Ihonhoito

Mitä on misellivesi? 9 kysymystä ja vastausta

05.04.2023, Jolie

Misellivesistä puhutaan paljon, ja Joliessa on myynnissä useita erilaisia. Kokosimme yhdeksän usein kysyttyä kysymystä ja asiantuntijan vastaukset misellivesistä. Tutustu ja kokeile, tuleeko misellivedestä uusi osa ihonhoitorutiiniasi.

1. Mitä on misellivesi?

Misellivesi on yleensä kirkas, suurimmaksi osaksi vettä sisältävä ihonpuhdistustuote. Veden lisäksi misellivesi sisältää mietoja pinta-aktiivisia aineita, ihoa kosteuttavia aineita ja ihoa hoitavia aineita.

Misellivesi sopii sekä kasvomeikin, silmämeikin että huulimeikin puhdistamiseen. Misellivesi on kevyt ja hellävarainen ja sopii etenkin herkälle, helposti reagoivalle iholle ja atoopikoille.

Misellivesi sopii parhaiten kevyen meikin puhdistukseen tai esimerkiksi ihon aamupuhdistukseen. Ainoana puhdistustuotteena se ei poista etenkään raskaampaa meikkiä tai aurinkosuojaa. Se sopii kuitenkin erinomaisesti ihonpuhdistuksen viimeistelyyn tai silmämeikin poistoon ennen varsinaista ihonpuhdistusta.

2. Mitä misellit ovat ja mitä ne tekevät iholleni?

Miselliveden meikkiä ja likaa poistava vaikutus perustuu pinta-aktiivisiin aineisiin. Pinta-aktiiviset aineet muodostuvat vesihakuisesta eli hydrofiilisestä ja vesipakoisesta eli hydrofobisesta päästä. Nämä molekyylit hakeutuvat vedessä yhteen muodostaen pallomaisia rakenteita eli misellejä. Misellien hydrofobiset päät vetävät puoleensa iholta poistettavaa meikkiä ja likaa, ja vangitsevat ne misellien rakenteen sisään.

3. Mitä misellivesi sisältää?

Luonnonkosmetiikan misellivesissä usein käytetty pinta-aktiivinen aine on kaprylyylikapryyliglukosidi, joka on kasviperäisistä rasvahapoista ja sokeriyhdisteestä koostuva pinta-aktiivinen, misellejä muodostava aine. Se vastaa usein miselliveden puhdistustehosta. Sen lisäksi misellivesiin lisätään usein ihoa kosteuttavia ja hoitavia aineita, kuten esimerkiksi ruusuvettä, hyaluronihappoa, aloe veraa tai erilaisia kukkaisuutteita.

4. Miten misellivettä käytetään?

Misellivettä annostellaan reiluhko määrä vanulapulle tai kestovanulapulle. Vanulapulla pyyhitään kasvoilta meikki. Kostuta puhdas vanulappu aina, kun edellinen on likainen. Vanulapulla pyyhitään kasvoja, kunnes siihen ei jää enää meikkiä. Misellivettä ei tarvitse huuhdella iholta.

Jos haluat hyödyntää miselliveden ihoa hoitavat ominaisuudet, käytä sitä meikinpoiston toisena vaiheena sen jälkeen, kun iho on puhdistettu ensin puhdistusmaidolla, -öljyllä tai -geelillä. Käy kasvot läpi misellivedellä kostutetulla vanulapulla. Miselliveden käyttö tekee kasvoista raikkaat ja puhtaat, eikä ihoa tarvitse enää huuhdella vedellä.

5. Miksi misellivettä kannattaa käyttää?

Misellivesi on hellävarainen ja sopii erityisesti kuivalle, pintakuivalle, herkälle, helposti reagoivalle tai atooppiselle iholle. Kaikille öljypohjaiset puhdistusaineet eivät sovi ja silloin misellivesi on hyvä vaihtoehto kaksoispuhdistuksen ensimmäiseksi vaiheeksi ennen puhdistusmaitoa, -vaahtoa tai -geeliä.

