Kaikki mitä sinun tulisi tietää peitevoiteesta

Peitevoide on meikkituote, jolla voit piilottaa voimakkaita värieroja iholla: esimerkiksi sinertäviä silmänalusia, punaisia näppyjä ja tummia maksaläiskiä. Sen tarkoitus on tasoittaa ihon sävy. Peitevoide voi olla puikossa, purkissa tai vaikka tuubissa.

Jotkut käyttävät peitevoidetta couperosa-iholle, kun taas toinen luottaa sen apuun akneihon ehostamisessa.

Tarvitsenko minä peitevoidetta?

Peitevoide voi olla näppärä ja hyödyllinen lisä meikkipussiin muiden pohjustustuotteiden kaveriksi. Jos sinusta tuntuu, että kaipaisit tuotetta, joka tasoittaa vielä paremmin ihon värivirheet kuin meikkivoide tai meikkipuuteri, niin kokeile rohkeasti peitevoidetta. Laajassa valikoimassamme on peitevoiteiden parhaimmisto, jotka ovat löytäneet tiensä asiakkaidemme luottotuotteiksi.

Peitevoide vs. meikkivoide

Mitä eroa on peitevoiteella ja meikkivoiteella? Meikkivoide levitetään koko kasvoille, kun taas peitevoidetta käytetään yksittäisten värierojen piilottamiseksi. Peitevoide on peittävämpi kuin meikkivoide. Sitä voisi kutsua meikkipussin täsmätuotteeksi, joka saapuu apuun, kun yksittäiset värivirheet kaipaavat piilottamista.

Millaisia koostumuksia peitevoiteissa on?

Peitevoide on voidemainen tuote, joka voi olla koostumukseltaan täyteläistä tai ohuempaa. Valikoimamme suosituimpia peitevoiteita ovat Màdaran Luminous Perfecing Concealer, jonka ohuehko koostumus on ihanteellinen kadottamaan tummat silmänaluset, sekä Couleur Caramelin Dark Circle Concealer, joka on peittävyydestään huolimatta erittäin kevyt.

Alima Puren Concealer -peiteväripuuteri vastaa ominaisuuksiltaan perinteistä peitevoidetta, mutta on koostumukseltaan jauhemainen. Sitä on kätevintä käyttää mineraalimeikkipuuterin kanssa.

Kuinka valitsen minulle sopivan peitevoiteen?

Peitevoiteen värin tulisi olla ihosi kanssa samansävyinen tai astetta vaaleampi. Liian tumma tai liian vaalea peitevoide ei pysty suorittamaan tehtäväänsä, vaan saattaa päinvastoin korostaa niitä kohtia, joita oli alunperin tarkoitus häivyttää. Apua sopivan sävyn valintaan saat oppaastamme, jossa neuvomme oikean meikkivoidesävyn valinnassa. Jos sinulla on mahdollisuus testata peitevoiteen sävyä ennen ostopäätöstä, suosittelemme kokeilemaan peitevoidetta leukapieleen, ei kädelle tai ranteeseen. Kasvojen ja esimerkiksi kämmenselän ihonsävy voi olla keskenään erilainen.

Tummiin silmänalusiin kannattaa valita omaa meikkivoidetta hieman vaaleamman sävyinen peitevoide, jolloin valo heijastuu imartelevasti kasvoille ja kirkastaa katsetta. Vaaleasävyisellä peitevoiteella voit myös korostaa kasvojen korkeita kohtia, kuten poskipäitä, nenänselkää ja kulmaluuta.

Keltapohjaiset peitevoiteet sopivat neutraloimaan ihon punoitusta ja punoittavia näppyjä.

Voit käyttää ihonsävyistä peitevoidetta mihin tahansa piilotettavaan asiaan. Mitä vaaleampaa peittotulosta tarvitaan, sitä helpompaa ja nopeampaa peitevoiteen käyttö on. Hyvä peitevoide on sellainen, jota on helppo käyttää ja se pysyy hyvin.

Peitevoiteen käytännölliset käyttöohjeet

Meikkivoiteen kanssa: Meikkivoiteen peittävyysasteesta riippuu, tarvitseeko peitevoidetta lisätä yhdessä meikkivoiteen kanssa. Jos meikkivoiteesi jättää iholle tasaisen lopputuloksen, ei iholle tarvitse välttämättä lisäpeittävyyttä enää peitevoiteella, koska se näyttää jo tasaiselta.

Jos meikkivoiteesi on ohut ja kuultavan lopputuloksen jättävä, voi peitevoiteesta olla hyötyä. Koska ohut läpikuultavan lopputuloksen jättävä meikkivoide ei tasoita kaikkia ihon värieroja, saat peitevoiteella vielä yksittäiset alueet näppärästi piiloon.

Ihonvärinen peitevoide lisätään meikkivoiteen jälkeen iholle. Koska peitevoiteet ovat koostumukseltaan yleensä melko täyteläisiä, ei niitä kannata laittaa liikaa, ettei lopputuloksesta tule liian paksu, jolloin meikki myös valuu helpommin juonteisiin. Kun olet levittänyt meikkivoiteen iholle näet, kuinka paljon peitevoidetta tarvitsee lisätä. Näin voit välttää liian paksun ja tunkkaisen lopputulosken.

