Luonnonkosmetiikka

Ihon puhdistus – Jolien suuri putsariopas

02.09.2022, Jolie

Olemme koonneet Jolien päivitettyyn putsarioppaaseen valikoimamme parhaat putsarit jokaiselle ihotyypille. Listasimme puhdistustuotteet ihotyypeittäin, jotta jokaisen on helpompi löytää juuri oman ihonsa tarpeisiin sopiva kasvojen puhdistusaine.

Luonnonkosmetiikan puhdistusaineiden huolella suunnitellut raaka-ainekokonaisuudet ja monimuotoiset koostumukset puhdistavat tehokkaasti ja hellävaraisesti samalla kun ne hoitavat ihoa sanan varsinaisessa merkityksessä.

Puhdistusaine kannattaa aina levittää kuivalle iholle parhaan koostumuksen ja puhdistustehon takaamiseksi, ellei käyttöohjeissa neuvota toisin. Pyörittele puhdistusainetta aluksi kuivalle iholle ja kostuta vasta sen jälkeen sormet ja puhdista aine pois veden kanssa.

Katso alta parhaat putsarit omalle ihotyypillesi!

Klikkaa alta suoraan oman ihotyyppisi tai -tarpeesi kohdalle. Paras kasvojen puhdistusaine…

3step3

Kuivalle iholle – puhdistusmaidot ja -öljyt

Pehmeät ja hellävaraisesti puhdistavat maidot ovat paras valinta päivittäiseen kasvojenpuhdistukseen, kun iho on pintakuiva, kuiva tai jos kyseessä on ohut ja herkkä couperosaiho. Puhdistusmaitoa voidaan käyttää joko vedettömänä puhdistuksena siten, että maitoa pumpataan vanuun tai liinaan ja poistetaan meikit tai huuhdotaan puhdistusmaito pois vedellä. Suurin osa suosii jälkimmäistä tyyliä, mutta erityisen kuiva ja ohut ihotyyppi hyötyy eniten vedettömästä pesusta. Puhdistusmaito sopii myös normaalille, kevyesti rasvoittuvalle iholle. Muista käyttää puhdistusmaidon jälkeen myös kasvovettä.

Myös puhdistusöljyt ja -balmit ovat ihanteellisia kuivalle iholle, sille ne ylläpitävät ihon kosteustasapainoa ja tarjoilevat iholle hoitavia öljyjä. Puhdistusöljyä ja -maitoa voi käyttää yhdessä kaksivaiheisena puhdistuksena: ensin öljy, sitten maito.

Kuivalle iholle sopivat puhdistustuotteet:

1. Antipodes Grace Gentle Cream Cleanser -puhdistusvoide

Hellävarainen puhdistusvoide sisältää Vinanza Oxifend -antioksidanttia uusiseelantilaisten viinitilojen pinot noir -rypäleistä, ravitsevaa avokadoöljyä ja puhdistavaa kehäkukkaa.

2. BYBI Beauty Milk Melt Vegan Oat Cleanser -puhdistusvoide

Pirteän pinkkiasuinen puhdistusvoide ilahduttaa käyttäjäänsä lempeällä koostumuksellaan, joka ei kuivata, mutta puhdistaa erittäin tehokkaasti. Jättää ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi, herkkääkään ihoa ärsyttämättä.

3. Laponie of Scandinavia Milk Cleanser -puhdistusmaito

Rypsiöljyä, kasviperäistä glyseriiniä ja hoitavaa ksylitolisokeria sisältävä puhdistusmaito puhdistaa kasvoilta tehokkaasti lian ja jopa meikin, jättäen ihon ihanan pehmeäksi. Ei sisällä hajusteita.

4. Novexpert Cleansing Oil With 5 Omegas -puhdistusöljy

Vedetön puhdistusöljy puhdistaa ihon epäpuhtauksista tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Öljypohjainen koostumus liukuu vaivattomasti iholla ja vie mennessään vedenpitävänkin meikin, samalla ihoa hoitaen.

