Normaali iho

Mistä normaalin ihon tunnistaa? Normaali iho on ihotyyppi, jonka toiminnot ovat harmoniassa, eikä iho ole kuiva tai rasvainen. Iho tuntuu sileältä, se on tasaisen värinen ja heleä. Ihon kosteuspitoisuus on tasapainossa ja talineritys normaalia. Kasvoilla ei juuri ole epäpuhtauksia, tai niitä ilmestyy satunnaisesti. Otsan, nenän ja leuan alueella voi ilmetä mustapäitä.

Normaalinkin ihon tarpeet voivat muuttua esimerkiksi vuodenaikojen vaihtelun, kuukautiskierron tai stressin myötä. Näihin tarpeisiin on hyvä reagoida, jotta iho-ongelmat saadaan ehkäistyä.

Normaalin ihon hoito – pitääkö normaalia ihoa hoitaa?

Normaali iho ei ole kuiva tai rasvainen ja sen hoidossa tärkeintä onkin ylläpitää ihon luonnollista kosteustasapainoa sekä pH-tasapainoa (pH noin 4,5-5). Normaalin ihon voi saada myös epätasapainoon väärällä ihonhoidolla, tuotevalinnoilla tai ihon tarpeet sivuuttamalla.

Vaikka normaali iho onkin tasapainossa, tarvitsee iho silti hoitoa. Suurin virhe normaalin ihon hoidossa on jättää se kokonaan hoitamatta. Huonoilla ihonhoitovalinnoilla normaali iho voi alkaa oikuttelemaan sitkeästikin, joten ihon perushoito on tärkeää.

Valitse siis normaalille iholle kosteuttavia tuotteita, joiden pH-arvo on mahdollisimman lähellä ihon normaalia pH-arvoa.

Normaalin ihon hoito riippuu myös ihon tarpeesta. Vuodenaikojen vaihtelut on hyvä ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessa, jotta pintakuivuutta ei pääse syntymään iholle. Näin iho säilyy kauniin pehmeänä ja kuulaana ympäri vuoden.

Ikääntyessä ihon tarpeet muuttuvat, mikä kannattaa huomioida tuotteiden valinnassa. Ihon ennaltaehkäisevä hoito palkitsee viimeistään tässä vaiheessa.

Normaalin ihon puhdistus

Normaalin ihon puhdistukseen sopivat esimerkiksi puhdistusmaidot, -voiteet ja -öljyt sekä geelit. Puhdistustuotteen tulee poistaa meikki ja lika tehokkaasti, mutta sen ei pitäisi jättää iholle kiristävää tunnetta. Normaalin ihon hoitoon riittää puhdistustuotteen käyttö iltaisin. Aamuisin kasvot voi huuhdella haalealla vedellä tai kostutetulla (kesto)vanulapulla.

Normaalin ihon kosteutus

Puhdistuksen jälkeen iholle taputellaan kasvovesi. Kasvovesi on ihon kosteutuksen a ja o myös normaalin ihon hoidossa, sillä se tuo iholle vesikosteutta ja auttaa muita ihonhoitotuotteita imeytymään ihoon. Kasvovedeksi voi valita kosteuttavan tai kirkastavan vaihtoehdon. Aamulla kasvot voi pyyhkiä kasvoveteen kostutetulla vanulapulla puhdistusaineen käytön sijaan.

Kasvoveden jälkeen iholle voi levittää halutessaan seerumin, mutta se ei ole normaalille iholle välttämätön. Seerumi valitaan yleensä johonkin ihon täsmätarpeeseen, kuten sameuteen tai kosteusköyhyyteen. Normaalin ihon seerumi voi olla esimerkiksi kosteuttava ja kirkastava. Antioksidanttisella seerumilla taas voi ennaltaehkäistä ihon ikääntymistä. Seerumeita voi vaihdella vuodenaikojen sekä ihon tarpeen mukaan.

