Meikit

Jolien aurinkopuuteriopas – Mikä sävyksi + muita käyttövinkkejä

21.07.2018, Jolie

Perussanasto

Bronzer eli aurinkopuuteri on yleensä sävyltään lämmin, jolloin se imitoi auringon antamaa päivetystä. Sitä käytetään tuomaan iholle tervettä ja freesiä ilmettä. Se toimii hyvin herättäjänä ja voi hyväkuntoisella iholla palvella toisinaan jopa kätevänä meikinkorvikkeena. Aurinkopuuterin avulla voi myös täydentää meikkiä ja tuoda kasvojen piirteitä halutusti esiin.

Aurinkopuuteri on joko matta tai helmiäinen. Matta on hyvä valinta silloin, jos iholla on epätasaisuutta, kuten juonteita, arpia tai epäpuhtauksia. Se sopii myös aikuisempaan, hillittyyn lookiin. Helmiäisen eri variaatiot tuovat iholle ihanaa hehkua.

Varjostusväri eli contour puolestaan on pohjasävyltään viileämpi ja aina matta, jolloin kasvoille luodaan varjoja, jotka puolestaan muotoilevat kasvoja. Varjostuksilla voi esimerkiksi kaventaa hieman nenää tai häivyttää kaksoisleukaa.

Highlighter eli korostusväri taas on vaaleasävyinen, kimaltava tuote, joka on tarkoitettu kasvojen valoa heijastavien korkeiden kohtien korostamiseen. Highlightereista löytyy enemmän hehkua poskipäille, kulmaluille tai näyttävämpään silmämeikkiin.

Mihin aurinkopuuteria laitetaan?

Aurinkopuuteria käytetään usein kehystämään kasvoja. Harjoittelu kannattaa aloittaa melko vaalealla sävyllä. Vaalean ja hillityn sävyn voi sutia isolla siveltimellä vaikka koko kasvoille. Jos käytät aurinkopuuterin alla kasvovettä, seerumia, kosteusvoidetta tai meikkivoidetta, odota ensin niiden imeytymistä, ettei lopputuloksesta tule kirjava.

Mattaista, viileää sävyä tai sävyä, jossa on enemmän syvyyttä, käytetään kasvojen reunoille, kuten hiusrajaan kehystämään otsaa. Vedä posket lommolle ja sudi sävyä kevyesti poskiluun alle syntyviin kuoppiin sekä leukalinjoihin. Kaksoisleukaa voi häivyttää maltillisella mattasävyllä varoen kohti kaulaa.

Lämpimämpi, metallisempi tai helmiäistä sisältävä tuote kannattaa laittaa korostamaan kasvojen ”korkeita” kohtia. Sävyä voi lisätä otsaan, poskipäihin, leukaan ja jopa nenänpäähän. Vältä silmien seutua. Aurinkopuuteri toimii erinomaisena rusketuksen korostajana myös vartalolla. Dekoltee, olkapäät ja sääret saavat siitä helposti kaunista väriä.

Sivellin käytön mukaan

Valitse aurinkopuuterin levitykseen tarkoitukseen sopiva sivellin. Suosittelemme synteettisestä karvasta tehtyjä siveltimiä. Pehmeä ja iso sivellin sopii koko kasvoille käytettävien tuotteiden levitykseen sekä huolettomaan ja epätarkkarajaiseen jälkeen. Mitä kohdennetumman ja varovaisemman tuloksen haluat, sitä napakampi ja muotoillumpi siveltimen on syytä olla. Muista myös tarkistaa luonnonvalossa kasvoille mahdollisesti syntyneet rajat ennen lähtemistä kotipeilin edestä. Häivytä huolellisesti.

 

Aurinkopuuterit

Muutama sävysuositus:

Varovaiselle ja kokeilijalle

Couleur Caramel -mosaiikkipuuteri: Täydellinen vaalealle iholle, usean tiimiläisemme luottotuote! Kaunis, hyvin kevyt kuulto, tällä voi maltillisesti sekä muotoilla kasvoja että tehdä kuuluisan sunkissed lookin. Saatavilla kahdessa sävyssä: Fair ja Medium.

