Ihonhoito

Jolien ihonhoitotarinat: Jenna & hormonaalinen akne

27.02.2023, Jolie

Artikkelia on päivitetty 27.10.2023.

Jenna, 37, on kärsinyt pitkään pahasta aknesta ja herkästä ihosta. Hormonaalinen akne puhkesi noin 12 vuotta sitten e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Parannuskeinoa hormonaaliseen akneen ei meinannut löytyä millään, kunnes Jenna päätti viimeisenä oljenkortenaan pyytää apua hormonaaliseen akneen Joliesta. Nyt iho on paremmassa kunnossa kuin kertaakaan aknen puhkeamisen jälkeen. Katso artikkelin lopusta päivitetyt kuvat Jennan ihosta lokakuussa 2023.

Iho ennen Jolien hoitojakson aloitusta

Kuvassa Jennan iho marraskuussa 2022, juuri ennen hoitojakson aloitusta Joliessa.

Jennan ihon haasteet

Hormonaalinen akne leukaperissä ja hormonaaliset finnit kaulassa ovat olleet Jennan ihon suurimpia haasteita. Hormonifinnit kaulassa tulehtuvat herkästi ja ovat isoja ja kovin kipeitä. Jennan hormonaalinen akne on tyypiltään kystistä aknea, jossa iholle on muodostunut mustapäiden ja märkäpäiden lisäksi ontelomaisia tulehduspesäkkeitä.

Iho on lisäksi herkkä ja tuntuu reagoivan stressiin. Ihon herkkyyttä ovat lisänneet liian voimakkaat hoitotuotteet. Myös kuukautiskierrolla on vaikutusta ihon kuntoon.

Vaikka Jenna on yrittänyt hoitaa aknea parhaansa mukaan, hänestä tuntuu, ettei tasapainoa ihossa oikein ikinä löytynyt.

Hormonaalisen aknen hoito Joliessa

Syksyllä 2022 Jenna eksyi Jolie Shop & Spalle. Hän kertoi, että oli kokeillut aknen hoitoon vaikka mitä, ja tuntui, ettei mikään auta. Olo oli hieman skeptinen, kun Jolien kosmetologi Janina suositteli upeita tuloksia aikaansaavan Esse-sarjan käyttöä yhdistettynä kosmetologin tekemiin kasvohoitoihin.

Jenna kuitenkin päätti antaa Esselle mahdollisuuden ja aloitti Esse-kasvohoidot ja -kotihoitotuotteiden käytön marraskuussa 2022. Jolien Janina on toiminut Jennan omana kosmetologina kasvohoidoissa ja opastanut kotihoitoon.

Iho muutaman kuukauden jälkeen

Jo helmikuussa 2023, vain muutamaa kuukautta myöhemmin, iho on silminnähden sileämpi ja kirkkaampi. Jenna kertoo, että iho myös tuntuu paremmalta. Matka hormonaalisen aknen hoidossa on edelleen kesken, mutta suunta on oikea. Aknen hoito on kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa.

Kuvissa Jennan iho helmikuussa 2023, noin kolme kuukautta Essen käytön aloituksen jälkeen. Iho on selvästi rauhoittunut ja tasoittunut.

Pyysimme Jennaa kertomaan omin sanoin matkastaan hormonaalisen aknen hoidossa. Lue alta Jennan haastattelu helmikuulta 2023.

Miten olet yrittänyt hoitaa hormonaalista aknea aiemmin?

“Tuntuu, että olin kokeillut kaikkea mahdollista. Monenlaisia ihonhoitotuotteita marketista aina apteekin ja kauneushoitoloiden eri sarjoihin, mutta sopivien tuotteiden löytäminen oli vaikeaa.

Oikeastaan tuotteiden valinnat menivät aina vähän hakuammunnalla. Iho reagoi voimakkaasti uusiin tuotteisiin, mutta toisaalta aknetulehdusta oli jatkuvasti. Tuotevalinnat ovat olleet usein varmaan liian vahvoja iholleni.

