Luonnonkosmetiikka

Metsäpöly hellii ihoasi ja vahvistaa mikrobiomiasi

15.08.2022, Maria Varon

Oletko kuullut jo ihonhoidon uudesta superraaka-aineesta, metsäpölystä? Tätä suomalaisten yliopistojen kehittämää mikrobiuutetta löytyy kotimaisen ihonhoitobrändin, Moi Forestin, voiteista. Voiteet paitsi hoitavat ihoa tehden siitä kosteutetun ja pehmeän, mutta myös vahvistavat mikrobiomia ja luontoyhteyttä. Tutustu Moi Forestin luomusertifioituihin ihanuuksiin! 💚

Mistä metsäpölyssä oikein on kyse?

Suomalaiset tutkijat ovat havainneet tutkimuksissaan, että ylihygieenisyys ja kaupungistuminen ovat ratkaisevia tekijöitä immuunipuolustuksemme heikkenemisessä sekä allergioiden ja autoimmuunisairauksien syntymisessä. Myös erilaiset iho-ongelmat ovat yleistyneet, koska olemme kadottaneet osan terveyttämme ylläpitävistä mikrobeista.

Mikrobistomme köyhtyminen johtuu siitä, ettemme enää saa riittävästi kontaktia luonnon muovaaman maaperän mikrobeihin. Erityisesti metsämullassa näyttää olevan runsaasti hitaasti lisääntyviä mikrobeja, jotka pystyvät vahvistamaan mikrobiomiomiamme ja vastustuskykyämme.

Kaupunkiolosuhteissa kontaktin saaminen näihin hyvää tekeviin mikrobeihin on ollut vaikeaa, mutta ratkaisuksi suomalaisten yliopistojen tutkijat keksivät keinon, kuinka näitä mikrobeja voidaan tuoda helposti kaikkien saataville. Nyt on mahdollista saada suositeltava päivittäinen annos Reconnecting Nature ™ -mikrobiuutetta, jota moiforestilaiset tuttavallisesti kutsuvat metsäpölyksi, levittämällä iholle Moi Forest -voidetta.

”Immuunivälitteiset sairaudet ovat lisääntyneet todella kovaa vauhtia. Aloimme miettiä, että ratkaisu on lähellä: luonto voitaisiin viedä myös kaupunkialueille, ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta luontokosketukseen. Toisin sanoen, voisimme purkittaa sen.”
– Aki Sinkkonen, filosofian tohtori, ympäristöekologian dosentti, tutkimusryhmänjohtaja, Co-Founder/ Uute Scientific

Miten metsämullan mikrobit vaikuttavat ihon kautta mikrobiomiin?

Iho toimii yhdessä immuunipuolustuksen kanssa suojatakseen meitä uhkaavilta tekijöiltä. Yksi ihon tehtävistä on tunnistaa ympäristömme mikrobeja siinä sijaitsevien reseptorien avulla. Nämä reseptorit kertovat immuunijärjestelmälle, miten erilaisiin tekijöihin tulisi reagoida.

Tutkimuksissa on havaittu, että metsämullan mikrobit antavat iholle päätyessään immuunijärjestelmälle herätteen, joka saa sen vaimentamaan tulehdusta kehossamme. Metsämullan mikrobit harjoittavat immuunijärjestelmää niin, että se ei käynnistä tai pidä yllä tulehdusta turhaan kehossa.

Metsämullan mikrobit muuttavat myös ihon mikrobistoa, mutta sen lisäksi ne vaikuttavat koko kehon mikrobiomiin ihon kautta. Iho toimiikin meille eräänlaisena luontoyhteyden väylänä.

Koe Moi Forestin tunnelma:

Moi Forest -voiteet aikuisille ja lapsille

Ihosi on monimuotoinen ekosysteemi, joka auttaa kehoasi pysymään vastustuskykyisenä ja tasapainoisena. Moi Forest -voiteet on kehitetty vahvistamaan ihoasi korkealaatuisilla luomuraaka-aineilla sekä innovatiivisella metsäpölyllä. Voiteiden pH on noin 5, mikä on lähellä ihon normaalia pH-arvoa ja niin ollen ylläpitää ihon mikrobitasapainoa.,

Löydät valikoimastamme kolme Moi Forest -voidetta. Forest Dust Multipurpose Cream on täyteläisempi ja sopii kaikenikäisille kuivien ihoalueiden hoitoon. Kauneusbloggaajienkin hehkuttama multipurpose-voide on nimensä mukaisesti monitoimivoide, jota voi käyttää esimerkiksi ravitsevana yövoiteena, auringon polttamalle iholle, kuiville kyynärpäille ja kantapäille sekä tasapainottavana kasvonaamiona.