5. URANG Natural Cleansing Oil -puhdistusöljy

Miedon raikkaalta tuoksuva puhdistusöljy on koostumukseltaan runsasta ja se on helppo huuhtoa kasvoilta pelkästään vedellä. Tehokkaasti kaiken meikin mukanaan vievä öljy puhdistaa kasvoilta myös ylimääräisen talin samalla ylläpitäen ihon kosteustasapainoa. Lempeä koostumus ei ärsytä ihoa ja sopii hyvin myös herkälle iholle.

6. Absolution Le Baume Céleste oil-in-gel Makeup Remover

Hellävarainen ja nopeatehoinen puhdistustuote poistaa iholta lian ja meikin rauhoittaen samalla herkkää ja helposti reagoivaa ihoa. Jopa vedenkestävään silmämeikkiin tehoava oil-in-gel koostumus muuttuu iholla maitomaiseksi hellien ja raviten kuivaakin ihoa. Riittoisa ja pehmeän öljyinen tuote huuhtoutuu lopuksi helposti pois vedellä.

Herkän ihon puhdistus puhdistusvoiteet

Monet herkkäihoiset pitävät geeli- ja voidemuotoisista puhdistusaineista. Valikoimastamme löytyy ihania, kosteuttavia vaihtoehtoja ohuelle ja herkälle iholle. Nämä puhdistustuotteet eivät kuivata, vaan hoitavat herkkää ihoa.

Herkälle iholle sopivat puhdistustuotteet:

1. Absolution La Crème Douce Démaquillante -puhdistusvoide

Erityisesti herkälle iholle kehitetty puhdistusvoide poistaa meikin ja puhdistaa kasvot hellävaraisesti ihoa kuivattamatta. Rauhoittaa ja auttaa ihoa palauttamaan sen luonnollisen tasapainon.

2. Esse Sensitive Cleanser -puhdistusvoide

Herkälle iholle kehitetty probioottinen puhdistustuote puhdistaa meikin tehokkaasti. Luonnonmukaiset ainesosat rauhoittavat, suojaavat ja vahvistavat ihoa. Ei vaahtoa, mutta sisältää kuitenkin biohajoavia, peseviä ainesosia auttaen puhdistamaan ihon ja poistaen meikin tehokkaasti. Ultra-miedot luomulaatuiset raaka-aineet jättävät ihon rauhallisen ja miellyttävän tuntuiseksi.

3. Laponie of Scandinavia Gel Cleanser -puhdistusgeeli

Puhdistusgeeli sisältää kasviperäistä pinta-aktiiviainetta, joka on hellä iholle mutta tehokas poistamaan lian ja meikin. Hoitaa ja kosteuttaa ihoa, eikä jätä kuivaa ja kiristävää tunnetta iholle. Sisältää hoitavaa sokerijuurikasuutetta ja antibakteerista ksylitolia. Ihanteellinen herkälle ja ongelmaiholle.

4. Patyka Soothing Cleansing Milk -puhdistusmaito

Poistaa hellävaraisesti meikin kasvoilta ja silmiltä. Kermainen koostumus rauhoittaa ihoa ja jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi. Luomulaatuinen kiiltomalvavesi rauhoittaa ihon punoitusta ja kiristävää tunnetta iholla. Prebiootit (oligosakkaridi) tasapainottavat mikrobiomia ravitsemalla ja lisäämällä ihon hyviä bakteereja, ja probiootit (Lactobacillus pentosus) vahvistavat ihon mikrobiomia vahvistamalla sen immuniteettia ja monimuotoisuutta.

5. URANG Creamy Bubble Foam Cleanser -puhdistusvaahto

Kermainen, ihoa vasten suloisen pehmeältä tuntuva puhdistusvaahto poistaa kaiken meikin erittäin tehokkaasti. Koostumus sisältää ihoa rauhoittavia kehäkukka- ja kamomillauutteita, joiden ansiosta tuote sopii hyvin herkälle iholle.


Rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle – puhdistusgeeli tai -vaahto

Kiilteltyyn taipuvaisen sekaihon, rasvaisen ja epäpuhtaan ihon ystävä on puhdistusgeeli tai -vaahto, joka puhdistaa meikin, ihohuokoset, talin ja epäpuhtaudet tehokkaasti sekä hellävaraisesti vahingoittamatta liikaa ihon omaa suojakelmua. Liian voimakkailla emäksisillä pesuaineilla peseminen aiheuttaa ihon suojakelmun epätasapainotilan, joka johtaa pintakuivuuteen, tukkeumiin ja pahimmassa tapauksessa pahentaa epäpuhtauksia ja muita iho-ongelmia.

Luonnonkosmetiikan puhdistusgeelit ja -vaahdot ovat ihon suojakelmulle hellävaraisia ja aivan kuten kaikkia muitakin puhdistusaineita käytettäessä, ne vaativat ehdottomasti kaverikseen kasvoveden. Kasvovesi paitsi kosteuttaa, palauttaa myös happovaipan luonnollisen pH:n välittömästi puhdistuksen jälkeen.

Rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle sopivat puhdistustuotteet:

1. Absolution Le Nettoyant Pureté -puhdistusgeeli

Pehmeästi vaahtoava, raikas puhdistusgeeli poistaa meikin ja puhdistaa kasvot tehokkaasti, mutta ihon omaa suojakelmua kunnioittaen ja ihoa kuivattamatta. Rauhoittaa, tasapainottaa ja hillitsee liiallista talintuotantoa. Ihanteellinen erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle.

2. Esse Gel Cleanser -puhdistusgeeli

Puhdistusgeelissä on käytetty erityisen mietoja ja biohajoavia, kasviperäisiä vaahtoavia ainesosia. Ne muodostavat ylellisen pesuaineen, joka virkistää ja stimuloi ihon toimintoja, mutta ei kuivata tai vahingoita ihoa. Afrikkalaisella aloe veralla on tulehduksen vastaisia ominaisuuksia ja se säätelee ihon puolustusjärjestelmää. Piparmintun ja spearmintun öljyt raikastavat ja parantavat ihon mikroverenkiertoa auttaen eliminoimaan toksiineja. Sopii kaikille ihotyypeille, myös akneihon hoitoon.

3. Whamisa Foam Cleansing Cream -vaahtoava puhdistusvoide

Ainutlaatuinen vaahtoava puhdistusvoide poistaa meikin ja puhdistaa ihohuokoset tehokkaasti. Vaahtoava puhdistaja on erityisen hyödyllinen sekaiholle ja rasvaiselle iholle. Sisältää hoitavaa ja kosteuttavaa sheavoita sekä aloe- ja riisiuutetta.

4. Novexpert Express Radiant Cleansing Foam -kevyesti kuoriva puhdistusvaahto

Ilmavan kevyt vaahto, joka puhdistaa kasvot meikistä, epäpuhtauksista, liasta sekä ilmansaasteista kookosuutteen avulla. Tuote on loistava puhdistustuote erityisesti epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle sen kuorivan ominaisuuden ansiosta. Papaijan entsyymejä sekä C-vitamiinia sisältävä mikrokuorinta uudistaa ihoa jättäen sen kirkkaaksi ja upean hehkuvaksi.

5. Patyka Purifying Cleansing Gel -puhdistusgeeli

Raikkaan minttuinen geelipuhdistus syväpuhdistaa ihohuokoset, tasoittaa ihon sävyä ja auttaa vähentämään epäpuhtauksia. Hillitsee ihon kiiltelyä, jättäen kirkkaan puhtaan ihotuntuman kuivattamatta ihoa. Soveltuu erityisesti rasvaiselle ja sekaiholle.

6. Mádara ACNE Sebum Control Clear Skin Wash -puhdistusaine

Hellävarainen puhdistusaine puhdistaa ihon ja jättää raikkaan tunteen iholle. Erityisesti akne-iholle kehitetty.


Seka- ja normaalin ihon kermaisesti vaahtoavat puhdistustuotteet

Luonnonkosmetiikan puhdistustuotteet ovat pääosin iholle hellävaraisia, joten normaali-ihoinen voi valita puhdistustuotteensa pitkälti omien mieltymystensä mukaan. Esimerkiksi puhdistusmaidot, -voiteet ja -öljyt sekä miedot geelit sopivat hyvin. Tärkeää on, että puhdistus poistaa tehokkaasti kaiken meikin, mutta ei jätä iholle kiristävää tunnetta.

