Kuivat hiukset

Kuivat hiukset voivat olla karheat ja pörröiset. Hiusten kuivuus voi johtua useasta eri syystä, ei pelkästään kuivasta ihotyypistä. Joskus kuitenkin hiusten kuivuus voi johtua kuivasta päänahasta.

Luonnonkihara hius on usein kuivempi hiuksen rakenteen vuoksi ja vaatii erityisen paljon kosteutta.

Kuivat hiukset voivat johtua myös hiuksiin kohdistuvasta rasituksesta. Usein hiusten kuivuus johtuu kemiallisesta tai mekaanisesta rasituksesta. Kemiallinen rasitus tulee hiusten värjäämisen, permanenttikäsittelyn tai kemiallisen suoristamisen vaikutuksesta hiukseen. Mekaaniseen rasitukseen taas vaikuttaa muotoilurautojen käyttö. Kun hiuksen pinta vaurioituu rasituksesta, päästää se helpommin myös kosteutta pois hiuksesta, mikä näkyy kuivuutena.

Kuivien hiusten pesu ja hoito

Millainen on paras shampoo kuiville hiuksille? Erityisesti kosteuttavat ja hellävaraiset shampoot hellivät kuivia hiuksia. Onkin hyvä keskittyä hiusten kosteutukseen jo päänahasta asti. Kosteuttava shampoo auttaa myös latvoja ylläpitämään normaalia kosteustasapainoa.

Jos hiusten latvat ovat kuivat, muista käyttää hoitoainetta joka pesun yhteydessä. Oikeilla tuotteilla saat hiuksista taas kiiltävät ja elinvoimaiset.

Jos käytät paljon muotoilutuotteita, on hyvä käyttää myös syväpuhdistavaa shampoota ajoittain. Syväpuhdistava shampoo poistaa tuotekertymiä hiuksista ja voi samalla kirkastaa hiusten väriä. Muista kuitenkin kosteuttaa kuivat hiukset hyvin syväpuhdistavan shampoon käytön jälkeen.

Myös liian lämmin suihku voi vaikuttaa hiusten kuivuuteen. Lämpötilan laskeminen voi auttaa kuivia hiuksia.

Kuivien hiusten tehohoito – extrakosteutusta hiuksille

Jos hiukset ovat todella kuivat ja huonokuntoiset, voi muotoilurautojen käytön tauko auttaa hiuksia palauttamaan kosteustasapainon. Jos kuitenkin käytät kiharrinta tai suoristusrautaa, muista silloin käyttää lämpösuojaa.

Kosteuttavat hoitotuotteet auttavat hiusta pitämään oikean kosteustasapainon. Jos hiuksiin on tehty paljon vaalentavia värikäsittelyjä, voi myös rakennepaikkaavasta hoitotuotteesta olla apua. Hiuksiin jätettävä hoitoaine ja hiusnaamio tuovat lisäkosteutusta hiuksiin. Omalle hiustyypille paras hiusten kosteuttaja tekee hiuksista kiiltävät ja terveen näköiset.

Ravintolisät ja vitamiinit kuiville hiuksille

Ravintolisät voivat myös tukea hiusten hyvinvointia monipuolisen ruokavalion lisäksi. B-vitamiinit sekä C- ja E-vitamiini tukevat hiusten hyvinvointia, joten niitä kannattaa suosia. Lisäksi omega-rasvahapot antavat hiuksille kosteutta ja sinkki vahvistaa hiuksia.

Valikoimastamme löytyy myös monivitamiineja, jotka on kehitetty nimenomaan ihon ja hiusten hyvinvoinnin parantamiseen.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.