Misellivesi sopii myös loistavasti ihon hellävaraiseen aamupuhdistukseen ja meikinpoiston viimeistelyyn varsinaisen puhdistustuotteen jälkeen. Sitä voi käyttää myös silmämeikin poistoon ennen varsinaista kasvojenpuhdistusta. Misellivesi on kätevä lisä reissulla tai matkalla, jos kasvojen vesipesu ei ole mahdollista. Misellivettä voi käyttää myös esimerkiksi meikatessa levinneen ripsivärin tai luomivärin korjailuun.

6. Sopiiko misellivesi akneiholle?

Misellivesi on hyvä vaihtoehto myös aknesta kärsivän ihon kaksoispuhdistukseen. Misellivesistä löytyy erilaisia koostumuksia ja jotkin misellivedet sisältävät myös talintuotantoa tasapainoittavia aineita. Mádaran Micellar Water -puhdistusvesi sisältää taikapähkinäuutetta, joka supistaa ihohuokosia ja rauhoittaa tulehtunutta ihoa.

7. Miten misellivesi eroaa kasvovedestä ja hoitonesteestä?

Misellivesi on erityisesti kasvojen puhdistukseen ja meikinpoiston viimeistelyyn tarkoitettu tuote. Vaikka monet misellivedet sisältävät ihoa hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, misellivedet on tarkoitettu ensisijaisesti puhdistamaan iholta siinä olevaa meikkiä ja likaa.

Kasvoveden tärkein tehtävä on tasapainottaa ihon pH-arvo, jotta iho on vastaanottavaisempi hoitotuotteille. Misellivesi ei välttämättä sisällä ihon pH:ta tasapainoittavia ainesosia, joten erillinen kasvovesi on tarpeen miselliveden käytön jälkeen.

Miselliveden ja hoitonesteen erona on se, että miselliveden tarkoituksena on puhdistaa iho. Hoitoneste on tarkoitettu pelkästään ihon hoitamiseen ja kosteuttamiseen, eikä se sisällä ihoa puhdistavia ainesosia.

8. Onko misellivesi ihoa puhdistava vai hoitava?

Misellivesi on aina ihoa puhdistava tuote ja suuri osa misellivesistä sisältää ihoa puhdistavien ainesosien lisäksi myös ihoa hoitavia ainesosia. Misellivesi on siis ensisijaisesti puhdistava, mutta myös ihoa jonkin verran samalla hoitava tuote.

9. Millainen misellivesi sopii minulle?

Paras misellivesi löytyy tutkimalla omalle ihotyypille sopivia tuotteita. Jolien valikoimaista löytyy jokaiselle ihotyypille hyvä misellivesi eri hintaluokista.

Fermentoituja kukkaisuutteita sisältävä Whamisan kosteuttava misellivesi sopii kaikille ihotyypeille. Se sopii sinulle erityisesti, jos pidät misellivedessä hoitavista koostumuksista.

Normaalille, rasvaiselle tai sekaiholle sopii loistavasti Taikan kotimainen koivunmahlaa sisältävä, kosteuttava misellivesi, joka on valikoimamme edullisin.

Rasvaiselle ja sekaiholle sekä erityisesti miehelle hyvä vaihtoehto on Absolutionin L’Eau Soir et Matin -puhdistusvesi.

Kuivemmalle iholle hyvä valinta on vadelmaisen tuoksuinen Mossan kosteuttava ja tasapainoittava misellivesi.

Jos ihosi on erityisen kuiva tai herkkä, sinulle voisi sopia Novexpertin ihoa rauhoittava, runsaasti hyaluronihappoa sisältävä misellivesi. Mádaran pioniuutetta, hyaluronihappoa ja aloe veraa sisältävä misellivesi on myös kokeilemisen arvoinen tuote herkälle iholle.

Katso valikoimamme kaikki misellivedet

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.