Aurinkovoiteet kasvoille

Aurinkovoiteet ja aurinkorasvat suojaavat kasvojen ihoa tehokkaasti heijastamalla auringonsäteet pois iholta. Valitse hyvä aurinkovoide kasvoille. Katso myös kaikki aurinkovoiteet tai aurinkovoiteet vartalolle.

Alennus-%
Tuotekategoria
Iho-ongelma
Ihon pohjasävy
Ihonsävy
Ihotyyppi
Lopputulos
Peittävyys
Preferenssit
Sertifikaatti
Tuotemerkki
Tuotetyyppi
Tuotteen ominaisuudet
Sopii erityisesti

Näytä 1–18 kpl 19 tuloksesta

Lehdestä tunnistat luonnonkosmetiikkatuotteen.

Aurinkovoide kasvoille

Aurinkovoiteen ja aurinkorasvan käyttö on yksi parhaimmista tavoista ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä. Ne myös suojaavat ihoa pigmenttiläiskiltä ja muilta ihomuutoksilta.

Mikä aurinkorasva kasvoille?

Kun valitset aurinkovoidetta kasvoillesi, sinun kannattaa ottaa huomioon muutamia asioita.

Tarkista, että valitsemassasi aurinkosuojassa on laaja-alainen suoja sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Tämä tarkoittaa, että se suojaa ihoasi kummankin tyyppisiltä auringon säteiltä, jotka voivat aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä ja ihosyöpää. Aurinkovoide, jonka SPF on vähintään 30, on suurimmalle osalle sopiva.

Kun ostat aurinkovoidetta kasvoille, valitse erityisesti kasvoille suunniteltu tuote. Kasvojen aurinkovoiteet ovat koostumukseltaan yleensä kevyempiä kuin vartalon aurinkovoiteet, joten ne eivät tunnu paksulta tai rasvaiselta herkällä kasvojen iholla. Huomioi myös ainesosat, kuten antioksidantit ja hyaluronihappo – ne voivat auttaa ravitsemaan ja kosteuttamaan ihoa samalla, kun aurinkovoide suojaa UV-vaurioilta.

Tämän lisäksi kannattaa valita ihotyypillesi sopiva aurinkosuojavoide kasvoille. Jos sinulla on rasvainen tai akneen taipuvainen iho, etsi koostumus, joka ei tukkeudu huokosiin tai aiheuta ihottumia. Jos iho on kuiva, valitse kosteuttava koostumus, joka ei kiristä kasvoilla.

Aurinkovoide kasvoille: akne tai herkkä iho

Suosittelemme akneiholle aurinkovoidetta, joka ei tuki ihohuokosia. Esse Sunscreen on ihanteellinen aurinkosuojatuote iholle, joka on herkkä ja helposti reagoiva sekä kaipaa suojan lisäksi myös hoitavaa vaikutusta. Pai British Summer Time SPF30 Sensitive Sunscreen on herkimmälle ja hankalimmallekin iholle soveltuva aurinkovoide. Se on myös paras matta aurinkovoide kasvoille!

Voit lukea lisää akneihon hoidosta oppaastamme.

Hyvä hajusteeton aurinkovoide kasvoille on taas esimerkiksi Algamaris Aurinkovoide Kasvoille SK50.

Sävyttävä aurinkovoide kasvoille

Osa kasvojen aurinkovoiteista ovat myös kevyesti sävyttäviä. Sävyttävä aurinkovoide kasvoille löytyy ainakin Mádaran, Mossan ja Algamariksen valikoimista. Valikoimastamme löydät myös muutamia kasvovoiteita sekä BB- ja CC-voiteita, joissa on aurinkosuoja.

Moni valikoimamme aurinkovoiteista on myös anti-age aurinkovoide kasvoille, sillä suojakerroin ehkäisee ihon ikääntymistä. Moni valikoimamme aurinkovoiteista sisältää lisäksi muita ihon ikääntymisen merkkejä ja pigementaatiota ehkäiseviä ainesosia.

Jos etsinnässäsi on korealainen aurinkovoide kasvoille, valikoimastamme löytyy Whamisan BB-voide suojakertoimella 50.

