Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet: Bakuchiol – 5 vaikutusta ja miksi se on retinolia parempi?

29.03.2022, Jolie

Mikä bakuchiol?

Bakuchiol on yksi tämän hetken trendikkäimmistä ja puhutuimmista raaka-aineista luonnonkosmetiikassa, eikä suotta. Bakuchiol on hyvin tunnetun A-vitamiinin johdannaisen, retinolin, luonnollinen vastine. Retinoli on pitkään ollut kauneusmaailman ihannoima anti-age-aine, ja nyt se on saanut kilpailijan joka yltää sen tasolle, ja jopa yli.

Jopa luonnon omaksi botox-yrtiksi tituleerattu bakuchiol tunnetaan anti-age-vaikutuksistaan. Sen on kliinisissä testeissä todettu boostaavan ihon kollageenintuotantoa, parantavan ihon rakennetta sekä häivyttävän juonteita ja pigmenttiläiskiä ollen samalla iholle hellävaraisempi kuin retinoli.

Bakuchiolia saadaan Psoralea corylifolia- eli babchi-nimisestä kasvista, jossa on violetit kukinnot. Sitä puristetaan kasvin siemenistä eli bakuchiol on koostumukseltaan öljy. Bakuchiol-öljy löydettiin ensimmäistä kertaa 60-luvulla ja kaupallisesti sitä käytettiin vasta vuonna 2007. Sitä on kuitenkin hyödynnetty pitkään perinteisessä intialaisessa ja kiinalaisessa lääketieteessä ihosairauksien hoitoon sen antioksidanttisten, tulehdusta ehkäisevien ja antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi.

Miksi bakuchiol on retinolia parempi?

Näillä kahdella tehoaineella, bakuchiolilla ja retinolilla, on samankaltaisia vaikutuksia iholla, mutta niiden kemiallinen rakenne on toisistaan eroava.

No mitä on retinoli? Retinoli on yksi retinoidin eli A-vitamiinista saatavan ainesosan johdannainen, jota käytetään ihonhoidossa. Retinoidit ovat hyvin tunnettuja ja tehokkaita anti-age-aineita: ne häivyttävät juonteita, uudistavat ihoa ja auttavat häivyttämään ihon epäpuhtauksia kuten aknea. Retinoidin voimakkaimpia pitoisuuksia määrätään vain reseptilääkkeinä aknen ja ikääntymisen merkkien hoitoon, sillä aineella on ihoa kuivattava vaikutus.

Miedompia muotoja, kuten retinolia, käytetään kosmetiikassa. Retinolilla on kollageenin tuotantoa ja ihon uudistumista tehostava vaikutus, ja juuri sen vuoksi se saattaa aiheuttaa ihon hilseilyä ja ärtymistä. Retinolin haittavaikutukset huomioon ottaen retinoli ei yleensä sovi herkkäihoiselle. Retinoli myös herkistää ihoa auringonvalolle, ja siksi retinolin käyttö on suositeltavaa vain iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Bakuchiolin positiiviset vaikutukset ovat samankaltaisia kuin retinolin. Se madaltaa juonteita, uudistaa ihoa ja hoitaa ihon virheitä kuten pigmenttiläiskiä tai aknearpia. Positiivisissa vaikutuksissa nämä kaksi tehoainetta siis kilpailevat rinta rinnan.

Toisin kuin retinoli, bakuchiol ei juurikaan aiheuta ihoärsytystä, kuten hilseilyä ja punoitusta, sen retinolista poikkeavan kemiallisen rakenteen vuoksi. Bakuchiol on siis hellävarainen ja lähes kaikille sopiva vaihtoehto retinolille. Kuka voisi olla rakastumatta bakuchioliin?