Seerumin jälkeen vuorossa ovat voide ja/tai kasvoöljy. Normaalille iholle sopii aamuisin esimerkiksi ihoa suojaava kevyempi voide+kasvoöljy yhdistelmä tai pelkkä kasvovoide. Iltaisin iho nauttii kasvoöljyn, balsamin tai runsaan kasvovoiteen hoitavuudesta.

Silmänympärysiholle voi valita kosteuttavan geelimäisen tuotteen tai hieman paksumman voidemaisen tuotteen oman mieltymyksen ja ihon tarpeen mukaan.

Erityisesti talvella iho voi kaivata enemmän kosteutusta, jolloin tuotteet kannattaa valita sen mukaan. Kuuntele aina ihosi tarpeita.

Täsmähoito normaalille iholle

Normaalia ihoa kannattaa kuoria parin viikon välein, sillä kuorinta kirkastaa ihoa ja auttaa ihonhoitotuotteita imeytymään ihoon. Kuorintatuotteeksi kannattaa valita pienirakeinen, mutta kuitenkin tehokas tuote. Hedelmähappokuorinnat ovat myös hyvä vaihtoehto. Normaalille iholle voi käyttää myös kuorintatuotteita, joissa on yhdistelmä mietoja hedelmähappoja ja kuorivia rakeita. Kuorinnan jälkeen kasvoille voi levittää naamion ihon tarpeen mukaan. Naamio voi olla esimerkiksi kosteuttava tai kirkastava.

Ammattilaisen apua ihonhoitoon

Suosittelemme normaalille iholle kosmetologikäyntiä vähintään muutaman kerran vuodessa kauniin ihon ylläpitämiseksi. Kosmetologikäynti on hyvä tilaisuus saada ammattilaisen vinkkejä ihonhoitorutiiniin ja päivittää kotihoitotuotteet ihon tarpeen mukaisiksi.

Jos tarvitset apua ihotyyppisi tunnistamiseen tai sopivien tuotteiden valintaan, Jolien kosmetologit ovat apunasi Jolie Shop & Spassa Töölössä.

Varaa aika kasvohoitoon tai ihonhoitokonsultaatioon.

Voit kysyä neuvoa ihonhoitoon Jolien asiantuntijoilta myös täällä verkkokaupassa. Pääset ottamaan meihin yhteyttä sivun oikean alakulman videopallurasta, jossa vilkuttelemme sinulle.

Usein kysyttyä normaalista ihosta

Mikä on normaali iho?

Normaali iho on yleensä tasapainoinen ja sävyltään melko tasainen. Talin eritys on normaalia eikä ihossa ole rasvaisia tai kuivia alueita. Normaalilla iholla saattaa esiintyä pintakuivuutta eli ihon kiristelyä, mutta ihossa ei ole kuivia kohtia. Normaalilla iholla saattaa joskus esiintyä joitakin epäpuhtauksia.

Mikä on terveen ihon pH?

Ihon normaali pH on hieman hapan, yleensä noin 4-6 välillä, ihanteellisesti 4,5-5. Happamuus auttaa suojaamaan ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä ja säilyttämään ihon kosteustasapainon.

Liian emäksiset ihonhoitotuotteet voivat häiritä ihon luonnollista tasapainoa ja kuivattaa sitä, kun taas liian happamat tuotteet voivat ärsyttää ihoa. Ikääntyminen sekä ympäristötekijät, kuten ilmansaasteet ja kemikaalit, voivat vaikuttaa ihon pH-arvoon.

Miten saada hyvä iho?

Hyvän ihon saavuttaminen vaatii johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä. Muista kuunnella omaa ihoasi, sillä jokainen iho on yksilöllinen ja voi vaatia erilaisia hoitotapoja. Ole valmis sitoutumaan säännölliseen ihonhoitorutiiniin ja huolehtimaan kehostasi kokonaisvaltaisesti. Jos ihossa on tällä hetkellä jokin ongelma, aloita ihon hoitaminen ihonhoito-oppaidemme avulla, laita meille viestiä tai tule käymään myymälässämme Töölössä.


>> Ihotyyppi-oppaan pääsivu

Lue myös:

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.