Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet: blue tansy – 5 vaikutusta

17.06.2021, Jolie

Mikä blue tansy?

Tanacetum annuum eli blue tansy on kiehtova raaka-aine, josta maailman kauneusmedioissa on kohistu jo jonkin aikaa. Suomeksi blue tansy on marokkolainen kamomillasaunio tai tuttavallisemmin sininen kamomilla.

Blue tansya on kasvanut villinä Välimerellä. Kun tämän keltakukkaisen rohtokasvin ihme löydettiin, se kerättiin luonnonvaraisena jopa vaarallisen vähiin. Nykyään blue tansya viljellään pääsääntöisesti Marokossa. Siitä saadaan yksi maailman kalleimmista eteerisistä öljyistä. Öljyllä on makeahko, hieman yrttinen tuoksu, joka johtuu sen kamferisuudesta. Raaka-aineen kaunista sinisyyttä selittää sen korkea atsuleenipitoisuus.

Blue tansy – 5 vaikutusta kauneudenhoidossa

1. Sininen kamomilla on tulehduksenvastainen

Sinisen kamomillan eteerisen öljyn pääkomponentit sabineeni ja kamferi sekä värin antava atsuleeni ovat voimakkaasti tulehdusta estäviä. Blue tansy suitsii ihon epäpuhtauksia, näppyjä ja vähentää bakteerien leviämistä. Puhtaita eteerisiä öljyjä ei kuitenkaan suositella käytettäväksi sellaisenaan suoraan iholle.

2. Blue tansy on parantava

Blue tansyn on osoitettu korjaavan vaurioitunutta ihoa. Sitä voi käyttää hyvin ärtyneelle ja ihottumasta kärsivälle iholle. Blue tansy parantaa ihon haavoja, juonteita ja ryppyjä. Blue tansya on testattu myös palovammojen ja arpien hoidossa lupaavin tuloksin.

3. Blue tansy on antihistamiini

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä sinistä kamomillaa on käytetty antihistamiinina allergiaoireiden ja limakalvoturvotuksen kuten nenän tukkoisuuden vähentämiseksi. Blue tansya voi lisätä muutaman tipan esimerkiksi kuumaan veteen, jonka päällä suuren pyyheliinan alla voi höyryhengitellä olon helpottumiseksi ja kirkastumiseksi.

4. Rauhoittaa ihoa ja mieltä

Blue tansy sopii erinomaisesti myös diffuuseriin, höyryhengitykseen, hierontaan tai jalkakylpyyn. Se rentouttaa mieltä ja laskee kehon kierroksia rankan työpäivän tai urheilusuorituksen jälkeen. Se auttaa myös stressaantuneen ihon hermoiluun ja tasoittaa ihon lehahduksia.

5. Sopii herkälle iholle ja paikalliseksi täsmäavuksi

Blue tansya sisältäviä ihonhoitotuotteita suositellaan myös herkälle iholle. Blue tansy sopii tyypillisesti punoittavalle, ohuelle ja helposti reagoivalle iholle rauhoittaen ja vahvistaen sitä. Blue tansy -tuotteita voidaan käyttää myös täsmäapuna esimerkiksi ihon nirhaumiin, läiskäekseemaan tai sitkeisiin kuiviin laikkuihin iholla.

Absolution hyödyntää blue tansya puhdistusbalmissa

Pariisilaisen Absolutionin ”Neiti Sininen” eli brändin kasvoputsari Absolution Le Baume Céleste oil-in-gel Makeup Remover sisältää blue tansya. Absolutionin puhdistusbalmi käytetään kuiville kasvoille, ja työstetään pienellä määrällä vettä. Balmi tekee ihosta puhtaan ja täydellisen pehmeän. Se rauhoittaa ihon kuivuutta ja ärsytyksiä selvästi. Jos silmänympärysiho, huulet tai posket kärsivät liiasta auringosta, Céleste on loistava täsmäapu reagoivan ihon puhdistukseen.

Céleste sulattaa hellävaraisesti myös vedenkestävän silmämeikin. Se toimii mainiosti myös tuplapuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena poistaen rasvaliukoisen meikin, kuten voidemaisen meikkivoiteen kasvoilta.

Vinkki:

Rasvainen-, seka- tai akneiho kiittävät, kun puhdistus viimeistellään Absolutionin Le Nettoyant Pureté-puhdistusgeelillä. Absolution hemmottelee tämän klassikkoputsarin nimeen vannovia, sillä se uudisti puhdistustuotteen pakkauksen ja toi markkinoille lisäksi jättikokoisen, 285 ml pumppupullon samasta tuotteesta!

absolution-nettoyant-purete

Tuhtia geeliä on helppo vaahdottaa kosteutetulle iholle, josta se vie ylimääräisen talin mennessään ja tekee kasvoista raikkaan tuntuiset. Se on hyvä puhdistustuote varsinkin miesten iholle, joka on luonnostaan paksumpi ja rasvoittuvampi.

Rauhoittavat blue tansy -tuotteet

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.