Meikit

Jolien poskipunaopas – kuinka valita oikea sävy?

19.03.2018, Jolie

Poskipunan valinta saattaa olla vaikea tehtävä, mutta kun sävy osuu oikeaan, siihen jää helposti koukkuun. Sävy herättää ihon ja meikin ja taikoo lookiin uuden heleän ilmeen. Lisäksi poskipuna muotoilee ja korostaa kasvojen piirteitä sekä viimeistelee meikin, ehdottomasti myös arkena!

Jolien valikoimassa on runsaasti sekä voidemaisia, kiinteitä että jauhemaisia poskipunia. Joukossa on täysin mattaisia vaihtoehtoja sekä eriasteisia helmiäisiä. Ikääntyvälle ja/tai kuivalle iholle sopii parhaiten voidemainen poskipuna, sillä se ei korosta ihon kuivuutta tai juonteita. Voidemaisella punalla saa lisäksi freesiä kuulautta ja nuorekkuutta kasvoille ilman helmiäistäkin.

Punaa voi levittää poskipunasiveltimellä tai sormin. Halutessaan voi käyttää erilaisia meikkisieniä tai beautyblendereitä. Myös voidemaisten punien levittämiseen on olemassa juuri niitä varten suunniteltuja siveltimiä. Voidemaisia poskipunia on helppo käyttää samanaikaisesti huulipunana, mikä on kätevä ratkaisu esimerkiksi matkoilla.

Oman ihon pohjasävyllä sekä hiusten värillä on merkitystä täydellisen sävyn metsästyksessä. Jos omat sävyt ovat viileitä, tuolloin myös poskipunassa viileästä skaalasta valittu sävy antaa luonnollisen ja hienostuneen lopputuloksen. Kultakutria ja pisamaista pukevat hieman lämpimämmät; persikkaiset, koralliset ja muut keltaiseen matkaavat sävyt.

 

Leikitellä tietysti aina voi, jos kaipaa hiukan särmää tai kontrastia. Trendikäs voi huomioida myös sävyjen ajankohtaisuuden. Meikkitrendeissä vaihtelee myös poskipunan paikka: sipaistaanko se perinteisesti poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja siitä kevyesti kulmaluita kohti, vaiko tupsutellaanko sitä keskemmäs kasvoja lähemmäs nenänvartta. Kannattaa rohkeasti myös testata. Mikä koostumus, sävy ja tekniikka ja poskipunan paikka sopii omille kasvoille tai päivän meikkiin parhaiten? Alla muutama täsmävinkki oikeansävyisen poskipunan valintaan:

Viileälle kaunottarelle – Happy, Reverence, Ariel:

Suomalaisten kauneustoimittajien vuonna 2016 parhaaksi poskipunaksi valitsema Kjaer Weisin voideposkipuna Happy ihastuttaa edelleen! Älä pelästy sävyn voimaa tai kirkkautta, vaan sipaise väriä aivan kevyesti napista sormenpäihin ja taputtele väri kasvoille. Super fresh – kuulas, mutta mattainen!

Kjaer Weisin Reverence on Happya viileämpi vaaleanpunainen. Kaunis, sinisellä taitettu pinkki on upea sävy vaaleasta keskitummalle iholle.

Ruusuiset posket saa myös Zuiin sävyllä Ariel, joka on mattainen ja raikkaan ilmeen antava pinkki.

Lämminsävyisille hiuksille ja iholle – Above And Beyond, Sun Touched, Desired Glow, Wink:

Täydellisen raikkaan korallin sävyn kasvoille tekee Kjaer Weisin Above And Beyond. Sävy näyttää napissa voimakkaalta, mutta on kasvoilla leppoisampi silti herättäen ihanasti kasvot.

Kjaerin Weisin Sun Touched puolestaan tuo lempeää auringon lämpöä kasvoille. Aurinkoteemaa voit jatkaa myös Kjaer Weisin sävyllä Desired Glow, joka palvelee silloin, kun et osaa valita poskipunan ja aurinkopuuterin välillä. Kjaer Weisin voideposkipunissa ei ole mukana lisättyjä kimalteita.

Jos kaipaat persikkaista raikkautta kasvoillesi, on Alima Puren Wink valintasi. Vahvapigmenttisen, voidemaisen poskipunan silkkinen koostumus on helppo työstää kasvoille halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Herättäjät – Happy, Above and Beyond:

Kjaer Weisin Happy & Above and Beyond ovat suhteellisen vähän sekoitettuja sävyjä, jotka tuovat puhtaudessaan eloa kasvoille ja kirkkaina sävyinä reagoivat valoon. Tämänkaltaisia sävyjä riittää hienostunut häivähdys, jotka riittävät herättämään ja piristämään kasvot.

Helmiäiset – Seduction, Alchemy:

Mádaran kätevä, monikäyttöinen värivoide sävyssä Seduction on kultaisella hehkulla terästetty vaalean roosa, jonka universaali sävy sopii lähes kaikille. Helmiäissävy asettuu iholla kauniiksi kuulloksi, joka sopii jolielaisten mielestä mainiosti myös arkeen.

Alima Puren ruusukultainen korostusvoide Alchemy on rohkeamman helmiäisen ystävän unelma. Alchemyä voi käyttää korostustuotteen tavoin herkullisessa sävyssä.

Varovaiselle – Embrace, Mango, Helene:

Kjaer Weisin Embrace on hattarainen neutraali ja kevyesti viileään taittava sävy voideposkipunan muodossa. Sopii myös hyvin vaalealle iholle.

Zuiin kiinteä kukkaisposkipuna sävyssä Mango on hyvin kevyt lämmin sävy, ja Joliessa perinteinen varovaisten ikisuosikki.

Zuiin voidemaisen huuli- ja poskipunan sävy Helene on raikas yhdistelmä pinkkiä ja korallia. Helppokäyttöinen monitoimituote tuo kasvoille kepeän, mutta runsaspigmenttisen sävyn samalla kosteuttaen ihoa. Ripaus korallista pehmeää sävyä piristää juuri sopivasti arkilookin.

Rohkeat ja persoonalliset – Crush, Pulse:

Alima Puren voidemainen poskipuna Crush! Mehukkaan marjaisa ja syvä sävy sopii päivettyneelle ja tummalle ihonsävylle sekä punapohjaiselle iholle. Silkkisen poskipunan sävyn intensiteettiä saa helposti säädeltyä. Levitä sormenpäällä ja häivytä mieleiseksesi. Crush muotoilee kasvoja ja tuo poskipäät kauniisti esiin.

Toinen ihanan rohkea sävy Alima Puren voidemaisista poskipunista on kirkkaan punainen Pulse. Hurmaavan kaunis unikonsävy tuo kasvoille raikkautta.

Jolien bestsellerit – Blossoming, Peach:

Kjaer Weisin voideposkipuna Blossoming on napakymppi aina ja kaikille! Jos et osaa valita, valitse tämä, koska sillä ei voi mennä pieleen. Neutraali pohjasävy on yhdistelmä pinkistä ja korallista. Zuii Peach on Jolien historian myydyin sävy, kiinteä nappiposkipuna, joka tuo kasvoille nimensä veroista persikkaista hehkua.

Kuvat: Emma Wilde, Kjaer Weis & Alima Pure

Artikkeli on julkaistu alun perin vuonna 2018 ja päivitetty keväällä 2022.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.