Magnesium

Magnesium on tärkeä kivennäisaine, jolla on monia terveysvaikutuksia. Lue lisää magnesiumista ja sen vaikutuksista mm. uneen, palautumiseen ja stressinhallintaan.

Alennus-%
Tuotekategoria
Iho-ongelma
Ihon pohjasävy
Ihonsävy
Ihotyyppi
Lopputulos
Peittävyys
Preferenssit
Sertifikaatti
Tuotemerkki
Tuotetyyppi
Tuotteen ominaisuudet
Sopii erityisesti

Näytä kaikki 7 tulosta

Lehdestä tunnistat luonnonkosmetiikkatuotteen.

Magnesium on tärkeä kivennäisaine

Magnesium on tärkeä kivennäisaine, joka vaikuttaa moniin kehon toimintoihin ja jolla on monia terveysvaikutuksia. Magnesiumin puute voi aiheuttaa erilaisia terveysongelmia, joten sen saanti on tärkeää. Yksi magnesiumin tärkeimmistä tehtävistä on luuston ja hampaiden terveyden ylläpitäminen. Magnesium auttaa kalsiumia imeytymään elimistöön ja edistää sen kulkeutumista luustoon. Näin se vahvistaa luita ja ehkäisee osteoporoosia eli luukatoa.

Magnesiumilla on merkittävä rooli hermoston toiminnassa. Se auttaa rentouttamaan lihaksia ja lievittämään stressiä sekä ahdistusta. Magnesiumin puute voi aiheuttaa unettomuutta, hermostuneisuutta ja lihasjännitystä.

Magnesium edistää sydän- ja verisuoniterveyttä. Se auttaa alentamaan verenpainetta, estää verihyytymiä muodostumasta ja parantaa verisuonten elastisuutta. Magnesium voi vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

Magnesiumilla on positiivisia vaikutuksia aineenvaihduntaan. Se auttaa säätelemään verensokeritasoja ja parantaa insuliinin toimintaa, mikä on tärkeää diabeteksen ehkäisyssä ja hoidossa.

Lisäksi magnesium edistää ruuansulatusta ja suoliston terveyttä. Se auttaa rentouttamaan suoliston lihaksia ja helpottaa näin ruoansulatusta. Magnesiumin puute voi aiheuttaa ummetusta ja ruoansulatusongelmia.

Mistä saan magnesiumia?

Magnesiumia saa esimerkiksi pähkinöistä ja siemenistä. Mantelit, cashewpähkinät ja auringonkukansiemenet sisältävät runsaasti magnesiumia. Myös pellavansiemenet ja kurpitsansiemenet ovat hyviä vaihtoehtoja.

Tummanvihreät vihannekset ovat erinomaisia magnesiumin lähteitä. Pinaatti, lehtikaali, parsakaali ja avokado sisältävät paljon magnesiumia. Kala ja äyriäiset ovat hyviä lähteitä: Sardiinit, lohi ja katkaravut sisältää runsaasti magnesiumia. Myös pavut, linssit ja täysjyväviljat ovat toimivia magnesiumin lähteitä.

Vaikka monipuolinen ruokavalio on avain magnesiumin riittävälle saannille, on joissakin tapauksissa tarpeen harkita lisäravinteiden käyttöä. Esimerkiksi raskaana olevien naisten, urheilijoiden tai tietyistä sairauksista kärsivien henkilöiden voi olla vaikeampi saada riittävästi magnesiumia pelkän monipuolisen ruokavalion avulla.

On tärkeää muistaa, että myös liiallinen magnesiumin saanti voi olla haitallista terveydelle. Suositeltu päivittäinen annos aikuisille on noin 300-400 mg. Yliannostus voi aiheuttaa ripulia, pahoinvointia tai sydänvaivoja.

Magnesium ja stressi

Magnesiumilla on merkittävä rooli stressinhallinnassa. Stressitilanteessa elimistö vapauttaa stressihormoneja, kuten kortisolia, jotka voivat aiheuttaa ahdistusta ja levottomuutta. Magnesium auttaa tasapainottamaan stressihormoneja ja vähentää niiden haitallisia vaikutuksia. Magnesium edistää rentoutumista ja rauhoittaa hermostoa. Magnesiumin puute voi myös lisätä stressioireita ja heikentää kykyä selviytyä stressaavista tilanteista.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että magnesium ei ole ihmelääke stressiin eikä se korvaa muita stressinhallintakeinoja. Terveellinen ruokavalio, riittävä uni, liikunta ja rentoutumisharjoitukset ovat edelleen avainasemassa stressinhallinnassa.

Magnesium ja uni

Yksi magnesiumin vähemmän tunnetuista eduista on sen rooli unen laadun parantamisessa. Riittävä magnesiumin saanti voi auttaa edistämään parempaa unta ja ehkäisemään unihäiriöitä.