Normaalille ja sekaiholle sopivat puhdistustuotteet:

1. Mossa Juicy Clean Purifying crème-mousse -puhdistusmaito

Puhdistusmaito muuttuu veden kosketuksesta pehmeäksi vaahdoksi, joka on helppo huuhdella iholta pois. Sen sisältämät AHA-hedelmähapot kuorivat kevyesti ja kirkastavat ihoa, samalla kun valkoherukka puhdistaa ja tasapainottaa. Ihosta tulee käytön myötä raikkaampi, tasaisempi ja heleämpi. Erityisesti sekaiholle.

2. Esse Cream Cleanser -puhdistusemulsio

Puhdistusemulsio poistaa lian ja meikin iholta hellävaraisesti ja tehokkaasti sitoen itseensä öljyliukoisia epäpuhtauksia ja helpottaen siten niiden pois huuhtomista. Puhdistusemulsion pH-arvo on 5 ja sen luonnolliset pinta-aktiiviset aineet koostuvat kasviöljyistä ja glukoosista.

3. Antipodes Hallelujah Lime & Patchouli Cleanser & Makeup Remover

Hellävarainen ja täyteläinen puhdistusvoide, joka sopii useimmille ihotyypeille. Hoitava koostumus puhdistaa ihon tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Poistaa myös meikin.

4. Djusie Liquid Silk Perfect Cleansing Oil -puhdistusöljy

Silkkinen ja virkistävä puhdistusöljy jättää iholle raikkaan puhtaan tunteen. Poistaa myös iholta meikin. Ihanteellinen kaikille ihotyypeille. Hedelmäinen tuoksu eteerisistä öljyistä.

5. Patyka 3-step –puhdistusöljy ja vaahto

3-step -puhdistus sopii kaikille ihotyypeille. Puhdistusöljy poistaa kaiken meikin, myös vedenkestävän maskaran ja paksut rajaukset sekä tuhdin meikkipohjan. Öljyn päälle levitettävän vaahdon kanssa puhdistus muodostaa riittoisan ja kermaisen täyteläisen koostumuksen, joka on hellävarainen ihon omalle suojakelmulle. Sisältää ihoa entsymaattisesti kirkastavia hedelmäuutteita.


Misellivesi kevyelle meikille ja pikaiseen meikinpoistoon

Misellit ovat pallon muotoisia molekyylejä, joiden sisäpinnalla on vesihakuinen (hydrofiilinen) pää ja ulkopinnalla vesipakoinen (hydrofobinen) pää. Misellimolekyylien hydrofobiset päät ovat kuin magneetteja, jotka vetävät puoleensa rasvaliukoisia aineita kuten iholta erittyvää rasvaa, epäpuhtauksia ja meikinjäämiä.

Misellivesi poistaa nopeasti iholta meikin ja epäpuhtaudet eikä kasvoja tarvitse huuhtoa käytön jälkeen. Miehille misellivesi on loistava ja hellävarainen puhdistaja sekä rauhoittaja parranajon jälkeen. Misellivesi sopii kaikille ihotyypeille. Kun levität miselliveden iholle kasvosienellä saat aikaan runsaamman vaahdon. Lue lisää “Mitä on misellivesi? 9 kysymystä ja vastausta” -artikkelista.

Parhaat misellivedet:

1. Absolution L’Eau Soir et Matin -puhdistusvesi

Poistaa iholta meikin ja epäpuhtaudet jättäen ihon täydellisen puhdistuneeksi ja raikkaaksi. Sopii myös silmämeikin poistoon. Miehille kasvojen puhdistukseen ja parranajon jälkeen rauhoittamaan ihoa. Italianolkikukka elvyttää ihon pintaverenkiertoa ja silottaa epätasaisuuksia. Aloe vera rauhoittaa ja kosteuttaa. Kalium parantaa solujen aineenvaihduntaa, hasselpähkinäöljy pehmentää ja puhdistaa ihoa. Sisältää myös tasapainottavaa hamamelista sekä appelsiininkukka- ja ruiskaunokinkukkavesiä.