Bakuchiolin vaikutukset pähkinänkuoressa

  1. Stimuloi kollageenin tuotantoa. Bakuchiol on erinomainen ihoa silottava ja pehmentävä anti-age-tehoaine, sillä se lisää ihon kiinteyttä ja kimmoisuutta sekä häivyttää juonteita ja ryppyjä. Ihosta tulee pehmeämpi ja kuivuus vähenee.
  2. Häivyttää pigmenttiläiskiä. Sileän ihon lisäksi bakuchiol tasoittaa ihon sävyä taistelemalla ihon pigmenttimuutoksia vastaan. Se häivyttää jo olemassa olevia maksaläiskiä ja ennaltaehkäisee uusien syntymistä. Säännöllinen bakuchiol-tuotteen käyttö voi siis tehdä ihon pinnasta ja sen sävystä tasaisemman sekä heleämmän.
  3. Tasapainottaa rasvoittuvaa ja epäpuhtauksiin taipuvaista ihoa. Antibakteeristen ja mikrobien kasvua ehkäisevien ominaisuuksiensa vuoksi bakuchiol sopii erittäin hyvin epäpuhtaalle iholle ja rauhoittamaan iholla mylläävää ja tulehdusta aiheuttavaa bakteeriarmeijaa. Bakuchiol myös häivyttää aknearpia.
  4. Auttaa ehkäisemään ihon ennenaikaista ikääntymistä. Bakuchiolin antioksidanttiset ominaisuudet suojaavat ihoa ja ehkäisevät siten sen ikääntymistä ennen aikojaan.
  5. Bakuchiol on hyvin siedetty. Toisin kuin retinoli, bakuchiol ei yleensä aiheuta ihon hilseilyä ja ärtymistä. Tämä johtuu siitä, ettei bakuchiol kiihdytä ihon uudistumista samalla tavalla kuin retinoli. Siksi se sopii herkällekin iholle. Bakuchiol ei myöskään tee ihosta herkkää auringolle, joten sitä sisältäviä tuotteita voi käyttää aamuisinkin. Iho kannattaa kuitenkin suojata auringolta.

Kenelle bakuchiol sopii?

Bakuchiolin vaikutukset ovat moninaiset. Siksipä se sopiikin hyvin monenlaiselle iholle nuoresta ja epäpuhtaasta ihosta iäkkäälle iholle. Iästä ja sukupuolesta huolimatta se kaunistaa ihoa ja pitää sen hyvinvoivana.

Bakuchiol sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Erityisen hyvin bakuchiol sopii niille, joille retinoli-tuotteet ovat liian vahvoja ja aiheuttavat ihon herkkyysreaktioita ja ärtymistä. Tosin herkkäihoisen kannattaa aloittaa bakuchiolinkin kanssa varmuuden vuoksi pikkuhiljaa.

Bakuchiol on retinolin luonnollinen vaihtoehto, joten se sopii luonnonkosmetiikan käyttäjille ja niille, jotka haluavat lisätä luonnonmukaisia vaihtoehtoja omaan peilikaappiin. Vinkkaamme seuraavaksi kolme rakastettua, bakuchiolia sisältävää tuotetta Jolien valikoimasta.

Ihanimmat bakuchiol-tuotteet

Tash Sisterhood Retinoil Bakuchiol -kasvoöljy

Uutuus, johon koukutuimme heti ensimmäisen kokeilun jälkeen! Kun kaipaat ihonhoitoon sitä viimeistä silausta, joka tekee rutiinistasi täydellisen ja ihostasi kirkkaan hyvinvoivan, Tash Sisterhoodin Retinoil Bakuchiol -kasvoöljy on valintasi.

Tämä on todellinen THE-IT-OIL, jota brändin kotimaan, Ruotsin, kauneusvaikuttajat hypettävät. Tarkoin valituista kylmäpuristetuista ja aktiivivaikutteisista kasviainesosista valmistettu Retinoil-kasvoöljy tekee ihostasi silkinsileän. Kevyt koostumus imeytyy ihoon hetkessä ja jättää ihon heleäksi ja pehmeäksi. Öljy uudistaa ihoa ja boostaa ihon kollageenin tuotantoa. Ihana, ylellinen tuoksu vie ajatukset etelänmatkoille.

Retinoil-kasvoöljy sisältää kylmäpuristettuja öljyjä sekä 2 % bakuchiolia. Se on maailman ensimmäinen ekosertifioitu bakuchiol-tuote!