Magnesium vaikuttaa uneen monella tavalla. Ensinnäkin se auttaa rentouttamaan lihaksia ja hermostoa, mikä helpottaa nukahtamista ja parantaa unen laatua. Magnesium toimii luonnollisena rauhoittavana aineena kehossa, joka auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta – molemmat tekijät voivat häiritä unta.

Toiseksi magnesium säätelee melatoniinin tuotantoa kehossa. Melatoniini on hormoni, joka säätelee unirytmiämme ja auttaa meitä nukahtamaan sekä pysymään unessa pidempään. Magnesiumin riittävä saanti voi auttaa tasapainottamaan melatoniinin tuotantoa ja siten parantaa unen laatua.

Kolmanneksi magnesiumilla on tärkeä rooli serotoniinin tuotannossa. Serotoniini on hermoston välittäjäaine, joka vaikuttaa mielialaan ja unen laatuun. Riittävä magnesiumin saanti voi auttaa lisäämään serotoniinin tuotantoa, mikä puolestaan ​​parantaa unen laatua ja edistää hyvää mielialaa.

Magnesiumin puute voi johtaa unihäiriöihin, kuten unettomuuteen tai levottomien jalkojen oireyhtymään (RLS). RLS aiheuttaa epämukavuutta jaloissa ja pakottaa potilaan liikkumaan yöllä, mikä häiritsee nukahtamista ja unen ylläpitämistä. Magnesiumlisän ottaminen voi lievittää näitä oireita ja parantaa unta.

Magnesium ja iho

Magnesium voi vaikuttaa myös ihon terveyteen ja ulkonäköön seuraavilla tavoilla:

  1. Tulehdusta vähentävä vaikutus: Magnesiumilla voi olla tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia, mikä voi auttaa vähentämään ihon punoitusta ja tulehduksia.
  2. Stressin lievittäminen: Magnesium tunnetaan stressiä lievittävänä mineraalina. Stressi voi vaikuttaa haitallisesti ihoon, joten magnesiumin riittävä saanti voi auttaa ylläpitämään terveempää ihoa.
  3. Kosteuttaminen: Magnesium voi auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ja estämään kuivumista.
  4. Antioksidanttiset ominaisuudet: Magnesiumilla on antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta. Vapaat radikaalit voivat aiheuttaa soluvaurioita ja edistää ihon ennenaikaista ikääntymistä.
  5. Parantava vaikutus: Magnesium voi auttaa haavojen paranemisessa ja ihon uudistumisessa.

Miten magnesium vaikuttaa harjoitteluun ja palautumiseen?

Jos liikut paljon, on magnesiumin saanti erityisen tärkeää, sillä magnesium vaikuttaa suorituskykyyn ja palautumiseen. Magnesiumilla on merkittävä rooli lihasten supistumisessa ja rentoutumisessa. Se auttaa lihaksia sopivassa supistustilassa ja estää kramppeja sekä muita lihasongelmia. Magnesium myös edistää verisuonten laajentumista, mikä parantaa hapensaantia lihaksiin ja voi siten lisätä suorituskykyä.

Magnesiumin puute voi aiheuttaa haittavaikutuksia paljon urheilevalle. Puutoksen oireisiin kuuluvat väsymys, heikentynyt suorituskyky, kramppien esiintyminen sekä hidastunut palautuminen harjoittelusta. Aktiivisesti liikkuvan magnesiumin tarve voi olla suurempi kuin ei-urheilevien ihmisten, sillä hikoilu ja fyysinen rasitus lisäävät magnesiumin menetystä elimistöstä.

Magnesiumin hyödyt kiteytettynä:

  1. Unenlaadun parantaminen: Magnesium voi auttaa rentouttamaan lihaksia ja rauhoittamaan hermostoa, mikä voi edistää parempaa unenlaatua ja helpottaa unen saamista.
  2. Stressin hallinta: Magnesiumilla voi olla rauhoittava vaikutus, joka auttaa hallitsemaan stressiä ja ahdistusta.
  3. Lihasrentoutus: Magnesium voi auttaa lievittämään lihasjännitystä ja kramppeja.
  4. Sydämen terveys: Magnesium osallistuu sydämen terveyden ylläpitoon ja voi auttaa säätelemään sydämen sykettä ja verenpainetta.
  5. Luuston vahvistaminen: Magnesium on tärkeää luuston terveydelle, ja sen riittävä saanti voi auttaa ehkäisemään luun haurastumista.

Magnesiumia voi ottaa ravintolisänä tablettien, kapseleiden tai jauheiden muodossa. On tärkeää muistaa, että ravintolisät eivät korvaa monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Magnesiumia voi saada myös ruoasta, kuten pähkinöistä, siemenistä, viljoista ja vihreistä vihanneksista.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.