Mineraalimeikkipuuterin kanssa: Jos päivittäinen luottotuotteesi on meikkipuuteri, peitevoiteen lisäämisessä on omat kikkansa. Lisää peitevoide iholle mahdollisimman ohuena kerroksena ennen meikkipuuteria. Mitä vähemmän, sen parempi. Voit sipaista peitevoiteen päälle kevyesti puuteria ennen mineraalimeikkipuuterin lisäämistä. Näin peitevoide pysyy luotettavasti paikoillaan aamusta iltaan.

Yksinään: Peitevoidetta voi käyttää yksinkin, ilman muiden meikkipohjatuotteiden lisäämistä. Jos haluat peittää vaikka pelkästään silmänalusten tummuuden tai yksittäisiä näppyjä, on peitevoide kätevä täsmätuote. Kun käytät peitevoidetta yksinään, on tärkeää, että se on juuri oikean sävyinen ihoasi vasten. Jos peität vain varjoja silmien alla, niin sävy voi olla aavistuksen vaaleampikin.

Sormilla vai siveltimellä?

Kaikilla on oma suosikkitapansa peitevoiteen levittämiseen. Alkuun voit sipaista pienen määrän peitevoidetta kädelle. Kädestä hehkuva lämpö tekee siitä juoksevampaa ja helpommin levittyvää. Valitse sitten jompikumpi levitystapa:

Sormilla: Jos koet sormilla levittämisen helpommaksi, niin se on oiva tapa levittää peitevoide ohuelti hiukan suuremmille alueille, kuten tummille silmänalusille, punertaviin nenänpieliin tai maksaläiskille.

Siveltimellä: Jos haluat peittää yksittäisiä näppyjä, saat pienellä silveltimellä tarkempaa jälkeä.

Voit käyttää peitevoidetta näinkin

Voit käyttää peitevoidetta moniin, yllättäviinkin eri tarkoituksiin. Lue vinkkimme peitevoiteen monipuoliseen hyödyntämiseen ja kokeile itse!

  • Silmämeikin pohjustus: Sivele peitevoidetta ohuelti silmäluomelle ja taputtele varovasti puuteria päälle. Näin luot tasaisen ja kestävän pohjustuksen luomiväriä varten.
  • Tatuoinnin peittäminen: Joskus ihoon tikattu kaunistus tarvitsee hetkeksi peittää, ja siihen on omat niksinsä. Jos tatuointi on kovin tumma, voit kokeilla peitevoiteen kerrostamista. Taputtele peitevoidetta melko reilusti peitettävälle alueelle. Tarkista, että se on levitetty tasaisesti. Painele sitten runsaasti irtopuuteria päälle. Voit tehdä useamman kerroksen samalla tavalla, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen.
  • Korostukseen: Voit käyttää peitevoidetta korostukseen valokynän tapaisesti, jos sen sävy on ihoasi vaaleampi. Sipaise peitevoidetta kulmaluulle, huulten amorinkaareen, nenänvarteen ja poskien korkeimmalle kohdalle tuomaan valoa kasvoille.
  • Voit jopa sekoittaa sitä yhdessä kasvoöljyn kanssa lasimaisen kuulaan lopputuloksen saamiseksi.

Color correcting: sateenkaaren värejä peitevoidepaletissa

Oletko törmännyt värikkäisiin peitevoiteisiin? Hauskanväriset peitevoidepaletit näyttävät houkuttavilta. Voit kikkailla meikkiä tehdessä vastaväreillä. Värikkäät peitevoiteet sivellään iholle ennen meikkivoiteen levitystä.

  • Vihreä peitevoide häivyttää ihon punaisuutta. Se on punaisen vastaväri.
  • Violetti peitevoide heleyttää ja kirkastaa kellertävän ihon sävyä. Sitä voi sipaista vaikka otsalle, nenänvarteen ja leualle. Violetti on keltaisen vastaväri.
  • Oranssi peitevoide piilottaa tehokkaasti alleen tummat silmänaluset. Silmänaluset näyttävät sinertäviltä, jolloin sen oranssi vastaväri taittaa sinisyyden neutraalimmaksi. Kokeile Couleur Caramelin Dark Circle Concealerin sävyä Apricot Beige.

Luonnonkosmetiikan peitevoide

Jolien valikoima sisältää markkinoiden parhaita luonnonkosmetiikan peitevoiteita. Luonnonkosmetiikan peitevoide sisältää peittävien ominaisuuksien lisäksi hoitavia aktiiviaineita, jotka pitävät ihosta huolta. Niiden hoitavuutta voidaan verrata jopa korkealaatuisiin ihonhoitotuotteisiin.

Tutustu valikoimamme peitevoiteisiin ja valitse oma suosikkisi!

Lue myös

>> Meikkivoideoppaan pääsivu

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.