”Todella hurmaava tuoksu ja imeytyy ihoon nopeasti. Iho on silkkisen pehmeä käytön jälkeen. En ole kokenut vastaavaa missään muussa luonnonkosmetiikan tuotteessa”, kommentoi yksi Jolien testaajista.

Retinoil-kasvoöljy sopii kuivalle ja normaalille iholle. Kevyen koostumuksen ja bakuchiolin antibakteeristen ja mikrobien kasvua ehkäisevien ominaisuuksien vuoksi öljy sopii mainiosti myös epäpuhtaalle iholle ja hillitsemään tulehduksia iholla. Ihanteellinen myös ikääntyvälle iholle.

Retinoil-kasvoöljy on täydellinen boostaus iholle pohjoisessa ilmastossa. Voit käyttää öljyä sellaisenaan tai lisätä muutaman tipan seerumin tai voiteen sekaan aamuin illoin.

BYBI Beauty Bakuchiol Booster -A-vitamiiniöljy kasvoille

Parhaana palkittu ikääntyvän ihon paras kaveri! Bybin 100 % luonnollinen öljyseerumi on todellinen “game-changer” ihollesi. Se sisältää 1 % bakuchiolia ja 99 % skvalaania.

Bakuchiol yhdessä ihoa pehmentävän oliivipohjaisen skvalaanin kanssa tekee boosterista todellisen tehotuotteen, jonka käytön tuloksena on nuorekas, sileä iho, jossa juonteet ovat tasoittuneet ja väsymyksen merkit hälventyneet.

Trendin kauneusraati valitsi Bybin Bakuchiol Boosterin vuoden 2020 parhaaksi tehoaineeksi: ”Paras kaveri, jota et tiennyt tarvitsevasi? Tutustu viimeistään nyt bakuchioliin. Se on luonnollinen vaihtoehto A-vitamiinin johdannaiselle retinolille, joka hidastaa ikääntymisen merkkejä. Brittimerkki Bybin supertuote kosteuttaa, silottaa ja saa ihon näyttämään heleältä ja virkistyneeltä jo muutamassa päivässä”.

Lisää pari tippaa kasvoseerumisi, -voiteesi tai -balmisi joukkoon ja levitä kasvoille sekä kaulalle. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää boosteria suoraan ihollesi seerumin tapaan.

Evolve Bio-Retinol + C Booster -vitamiiniseerumi

Evolven vitamiiniseerumi on kuin voimakasvaikutteinen vitamiinipommi, joka herättää samean ja väsyneen ihon eloon.

Herkullinen sekoitus vitamiineja uudistaa, kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä ja tuo energiaa elinvoimansa menettäneelle iholle. Bakuchiolia sisältävä boosteri häivyttää pigmenttimuutoksia sekä tehostaa solujen uusiutumista ja kollageenin tuotantoa.

Sisältää bakuchiolin lisäksi muun muassa ikääntymisen merkkejä vastaan taistelevaa luomulaatuista ruusunmarjaöljyä, ihoa kirkastavaa ja uudistavaa C-vitamiinia sekä ihoa vapailta radikaaleilta suojaavaa E-vitamiinia.

Ihana tuote virkistysruisketta kaipaavalle iholle!

BYBI Beauty Bakuchiol Skin Restore -uudistava yövoide

Luonnollinen retinolivoide, joka uudistaa sameaa, väsynyttä ja epätasaista ihoa. Sisältää ihoa siloittavan ja tasoittavan, retinolin luonnollisen vastineen, bakuchiolin lisäksi E-vitamiinirikasta viinirypälesiemenöljyä, joka suojaa ihoa kosteuden haihtumiselta, ylläpitäen ihon kimmoisuutta ja tasoittaen ihon sävyä. Sheavoi rauhoittaa ja korjaa ärtynyttä ihoa.

Yövoiteeksi suunniteltua Bybin Skin Restore -voidetta voi käyttää yksin tai yhdessä Bakuchiol Boosterin kanssa tehostamaan voiteen uudistavaa vaikutusta. Sekoita muutama tippa boosteria voiteen joukkoon ja levitä kasvojen ja kaulan iholle.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.