Mitä on luonnonkosmetiikka?

Luonnonkosmetiikan menestys ja ajankohtaisuus herättävät paljon kiinnostusta. Mitä aito luonnonkosmetiikka oikeastaan on ja kuinka se eroaa muusta kosmetiikasta?

Lyhyesti sanottuna luonnonkosmetiikka on kasveista, hedelmistä ja mineraaleista valmistettua tehokasta ja laadukasta kosmetiikkaa ihonhoitoon ja meikkaamiseen.  Luonnonkosmetiikkaa ei ole terminä tai käsitteenä määritelty tai suojattu, eikä laki tunne sitä erillisenä muusta kosmetiikasta. 

Sanoilla ”natural” ja ”organic”, ”luonnollinen” ja ”luomu” markkinoidaan sellaisiakin kosmetiikkasarjoja, joiden raaka-aineista löytyy erilaisia vieras- ja haitta-aineita.

Yksi tapa varmistua luonnonkosmetiikan puhtaudesta ja aitoudesta on etsiä tuotteesta luotettava luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Tosin markkinoilla on myös aitoja – usein pieniä – luonnonkosmetiikkasarjoja, jotka eivät ole pystyneet panostamaan sertifiointiprosessiin.

Uudet luonnonkosmetiikkarändit käyvät Joliella läpi tarkan hyväksymisprosessin, josta valikoimaamme päätyvät vain laadukkaimmat ja tehokkaimmat sarjat. 

Tuotevalintaprosessi

Jolien tavoitteena on tarjota asiakkailleen kehittyvä valikoima parhaita luonnonkosmetiikan tuotemerkkejä. Pyrimme siihen, että asiakkaamme löytävät meiltä kaikki ihonhoitoon, hiustenhoitoon ja meikkaamiseen tarvitsemansa tuotteet laadukkaina ja toimivina luonnonkosmetiikan versioina.

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit helpottavat aidon luonnonkosmetiikan tunnistamista. Sertifikaatit tarkistavat ja valvovat, että luonnonkosmetiikan raaka-aineet, tuotantoprosessi ja lopputuotteet ovat sertifioinnin vaatimusten mukaisia.

Mitä luonnonkosmetiikka sisältää?

Kasveista, hedelmistä ja mineraaleista tehdyn luonnonkosmetiikan luonnollisten raaka-aineiden prosentti on usein erittäin korkea. Tällöin pakkauksessa saattaa lukea esimerkiksi ”98 % luonnollisia ainesosia” tai ”98 % natural ingredients”.

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet ja ominaisuudet

Aito luonnonkosmetiikka valmistetaan muun muassa kasveista, yrteistä ja kukista saatavista uutteista, eteerisistä öljyistä, kasviöljyistä ja -vahoista sekä luonnollisista mineraaleista. Miksi juuri nämä ainesosat ovat ihollesi hyväksi?

Patyka Huile Absolue -öljyseerumi

Upea pakkausdesign

Kaukana ovat ne päivät, kun luonnonkosmetiikan pakkausdesign oli pelkkää perinteistä ekoa. Vuosikymmen taaksepäin luonnollista kosmetiikkaa myytiin enimmäkseen luontaistuotekaupoissa, ja tuotteiden pahvipakkaukset kertoivat luonnonmukaisesta arvomaailmastaan vihreillä ja ruskeilla ulkoasuilla. Nyt ne ovat elegantteja, usein minimalistisen tyylikkäitä kylpyhuoneen kaunistajia.

Totta vai tarua – 10 myyttiä luonnonkosmetiikasta

Luonnonkosmetiikka haisee ruoholle, meikkivoide ei peitä ja ainakaan ripsiväri ei voi olla luonnonkosmetiikkaa? Kumoamme ennakkoluulosi ja sitkeät myytit luonnonkosmetiikasta. Tutustu siihen, miten tehokasta, toimivaa ja laadukasta luonnonkosmetiikka voi olla!

Luonnonkosmetiikan ja tavanomaisen kosmetiikan erot

Luonnonkosmetiikka eroaa synteettisestä kosmetiikasta useiden eri ominaisuuksien perusteella. Luonnonkosmetiikassa voidepohja koostuu aina kylmäpuristetuista kasviöljyistä ja -rasvoista. Millainen on sitten synteettisen voiteen koostumus? Lue lisää!

Miksi luonnonkosmetiikkaa?

Kysyimme asiakkailtamme, miksi he käyttävät luonnonkosmetiikkaa. Kokemuksissa korostuivat laadukkaat raaka-aineet, tehokkuus ja mahdollisuus tehdä vastuullisia kulutusvalintoja, joissa myös ympäristö on otettu huomioon.

Mitä on luomukosmetiikka?

Kerromme, miten luomukosmetiikka ja luonnonkosmetiikka eroavat toisistaan ja miten ne määritellään. Tiesitkö, miksi vesi ja savi eivät voi olla luomua, vaikka ne tulevat suoraan luonnosta?

Kosmetiikan raaka-aineopas

Tutustu kattavan oppaamme avulla tarkemmin 13:een kosmetiikassa tavalliseen raaka-aineeseen. Kerromme kunkin raaka-aineen osalta tarkemmin sen vaikutuksista ja käyttötarkoituksista.

Taika käsisaippua

Kotimainen luonnonkosmetiikka

Suomessa suunniteltu ja valmistettu luonnonkosmetiikka on laadukasta, tehokasta ja suomalaiselle iholle sopivaa. Miksi valita suomalainen luonnonkosmetiikka?

Mitä sertifioitu luonnonkosmetiikka tarkoittaa?

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit helpottavat kuluttajaa tuotteiden turvallisessa tunnistamisessa. Riippumattomat sertifikaatit varmistavat sen, että tuote, tuotelinja tai kokonainen tuotesarja ovat raaka-aineiltaan, tuotannoltaan ja lopputuotteiltaan tiettyjen säänneltyjen kriteerien mukaiset. Euroopassa yleisiä sertifikaatteja ovat esimerkiksi Ecocert, Cosmos Organic, NaTrue, Soil Association ja BDIH. Ne valvovat luonnonkosmetiikan puhtautta ja eettisekologisuutta.

Euroopan kosmetiikkamarkkinoilla on runsaasti EU-lupaprosessin läpikäyneitä sarjoja esimerkiksi Yhdysvalloista, Aasiasta ja Australiasta. Näistäkin maista tulee luonnonkosmetiikkaa, mutta niiltä pääsääntöisesti puuttuu eurooppalainen sertifiointi, eikä virallista validointia luonnonkosmetiikaksi siten ole. Tuotteissa saattaa olla runsaasti esimerkiksi luomuraaka-aineita, mutta joukossa voi olla myös vaikkapa muoveja tai synteettisiä säilöntäaineita ja/tai hajusteita.

Tällöin kuluttajan on hyvä lukea tuotteiden ainesosaluetteloa eli INCI-listaa (International Nomenclature Cosmetic Ingredient).

INCI tarkoittaa nimikkeistöä ja merkintätapaa, jolla kosmetiikan ainesosat merkitään pakkauksiin. Euroopassa INCIen ilmoittaminen on ohjeistettua ja säädeltyä siten, että tuotteiden raaka-aineiden tulee olla tunnistettavia ja ne tulee ilmoittaa suuruusmääräjärjestyksessä.

< >

puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Aitoa, puhdasta & laadukasta

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä per tilaus

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 69 euron tilauksiin

Lue lisää luonnonkosmetiikasta Jolien blogista

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.