2. Whamisa Cleansing Water -misellivesi

Hellävarainen ja mieto kasvojen puhdistaja, joka samalla kirkastaa ja kosteuttaa ihoa. Poistaa vaivattomasti kevyen meikin ja epäpuhtaudet jättäen ihon pehmeäksi. Koostumus sisältää rauhoittavan sekoituksen fermentoituja kukkaisuutteita, kirkastavaa lakritsauutetta ja kosteuttavaa aloe veran uutetta.

3. Mádara Micellar Water -puhdistusvesi

Poistaa iholta meikit ja epäpuhtaudet sekä tasapainottaa ja kosteuttaa ihoa. Tämä all-in-one -tuote paitsi puhdistaa ihon, toimii myös kasvovetenä sekä kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Soveltuu erinomaisesti päivittäiseen käyttöön ja kasvojenpuhdistukseen myös herkkäihoisille. Sisältää kosteuttavaa aloe veraa, pioniuutetta sekä hyaluronihappoa.

4. Taika Kosteuttava Misellipuhdistusvesi

Miellyttävä, lempeä ja raikas. Taikan misellivesi puhdistaa kevyen meikin ja ihohuokoset vaivattomasti, ihon kosteustasapainoa kunnioittaen. Kosteuttavaa luomukoivunmahlaa ja ksylitolia sisältävä hellä puhdistusvesi sopii mainiosti esimerkiksi aamupuhdistukseen ja mukaan salikassiin. Tuote sopii loistavasti kaikille ihotyypeille ja on helppo valinta myös miehille!

5. Novexpert Micellar Water Hyaluronic Acid -misellivesi

Misellivesi, joka puhdistaa kasvoilta hellävaraisesti meikin, ilmansaasteet sekä kuolleen ihosolukon. Hellävarainen koostumus sisältää aloe veraa, joka rauhoittaa ihoa puhdistuksen aikana. Hyaluronihappo sitoo kosteutta ihoon samalla kun probiootit tukevat ihon normaalin flooran tasapainoa. Vihreä tee sekä fytiinihappo poistavat saasteiden tuomia vapaita radikaaleja ja niiden aiheuttamia haittoja. Sopii erityisesti herkälle iholle.

estellethild_patyka_absolution_madara_jolie1155

Miesten kasvojen puhdistus suosikkiputsarit miehille

Yleisesti ottaen miehet pitävät puhdistustuotteiden suhteen erilaisista vaahdoista ja geeleistä. Monilla miehillä on kuitenkin kuiva iho. Mikäli iho on kuiva, kannattaa ottaa puhdistusgeelin tai -vaahdon kaveriksi tai tilalle kosteuttavampi tuote, kuten misellivesi.

1. Esse Gel Cleanser -puhdistusgeeli

Esse puhdistusgeelissä on käytetty erityisen mietoja ja biohajoavia, kasviperäisiä ainesosia. Ne muodostavat ylellisen pesuaineen, joka virkistää ja stimuloi ihoa. Voidaan käyttää myös parranajoon.

2. Absolution Le Nettoyant Pureté -puhdistusgeeli

Pehmeästi vaahtoava, raikas puhdistusgeeli puhdistaa kasvot tehokkaasti, mutta ihon omaa suojakelmua kunnioittaen ja ihoa kuivattamatta. Rooman kamomilla rauhoittaa ihoa, valkopaju tasapainottaa ja hillitsee liiallista talintuotantoa. Kaurauute kosteuttaa ja vähentää ihoärsytyksiä. Ihanteellinen erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle.

3. Whamisa Foaming Gel -puhdistusgeeli

Sulfaatiton puhdistusgeeli pesee ihon tehokkaasti samalla kun hyaluronihappo, betaiini, lootuksenkukka ja voikukanjuuri pitävät ihon kosteutettuna. Seitsämän erilaista kasviuutetta toimivat yhteisvaikutteisesti pehmentäen ja raviten ihoa.

