Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet: Ruusu – 5 vaikutusta

06.01.2020, Jolie

Mikä ruusu?

Ruusulajikkeita on runsaasti. Osa ruusuista kasvaa luonnonlajeina ja osa viljelyyn jalostetumpina muotoina. Ruusu on vanha ja kauan käytetty kauneuden raaka-aine, joka parantaa ja elvyttää ihoa. Ruusun erityistaito on tehdä hyvää kaikenlaisille ihotyypeille. Useimmiten sitä suositellaan ikääntyvälle, ohuelle ja kuivalle iholle, mutta tyypillisesti siitä hyötyvät kaikki.

Luonnonkosmetiikassa paljon käytetty damaskonruusu eli rosa damascena kasvaa esimerkiksi Bulgariassa, Turkissa, Pakistanissa, Intiassa, Iranissa ja Kiinassa. Ruusua uutetaan luonnonkosmetiikkaan suoraan (rose absolute) ja höyrytislaamalla (rose otto). Tislattu rose otto on usein ruusuraaka-aineiden arvokkain muoto. Myös A-vitamiinipitoista ruusunmarjaa ja sen siemeniä hyödynnetään monipuolisesti.

Ruusun vaikutukset ja käyttötarkoitukset

1. Korjaa ja suojaa ihoa. Ruusua ja ruusunmarjaa suositellaan vaurioituneen ihon elvyttämiseen. Omega -rasvahappoja ja antioksidanttisia vitamiineja sisältävä ruusunmarja korjaa arpia, raskausarpia, aurinkovaurioita ja punaisuutta.

2. Rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa ja sen väriä. Viilentävä ja tulehduksia rauhoittava ruusu auttaa ihon lehahduksiin ja kohtauksiin. Se helpottaa kuivaa, kutisevaa, tulehtunutta ja jopa rikkinäistä ihoa. Ruusu auttaa herkistynyttä, stressaantunutta ja ulkoisista olosuhteista kärsivää ihoa.

3. Ehkäisee ihon ikääntymistä. Ruusu parantaa ihon rakennetta ja ylläpitää ihon joustavuutta. Se häivyttää juonteita ja ryppyjä. Ominaisuus tekee ruususta arvokkaan raaka-aineen ohuelle, ikääntyvälle ja veltostuneelle iholle.

4. Parantaa aknea. Erityisesti ruusunmarjaöljyn sisältämä luonnollinen A-vitamiini pystyy lieventämään akneihon ongelmia. Se auttaa ihoa uudistumaan ja paranemaan sekä häivyttää näkyviä arpia. Damaskonruusu on antibakteerinen ja rauhoittaa tulehduksia.

5. Ravitsee ja keventää mieltä. Ruusua käytetään eteerisenä öljynä helpottamaan alakuloisuutta, stressiä ja surua sekä parantamaan päänsärkyä. Ruusu tasapainottaa kehoa ja mieltä. Sen on tutkittu myös rauhoittavan hengitystä ja sykettä eli laskevan elimistön ”ylikierroksia”. Ruusu saattaa lisäksi helpottaa kuukautiskipuja. Käytä puhdasta ja laadukasta ruusua esimerkiksi hieronnassa ja kehon akupisteissä.

Mitkä tuotteet sisältävät ruusua?

Jolien valikoimassa on useita ylivoimaisen hyviä ruusutuotteita. Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Beauty Balm on uskomaton purkki! Balmia voi käyttää puhdistusaineena, kevyenä naamiona ja intensiivisesti ravitsevana hoitona päästä varpaisiin. Balmi sisältää poikkeuksellisen runsaasti luomulaatuista villiruusunsiemenöljyä, jonka korkea antioksidanttipitoisuus auttaa korjaamaan, kiinteyttämään ja pehmittämään ihoa. Kasvojen hoitorutiinissa balmi sopii hyvin esimerkiksi kasvoöljyn sijasta käytettäväksi. Neal’s Yard Remediesin muihin ihaniin ruusutuotteisiin voit tutustua tästä.

URANG Rose Ceramide Cream on täyteläinen ruusuvesipohjainen luksuskasvovoide, joka sisältää lisäksi ruusun eteeristä öljyä, joka rauhoittaa, silottaa ja uudistaa ihoa. URANGilla on myös useita muita ihania ruusupohjaisia ihonhoitotuotteita – tutustu täällä.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.