puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Kauneuden ja hyvinvoinnin verkkokauppa

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä jokaiseen tilaukseen

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 79 euron tilauksiin

Viisikymppinen iho

Miten hoitaa viisikymppisen ihoa, jotta se voi hyvin? Katso asiantuntijoidemme vinkit ja tuotesuositukset +50-vuotiaan ihonhoitoon.

Puhdistustuotteet  |  Kasvovedet
Seerumit  |  Täsmätuotteet  |  Kasvovoiteet
Kasvoöljyt  |  Silmänympärysvoiteet
Naamiot ja kuorinnat  |  Aurinkosuojat
Hiustuotteet  |  Vitamiinit ja ravintolisät

Viisikymppisenä elettyä elämää on jo takana ja se näkyy myös iholla, niin kuin kuuluukin. Emmehän edes haluaisi näyttää ikuisesti kaksikymppiseltä.

Viisikymppisenä ikääntymisen merkit alkavat näkyä, sillä ihon luonnollista uudistumista ja kimmoisana pysymistä tukevat toiminnot ovat hidastuneet. Elastiinin ja kollageenin tuotanto ja ihosolujen uusiutuminen on hitaampaa kuin nuorempana. Tästä syystä ihon kuivuus, oheneminen, juonteet ja rypyt sekä pigmenttimuutokset tulevat esiin. Iho voi tuntua veltommalta ja maan vetovoima tuntuu vetävän piirteitä alaspäin.

Keski-iässä estrogeenin ja testosteronin muodostuminen kehossa on vähentynyt. Vaihdevuodet aiheuttavat hormonitoiminnan muutoksia ja iholle voi ilmestyä niistä johtuvia oireita. Erilaiset tekijät, kuten UV-säteily, voimakkaat painonmuutokset, epäterveelliset elämäntavat sekä ihonhoidon laiminlyönti voivat vielä edesauttaa ihon ikääntymistä.

Ihon ikääntyminen on hyvin yksilöllistä. Siksi on tärkeää kuulostella oman ihosi tarpeita ja mitä se viestii sinulle.

Viisikymppisen ihon hoito

Viisikymppinen iho vaatii runsaasti aktiiviaineita sisältävät, hoitavammat tuotteet. Pääpaino ihonhoidossa on ikääntymisen merkkien hidastamisessa ja ihon kosteuttamisessa. Ikääntyessä solujen uudistuminen hidastuu, joka voi aiheuttaa ihon ja limakalvojen kuivumista. Tällöin on kiinnitettävä huomio siihen, että tuotteet kosteuttavat pitkäkestoisesti ja tehokkaasti.

Valitse hoitotuotteita, jotka sisältävät antioksidantteja ja ravitsevia ainesosia, kuten E-vitamiinia tai hyaluronihappoa. Viisikymppisellä iholla kannattaa ehdottomasti olla käytössä tehokas silmänympärysvoide.

Ihon mahdollisia haasteita voidaan hoitaa täsmäiskumaisesti. Esimerkiksi juonteisiin tai pigmenttimuutoksiin on oivia hoitotuotteita.

Ihon hoitaminen sisäisesti on yhtä tärkeää – kiinnitä huomiota riittävään nesteytykseen ja tarvittavien vitamiinien ja kivennäisaineiden saantiin.