Mitä on luonnonkosmetiikka?

Luonnonkosmetiikan menestys ja ajankohtaisuus herättävät paljon kiinnostusta. Mitä aito luonnonkosmetiikka oikeastaan on ja kuinka se eroaa muusta kosmetiikasta?

Lyhyesti sanottuna luonnonkosmetiikka on kasveista, hedelmistä ja mineraaleista valmistettua tehokasta ja laadukasta kosmetiikkaa ihonhoitoon, hiustenhoitoon ja meikkaamiseen. Luonnonkosmetiikkaa ei ole terminä tai käsitteenä määritelty tai suojattu, eikä laki tunne sitä erillisenä muusta kosmetiikasta.

Yksi tapa varmistua luonnonkosmetiikan aitoudesta on etsiä tuotteesta luotettava luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Tosin markkinoilla on myös aitoja pieniä luonnonkosmetiikkasarjoja, jotka eivät ole pystyneet panostamaan sertifiointiprosessiin.

Mitä luonnonkosmetiikka sisältää?

Kasveista, hedelmistä ja mineraaleista tehdyn luonnonkosmetiikan luonnollisten raaka-aineiden prosentti on usein erittäin korkea. Tällöin pakkauksessa saattaa lukea esimerkiksi ”98 % luonnollisia ainesosia” tai ”98 % natural ingredients”.

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit helpottavat luonnonkosmetiikan tunnistamista. Sertifikaatit tarkistavat ja valvovat, että luonnonkosmetiikan raaka-aineet, tuotantoprosessi ja lopputuotteet ovat sertifioinnin vaatimusten mukaisia.

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet ja ominaisuudet

Luonnonkosmetiikka valmistetaan muun muassa kasveista, yrteistä ja kukista saatavista uutteista, eteerisistä öljyistä, kasviöljyistä ja -vahoista sekä luonnollisista mineraaleista. Miksi juuri nämä ainesosat ovat ihollesi hyväksi?

Kosmetiikan raaka-aineopas

Tutustu kattavan oppaamme avulla tarkemmin 13:een kosmetiikassa tavalliseen raaka-aineeseen. Kerromme kunkin raaka-aineen osalta tarkemmin sen vaikutuksista ja käyttötarkoituksista.

Mitä on luomukosmetiikka?

Kerromme, miten luomukosmetiikka ja luonnonkosmetiikka eroavat toisistaan ja miten ne määritellään. Tiesitkö, miksi vesi ja savi eivät voi olla luomua, vaikka ne tulevat suoraan luonnosta?

Taika käsisaippua

Kotimainen luonnonkosmetiikka

Suomessa suunniteltu ja valmistettu luonnonkosmetiikka on laadukasta, tehokasta ja suomalaiselle iholle sopivaa. Miksi valita suomalainen luonnonkosmetiikka?

Patyka Huile Absolue -öljyseerumi

Upea pakkausdesign

Kaukana ovat ne päivät, kun luonnonkosmetiikan pakkausdesign oli pelkkää perinteistä ekoa. Vuosikymmen taaksepäin luonnollista kosmetiikkaa myytiin enimmäkseen luontaistuotekaupoissa, ja tuotteiden pahvipakkaukset kertoivat luonnonmukaisesta arvomaailmastaan vihreillä ja ruskeilla ulkoasuilla. Nyt ne ovat elegantteja, usein minimalistisen tyylikkäitä kylpyhuoneen kaunistajia.

Totta vai tarua – 10 myyttiä luonnonkosmetiikasta

Luonnonkosmetiikka haisee ruoholle, meikkivoide ei peitä ja ainakaan ripsiväri ei voi olla luonnonkosmetiikkaa? Kumoamme ennakkoluulosi ja sitkeät myytit luonnonkosmetiikasta. Tutustu siihen, miten tehokasta, toimivaa ja laadukasta luonnonkosmetiikka voi olla!

Mitä sertifioitu luonnonkosmetiikka tarkoittaa?

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit helpottavat kuluttajaa tuotteiden tunnistamisessa. Riippumattomat luonnonkosmetiikan sertifikaatit varmistavat sen, että tuote, tuotelinja tai kokonainen tuotesarja ovat raaka-aineiltaan, tuotannoltaan ja lopputuotteiltaan tiettyjen säänneltyjen kriteerien mukaiset. Euroopassa yleisiä sertifikaatteja ovat esimerkiksi Ecocert, Cosmos Organic, NaTrue, Soil Association ja BDIH.

INCI tarkoittaa nimikkeistöä ja merkintätapaa, jolla kosmetiikan ainesosat merkitään pakkauksiin. Euroopassa INCI:en ilmoittaminen on ohjeistettua ja säädeltyä siten, että tuotteiden raaka-aineiden tulee olla tunnistettavia ja ne tulee ilmoittaa suuruusmääräjärjestyksessä.

puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Kauneuden ja hyvinvoinnin verkkokauppa

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä jokaiseen tilaukseen

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 79 euron tilauksiin

Lue lisää luonnonkosmetiikasta Jolien blogista

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.