Söin akneen antibioottikuurin sekä rajun isotretinoiinikuurin. Apu oli kuitenkin hetkellistä, eikä tilanne rauhoittunut kokonaan.

Olen kokeillut myös gluteenitonta ja laktoositonta ruokavaliota sekä jättänyt herkkuja pois. Ruokavaliomuutoksista en huomannut muutosta ihossa.”

Millainen ihosi on nyt, kun olet käyttänyt Essen tuotteita muutaman kuukauden?

“Ihoni on selkeästi rauhoittunut. Säännöllinen kasvohoidossa käynti sekä uudet tuotteet ovat vähentäneet tulehdusta paljon. On ihana huomata, kuinka ennen karhea ihoni on nykyään ihanan sileä ja väri on mielestäni kirkkaampi. Tulehdusta on vielä jonkin verran, mutta olenhan useita vuosia aknen kanssa taistellut. Nyt näyttää siltä, että aknearpia on paljon, mitä en ole edes huomannut tulehdusten seasta.

Tuli niin hyvä mieli, kun työkaveri kommentoi ihoni parantunutta kuntoa, eikä hän tiennyt mitään uusista ihonhoitorituaaleistani.”

Mitkä ovat sinusta parhaat hormonaalisen aknen hoitotuotteet?

“Olen löytänyt Jolien henkilökunnan avustuksella itselle miellyttävät ja sopivat tuotteet. Suosittelen Essen Clarifying-linjaa (cleanser, seerumi ja kasvoöljy) ja Hydrating Mist -kasvosuihketta.

Puhdistusgeelin käyttö oli tuttua, mutta minulle uusia rutiineja ovat seerumin ja kasvoöljyn käyttö sekä kasvoveden suihkuttelu kasvoille niin, ettei sitä pyyhitä pois. Kasvosuihkeesta onkin tullut yksi lempparini!”

Jennan käyttämän Esse Clarifying-linjan tuotteet on tarkoitettu erityisesti aknen hoitoon, ja niitä saa vain hoitoloista. Clarifying-linjan osalta suosittelemme käyntiä Jolien hoitolassa tai lähimmässä tuotesarjaan erikoistuneessa hoitolassa.

Myös Essen Sensitive-linjan tuotteet laskevat ja rauhoittavat herkistyneen ihoa reaktiotasoa. Ne sopivat hyvin aknen lievempien muotojen hoitamiseen.

Oletko tehnyt muita muutoksia elämäntavoissa?

“Aloitin vitamiinien käytön Janinalta saamani ohjeistuksen mukaan. Suurin muutos on, että olen saanut pidettyä ihon näpräämisen kurissa, eikä minun ole ”tarvinnut” puristella tulehduksia, koska olen tiennyt, että seuraava käynti Joliessa on tulossa ja siellä niistä huolehditaan.

Tyynynliinan vaihdan nyt useammin kuin aikaisemmin ja pesen meikkisudit kerran viikossa. Aloitin myös mineraalimeikkipuuterin käytön, mistä tykkään kovasti.”

Kuvassa Jennan iholla Alima Puren mineraalimeikkipohja ennen Esse-tuotteiden käytön aloitusta. Mineraalimeikkipohja on loistava akneiholle, sillä se antaa ihon hengittää, mutta sillä saa erittäin hyvin peitettyä ihon epäpuhtaudet.

Millaisia terveisiä haluat lähettää muille hormonaalisen aknen kanssa painiville?

“Suosittelen lämpimästi käyntiä Joliessa. Ongelmaan pureudutaan kokonaisvaltaisesti ja saat varmasti hyvää palvelua. Hoitojen välissä olen saanut aina nopeasti vastauksen, jos jonkin asia on mietittänyt. Tuntuu myyntipuheelta sanoa, että ”kun kaikki on kokeiltu”, niin avun voi silti saada Joliesta, mutta näin se vaan on. 😊”

Vuoden jälkeen

Jennan ihon tilanne lokakuussa 2023

On kulunut vuosi siitä, kun Jennan ihonhoitomatka kohti hormonaalisen aknen parantumista alkoi Joliessa. Upeita tuloksia syntyi jo muutamassa kuukaudessa, mutta on ollut niin ilahduttavaa jälleen kerran todistaa, kuinka tulehtunut iho on parantunut kuukausi kuukaudelta yhä paremmaksi. Hoitokertoja Jolie Spassa on takana nyt yhteensä 10. Kotihoidossa ovat edelleen käytössä Essen Clarifying-linjan tuotteet.

