Luonnonkosmetiikka

Puhtaampi arki – vaihda ainakin nämä

07.01.2020, Jolie

Tammidetoxin vaihtolistalla on arkinen everyday essentials -kosmetiikka. Ihanankin kosmetiikan käyttöä voi toisinaan karsia, ja uuden vuoden paaston voi ulottaa myös ihonhoitoon. Tuotteettomat päivät voivat toisinaan tehdä hyvää iholle. Anna siis vapaana sunnuntaina ihon levätä ja hengähtää, tilkka kasvovettä puhdistukseen ja raikastukseen riittää joskus mainiosti.

Arkeen sisältyy kuitenkin tiettyjä kosmetiikan ja henkilökohtaisen hygienian olennaisuuksia. Hiukset on välillä ”pakko pestä”, deodorantin käyttö on ystävällistä kanssaihmisiä kohtaan ja käsisaippua suojelee kausiflunssilta ja muilta talven kulkutaudeilta. Arkisen käyttökosmetiikan vaihto luonnolliseen keventää oman kehon kemikaalikuormaa ja samalla ympäristön rasitusta. Miksi käyttäisit enää muuta?

Vaihda ainakin nämä

Shampoo

Koko perhe pesee hiuksia, ja shampoo on suihkusaippuan lisäksi arkikosmetiikan peruskalustoa. Jos valitset luonnonkosmetiikan hiustuotteita, huuhdot viemäriin vuositasolla selvästi vähemmän muovia. Luonnollisissa hiustenhoitotuotteissa alkaa olla jo reilusti hyvää valikoimaa niin edullisessa tarjonnassa kuin kampaamotason tuotteissa.

Deodorantti

Luonnonkosmetiikan deodorantit eivät sisällä muoveja, alumiinia, synteettisiä hajusteita tai säilöntäaineita. Luonnollisten dödöjen ainesosat vähentävät hikoilua hikirauhasia tukkimatta, neutraloivat bakteerien aiheuttamia hajuja ja auttavat pysymään raikkaana koko päivän. Itselle sopivin ja toimivin versio löytyy kokeilemalla.

Käsisaippua

Käsisaippua on ehkä yleisin perushygieniatuote. Harvemmin tulemme laskeneeksi, kuinka paljon ja usein sitä käytämme keittiöstä kylppärin kautta toimistoon. Luonnonkosmetiikkana käsisaippua kuormittaa vähemmän sekä ihoasi, vierasainelastiasi että luontoa.

Käsivoide

Käsivoide on talven välttämättömyys, jota kannetaan mukana ja lisätään jopa useita kertoja päivässä. Viimasta, kylmästä ja kosteudesta kärsivä käsien iho kaipaa tiheästi hoivaa ja suojaa, ettei käsien iho ala halkeilla ja ahavoitua. Luonnonkosmetiikan käsivoiteet sisältävät aidosti ihoa hoitavia raaka-aineita täyte- ja haitta-aineiden sijasta.

Huulivoide

Ajatus muovista huulilla ei ole erityisen mukava, sillä huulituotetta pääsee myös limakalvoille ja ruoansulatuskanavaan. Luonnonkosmetiikan huulituotteiden voima perustuu laadukkaisiin kasviöljyihin, jotka hellivät auringon, tuulen ja kylmän vaurioittamia huulia. Luonnonkosmetiikan huulituotteet auttavat aidosti huulia parantumaan ja helpottavat huulivoideriippuvuuksia.

Hiuskiinne

Hiusten muotoilutuote voi olla hiusta hoitava tyhjien tai haitallisten täyteaineiden sijaan. Luonnonkosmetiikan hiustenmuotoilutuotteet eivät kerry hiuksiin, vaan poistuvat pesevän luonnollisenkin shampoon mukana. Hiukset on helppo pitää paitsi ojennuksessa, myös kevyinä ja ilmavina.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.