiin ja uudistavampiin tuotteisiin. Ikääntyvälle iholle suunnatut kosmetiikkatuotteet ravitsevat tehokkaasti, suojaavat, estävät ja korjaavat vapaiden radikaalien vaikutusta sekä parantavat ja aktivoivat mikroverenkiertoa ja kollageenin tuotantoa.

Tässä iässä voidaan ottaa käyttöön ihoa aktivoivat tuotteet, suhteutettuna kuitenkin ihon omiin tarpeisiin. Elvyttävä seerumi voi kuulua kotihoitoon jo jatkuvassa käytössä. Ehdottoman tärkeänä on nyt myös tehokas silmänympärystuote.

Ammattilaisen apua ihonhoitoon

Ikääntyvälle iholle suosittelemme säännöllistä kosmetologilla käyntiä noin puolentoista kuukauden välein ihon kunnon ylläpitämiseksi. Hoitoon sisällytetään kiinteyttäviä ja napakoittavia tuotteita. Myös hierontaotteet ovat ihon kimmoisuutta lisääviä.

Myös silloin, kun tarvitset apua ihotyyppisi tunnistamiseen tai sopivien tuotteiden valintaan, Jolien kosmetologit ovat apunasi Jolie Shop & Spassa Töölössä.

Varaa aika kasvohoitoon tai ihonhoitokonsultaatioon.

Voit kysyä neuvoa ihonhoitoon Jolien asiantuntijoilta myös täällä verkkokaupassa. Pääset ottamaan yhteyttä meihin sivun oikean alakulman videopallurasta, jossa vilkuttelemme sinulle.