Totta vai tarua – 10 myyttiä luonnonkosmetiikasta

1. Luonnonkosmetiikka haisee ruoholle

Aikaisemmin luonnonkosmetiikan tuoksut ovat pitkälle tulleet suoraan tuotteiden sisältämistä raaka-aineista. Tällöin on luonnollista, että tuoksu on hyvin autenttinen ja tuotteen sisältämien kasviöljyjen ja -uutteiden tuoksuinen. ”Raakatuoksut” jakavat mielipiteitä; toinen rakastaa niitä, kun toinen sanoo, että tuoksut ovat pahoja, maamaisia, alkukantaisia tai voimakkaita.

Uuden ajan luonnonkosmetiikkasarjat keskittyvät vahvasti myös kaupallisuuteen ja siten tuoksulla on suuri rooli. Jolien asiakkaista monille tuoksu on yksi tärkeimmistä kriteereistä tuotteen valinnassa. Eteerisiä öljyjä sekoittelemalla ja niistä komponentteja eristämällä saadaan luonnonkosmetiikankin tuoksumaailmaan esimerkiksi makeutta ja raikkautta.

Ranskalaiset Patyka ja Novexpert ovat loistavia esimerkkejä sarjoista, jotka ovat tietoisesti kehittäneet tuoksumaailmojaan kohti valtavirtaa. Suosittelemme kokeilemaan näitä, mikäli oma nenä vierastaa ”vihreitä” tuoksuja.

puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Kauneuden ja hyvinvoinnin verkkokauppa

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä jokaiseen tilaukseen

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 79 euron tilauksiin

2. Luonnonkosmetiikka ei ole tehokasta

Luonnonkosmetiikka on tehokasta, sillä varsinaisten vaikuttavien aineiden lisäksi esimerkiksi kasvovoiteessa jo voidepohja muodostuu ravitsevista kasviöljyistä. Luonnonkosmetiikan tuotekehitys on ottanut valtavia harppauksia ja kehittyy edelleen huimaa vauhtia. Nykyteknologia mahdollistaa kasviperäisten raaka-aineiden muokkaamisen laboratoriossa huipputehokkaiksi anti-age -vaikutteisiksi ainesosiksi. Luonnonkosmetiikka on mitä parhainta ikääntyvän ihon hoitoa.

Luonnonkosmetiikan hiustuotteet eivät tee hiuksiin silkkistä pintaa kuten silikonia sisältävät hiustuotteet. Luonnonkosmetiikan hiustuotteisiin vaihtamisen jälkeen vaatii useita viikkoja, jopa kuukausia, että silikonikertymät poistuvat hiuksista ja luonnollisen hoitoaineen sisältämien kasviöljyjen ja -uutteiden ravitsevat vaikutukset alkavat näkyä ja hius jälleen palautua pehmeäksi ja kiiltäväksi. Välivaiheen aikana hius voi hetkellisesti vaikuttaa karhealta, kuivalta, kiillottomalta ja pörröiseltä. Usein luonnonkosmetiikan hiustuotteiden käyttäminen lopetetaan tähän vaiheeseen ja tuotteet todetaan toimimattomiksi. Luonnonkosmetiikan tuotteet saattavat siis vaatia hieman aikaa, jotta hoitava vaikutus näkyisi.

3. Luonnonkosmetiikan koostumukset eivät toimi

Käyttömukavuus on tärkeä osa tuotetta, vaikka shampoo voi toki toimia ilman suurta vaahtoakin. Laadukas luonnonkosmetiikka levittyy ja imeytyy niin erinomaisesti, ettei synteettisten apuaineiden puuttumista huomaa.

Esimerkiksi shampoiden vaahtoavuutta on luonnonkosmetiikassa lisätty, mutta mikäli shampoo ei tunnu vaahtoavan omaan makuun tarpeeksi, suosittelemme kampaajien niksiä tuplapesusta. Vaahdota hiukset kahteen otteeseen, ensimmäisessä pesussa saat pestyä muotoilutuotteet ja muun ”irtolian” pois, jolloin toisessa pesussa pääset kunnolla pesemään hiuspohjan ja miedoimmankin vaahdon muodostava shampoo vaahtoaa toisella kerralla enemmän. Tämä tapa ei vie normaalia enempää aikaa, sillä vaahdotukset voi tehdä nopeasti ja ensimmäisen huuhtelun ei tarvitse olla täydellinen. Pieni määrä shampoota riittää molemmilla kerroilla, joten käytetyn tuotemääränkään ei tarvitse kasvaa.

Ilman silikoneja on haastavaa valmistaa silkkisiä koostumuksia, mutta nykyään tähän on panostettu. Esimerkiksi voiteiden ja meikkien taso on kehittynyt nopeasti. Aina huonosti levittyvä tuote ei ole merkki huonosta koostumuksesta, vaan syy voi löytyä myös tuotteista, joita olet levittänyt esimerkiksi tuotteen alle. Tuotteiden yhdistelyyn on hyvä kiinnittää huomiota.

