K-vitamiinit

K-vitamiini vaikuttaa veren hyytymiseen, luuston terveyteen ja kalsiumin aineenvaihduntaan. Riittävä K-vitamiinin saanti on tärkeää yleisen terveyden kannalta, ja sen saamiseksi tulisi sisällyttää ruokavalioon vihreitä lehtivihanneksia ja muita hyviä lähteitä. Lue lisää K-vitamiinista.

Alennus-%
Tuotekategoria
Iho-ongelma
Ihon pohjasävy
Ihonsävy
Ihotyyppi
Lopputulos
Peittävyys
Preferenssit
Sertifikaatti
Tuotemerkki
Tuotetyyppi
Tuotteen ominaisuudet
Sopii erityisesti

Näytä tulos

Lehdestä tunnistat luonnonkosmetiikkatuotteen.

K-vitamiini

K-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka on tärkeä monille kehon toiminnoille. Se tunnetaan erityisesti sen tärkeästä roolista veren hyytymisessä, mutta se vaikuttaa myös luuston terveyteen ja ehkäisee kalsiumin kertymistä valtimoihin.

Veren hyytyminen on elintärkeää kehon toiminnalle. Kun iho vaurioituu tai tapahtuu sisäinen verenvuoto, veri hyytyy muodostaen verihyytymiä, jotka estävät lisää verenvuotoa. K-vitamiini osallistuu tässä prosessissa aktivoimalla proteiineja, jotka edistävät hyytymän muodostumista.

Luuston terveys on myös riippuvainen K-vitamiinista, joka auttaa sitomaan kalsiumia verenkierrosta luustoon ja tekee siitä vahvemman. Ilman riittävää K-vitamiinin saantia luusto voi heikentyä ja altistua osteoporoosille, kun kalsium jää elimistössä väärään paikkaan – verisuoniin. K-vitamiini auttaa estämään kalsiumin kerääntymistä valtimoiden seinämään ja sitoo sen luihin, sinne missä sitä tarvitaan. Samalla kun K-vitamiini ehkäisee osteoporoosia, se siis myös ehkäisee valtimoiden kalkkeutumista ja vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä.

K-vitamiinin puute on harvinaista, mutta se voi ilmetä esimerkiksi ruoansulatuskanavan sairauksissa tai pitkäaikaisessa antibioottien käytössä. Oireita voivat olla verenvuototaipumus, heikentynyt luuston terveys ja lisääntynyt sydän- ja verisuonitautien riski.

K-vitamiini jaetaan kasveissa esiintyvään K1-vitamiiniin (fyllokinoni) sekä K2-vitamiiniin (menakinoni), jota ihmisen suolistobakteerit pystyvät tuottamaan. Hyviä lähteitä K-vitamiinille ovat vihreät lehtivihannekset, kuten pinaatti, parsakaali ja lehtikaali. Kananmunan keltuaisessa, lihassa, maidossa ja pehmeissä juustoissa K-vitamiinia esiintyy pienissä määrin menakinonina. On tärkeää huomata, että K-vitamiini imeytyy parhaiten rasvan kanssa nautittuna, joten sen yhdisteleminen terveellisten rasvojen kanssa voi parantaa sen hyödyntämistä elimistössä.

Vaikka K-vitamiinia ei tarvitse yleensä lisätä ruokavalioon ravintolisän muodossa, jotkut ihmiset saattavat hyötyä siitä erityisesti jos heillä on suurentunut verenvuotoriski tai osteoporoosi. Tällaisissa tapauksissa on kuitenkin aina suositeltavaa keskustella asiasta lääkärin kanssa ennen lisäravinteiden käyttöä.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.