Nurturing Forest Dust Baby Cream taas on kevyempi ja suunniteltu erityisesti hyvin herkälle iholle, sopien erinomaisesti perheen pienimmille. Ohjeen mukaan näitä voiteita levitetään vähintään 10 cm x 20 cm laajuiselle ihoalueelle päivittäin, jotta ihonhoidollisten vaikutusten lisäksi vastustuskyky ja mikrobiomi vahvistuvat.

Suosittelemme Moi Forest Multipurpose -voidetta aikuisille ja yli kolmevuotiaille lapsille ja Moi Forest Baby -voidetta noin kuusikuukautisista kolmevuotiaille lapsille. Voit myös käyttää pienemmälle vauvalle voidetta, jos iho on kuiva tai esiintyy atooppista ihottumaa.

Sisaruksiaan tuoreempi uutuus Forest Dust After Care Hand Cream pitää käsiesi ihon silkkisen pehmeänä, samalla vahvistaen niiden mikrobiomia. Käsivoide on suunniteltu hoivaamaan käsiä, jotka rasittuvat valtavasti usein toistuvasta käsien pesusta ja käsidesin käytöstä – käytännössä käsiemme mikrobitasapaino järkyttyy päivittäin, useita kertoja. Käsivoide on kehitetty korjaamaan ja suojaamaan käsien ihoa – kaipaavathan kädet hellää hoitoa siinä missä kasvojenkin iho.

Käsivoidetta hierotaan käsiin aina tarvittaessa, ainakin aina käsien pesun jälkeen, vähintään 2-3 kertaa päivässä. Kun painat kädet kasvoillesi ja hengität syvään, voiteen tuoksu tarjoaa minimeditaatiohetken keskellä päivää. Voiteen sisältämä niaouliöljy selkeyttää mieltä ja syventää hengitystä.

Sukella metsään urbaanissakin ympäristössä ja tutustu näihin ihanuuksiin, jotka ovat

  • Suomessa valmistettuja
  • Cosmos Organic -luomusertifioituja
  • vegaanisia
  • hiilineutraaleja
  • kartonkituubiin pakattuja (korkki kierrätettävää muovia)
  • pakattu täyteen ihoa hoivaavia luomuöljyjä ja kosteuttavaa koivumahlaa
  • tuhansia hyvää tekeviä metsän mikrobeja pullollaan.

Kun käytät Moi Forest -voiteita, älä säikähdä voiteen harmaata väriä. Se sulautuu ihoon, kun voidetta levitetään pieni määrä kerrallaan. Tumma väri voiteissa johtuu yksinkertaisesti siitä, että Moi Forest -tuotteissa on korkea pitoisuus metsämikrobiuutetta.

Hand Cream sisältää hieman vähemmän metsäpölyuutetta, minkä ansiosta sen väri ei myöskään ole niin harmaa. Voiteen hyödyt ovat kuitenkin samat kuin muilla voiteilla, kun voidetta levitetään käsiin muutaman kerran päivässä.

Uutuus: Maaginen Forest Dust -öljy

Moi Forest on saanut paljon toiveita koko vartalolle sopivasta, hajusteettomasta tuotteesta tässä se on! Kesällä lanseerattu Forest Dust Microbiome Magic Oil sopii päästä varpaisiin kaikille ihotyypeille hoitamaan ja tasapainottamaan ihoa. Hajusteettoman öljyn raaka-aineet on valittu niin, että ne sopivat kaikille. Öljy ei tuki ihohuokosia tai rasvoita ihoa, vähentää tulehdusta ja tasapainottaa ihon epätasapainotiloja sekä korjaa arpia ja auttaa ihoa uudistumaan.

Safloriöljy ja mustaherukansiemenöljy suojaavat ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Luonnollinen e-vitamiini suojaa vapailta radikaaleilta, ehkäisten ulkoisen stressin vaikutuksia iholla. Lapista kerätty maariantuoksuheinän uute hoitaa ärtynyttä ihoa. Metsäpölyn tuhannet metsän mikrobit tekevät hyvää iholle. Fytoli ehkäisee tyrosinaasientsyymin tuotantoa ja siten hillitsee pigmenttimuutosten syntymistä.

Öljy on hajusteeton, mutta siinä on luonnollisten raaka-aineiden tuoksu. Maariantuoksuheinän uute antaa aavistuksen vaniljaisen vivahteen öljyyn.

Käytä öljyä esimerkiksi kuiville huulille, kasvoille, aftersunina tai vartaloöljynä. 100 millilitran lasinen pipettipullo on riittoisa.

Tutustu metsäpölyä koskeviin tutkimuksiin Moi Forestin sivustolla.💚

Teksti ja kuvat: Moi Forest/Maria Varon
Taustakuva: Unsplash/Sebastian Unrau

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.