Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet: ylang ylang

04.08.2021, Jolie

Suosittu kosmetiikassa

Tuoksuylangia, tutummin ylang ylang, on alunperin Kaakkois-Aasiassa, Australiassa ja Tyynenmeren saarilla kasvava trooppinen puu, jota kasvatetaan nykyään ympäri maailmaa sen rönsyilevistä, keltaisista kukista saatavan monikäyttöisen eteerisen öljyn vuoksi.

Kukista höyrytislauksen avulla uutettu öljy on suosittu ainesosa aromaterapeuttisissa hoidoissa ja kosmetiikassa, kuten hajuvesissä, voiteissa, ja hiustenhoitotuotteissa. Tunnistat sen purnukan takana olevasta INCI-listasta nimellä CANANGA ODORATA FLOWER OIL. Olet saattanu törmätä ylang ylangiin muuallakin, sillä sitä käytetään jopa ruuissa tuomaan aromia.

Hurmaava tuoksu houkuttelee

Hennon hedelmäinen, jasmiinia muistuttava tuoksu on niin houkutteleva, että sitä ei malta olla nuuskimatta. Abel on löytänyt hurmaavan ylang ylangin salat ja hyödyntänyt tuoksua yhdessä suosituimmista hajuvesissään. Ylang ylangin ja appelsiininpuun vihreistä oksista ja lehdistä saatava eteerinen petitgrain -öljy muodostavat sydäntuoksun sekä naisille, että miehille sopivassa Golden Neroli -parfyymissa.

Antimikrobiset ominaisuudet suojaavat ihoasi

Ylang ylang -uutteen ja sen eteerisen öljyn on todettu suojaavan kehoa haitallisen s. aureus -bakteerin aiheuttamilta iho-ongelmilta, kuten kynsivalli-ja karvatuppitulehduksilta. Se suojaa ihoa merkittävästi myös ihottumaa aiheuttavilta sieni-infektioilta.

Suojaa pigmenttimuutoksilta

Liiallinen altistus auringon UV-säteilylle voi aiheuttaa iholle pigmenttimuutoksia, jotka tekevät ihon sävystä epätasaisen. Ylang ylangin nupuista uutetuilla ainesosilla on melanogeneesiä eli ihon ruskettumista estäviä ominaisuuksia, jotka suojaavat ihosoluja vaurioitumiselta. Vaikka öljyllä onkin auringon UV-säteilyltä suojaavia ominaisuuksia, tulisi iholle levittää kuitenkin suojaava aurinkovoide, sillä ylang ylangia on lisätty kosmetiikkatuotteisiin yleensä suhteellisen pieni määrä tuomaan tuoksua, eikä sen suojaava ominaisuus aurinkoa vastaan näin ollen ole riittävä yksinään.

Tehokas antioksidantti

Synteettisten antioksidanttien mahdollisten terveyshaittojen vuoksi luonnosta saatavat antioksidantit ovat herättäneet mielenkiintoa. Ylang ylangilla on merkittäviä antioksidanttisia ominaisuuksia, sillä se suojaa ihoasi vapaiden happiradikaalien aiheuttamalta oksidasiiviselta stressiltä, joka johtaa ihosi ennenaikaiseen vanhenemiseen.

Eteerisillä öljyillä on terapeuttisia vaikutuksia

Oletko jo hypännyt mukaan diffuuseri-trendiin? Höyryävä laite kosteuttaa kodin ilmaa levittäen samalla eteeristen öljyjen tuoksua ympärilleen. Ylang ylangia annostellaan ohjeen mukaisesti veden joukkoon, jolloin tuoksu siirtyy huoneilmaan vaikuttaen mielialaan rentouttavasti. Ylang ylangin on todettu laskevan verenpainetta, joten se sopii mainiosti luontaisena apuna stressaaviin elämänvaiheisiin tuomaan helpotusta sekä keholle, että mielelle.

Absolution Anti-Soif

Hemmottelevan ylang ylangin eteerinen öljy täydentää ylellisen Absolutionin uutta kasvonaamiota, joka tuo iholle runsaasti kosteutta häivyttäen samalla pieniä juonteita. Fantastinen Anti-Soif -naamio on uusin lisäys ranskalaisen luonnonkosmetiikan pioneerin jo valmiiksi houkuttelevaan valikoimaan.


Ylang ylang rauhoittaa iholla muhivaa tulehdusta, joka voi ilmetä esimerkiksi kipeinä, punoittavina näppyinä kasvoilla. Se myös ennaltaehkäisee uusien tulehduksien syntymistä, joka tekee Anti-Soifista mainion luottotuotteen epäpuhtauksista kenkkuilevalle iholle. Lisäksi eteerisen öljyn tuoksu auttaa vähentämään stressistä ja levottomuudesta aiheutuvia kipuja, kuten vatsakipua, joten se rauhoittaa ihon lisäksi mieltä.


Ayrvedinen Khadi

Onko hurmaavampaa vartalöljyä, kuin Khadin Pink Lotus Beauty Oil? Helposti levittyvä kuivan ihon pelastaja tasapainottaa ihon toimintoja luonnollisesti. Sen ihastuttava kukkaistuoksu on yhdistelmä ylang ylangia, rauhoittavaa laventelia ja antiseptista seetripuuta. Tuoksu tuo eräälle jolielaiselle mieleen Balin tunnelman kauniine maisemineen ja rantoineen ja öljyn ystävänä hän suositteleekin levittämään Khadia vartalolle heti suihkun jälkeen, kun iho on vielä hiukan kosteudesta pehmeä.

Lähteet: Traditional Uses, Phytochemistry, and Bioactivities of Cananga odorata (Ylang-Ylang).

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.