4. Absolution La Crème Douce Démaquillante -puhdistusvoide

Erityisesti herkälle iholle kehitetty puhdistusvoide puhdistaa kasvot hellävaraisesti ihoa kuivattamatta. Rauhoittaa ja auttaa ihoa palauttamaan sen luonnollisen tasapainon. Mäkikuisma lievittää ihoärsytyksiä, neroli uudistaa ja pracaxi-öljy vahvistaa ihoa. Ihanteellinen etenkin kuivalle iholle.

5. Absolution L’Eau Soir et Matin -puhdistusvesi

Sisältää monipuolisesti ihoa rauhoittavia ja kosteuttavia raaka-aineita. Tuote sopii niin kasvojen aamupuhdistukseen kuin rauhoittamaan ihoa parranajon jälkeen. Italianolkikukka elvyttää ihon pintaverenkiertoa ja silottaa epätasaisuuksia, aloe vera rauhoittaa ja kosteuttaa. Kalium parantaa solujen aineenvaihduntaa ja hasselpähkinäöljy tekee ihosta pehmeän sekä elastisen. Hamamelis, appelsiininkukka- ja ruiskaunokinkukkavedet tasapainoittavat talintuotantoa ja rauhoittavat ihoa.

Puhdistusliinat ja konjac-sieni

Puhdistustuotteiden teho ja hellävaraisuus voidaan maksimoida hyödyntämällä valikoimistamme löytyvää puhdistusliinaa sekä Konjac-sientä.

1. Absolution L’Eponge Konjac -puhdistussieni

Syväpuhdistava ja ihoa kevyesti kuoriva kasvosieni on valmistettu konjak-kasvin juurista. Sieni soveltuu kaikille ihotyypeille, jopa herkimmänkin ihon käyttöön ja se puhdistaa hellävaroen aiheuttamatta ärsytystä. Stimuloi ihon verenkiertoa, aktivoi solujen uudistumista ja ehkäisee vanhenemisen merkkejä. Sieni kuorii ihoa kevyesti, poistaa ihon pinnalle kertynyttä kuonaa, supistaa ihohuokosia ja se toimii erityisen hyvin syväpuhdistavan naamion, kuorinnan tai kasvojenpuhdistusaineen poistamisessa. Sieni lisää puhdistavaa vaikutusta iholla.

2. Neal’s Yard Remedies Musliinipuuvillaliina

Musliiniliina sopii erityisen hyvin voide-, öljy- ja maitomaisten puhdistustuotteiden kanssa käytettäväksi. Levitä puhdistustuote kuiville kasvoille, kostuta liina lämpimällä vedellä ja pyyhi kasvot puhtaiksi. Liina sopii loistavasti myös kasvonaamioiden poistamiseen.

Teksti on julkaistu alun perin vuonna 2015 ja sitä on uudistettu 2022.

Kuvat: Jolien arkisto ja valmistajat

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mari Vee
Mari Vee
9 years sitten

Ai että oli hyvä postaus! Omia suosikkeja löytyy tuolta listalta useampikin. Uusin ihastus on Absolutionin Le Nettoyant Purete geeli, joka puhdistaa meikin, mutta on niin hellävarainen että ei kirvele silmiä vaikka ne avaisi kesken puhdistuksen. Iho ei jää narskuvan puhtaaksi vaan pehmeäksi. Absolutionin konjakkisienen kanssa on todella ihana puhdistus. Patykan minttupuhdistusgeeli on myös loistotuote ja on ollut käytössä erityisesti mökillä. Patykan öljy+vaahto on ollut vakiokäytössä jo pidempään ja on todellakin riittoisaa, koska kaksikko kestää jokailtaisessa käytössä puoli vuotta eli vaikka hinta on kaksikossa kalliimpi kuin monessa muussa putsarissa, niin tuotteiden riittoisuus on omaa luokkaansa. Yksi painallus molempia riittää puhdistamaan kasvot… Lue lisää..

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kiitos Mari, ja onpa ilo huomata että olet ehtinyt kokeilla ja ihastua jo noin moneen erityyppiseen luonnonkosmetiikan puhdistustuotteeseen ja löytää niiden joukosta omat luottotuotteesi!

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.