Yleinen

Haluaisitko vaihtaa luonnonkosmetiikkaan? – Patykan starttiopas nuorille

30.01.2020, Jolie

Nykymaailman tiedostavat nuoret ja heidän vanhempansa kääntyvät usein puoleemme vaihtoteemassa. Nuoret ovat ilmastohuolissaan, eivätkä halua käyttää muoveja osana päivittäistä kosmetiikkaa ja hygieniaa. Myös tuotteiden vegaanisuus on monille merkityksellistä.

Vanhempia mietityttävät kosmetiikan vieras- ja haitta-aineet. Häiritsevätkö hiusvärit, tuoksut, deodorantit, meikit ja oireilevan ihon hoito nuoren herkkää hormonitoimintaa? Vaikuttavatko synteettiset tuoksut, säilöntäaineet ja vastaavat terveyteen pitkällä aikavälillä?

Milloin ja miten ihonhoito pitää aloittaa?

Nuoren ihon hoito on hyvä aloittaa silloin, kun iho alkaa ”elää”, eli talintuotanto muuttuu orastavan murrosiän myötä. Myös meikkaavan nuoren iho tarvitsee säännöllisen puhdistus- ja hoitorutiinin. Iho tulee puhdistaa aamuin illoin tehokkaasti ja hellävaraisesti meikistä, epäpuhtauksista ja ylimääräisestä talista.

Liian voimakkailla ainesosilla peseminen saattaa provosoida ihon epäpuhtauksia. Luonnonkosmetiikka ei sisällä kovia pesutensidejä, ja luonnonmukaisilla tuotteilla on vaikeampi horjuttaa ihon omaa suojakalvoa. Tuon suojabarriäärin tehtävä on puolustaa ihon tasapainoa, eikä sitä kannata pestä pois.

Riittävä kosteuttaminen on tärkeää, jotta ihon pinta pysyy terveenä ja ihon vastustuskyky kunnossa. Nuori iho tarvitsee erityisesti vesikosteutta, sillä ihon kosteuttaminen on sen ravitsemista tärkeämpää. Iho tarvitsee siis vettä enemmän kuin rasvaa.

Puhdista iho – tuotteet alle 20 euroa

Patyka on ekosertifioidun luonnonkosmetiikan ranskalainen kestotähti, joka lanseerasi viime vuonna uusia edullisia tuotteita. Uutuuksien tavoitteena on mahdollistaa laajennettujen tuotelinjojen avulla luonnonkosmetiikan turvallinen ja tuloksellinen käyttö kaikissa ikäryhmissä.

Patykan vaaleanpunainen puhdistustuotelinja Clean Range sisältää alle 20 euron puhdistustuotteita, jotka sopivat täydellisesti nuoren ihon puhdistukseen.

Melting Cleansing Oil – puhdistusöljy auttaa nuoren pintakuivaa ja sekaihoa. Öljy käytetään kuivalle iholle, jolloin se liottaa ihosta tehokkaasti tukkivaa rasvaa.

Jos iholla on epäpuhtauksia tai nuori käyttää vahvaa meikkiä, puhdistusta voi täydentää Detox Cleansing Foam – syväpuhdistavalla puhdistusvaahdolla. Soothing Milky Toner – kosteuttava kasvovesi viimeistelee puhdistuksen ja tuo iholle kaivattua vesikosteutta.

Selvästi rasvaisen ihon kasvovedeksi kannattaa valita Patykan vihreän Pure-linjan Anti-Blemish Toner -kasvovesi. Vihreän linjan vesi syväpuhdistaa, sen prebiootit tasapainottavat talineritystä ja vahvistavat ihon hyviä mikrobeja. Kasviperäinen salisyylihappo pehmentää ja tasoittaa ihon tekstuuria ja auttaa ihon pinnan pysymistä auki, jotta liika rasva pääsee poistumaan puhdistuksen mukana ihosta.

Kosteuta – vettä sisäisesti ja ulkoisesti

Patykan kosteuttava sininen linja Hydra Range sisältää kolme herkullista kosteuttajaa. Linjaan kuuluu kaksi kasvovoidetta eri vahvuuksissa. Hydra-Soothing Moisturizer on tarjolla kevyessä ja hieman täyteläisemmässä koostumuksessa ihon tarpeista riippuen. Jos nuori iho on kuiva, sille voi hyvin tarjoilla runsaampaa voidetta.

Sinisen linjan seerumi Hydra-Booster on jokaiselle janoiselle iholle tehty kevyt geelimäinen seerumi. Hydra-Booster on yksi Jolien valikoiman vuonna 2019 myydyimmistä ihonhoitotuotteista. Se tankkaa myös nuoreen ihoon mineraalirikasta vesikosteutta ja tuoksuu ihanan hedelmäiseltä. Jos iho on rasvainen ja pukkaa näppyjä, kosteuttamiseen on hyvä kokeilla Patyka Matte Perfecting Fluid -mattakasvovoidetta. Ultrakevyt voide sisältää takiaisenjuurta, piitä ja prebiootteja sekaiholle ja rasvaisille ihotyypeille.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.