Ihonhoito

Mitä iho kaipaa pitkän talven jälkeen? 5 vinkkiä hehkuvaan kevätihoon

17.03.2022, Jolie

Ihomme vaatii ympärivuotista huolenpitoa, ja sen tarpeet muuttuvat vuodenaikojen mukaan.

Joko olet alkanut kaivautumaan pois villavaatekerraston alta ja huomannut hakeutuvasi ulos aurinkoon? Täällä ainakin heräillään kovaa vauhtia talvihorroksesta. Pidentyvät päivät ja aurinko tuovat aivan uutta energiaa arkeen ja saavat mielen ja kehon heräämään. Tekee mieli panostaa ihonhoitoonkin taas uudella energialla. Nyt kaipaamme iholle hehkua ja hyvinvointia.

Pakkaset ja kuiva sisäilma näkyvät iholla pitkän talven jälkeen sameutena, kuivuutena ja kiristelynä sekä muina haasteina. Viima, lämmitys, maskien käyttö ja vaihtelevat olosuhteet ovat voineet jättää jälkensä ihoon, vaikka olisimme hoivanneet sitä parhaan kykymme mukaan läpi pitkän talven. Mahdollinen stressi, huonot yöunet ja muut arjen haasteet ovat saaneet ihon näyttämään väsyneeltä ja elottomalta.

Jokaisen iho on erilainen ja siksi toisen haasteet ihossa ovat talven jälkeen erilaisia kuin toisen. Onneksi keväällä monen ihonhoitopulmat hieman hellittävät, kun pakkanen ja kova tuuli vaihtuvat lauhempaan ilmaan ja pikkuhiljaa korkeampaan ilmankosteuteen. Ihon punoitus vähenee ja kuivuus ja kiristely alkavat helpottaa.

Kevät voi aiheuttaa muutoksia hormonitoiminnassa, mikä näkyy osalla meistä ihossa. ”Kevät saa ihon kukkimaan”, sanotaan. Iho voi mennä tukkoon ja hakee tasapainoaan olosuhteiden muuttuessa. Keväisin ilma voi edelleen olla kuivaa ja ilmassa pöllyävä katupöly sekä siitepöly ärsyttävät iholla, silmissä ja hengitysteissä… Oikeastaan tuntuu, että pölyä on vähän kaikkialla. Siksi ihomme vaatii keväällä ehdottomasti hyvää suojaa ulkoisilta ärsykkeiltä.

Kevään, auringon ja kauniiden kelien kolkutellessa ovella kaipaamme iholle elastisuutta, kirkkautta, hehkua ja hyvää oloa. Kokosimme täsmävinkit ja tuotesuositukset kevään ihonhoitoon yhdessä Jolie Shopin ihanan ja asiantuntevan myymälävastaavan Heidin kanssa.

1. Muista ainakin kuorinta

Iho voi tuntua talven jälkeen kuivalta ja karhealta, kun se on suojautunut kylmää ja viimaa vastaan. Ihon pinnalle kertynyt kuiva ihosolukko tekee ihon pinnasta epätasaisen. Ihonhoitotuotteet eivät imeydy karheaan ihoon eikä meikki levity kauniisti.

Auta ihoa karistamaan kuivuus syväpuhdistavalla kuorinnalla noin kerran viikossa, tavallisen päivittäisen puhdistuksen lisäksi. Jos ihosi on epäpuhtauksiin taipuvainen, himmaile silti liiallisen kuorinnan kanssa.

Kasvojen syväpuhdistus ei tarkoita ihon armotonta hinkkaamista nitisevän kuivaksi, vaan ihon tarpeiden mukaista, hellääkin puhdistusta, joka poistaa epäpuhtauksia ja avaa ihon vastaanottavaiseksi muille tuotteille. Erilaiset kuorinnat sopivat tähän hyvin – niissäkin on eroja esimerkiksi vaikuttavissa aineissa ja kuorivien rakeiden koossa. Jokaisen iholle löytyy sopiva, myös herkkäihoiselle.

Jo kuorinta itsessään kirkastaa ihon väriä ja poistaa epäpuhtauksia, mutta se tekee tietä myös muille ihonhoitotuotteille. Kun ihoa kuorii säännöllisesti, se on vastaanottavaisempi tuotteiden vaikuttaville aineille. Iho saa paremmin kaikki kallisarvoiset ravintoaineet talteen ja meikki näyttää kauniilta tasaisella iholla.

