Meikit

Jolien poskipunaopas – kuinka valita oikea sävy?

19.03.2018, Jolie

Poskipunan valinta saattaa olla vaikea tehtävä, mutta kun sävy osuu oikeaan, siihen jää helposti koukkuun. Sävy herättää ihon ja meikin ja taikoo lookiin uuden heleän ilmeen. Lisäksi poskipuna muotoilee ja korostaa kasvojen piirteitä sekä viimeistelee meikin, ehdottomasti myös arkena!

Jolien valikoimassa on runsaasti sekä voidemaisia, kiinteitä että jauhemaisia poskipunia. Joukossa on täysin mattaisia vaihtoehtoja sekä eriasteisia helmiäisiä. Ikääntyvälle ja/tai kuivalle iholle sopii parhaiten voidemainen poskipuna, sillä se ei korosta ihon kuivuutta tai juonteita. Voidemaisella punalla saa lisäksi freesiä kuulautta ja nuorekkuutta kasvoille ilman helmiäistäkin.

Punaa voi levittää poskipunasiveltimellä tai sormin. Halutessaan voi käyttää erilaisia meikkisieniä tai beautyblendereitä. Myös voidemaisten punien levittämiseen on olemassa juuri niitä varten suunniteltuja siveltimiä. Voidemaisia poskipunia on helppo käyttää samanaikaisesti huulipunana, mikä on kätevä ratkaisu esimerkiksi matkoilla.

Oman ihon pohjasävyllä sekä hiusten värillä on merkitystä täydellisen sävyn metsästyksessä. Jos omat sävyt ovat viileitä, tuolloin myös poskipunassa viileästä skaalasta valittu sävy antaa luonnollisen ja hienostuneen lopputuloksen. Lämminsävyistä ja kultakutria pukevat hieman lämpimämmät; persikkaiset, koralliset ja muut keltaiseen matkaavat sävyt.

 

Leikitellä tietysti aina voi, jos kaipaa hiukan särmää tai kontrastia. Trendikäs voi huomioida myös sävyjen ajankohtaisuuden. Meikkitrendeissä vaihtelee myös poskipunan paikka: sipaistaanko se perinteisesti poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja siitä kevyesti kulmaluita kohti, vaiko tupsutellaanko sitä keskemmäs kasvoja lähemmäs nenänvartta. Kannattaa rohkeasti myös testata. Mikä koostumus, sävy ja tekniikka ja poskipunan paikka sopii omille kasvoille tai päivän meikkiin parhaiten? Alla muutama täsmävinkki oikeansävyisen poskipunan valintaan:

Viileälle kaunottarelle

Suomalaisten kauneustoimittajien vuonna 2016 parhaaksi poskipunaksi valitsema Kjaer Weisin voideposkipuna Happy ihastuttaa edelleen! Älä pelästy sävyn voimaa tai kirkkautta, vaan sipaise väriä aivan kevyesti napista sormenpäihin ja taputtele väri kasvoille. Super fresh – kuulas, mutta mattainen!

Kjaer Weisin Reverence on Happya viileämpi vaaleanpunainen. Kaunis, sinisellä taitettu pinkki on upea sävy vaaleasta keskitummalle iholle.

Ruusuiset posket saa myös Alima Puren sävyllä Rosa, joka viileälle ihonsävylle sopiva hopeisen kimalteleva vaaleanpunainen.

Lämminsävyisille hiuksille ja iholle

Täydellisen raikkaan korallin sävyn kasvoille tekee Kjaer Weisin Above And Beyond. Sävy näyttää napissa voimakkaalta, mutta on kasvoilla leppoisampi silti herättäen ihanasti kasvot.

Kjaerin Weisin Sun Touched puolestaan tuo lempeää auringon lämpöä kasvoille. Aurinkoteemaa voit jatkaa myös Kjaer Weisin sävyllä Desired Glow, joka palvelee silloin, kun et osaa valita poskipunan ja aurinkopuuterin välillä. Kjaer Weisin voideposkipunissa ei ole mukana lisättyjä kimalteita.

Jos kaipaat persikkaista raikkautta kasvoillesi, on Alima Puren Wink valintasi. Vahvapigmenttisen, voidemaisen poskipunan silkkinen koostumus on helppo työstää kasvoille halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Hehkun herättäjät

Kjaer Weisin Happy & Above and Beyond ovat suhteellisen vähän sekoitettuja sävyjä, jotka tuovat puhtaudessaan eloa kasvoille ja kirkkaina sävyinä reagoivat valoon. Tämänkaltaisia sävyjä riittää hienostunut häivähdys, jotka riittävät herättämään ja piristämään kasvot.

Helmiäiset

Mádaran kätevä, monikäyttöinen värivoide sävyssä Seduction on kultaisella hehkulla terästetty vaalean roosa, jonka universaali sävy sopii lähes kaikille. Helmiäissävy asettuu iholla kauniiksi kuulloksi, joka sopii jolielaisten mielestä mainiosti myös arkeen.

Alima Puren kullan kimalteleva persikansävyinen Freja on useimmille ihonsävyille sopiva, helmiäisen ystävän unelma.

Varovaiselle

Kjaer Weisin Embrace on hattarainen neutraali ja kevyesti viileään taittava sävy voideposkipunan muodossa. Sopii myös hyvin vaalealle iholle.

Kjaer Weisin voidemainen poskipuna sävyssä Blossoming on neutraalin ruusuinen sävy, ja Joliessa perinteinen varovaisten ikisuosikki.

Uoga Uogan voidemaisen huuli- ja poskipunan sävy Tender on raikas, neutraali pinkki. Helppokäyttöinen monitoimituote tuo kasvoille kepeän, mutta runsaspigmenttisen sävyn samalla kosteuttaen ihoa. Ripaus pehmeää pinkkiä sävyä piristää juuri sopivasti arkilookin.

Rohkeat ja persoonalliset

Uoga Uogan voidemainen huuli- ja poskipuna Gorgeous on mehukkaan marjaisa ja syvä pinkki sävy. Gorgeous muotoilee kasvoja ja tuo poskipäät kauniisti esiin.

Ihanan rohkea sävy Alima Puren voidemaisista poskipunista on kirkkaan punainen Pulse. Hurmaavan kaunis unikonsävy tuo kasvoille raikkautta. Silkkisen poskipunan sävyn intensiteettiä saa helposti säädeltyä. Levitä sormenpäällä ja häivytä mieleiseksesi.

Jolien bestsellerit

Viiden tähden arvoinen ja yksi suositummista on Alima Puren Blossom. Pehmeän pinkki sävy sopii useimmille ihonsävyille. Pysyy poskilla koko päivän!

Kjaer Weisin voideposkipuna Blossoming on Jolien historian myydyin sävy – napakymppi aina ja kaikille! Jos et osaa valita, valitse tämä, koska sillä ei voi mennä pieleen. Neutraali pohjasävy on yhdistelmä pinkistä ja korallista.

Kuvat: Emma Wilde, Kjaer Weis & Alima Pure

Artikkeli on julkaistu alun perin vuonna 2018 ja päivitetty keväällä 2024.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.