Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet: Hiili – 5 vaikutusta

02.02.2020, Jolie

Mikä hiili?

Puuta, turvetta ja kasveja polttamalla saadaan hiiltä, joka on yksi purkkimaailman hittiraaka-aineista. Jolien valikoimassa suosittu on ollut esimerkiksi hampaiden valkaisuun tarkoitettu aktiivihiili, joka on peräisin kookospähkinän kuoresta. Aktiivihiilen huokoisuus tekee siitä huomattavan imuvoimaisen aineksen, jolla ihosta ja kehosta voidaan poistaa esimerkiksi myrkkyjä, epäpuhtauksia ja rasvaa. Siksi aktiivihiiltä käytetään myös ilman- ja vedensuodattimena sekä lääkehiilenä. Aasiassa aktiivihiiltä on käytetty perinteisesti myös kauneudenhoidossa.

Hiilen viisi vaikutusta kauneudenhoidossa

1. Hiili syö talia

Aktiivihiili on varsinainen detox-haukka, joka imuroi ihon pinnalta ylimääräistä rasvaa. Jos ihosi puskee talia, säännöllisesti käytettynä hiilinaamio neutralisoi kiiltoa ja ehkäisee tukkeumia sekä ihohuokosten laajenemista. Aktiivihiili imee ihosta kuitenkin rasvan lisäksi myös kosteutta, joten vesikosteuden lisääminen iholle hiilinaamion jälkeen on tarpeellista.

2. Hiili syväpuhdistaa

Aktiivihiili pystyy puhdistamaan ihohuokosia syvältä. Se imee ihosta jopa raskasmetalleja. Jos olet käyttänyt kauneudenhoidossasi paljon muoveja, meikkaat runsaasti synteettisellä kosmetiikalla tai oleskelet paljon suurkaupungeissa, käytä hiiltä!

3. Hiili valkaisee hampaita

Kookoksenkuoren aktiivihiili erittäin hienojakoisena pulverina soveltuu luonnolliseen ja hellävaraiseen hampaidenvalkaisuun. Hiilen huokoinen rakenne sitoo epäpuhtauksia, mihin perustuu sen hampaita vaalentava vaikutus. Aktiivihiilellä hampaiden harjaaminen auttaa poistamaan hampaan pintaan kertyneitä värjäytymiä esimerkiksi kahvista, punaviinistä tai suklaasta.

4. Hiili rauhoittaa ihoa

Aktiivihiili on mainiosti siedettyä ja myrkytöntä, ja sillä voidaan hoitaa myös näppylöitä, aknea tai vaikka nokkosenpolttamia. Jopa rikkinäinen iho kestää tyypillisesti hyvin aktiivihiilen, jonka vaikutus on rauhoittava, turvotusta poistava ja neutralisoiva.

5. Hiili on tehopuhdistusta vartalolle

Aktiivihiilestä valmistetut jauheet ja saippuat toimivat tehokkaina detox-putsareina myös vartalon iholle. Se puhdistaa ja rauhoittaa esimerkiksi selän epäpuhtauksia ja ärtynyttä tai rasvaista päänahkaa. Hiilellä voi tehdä myös hiusten syväpuhdistuksen esimerkiksi ennen värjäystä, mutta on hyvä muistaa, että aktiivihiili saattaa kuluttaa tai haalistaa jo värjättyä hiusta.

Mitkä tuotteet sisältävät aktiivihiiltä?

Jolie-valikoiman tällä hetkellä suosituin hiilituote on Patyka Detox Charcoal Mask. Patykan hiilinaamio on rasvaisen ja epäpuhtaan ihon tehohoito, joka puhdistaa likaa ja tukkeutuneita ihohuokosia. Naamiossa on hiilen lisäksi mm. puhdistavaa vihreää savea ja korjaavaa sinkkiä.

Toinen hiilinaamiosuosikki on BYBI Beauty Detox Dust – jauhe, joka sisältää aktiivihiilen lisäksi valkosavea. Myös Mádaran SMART -kasvonaamiossa on aktiivihiiltä. SMART neutralisoi ympäristön stressitekijöitä ja pyrkii palauttamaan ihon tasapainon.

Mádara Charcoal Detox Soap -hiilisaippua on tyylikäs pikkumusta! Ekologinen ja 100% biohajoava saippuapala sopii koko vartalon luonnolliseen tehopuhdistukseen päästä varpaisiin.

Humble Brush Charcoal Toothpaste on aikuisille tarkoitettu ihanan raikas valkaiseva hiilihammastahna, joka poistaa hampaista värjäymiä.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.