Meikit

Jolien aurinkopuuteriopas – Mikä sävyksi + muita käyttövinkkejä

21.07.2018, Jolie

Perussanasto

Bronzer eli aurinkopuuteri on yleensä sävyltään lämmin, jolloin se imitoi auringon antamaa päivetystä. Sitä käytetään tuomaan iholle tervettä ja freesiä ilmettä. Se toimii hyvin herättäjänä ja voi hyväkuntoisella iholla palvella toisinaan jopa kätevänä meikinkorvikkeena. Aurinkopuuterin avulla voi myös täydentää meikkiä ja tuoda kasvojen piirteitä halutusti esiin.

Aurinkopuuteri on joko matta tai helmiäinen. Matta on hyvä valinta silloin, jos iholla on epätasaisuutta, kuten juonteita, arpia tai epäpuhtauksia. Se sopii myös aikuisempaan, hillittyyn lookiin. Helmiäisen eri variaatiot tuovat iholle ihanaa hehkua. Varjostusväri eli contour puolestaan on pohjasävyltään viileämpi ja aina matta, jolloin kasvoille luodaan varjoja, jotka puolestaan muotoilevat kasvoja. Varjostuksilla voi esimerkiksi kaventaa hieman nenää tai häivyttää kaksoisleukaa.

 

 

Jos valitset korostus- ja varjostustuotteesi Alima Puren laajasta valikoimasta, on hyvä tietää Aliman vaihtoehtojen keskinäiset erot. Jos Aliman purkissa lukee Bronzer, kyseessä on mattasävy. Aliman aurinkopuutereilla saa kasvoille lämpöä ja päivetystä kevyemmistä sävyistä syvempiin. Radiant Finishing Powder puolestaan tuo iholle kevyttä ja pehmeää hehkua vaihtoehtoisissa sävyissä. Sävystä riippuen Radiant Finishing Powderia voi käyttää kiinnityspuuterina koko kasvoille, poskipunan tai aurinkopuuterin tavoin korostuksiin ja/tai varjostuksiin, tai jopa silmämeikkinä. Highlighter on kimaltavin kategoria, josta löytyy tarvittaessa enemmän hehkua poskipäille, kulmaluille tai näyttävämpään silmämeikkiin. 

Mihin aurinkopuuteria laitetaan?

Aurinkopuuteria käytetään usein kehystämään kasvoja. Harjoittelu kannattaa aloittaa melko vaalealla sävyllä. Vaalean ja hillityn sävyn voi sutia isolla siveltimellä vaikka koko kasvoille. Jos käytät aurinkopuuterin alla kasvovettä, seerumia, kosteusvoidetta tai meikkivoidetta, odota ensin niiden imeytymistä, ettei lopputuloksesta tule kirjava.

Mattaista sävyä tai sävyä, jossa on enemmän syvyyttä, käytetään kasvojen reunoille, kuten hiusrajaan kehystämään otsaa. Vedä posket lommolle ja sudi sävyä kevyesti poskiluun alle syntyviin kuoppiin sekä leukalinjoihin. Kaksoisleukaa voi häivyttää maltillisella mattasävyllä varoen kohti kaulaa.

Lämpimämpi, metallisempi tai helmiäistä sisältävä tuote kannattaa laittaa korostamaan kasvojen ”korkeita” kohtia. Sävyä voi lisätä otsaan, poskipäihin, leukaan ja jopa nenänpäähän. Vältä silmien seutua. Aurinkopuuteri toimii erinomaisena rusketuksen korostajana myös vartalolla. Dekoltee, olkapäät ja sääret saavat siitä helposti kaunista väriä.

Sivellin käytön mukaan

Valitse aurinkopuuterin levitykseen tarkoitukseen sopiva sivellin. Suosittelemme synteettisestä karvasta tehtyjä siveltimiä. Pehmeä ja iso sivellin sopii koko kasvoille käytettävien tuotteiden levitykseen sekä huolettomaan ja epätarkkarajaiseen jälkeen. Mitä kohdennetumman ja varovaisemman tuloksen haluat, sitä napakampi ja muotoillumpi siveltimen on syytä olla. Muista myös tarkistaa luonnonvalossa kasvoille mahdollisesti syntyneet rajat ennen lähtemistä kotipeilin edestä. Häivytä huolellisesti. 

 

Aurinkopuuterit

Muutama sävysuositus:

Varovaiselle ja kokeilijalle

Alima Pure Augusta: Täydellinen vaalealle iholle, usean tiimiläisemme luottotuote jo ties kuinka monen purkin verran! Kaunis, hyvin kevyt kuulto ilman glitteriä, tällä voi maltillisesti sekä muotoilla kasvoja että tehdä kuuluisan sunkissed lookin.