Kokeile: Yksi suosikkimme on ehdottomasti Absolutionin kaksitehoinen La Crème Gommante -kirkastava kasvokuorinta, joka puhdistaa ihohuokoset lempeästi sekä pienten rakeiden että hedelmähappojen avulla. Se puhdistaa ja supistaa ihohuokosia sekä kirkastaa ja tasoittaa ihoa. Sopii kaikille ihotyypeille.

Myös ihoa hellästi kuorivat kasvovedet ja seerumit ovat ihania tuotteita kevääseen. Ne vaikuttavat iholla päivän tai yön aikana.

Kokeile: Whamisa Toner Refresh -kirkastava kasvovesi kuorii ihoa hyvin lempeällä otteella auttaen ihohuokosia pysymään puhtaana ja ihon pintaa kuulaan kauniina. Bybi Beautyn Day Glow Brightening AHA Tonic -kirkastava kasvovesi kuorii lempeästi ja antaa iholle kasteenraikkaan hehkun.

2. Käy läpi ihonhoitotuotteet: vaihda voide ja öljy kevyempään

Talvella käytämme yleensä paksumpia ja ravitsevampia tuotteita, kun iho kaipaa extrapaljon suojaa ja kosteutusta. Kun vuosi kääntyy kohti kevättä ja kylmyys, viima ja kuiva sisäilma vaihtuvat leudompiin olosuhteisiin ja kosteampaan sisäilmaan, iho ei välttämättä kaipaakaan enää niin tuhteja tuotteita.

Vuodenajan vaihtuessa on hyvä käydä läpi oman ihonhoitorutiinin tuotteet: palvelevatko ne edelleen niitä tarpeita, mitä ihollasi on tällä hetkellä? Tuotteita voi olla tarve päivittää esimerkiksi kevyemmäksi ja kirkastavammaksi.

Kuulostele siis oman ihosi tarpeita. Tuntuvatko käyttämäsi ihonhoitotuotteet liian paksuilta? Käy läpi ainakin kasvovesi, seerumi, kasvovoide ja öljy.

Kokeile: Ihana kasvovoide kevääseen on Whamisan Water Cream -kosteuttava kasvovoide. Sen ihotuntuma on ihanan pehmeä ja silkkinen, ei tippaakaan tahmea tai rasvainen.

Älä kuitenkaan skippaa kasvoöljyä (tai -balmia) keväällä ja kesälläkään. Iho kaipaa öljypohjaista kosteutta ympäri vuoden, sillä öljy lukitsee ihanan vesikosteuden ihoon. Kesällä iholle ihanteellinen kasvoöljy on vähän kevyempi kuin talvella.

Kokeile: Tash Sisterhoodin Retinoil Bakuchiol -kasvoöljy on kevyt, silkinsileä ja hyvin imeytyvä, ja sopii erityisen hyvin kuivalle iholle. Bakuchiolia sisältävä öljy uudistaa ihoa ja boostaa ihon kollageenin tuotantoa. Whamisan Facial Oil Refresh -tasapainottavan kasvoöljyn ohut ja helposti imeytyvä koostumus sopii rasvaiselle ja sekaiholle. Se auttaa ihoa pysymään heleän näköisenä samalla tuoden juuri sopivasti ravitsevuutta.

Loppukevään lähestyessä voit mahdollisesti vähentää tuotteita rutiinistasi. Iho ei välttämättä kaipaa kesällä niin paljon hoitoa. Pidä kuitenkin mukana ihonhoitorutiinissa aina jokin vesikosteuttaja ja jokin öljypohjainen tuote, joka lukitsee vesikosteuden iholle.

3. Heleytä ihoa C-vitamiinilla

Kun etsit ihollesi kirkastusta ja heleytystä, vastauksesi on C-vitamiini. C-vitamiinia sisältävät ihonhoitotuotteet antavat väsyneille ja sameille kasvoille välitöntä virkistystä ja kirkastusta.

C-vitamiini tunnetaan ihoa suojaavana antioksidanttina, joka kirkastaa ihoa, auttaa korjaamaan auringon aiheuttamia vaurioita ihossa sekä häivyttämään pigmenttiläiskiä. Lisäksi se tehostaa kollageenin tuotantoa ja suojaa ihoa ulkoisesti vapailta radikaaleilta, kuten UV-säteilyltä ja ilmansaasteilta eli ennaltaehkäisee uusien ihovaurioiden syntymistä. Se ei kuitenkaan ole varsinainen aurinkosuoja tai korvaa suojakerrointa.

Ota C-vitamiinia sisältävä ihonhoitotuote osaksi ihonhoitorutiiniasi, kun kaipaat iholle upeaa kirkkautta ja edelliskesien pigmenttiläiskien häivytystä. C-vitamiini iskee maksaläiskiin ja ihon sävyn epätasaisuuteen.