Jennan iho lokakuussa 2023, kun ihonhoitomatkaa Joliessa on takana lähes vuosi.

Näin Jennan kosmetologina toimiva Janina kertoo ihosta:

“Jennan iho on koko ajan rauhallisempi. Tulehdusnäpyt ovat kadonneet kokonaan. Pääosin iholla on vain komedoja ja arpeutumaa. Ihon koostumus ja kosteustasapaino on paljon parempi.”

Jenna itse on tilanteeseen äärimmäisen tyytyväinen ja aikoo jatkaa Essen tuotteiden parissa. Hän ei olisi ikinä uskonut, että voisi saada ihonsa näin hyväksi.

Kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa. Jennan iho marraskuun alussa 2022 vs. lokakuussa 2023. Tulehtunut, hormonaalinen akne on lähes kadonnut. Tilalla on tasapainoisempi ja rauhallisempi iho. Aknearpien parantelu jatkuu.

Kiitos Jenna, kun olet jakanut ihonhoitotarinasi kanssamme.

Usein kysyttyä hormonaalisesta aknesta

Mistä tunnistaa hormonaalisen aknen?

Hormonaalinen akne aiheuttaa mustapäitä ja finnejä, jotka voivat olla kipeitä tai tulehtuneita. Tyypillisesti hormonaalinen akne ilmestyy leuan, poskien ja suun alueelle ja iho on rasvainen. Näillä alueilla on enemmän talirauhasia kuin muualla kasvoissa. Naisilla hormonaalinen akne voi pahentua ennen kuukautisia. Tämä johtuu testosteronitasojen noususta kehossa, mikä aktivoi talirauhasia ja talintuotantoa.

Mikä aiheuttaa hormonaalista aknea?

Hormonaalinen akne johtuu hormonien epätasapainosta kehossa. Hormonaalinen akne puhkeaa usein elämän hormonimyrkyissä, kuten murrosiässä sukupuolihormonien tuotannon lisääntyessä, hormonaalisen ehkäisyn käytön tai sen lopettamisen myötä tai nopeissa painonmuutoksissa. Hormonaalinen akne raskaus aikana tai imettäessä on myös melko yleinen. Hormonimuutokset saavat ihon talirauhaset riehaantumaan. Ihon talinerityksen lisääntyessä talirauhasen tiehyet menevät tukkoon, mikä tulehduttaa ne – ja aiheuttaa hormonaalisen aknen.

Mikä auttaa hormonaaliseen akneen?

Koska hormonaalinen akne puhkeaa hormonien vaikutuksesta, se usein myös rauhoittuu hormonien tasoittuessa. On tärkeää tunnistaa aknen aiheuttaja, jotta oireiden lisäksi myös syy voidaan hoitaa. Tasapainoisten ja terveellisten elämäntapojen lisäksi on tärkeää hoitaa akneihoa oikein: puhdistaa ihoa hyvin, mutta lempeästi, kosteuttaa ihoa riittävästi sekä vahvistaa ihon luonnollista pH-tasapainoa. Riittävän hapan ihon pH (noin 4,5-5) vie aknelta elintilaa. Joillakin akneen auttavat gluteenin, sokerin tai maitotuotteiden pois jättäminen.

Lue lisää aknen hoidosta kattavasta aknen hoito-oppaastamme.

Blogisarjassa jaamme asiakkaidemme ihonhoitotarinoita: kamppailuja iho-ongelmien kanssa, ratkaisuja pitkään vaivanneisiin haasteisiin ja inspiraatiota parhaisiin tuotevalintoihin. Jos kaipaat ihonhoidon asiantuntijan apua, laita meille viestiä tai tule piipahtamaan Jolie Shop & Spalla Töölössä.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.