Kaikki mitä sinun tulisi tietää peitevoiteesta

Peitevoide on meikkituote, jolla voit piilottaa voimakkaita värieroja iholla: esimerkiksi sinertäviä silmänalusia, punaisia näppyjä ja tummia maksaläiskiä. Sen tarkoitus on tasoittaa ihon sävy. Peitevoide voi olla puikossa, purkissa tai vaikka tuubissa.

Luonnonkosmetiikan peitevoide sisältää hoitavia aktiiviaineita, jotka pitävät ihosta huolta. Niiden hoitavuutta voidaan verrata jopa korkealaatuisiin luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteisiin. Jotkut käyttävät peitevoidetta couperosa-iholle, kun taas toinen luottaa sen apuun akneihon ehostamisessa.

Peitevoide vs. meikkivoide

Mitä eroa on peitevoiteella ja meikkivoiteella? Meikkivoide levitetään koko kasvoille, kun taas peitevoidetta käytetään yksittäisten värierojen piilottamiseksi. Peitevoide on peittävämpi kuin meikkivoide. Sitä voisi kutsua meikkipussin täsmätuotteeksi, joka saapuu apuun, kun yksittäiset värivirheet kaipailevat piilottamista.

Tarvitsenko minä peitevoidetta?

Peitevoide voi olla näppärä ja hyödyllinen lisä meikkipussiin muiden pohjustustuotteiden kaveriksi. Jos sinusta tuntuu, että kaipaisit tuotetta, joka tasoittaa vielä paremmin ihon värivirheet kuin meikkivoide tai meikkipuuteri, niin kokeile rohkeasti peitevoidetta. Laajassa valikoimassamme on peitevoiteiden parhaimmisto, jotka ovat löytäneet tiensä asiakkaidemme luottotuotteiksi.

Millaisia koostumuksia peitevoiteissa on?

Peitevoide on voidemainen tuote, joka voi olla koostumukseltaan täyteläistä tai ohuempaa. Se voi olla ihoa hoitava ja kosteuttava, kuten Laveran Natural Concealer Q10. Laveran peitevoide sisältää Q10 koentsyymiä, joka ennaltaehkäisee ikääntymistä. Myös Màdaran Luminous Perfecing Concealer sisältää ihoa kosteuttavia raaka-aineita, kuten hyaluronihappoa.

Alima Puren Concealer -peiteväripuuteri vastaa ominaisuuksiltaan perinteistä peitevoidetta, mutta on koostumukseltaan jauhemainen. Sitä on kätevintä käyttää meikkipuuterin kanssa.

Peitevoiteen käytännölliset käyttöohjeet

Meikkivoiteen kanssa: Meikkivoiteen peittävyysasteesta riippuu, tarvitseeko peitevoidetta lisätä yhdessä meikkivoiteen kanssa. Jos meikkivoiteesi jättää iholle tasaisen lopputuloksen, ei iholle tarvitse välttämättä lisäpeittävyyttä enää peitevoiteella, koska se näyttää jo kauniilta.

Jos meikkivoiteesi on ohut ja kuultavan lopputuloksen jättävä, voi peitevoiteesta olla hyötyä. Koska ohut läpikuultavan lopputuloksen jättävä meikkivoide ei tasoita kaikkia ihon värieroja, saat peitevoiteella vielä yksittäiset alueet näppärästi piiloon.

Ihonvärinen peitevoide lisätään meikkivoiteen jälkeen iholle. Koska peitevoiteet ovat koostumukseltaan yleensä melko täyteläisiä, ei niitä kannata laittaa liikaa, ettei lopputuloksesta tule liian meikatun näköinen. Kun olet levittänyt meikkivoiteen ensin iholle, niin vasta sitten näet, että kuinka paljon peitevoidetta tarvitsee lisätä. Näin voit välttää liian paksun ja tunkkaisen lopputulosken.

Meikkipuuterin kanssa: Jos päivittäinen luottotuotteesi on meikkipuuteri, niin peitevoiteen lisäämisessä on omat kikkansa. Lisää peitevoide iholle mahdollisimman ohuena kerroksena ennen meikkipuuteria. Mitä vähemmän, sen parempi. Voit sipaista peitevoiteen päälle kevyesti puuteria ennen meikkipuuterin lisäämistä. Näin peitevoide pysyy luotettavasti paikoillaan aamusta iltaan.

Yksinään: Peitevoidetta voi käyttää yksinkin, ilman muiden pohjustustuotteiden lisäämistä. Jos haluat peittää vaikka pelkästään silmänalusten tummuuden tai yksittäisiä näppyjä, on peitevoide kätevä täsmätuote. Kun käytät peitevoidetta yksinään, on tärkeää, että se on juuri oikean sävyinen ihoasi vasten. Jos peität vain varjoja silmien alla, niin sävy voi olla aavistuksen vaaleampikin.

Sormilla vai siveltimellä?

Kaikilla on oma suosikkitapansa meikkituotteiden levittämiseen. Alkuun voit sipaista pienen määrän peitevoidetta ensin kädelle. Kädestä hehkuva lämpö tekee siitä juoksevampaa ja helpommin levittyvää. Valitse sitten jompikumpi levitystapa:

Sormilla: Jos koet sormilla levittämisen helpommaksi, niin se on oiva tapa levittää peitevoide ohuelti hiukan suuremmille alueille, kuten tummille silmänalusille, punertaviin nenänpieliin tai maksaläiskille.

Siveltimellä: Jos haluat peittää yksittäisiä näppyjä, saat pienellä silveltimellä tarkempaa jälkeä.