4. Luonnonkosmetiikasta ei löydy vastinetta ikisuosikille

Tyylikästä luonnonkosmetiikkaa on nykyään tarjolla niin runsaasti, että jokaisen makuun löytyy jo varmasti sopiva sarja. Testaa Jolien valikoimasta esimerkiksi seuraavia:

Luksusfiilistä kaipaaville ja selektiivisen kosmetiikan käyttäjille: Kjaer Weis, Patyka

Minimalisteille, fashionistoille ja designin ystäville: True Organic of Sweden, Alima Pure, Absolution

Rohkeille, uteliaille ja tehoja kaipaaville: Whamisa

Apteekkisarjojen käyttäjille: Novexpert

Instagram -sukupolvelle ja trendsettereille: BYBI Beauty

Hoitolasarjoja ja ammattimaisuutta suosivalle: Urang, Esse Probiotic Skincare

5. Luonnonkosmetiikassa ei ole hyvää ripsiväriä

Ripsiväri on yksi haastavimmista tuotteista valmistaa luonnonkosmetiikan keinoin, mutta moni sarja on onnistunut siinä erinomaisesti. Tutustu esimerkiksi Kjaer Weisin Im-Possible-ripsiväriin. Luonnonkosmetiikan ripsiväri paitsi meikkaa, myös hoitaa ripsiä, ja on siksi loistava vaihtoehto, mikäli omat ripset ovat kärsineet esimerkiksi ripsien pidennyksistä.

Aiemmin luonnonkosmetiikan ripsiväreillä sai helpommin pelkästään pituutta, mutta nyt värimassoista on onnistuttu saamaan tarpeeksi runsaita ja harjoista sopivia myös tuuheuden tuomiseen. Pysyvyys ei ole enää ongelma, kunhan itselle löytyy se sopiva koostumus. Vedenkestäviä luonnonkosmetiikan ripsivärejä on edelleen todella vähän, mutta useimmat kestävät kuitenkin säätä.

Kannattaa muistaa, että vedenkestävä ripsiväri ei aina ole vastaus pysyvyysongelmiin. Vedenkestävä kestää nimensä mukaisesti vettä, mutta on öljyliukoinen. Jos ripsiväri leviää helposti ihon rasvaisuudesta johtuen, kannattaa valita nimenomaan ripsiväri, joka ei ole vedenkestävä. Ihon öljyisyys saa vedenkestävän ripsivärin irtoamaan ja leviämään helposti. Tavallinen eli vesiliukoinen ripsiväri ei kuitenkaan reagoi näin öljyn kanssa ja kestää paremmin ihon rasvoittumista.

6. Luonnonkosmetiikasta ei löydy hyviä muotoilutuotteita

Myös luonnonkosmetiikasta löytyy nykyisin erittäin laadukkaita muotoilutuotteita. Esimerkiksi suosikiltamme Less is Morelta löytyy useita kampaamotasoisia muotoilutuotteita, jotka sopivat myös juhlakampausten työstämiseen ja kiinnittämiseen.

Luonnonkosmetiikan muotoilutuotteet on helppo pestä pois shampoolla. Lisänä voi käyttää tarvittaessa toisinaan syväpuhdistavaa shampoota.

Luonnonkosmetiikan muotoilutuotteiden antama pito on joustavaa ja ne tuovat useimmiten hiuksiin sivutuotteena upean kiillon. Koska muotoilutuotteiden tuotevalikoima on luonnonkosmetiikassa kapeampi, voi jokin käyttämäsi tuotetyyppi puuttua kokonaan. Suosittelemme kokeilemaan rohkeasti eri vaihtoehtoja. Uusia tuotteita kokeilemalla voi löytää erinomaisia tapoja hiusten muotoiluun, taltuttamiseen ja kiinnittämiseen.

7. Luonnonkosmetiikan värikosmetiikassa ei ole tarpeeksi pigmenttiä

Luonnonkosmetiikassa on nykyään useita ammattitasoisia meikkisarjoja, kuten suosikkimme Kjaer Weis, jonka meikeissä on erittäin vahvat pigmentit ja hyvä pysyvyys. Tutustu esimerkiksi peittävään meikkivoiteeseen.

Myös luonnonkosmetiikan värikosmetiikan sävyvalikoima on ajan myötä kasvanut ja enää ei tarvitse tyytyä pelkästään maanläheisiin sävyihin. Täysin luonnonkosmetiikan keinoin on kuitenkin haastavaa valmistaa esimerkiksi kirkkaita pinkkejä. Siksi moni sarja käyttää lisänä synteettisiä pigmenttejä, joita voi olla pieni osa koostumuksesta, noin 1–2 %.

8. Olen allerginen, en voi käyttää luonnonkosmetiikkaa

Kaikelle voi allergisoitua, myös luonnonkosmetiikalle. Hajusteallergikko voi olla herkistynyt synteettisille tuoksuille, toinen joillekin tietyille luonnollisille tuoksuille. Tämä on aina tapauskohtaista.

On tärkeää tunnistaa, mille on allerginen, ja välttää allergisoivia ainesosia. Harva on allerginen kaikille mahdollisille kasviöljyille ja muille luonnonkosmetiikan raaka-aineille. Etsimällä ja kokeilemalla löytyy varmasti sopivia tuotteita. Voit kysyä neuvoja verkkokauppamme chatissa tai pistäytyä myymälässä.

9. Minulla ei ole varaa käyttää luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikasta löytyy vaihtoehtoja jokaiselle kukkarolle. Edullisemmatkin luonnonkosmetiikan tuotteet hoitavat ihoa ihanasti. Luonnonkosmetiikassa on myös mainioita monitoimituotteita, joista saat aitoa ihonhoitoa moneen tarpeeseen yhdestä purkista. Kysy meiltä rohkeasti lisää!

10. Luonnonkosmetiikkaa on vaikea ostaa

Jos et ole aikaisemmin käyttänyt luonnonkosmetiikkaa tai luonnonkosmetiikan brändit eivät ole sinulle tuttuja, voit aina olla yhteydessä meihin. Autamme mielellämme käyntiin pääsemisessä – ja ilomielin myös jatkossa.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.