Kjaer Weis Flush and Glow Duo -poskipuna ja bronzer duo Luminous Flush: Kevyesti hehkuvalla voidemaisella aurinkopuuterilla korostat helposti kasvojen parhaita puolia. Kätevässä duopakkauksessa on bronzerin lisäksi mukana neutraalin ruusuinen voidemainen poskipuna, joka sulautuu kauniisti moneen ihon sävyyn. Molemmat tuotteet ovat helposti levittyviä, ja koostumuksensa ansiosta erinomaisia myös kuivalle iholle. Sävyt on valittu siten, että ne korostavat toisiaan kauniisti ja sulautuvat vaivatta iholle. Sävyssä Luminous Flush yhdistyy Kjaer Weisin suosituin poskipunasävy Blossoming sekä heleyttävää päivetystä kasvoille tuova, lämminsävyinen Lustrous -bronzer.

Herättäjät ja hehkuttajat

Kjaer Weis Flush and Glow Duo -poskipuna ja bronzer duo Sunlit Glow: Kjaer Weisin toinen bronzerin ja poskipunan yhdistelmä pitää sisällään lämpimänsävyisen duon, joka korostaa päivettynyttä ihoa upeasti. Hehkua iholle tuova bronzer tuo kauniisti esiin poskipunan sävyn, ja yhdessä sävyt korostavat kasvojen parhaita puolia. Hoitavat koostumukset levittyvät kätevästi sormin, sulautuvat tyylikkäästi iholle, ja sopivat hyvin myös kuivaihoisille. Sävyssä Sunlit Glow yhdistyy aurinkoisen korallinen poskipunasävy Sun Touched sekä lämpimän, kullanhohtoisen hehkun kasvoille tuova Dazzling -bronzer.

Zuii Organic Flora Powder Shimmer Bronzer Sun – Aurinkopuuteri: Upean kuulasta auringon hehkua kasvoille tuot helposti hienojakoisella ja ihoa hoitavalla Zuiin aurinkopuuterilla. Ruusun, jasmiinin ja kamomillan yhdistelmä tekee tuotteesta kevyen tuntuisen, eikä se tuki ihohuokosia. Ihon luonnollisesta kosteustasapainosta huolehtivat bambumehu, vihreä tee sekä taikapähkinä. Sävy Sun sopii erityisesti vaaleille ihonsävyille.

Kesäkuvakisa

 

Kesäkuvakilpailu

Mattapuuterit

Alima Bronzereista löytyy kaksi eri tummuusastetta, joista Maracaibo sopii ihanasti vaalealle iholle. Mauna Loa sopii loistavasti hieman päivettyneelle tai luonnostaan tummemmalle ihonsävylle.

Kjaer Weis Powder Bronzer -Aurinkopuuteri Revel: Hienostuneen mattaisen pinnan jättävällä kevyellä aurinkopuuterilla viimeistelet helposti ja nopeasti myös tyylikkään arkimeikin. Kjaer Weisin puuterimainen bronzer on kaikille ihotyypeille sopiva, kevyen tuntuinen mutta ravitseva aurinkopuuteri, jota on helppo kerrostaa halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Koostumus sisältää hoitavien kasviöljyjen lisäksi ihon luonnollisen hehkun herättävää kiinalaista jamssia. Revel on lämmin sävy, joka sopii vaaleasta keskivaalealle iholle.

Varjostuksiin ja muotoiluun

Zuii Organic Flora Powder Contour Bronzer Jupiter – Aurinkopuuteri: Zuiin aurinkopuuterilla voit muotoilla kasvojasi helposti hienojakoisen koostumuksen ansiosta. Ihoa hellivässä aurinkopuuterissa on lisäksi ihon kosteustasapainoa tukevia ainesosia, kuten bambumehua ja vihreää teetä, sekä kukkaisuutteita. Jupiter -sävyllä luot kauniin mattaisen lopputuloksen, tämä sävy sopii erityisesti päivettyneelle tai luonnostaan tummemmalle iholle.

Kjaer Weis Flush and Glow Duo -poskipuna ja bronzer duo Luminous Flush -paletista löytyvä voidemainen aurinkopuuteri Lustrous on sävyltään hieman tummempi, ja sitä voidaankin hyvin käyttää varjostustuotteena. Tummilla ihonsävyillä tämä voidemainen koostumus toimii loistavasti myös korostuksiin. Sävy on kesäisen lämmin, ja antaa kasvoille kauniin ruskettuneen hehkun. Koostumus hoitaa ihoa sopien kaikille ihotyypeille, se on helppo levittää, ja sävy sulautuu kauniisti ihoon jättäen jälkeensä kauniin kuulaan lopputuloksen.

 

Meikkikuvat: Alima Pure & Kjaer Weis

Kiitämme ihanista kesäkuvista seuraavia: @sisukas.xo & @riimiruno.

Artikkeli on julkaistu alun perin vuonna 2018 ja sitä on päivitetty keväällä 2022.

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.