Kokeile: Kevään luottotuotteitamme ovat esimerkiksi uutta elinvoimaa samealle ja väsyneelle iholle tuovat Novexpertin Booster with Vitamin C -kirkastava C-vitamiiniseerumi (C-vitamiinipitoisuus jopa 25 %!) ja URANGin Yuja Vita Ampoule -kirkastava tehoseerumi. C-vitamiinia saat myös kasvovoiteen muodossa: Mádara Vitamin C Illuminating Recovery Cream -kirkastava C-vitamiinivoide vähentää pigmenttimuutoksia, palauttaa väsyneen ihon luonnollisen heleyden, sekä pehmittää ja silottaa ihoa.

C-vitamiinipitoisia tuotteita voidaan käyttää turvallisesti auringossa, mutta suosittelemme aina käyttämään aurinkosuojaa niiden kanssa.

4. Suojaa iho auringolta ja ulkoisilta ärsykkeiltä

Luonto heräilee, sulavan lumen alta alkaa pilkottaa nurmi, linnut laulavat ja aurinko lämmittää joka päivä vähän enemmän. Imemme talven aikana tyhjentyneet D-vitamiinivarastot ahnaasti täyteen kevätauringossa. Me ja ihomme nautimme keväästä täysillä.

Harmillisesti iho kohtaa keväällä kuitenkin myös sitä rasittavia tekijöitä, kuten ilmansaasteita, ilmassa leijailevaa katupölyä, kuivuutta ja auringon UV-säteilyä. Näitä ärsykkeitä kohdatessaan iho saattaa ottaa itseensä ja alkaa temppuilemaan. Keväällä ihonhoitotuotteissa kannattaakin kiinnittää huomiota niiden suojaavuuteen. Niin voimme nauttia kevään ihanista puolista ilman, että ihomme ärsyyntyy.

Valitse suojaavia ominaisuuksia sisältäviä ihonhoitotuotteita, jotka tukevat ihon omaa vastustuskykyä ja hyvinvointia.

Kokeile: Patykan Multi-Protection Radiance Cream -kasvovoide lisää ihon vastustuskykyä ja tuo kasvoille upeaa kirkkautta. Voide muodostaa iholle hengittävän suojahunnun, joka estää pienempienkin ilmansaasteiden partikkeleiden imeytymisen ihoon. Tämä tuote ei sisällä suojakerrointa.

Alkukevään auringonsäteet heijastuvat lumihangesta niin voimakkaasti, että silmiä joutuu siristelemään. Myös ihomme on keväällä erityisen altis UV-säteilylle. Säteily voi olla voimakasta jo keväällä, ja ihon oma, sitä luonnollisesti suojaava melaniinintuotanto on talven jälkeen vasta käynnistelemässä itseään. Kasvoilla on hyvä muistaa käyttää suojakertoimellista tuotetta kevättalvesta lähtien, silloin kun oleilee ulkona pidempään kuin 15 minuuttia. Ihon suojaaminen auringon UV-säteilyltä on paras keino välttää ei-haluttuja muutoksia ihossa.

Kokeile: Tash Sisterhoodin Empow Moisturizer Invisible City SPF 30 -suojaava kosteusvoide kosteuttaa, ravitsee ja vähentää juonteita ja suojaa ihoa ilmansaasteiden haitallisilta vaikutuksilta. Sisältää fysikaalisen aurinkosuojan.

5. Tule kasvohoitoon vuodenajan vaihtuessa

Kasvohoidossa olisi ihanteellista käydä aina vuodenajan vaihtuessa. Vaikkei iholla olisikaan suuria ongelmia, se nauttii perusteellisemmasta hoidosta vuodenajan vaihtuessa.

Ammattilaisen tekemä kasvohoito ihon tarpeiden mukaan valmistelee ihon uuteen vuodenaikaan. Kotona käyttämiesi tuotteiden vaikutus tehostuu, kun iho on niille kasvohoidon ansiosta hyvin vastaanottavainen.

Kasvohoidon yhteydessä voit päivittää ihonhoitotuotteet ajan tasalle yhdessä asiantuntijan kanssa. Varaa kasvohoito Jolie Spahan.

Psst. Jolie Spasta löydät myös meikkaus- ja ihonhoitokonsultaatiot.

Jäikö jokin pohdituttamaan? Voit aina kysyä meiltä apua ihonhoidon kysymyksiin ja sopivien tuotteiden valintaan liittyen. Asiantuntijamme tavoitat helposti chatissa, joka avautuu ruudun oikeasta alakulmasta.

Ihanaa kevättä, kaunokainen <3

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.