Kaikkien aikojen paras peitevoide: Absolutionin Le Multi Correcteur

Asiakkaamme ovat valinneet Absolutionin Le Multi Correcteur -tuotteen parhaaksi peitevoiteeksi. Se on peitevoiteidemme best seller. Trendi-lehden kauneusraati on jopa valinnut sen vuoden 2019 parhaaksi täsmämeikiksi:

”Jo pieni määrä paksua tuotetta piilottaa virheet koko päiväksi. Kermaista voidetta on helppo levittää, ja tuhtia tavaraa tarvitaan vain vähän.” (Trendi 09/2018).

Peitevoide on tuubissa, josta on kätevää puristaa vain pieni määrä tuotetta. Se on riittoisa ja kestää käytössä useamman kuukauden. Hyvä peitevoide on sellainen, joka peittää tehokkaasti ja pysyy iholla koko päivän. Absolutionin peitevoide tekee kaiken tämän hellävaraisen hoitovaikutuksen lisäksi. Sen sisältämä mikrolevä chlorella auttaa vähentämään ihon punoitusta ja silmänalusten varjoa vahvistamalla hiusverisuonia.

Absolutionin peitevoide on sopii erityisesti

 • tummille silmänalusille
 • kuivalle iholle
 • akneiholle
 • punaisuuteen
 • maksaläiskiin
 • finneille
 • näpyille
 • myös miehen iholle.

Mikä parasta, peitevoide on vedenkestävä. Se kestää sinnikkäästi ripottelevaa räntä- ja vesisadetta pitäen meikin kauniina.

Toinen best sellerimme ja peitevoiteidemme superstara on Màdaran Luminous Perfecing Concealer. Se sisältää ihoa hoitavaa hyaluronihappoa, joka ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Madaran peitevoide sopii tummien silmänalusten, punaisuuden ja näppyjen häivyttämiseen. Se jättää iholle kuulaan ja luonnollisen lopputuloksen.

Hoitavan mustikkauutteen antioksidantit auttavat ennaltaehkäisemään ihon vanhenemisprosessia. Siitä on hyötyä varsinkin silmänympärysalueella, sillä silmien ympärille ilmestyy yleensä ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä tummien silmänalusten ja harakanvarpaiden, eli silmäkulmiin muodostuvien juonteiden muodossa.

Sateenkaaren värejä peitevoidepaletissa

Oletko törmännyt värikkäisiin peitevoiteisiin? Hauskanväriset peitevoidepaletit näyttävät houkuttavilta. Voit kikkailla meikkiä tehdessä vastaväreillä. Värikkäät peitevoiteet sivellään iholle ennen meikkivoiteen levitystä.

 • Vihreä peitevoide häivyttää ihon punaisuutta. Se on punaisen vastaväri.
 • Violetti peitevoide heleyttää ja kirkastaa kellertävän ihon sävyä. Sitä voi sipaista vaikka otsalle, nenänvarteen ja leualle. Violetti on keltaisen vastaväri.
 • Oranssi peitevoide piilottaa tehokkaasti alleen tummat silmänaluset. Silmänaluset näyttävät sinertäviltä, jolloin sen oranssi vastaväri taittaa sinisyyden neutraalimmaksi.

Kuinka valitsen minulle sopivan peitevoiteen?

Peitevoiteen värin tulisi olla ihosi kanssa samansävyinen tai astetta vaaleampi. Liian tumma tai liian vaalea peitevoide ei pysty suorittamaan tehtäväänsä, vaan saattaa päinvastoin korostaa niitä kohtia, joita oli alunperin tarkoitus häivyttää.

Esimerkiksi Alima Puren Cream Concealer peitevoidevalikoimassa on 4 eri sävyä, joista voit valita värin, joka osuu mahdollisimman lähelle oman ihosi sävyä. Kermainen koostumus on ihana hoitava ja helposti levittyvä. Ravitseva karitevoi ja avokadoöljy ovat ihon suurta herkkua.

Voit käyttää ihonsävyistä peitevoidetta mihin tahansa piilotettavaan asiaan. Mitä vaaleampaa peittotulosta tarvitaan, sitä helpompaa ja nopeampaa peitevoiteen käyttö on. Hyvä peitevoide on sellainen, jota on helppo käyttää ja se pysyy hyvin. Luonnonkosmetiikan peitevoiteet ovat laadukkaita ja hellävaraisen hoitavia.

Voit käyttää peitevoidetta näinkin

Voit käyttää peitevoidetta moniin, yllättäviinkin eri tarkoituksiin. Lue vinkkimme peitevoiteen monipuoliseen hyödyntämiseen ja kokeile itse!

 • Silmämeikin pohjustus: Sivele peitevoidetta ohuelti silmäluomelle ja taputtele varovasti puuteria päälle. Näin luot tasaisen ja kestävän pohjustuksen luomiväriä varten.
 • Tatuoinnin peittäminen: Joskus ihoon tikattu kaunistus tarvitsee hetkeksi peittää, ja siihen on omat niksinsä. Jos tatuointi on kovin tumma, voit kokeilla peitevoiteen kerrostamista. Taputtele peitevoidetta melko reilusti peitettävälle alueelle. Tarkista, että se on levitetty tasaisesti. Painele sitten runsaasti irtopuuteria päälle. Voit tehdä useamman kerroksen samalla tavalla, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen.
 • Korostukseen: Voit käyttää peitevoidetta korostukseen valokynän tapaisesti, jos sen sävy on ihoasi vaaleampi. Sipaise peitevoidetta kulmaluulle, huulten amorinkaareen, nenänvarteen ja poskien korkeimmalle kohdalle tuomaan valoa kasvoille.
 • Voit jopa sekoittaa sitä yhdessä kasvoöljyn kanssa lasimaisen kuulaan lopputuloksen saamiseksi.

Tutustu peitevoiteisiin ja valitse oma suosikkisi!

Lue myös

>> Meikkivoideoppaan pääsivu

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.