puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Kauneuden ja hyvinvoinnin verkkokauppa

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä jokaiseen tilaukseen

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 79 euron tilauksiin

Nuoren ihonhoito teini-iässä

Milloin nuoren kannattaa aloittaa ihonhoito ja mitkä tuotteet sopivat nuorelle iholle? Millaisia haasteita murrosiän mukanaan tuoma hormonaalinen myllerrys voi aiheuttaa nuorelle iholle? Miten teini-ikäisen kannattaa hoitaa ihoa, jotta se voi hyvin?

Katso asiantuntijoidemme vinkit ja tuotesuositukset nuoren ihonhoitoon.

Puhdistustuotteet | Kasvovedet
Kasvovoiteet ja -öljyt | Naamiot ja kuorinnat
Meikit ja aurinkosuojat

Teini-iässä eli noin 13-18-vuotiaana iho on usein herkkä. Murrosikä tuo mukanaan muutoksia ihoon. Jo 10-vuotiaasta eteenpäin voi havaita ihossa murrosiän ensimerkkejä. Nuoreen ihoon vaikuttavat geneettiset tekijät, aineenvaihdunta, runsas urheilu ja muut elämäntavat.

Teini-iässä hormonaaliset heilahtelut voivat olla suuriakin, mikä näkyy mahdollisesti ihon rasvoittumisena ja epäpuhtauksina, jopa aknena. Testosteronitasojen nousu saa murrosikäisen talirauhaset tuottamaan aiempaa enemmän talia. Vaikka tali on ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä suojaava aine, saa muutos hormonitoiminnassa ja talintuotannon kiihtyminen ihon usein aluksi epätasapainotilaan.

Epäpuhtauksia syntyy talin, kuolleen ihosolukon ja bakteerien jäädessä jumiin ihohuokosiin. Akne on hyvin tyypillinen nuorten iho-ongelma ja yleisempi pojilla kuin tytöillä.

Teinin ihonhoito

Milloin kannattaa aloittaa nuoren ihonhoito? Kasvojen ihonhoito on hyvä aloittaa viimeistään siinä vaiheessa, kun ensimmäiset epäpuhtaudet ilmestyvät tai nuori alkaa käyttämään meikkiä.

Joskus epäpuhtauksia syntyy jo hyvin nuoreen ihoon. Silloin ihonhoito kannattaakin aloittaa heti ensimmäisten epäpuhtauksien havaitsemisen jälkeen. Varhaisteinin ihonhoito voi alkaa jo 10-vuotiaana, jos ihoon ilmestyy epäpuhtauksia tai sen talintuotanto runsastuu.

Kasvojen ihonhoidon voi aloittaa hyvin maltillisella määrällä tuotteita. Niin nuoren pojan kuin tytönkin ihonhoitoon sopivat samat ihonhoitotuotteet. Ihonhoidossa kannattaa suosia lempeitä ja kosteuttavia koostumuksia, liian puhdistavia ja kuivattavia tuotteita välttäen.

Murroiästä aina parikymppiseksi asti nuoren ihon hoitotuotteiksi riittää hyvin ihotyypin mukaan valittu putsari, kasvovesi ja kasvovoide. Silloin tällöin voi käyttää kuorintaa ja kosteuttavaa naamiota. Kesällä on tärkeää käyttää nuoresta pitäen aurinkosuojaa, mikä ehkäsee myöhemmin ilmaantuvia ikääntymisen merkkejä.

Tärkeintä ihonhoidossa on säännöllisyys.

Paras ihonhoitosarja nuorelle

Paras ihonhoitosarja nuorelle on esimerkiksi ranskalaisen, hypoallergeenisen Novexpertin vaaleanpunainen ihoärsytystä rauhoittava Magnesium-linja tai minimalistinen, kotimainen herkän ihon hoitosarja Laponie. Kumpikin näistä on melko edullinen ihonhoitosarja nuorelle. Katso alempaa sivulta kaikki asiantuntijoidemme suosittelemat tuotteet nuoren ihonhoitoon.

Nuoren ihonhoito kosmetologilla kannattaa

Ennaltaehkäisy on tärkein ohje nuoren ihon hoidossa – epäpuhtauksia kannattaa alkaa hoitaa heti kun niitä ilmestyy. Ihonhoitoa aloittaessa, varsinkin jos nuoren iholla on aknea tai muita ongelmia, on hyvä käydä kosmetologilla kasvohoidossa tai ihonhoitokonsultaatiossa – ammattilaisen avulla valitaan tuotteet juuri oman ihon tarpeisiin.

Apu löytyy läheltä. Jolien kosmetologit ovat nuoren ihon apuna Jolien omassa hoitolassa Töölössä. Varaa aika kasvohoitoon tai ihonhoitokonsultaatioon. Voit kysyä neuvoa ihonhoitoon Jolien asiantuntijoilta myös täällä verkkokaupassa. Pääset ottamaan yhteyttä meihin sivun oikean alakulman videopallurasta, jossa vilkuttelemme sinulle.

Kannattaako nuoren ihon puhdistus kosmetologilla? Kosmetologin tekemä mustapäiden ja tukkeumien puhdistus sopii myös nuorelle akneiholle.