Kjaer Weis Flush and Glow Duo -poskipuna ja bronzer duo Luminous Flush: Kevyesti hehkuvalla voidemaisella aurinkopuuterilla korostat helposti kasvojen parhaita puolia. Kätevässä duopakkauksessa on bronzerin lisäksi mukana neutraalin ruusuinen voidemainen poskipuna, joka sulautuu kauniisti moneen ihon sävyyn. Molemmat tuotteet ovat helposti levittyviä, ja koostumuksensa ansiosta erinomaisia myös kuivalle iholle. Sävyt on valittu siten, että ne korostavat toisiaan kauniisti ja sulautuvat vaivatta iholle. Sävyssä Luminous Flush yhdistyy Kjaer Weisin suosituin poskipunasävy Blossoming sekä heleyttävää päivetystä kasvoille tuova, lämminsävyinen Lustrous -bronzer.

Herättäjät ja hehkuttajat

Kjaer Weis Flush and Glow Duo -poskipuna ja bronzer duo Sunlit Glow: Kjaer Weisin toinen bronzerin ja poskipunan yhdistelmä pitää sisällään lämpimänsävyisen duon, joka korostaa päivettynyttä ihoa upeasti. Hehkua iholle tuova bronzer tuo kauniisti esiin poskipunan sävyn, ja yhdessä sävyt korostavat kasvojen parhaita puolia. Hoitavat koostumukset levittyvät kätevästi sormin, sulautuvat tyylikkäästi iholle, ja sopivat hyvin myös kuivaihoisille. Sävyssä Sunlit Glow yhdistyy aurinkoisen korallinen poskipunasävy Sun Touched sekä lämpimän, kullanhohtoisen hehkun kasvoille tuova Dazzling -bronzer.

Lavera Solid Sun Bronzer Sun 01: Upean kuulasta auringon hehkua kasvoille tuot helposti hienojakoisella ja ihoa hoitavalla Laveran aurinkopuuterilla. Sävy Sun 01 sopii erityisesti vaaleille ihonsävyille.

Mattapuuterit

Alima Puren Bronzerista löytyy kaksi eri tummuusastetta, joista Maracaibo sopii ihanasti vaalealle iholle. Mauna Loa sopii loistavasti hieman päivettyneelle tai luonnostaan tummemmalle ihonsävylle.

Kjaer Weis Powder Bronzer Revel: Hienostuneen mattaisen pinnan jättävällä kevyellä aurinkopuuterilla viimeistelet helposti ja nopeasti myös tyylikkään arkimeikin. Kjaer Weisin puuterimainen bronzer on kaikille ihotyypeille sopiva, kevyen tuntuinen mutta ihoa ravitseva aurinkopuuteri, jota on helppo kerrostaa halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Koostumus sisältää hoitavien kasviöljyjen lisäksi ihon luonnollisen hehkun herättävää kiinalaista jamssia. Revel on lämmin sävy, joka sopii vaaleasta keskivaalealle iholle.

Varjostuksiin ja muotoiluun

Couleur Caramel Compact Bronzer Matt Golden Brown: Mattaisella aurinkopuuterisävyllä voit muotoilla kasvojasi helposti hienojakoisen koostumuksen ansiosta. Ihoa hellivässä aurinkopuuterissa on lisäksi ihon kosteustasapainoa tukevia ainesosia, kuten luomuaprikoosi- ja arganöljyjä. Matt Golden Brown -sävyllä luot kauniin mattaisen lopputuloksen.

Kjaer Weis Cream Bronzer: Voidemaisen aurinkopuuterin kaksi tumminta sävyä, Delight 3 ja Enchant 4, ovat neutraalin ruskeita sävyjä, ja niitä voidaankin hyvin käyttää varjostustuotteena. Koostumus hoitaa ihoa sopien kaikille ihotyypeille, se on helppo levittää. Sävy sulautuu kauniisti ihoon jättäen jälkeensä kauniin kuulaan lopputuloksen.

Tutustu Jolien koko aurinkopuuterivalikoimaan.

Meikkikuvat: Alima Pure & Kjaer Weis

Artikkeli on julkaistu alun perin vuonna 2018 ja sitä on päivitetty keväällä 2024.

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.