Kalsium

Kalsium on terveydellemme välttämätön mineraali, joka on tärkeä muun muassa luuston kehitykselle ja vahvistamiselle. Lue lisää kalsiumista.

Alennus-%
Tuotekategoria
Iho-ongelma
Ihon pohjasävy
Ihonsävy
Ihotyyppi
Lopputulos
Peittävyys
Preferenssit
Sertifikaatti
Tuotemerkki
Tuotetyyppi
Tuotteen ominaisuudet
Sopii erityisesti

Näytä tulos

Lehdestä tunnistat luonnonkosmetiikkatuotteen.

Kalsiumin merkitys terveydelle

Kalsium on elintärkeä ravintoaine, joka on välttämätön terveyden ylläpitämiseksi. Se on tärkeä luuston kehitykselle ja vahvistamiselle sekä monien muiden kehon toimintojen kannalta.

Kalsiumin saanti ruokavaliossa on erityisen tärkeää lapsille ja nuorille, jotka ovat aktiivisessa kasvuvaiheessa ja luusto kehittyy ja kasvaa nopeasti. Myös aikuiset tarvitsevat kalsiumia luiden ja hampaiden terveinä pitämiseen sekä ehkäisemään osteoporoosia.

Luuston vahvistaminen on yksi kalsiumin tunnetuimmista eduista. Kalsium auttaa rakentamaan ja ylläpitämään luita sekä ehkäisee osteoporoosia, joka voi johtaa luun haurastumiseen ja murtumiin. Riittävä kalsiumin saanti varmistaa, että luusto pysyy vahvana ja kestää paremmin ikääntymisen aiheuttamia muutoksia.

Kalsiumilla on myös muita tärkeitä tehtäviä elimistössämme. Se osallistuu lihasten supistumiseen ja rentoutumiseen sekä hermoimpulssien välittymiseen. Lisäksi se vaikuttaa verisuontemme supistumiskykyyn ja verihyytymien muodostumiseen. Kalsium auttaa myös solujemme kommunikaatiossa sekä entsyymitoiminnoissa.

Mistä saa kalsiumia?

Hyviä kalsiumin lähteitä ovat maitotuotteet, kuten maito, juusto ja jogurtti. Myös vihreät lehtivihannekset, pähkinät ja siemenet sisältävät runsaasti kalsiumia. Joissakin tapauksissa ravintolisien käyttö voi olla tarpeen varmistamaan riittävä kalsiumin saanti.

Kalsium imeytyy tehokkaammin kehoon yhdessä D-vitamiinin kanssa. D-vitamiini auttaa säätelemään elimistön kalsiumtasapainoa sekä edistää kalsiumin imeytymistä suolistosta. Siksi on suositeltavaa varmistaa myös riittävä D-vitamiinin saanti ravinnon, auringonvalon tai ravintolisien avulla.

Kalsiumin saantisuositus

Suositeltu päivittäinen kalsiumannos vaihtelee iän ja sukupuolen mukaan, mutta yleensä aikuisille suositellaan noin 1000-1300 mg kalsiumia päivittäin.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.