Suihkutettava aurinkosuoja kasvoille

Suihkutettava aurinkorasva on helppo käyttää. Suihkutettavan aurinkosuojan etuna on sen keveys ja nopeus. Se ei jätä rasvaista tunnetta tai tahraa vaatteita.

Kun valitset suihkutettavaa aurinkosuojaa kasvoillesi, varmista että se sisältää vähintään SPF30 suojan. Muista myös ravistaa pulloa hyvin ennen käyttöä ja suihkuttaa aurinkosuoja noin 15-20 cm etäisyydeltä kasvoille.

Pienellä tutkimisella ja kokeilulla voit löytää tuotteen, joka sopii täydellisesti yksilöllisiin ihonhoitotarpeisiisi ja pitää ihosi suojassa haitallisilta UV-säteiltä.

Miten valita sopiva suojakerroin?

• Suojakerroin 30 on useimmille sopivin.

• Erittäin vaalealle ja herkästi palavalle iholle suojakertoimen tulisi olla 50 tai 50+.

• Lapsille suosittelemme kerrointa 50 tai 50+.

• Aurinkovoide, jossa on matalampi suojakerroin sopii ainoastaan iholle, joka ei pala lainkaan ja jossa on reilusti pigmenttiä.

Missä järjestyksessä aurinkovoide kasvoille?

Aloita puhdistamalla kasvosi. Aamuisin puhdistukseen riittää usein pelkkä haalea vesi. Jos ihosi on rasvainen tai epäpuhdas, käytä tavallista puhdistustuotettasi.

Puhdistuksen jälkeen kasvoille suihkutetaan tai taputellaan kasvovesi tai hoitoneste. Tämän jälkeen levitetään seerumi, ja sen päälle kosteusvoide ja/tai kasvoöljy. Aurinkovoide levitetään ihonhoitotuotteiden päälle.

Jos käytät meikkivoidetta, aurinkovoide tulee kasvoille meikin alle eli meikki levitetään kasvoille aina viimeisenä.

Voiko tavallista aurinkorasvaa laittaa kasvoille?

Voiko vartalolle tarkoitettua aurinkorasvaa laittaa kasvoille? Vastaus on yleensä kyllä, mutta joitakin asioita kannattaa ottaa huomioon.

Tavallista aurinkovoidetta voidaan käyttää kasvoille, mutta se ei välttämättä ole miellyttävin tai parhain vaihtoehto kasvojen herkälle iholle.

Erityisesti kasvoille suunnitellut aurinkovoiteet sisältävät yleensä ainesosia, jotka ovat hellävaraisempia ja jotka eivät aiheuta ärsytystä tai ihottumaa. Kasvojen aurinkovoiteissa on myös yleensä ohuempi rakenne, joka ei tunnu paksulta tai rasvaiselta iholla.

Kasvojen ohut ja herkkä iho voi myös kaivata korkeamman suojakertoimen kuin vartalon iho.

Lisäksi kasvojen aurinkovoiteet sisältävät usein ihonhoidollisia ominaisuuksia, kuten ehkäisevät ikääntymisen merkkejä tai kirkastavat ja kosteuttavat ihoa.

Jos sinulla on kuitenkin jo tavallinen aurinkovoide, joka toimii hyvin ihotyypillesi ja tarjoaa riittävän suojan, voit käyttää sitä kasvoille, ellet halua yllä mainittuja lisäominaisuuksia.

Aurinkovoiteen poistaminen

• Kasvoille levitettävä aurinkovoide poistetaan aina puhdistusöljyllä, jotta aurinkovoide irtoaa iholta, ihohuokoset pysyvät puhtaina ja iho säilyttää luonnollisen tasapainonsa.

• Apuna voi käyttää esimerkiksi musliiniliinaa tai konjak-sientä. Konjak-sientä ei suositella käytettäväksi palaneelle iholle.

• Lapsen iholle hellävaraisin keino on puhdistaa aurinkovoide pehmeää pyyhettä apuna käyttäen.

Tutustu myös:

Aurinkovoiteet vartalolle

Kaikki aurinkovoiteet

Tuotteet aurinkovoiteiden poistamiseen

Itseruskettavat

Aurinkovoideopas – parhaat vinkit ihosi suojaamiseen ja hoitamiseen

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.