Meikit

7 askelta helppoon meikkiin

22.04.2022, Jolie

Meikkien kulta-aika alkaa keväästä. Parin vuoden poikkeusajan ja etäilyn jälkeen janoamme yhteisiä kokoontumisia, juhlia ja menoja, jotka ovat jääneet väliin liian monta kertaa viimeisten vuosien aikana.

Vappu, kevätjuhlat ja valmistujaiset, juhannus, rippijuhlat, häät, festarit ja keikat… Tänä keväänä ja kesänä haluamme pukea huulille punaa, kasvoille kuultoa ja poskille hehkua.

Kevään ja kesän juhlat sekä paluu toimistolle saa monen meistä ehkä raapimaan päätään mietteliäänä. Mitenkäs sitä tehtiinkään toimistolle tai juhliin sopiva meikki? Millainen meikki sopii minulle? Taidot ovat voineet päästä ruostumaan tai uudempiin trendeihin kaipaa opastusta.

Siksi kokosimme tähän blogiin vinkit ihan tavallisen, mutta trendikkään perusmeikin tekoon. Näillä ohjeilla jokainen saa tehtyä kauniin meikin ilman turhia kommervenkkejä. Voit halutessasi jalostaa meikkiä eteenpäin juhlavammaksi vaikka sävyjä vaihtelemalla tai lisäämällä vielä jotain extraa. Entistä yksinkertaisemman meikistä saat, kun jätät esimerkiksi luomivärin ja rajaukset pois.

Voit katsoa tämän tutoriaalin myös videolta.

Meikkaamisessa ei onneksi ole oikeaa tai väärää, joten kokeile rohkeasti mitkä tekniikat ja sävyt sopivat sinun kasvoillesi. Ihania meikkaushetkiä. <3

1. Hyvä pohjustus on kaiken a ja o

Kaunis meikki alkaa ihon valmistelusta. Hyvälle pohjalle on helppo rakentaa kestävä ja tasainen meikki.

Edellisenä iltana

Saat meikistä kestävän ja tasaisen, kun kuorit iholta kuolleet ihosolukot ja karheudet pois kasvokuorinnalla jo edellisenä iltana. Voit levittää kasvoille kuorinnan jälkeen kirkastavan ja pehmentävän naamion, esimerkiksi True Organic of Swedenin tuhkimomaskina tunnetun Sea Me Maskin. Näin ihosta tulee pehmeä ja siihen on vaivatonta lähteä meikkaamaan. Iho kannattaa kuoria noin 1-2 viikon välein.

Ennen meikkiä

Valmistele iho meikkiä varten kosteuttamalla se. Suihkuttele tai taputtele kasvoille kasvovettä ja painele se ihoon käsin. Lisää useampi kerros, jos iho tuntuu kaipaavan lisää kosteutta. Levitä kasvoille seuraavaksi kosteusvoide, joka samalla toimii primerina eli pohjustuksena meikin alla. Jos ihosi on kuiva, voit lisätä kosteusvoiteen sekaan muutaman tipan kasvoöljyä tai levittää öljyn vielä voiteen päälle.

Tässä vaiheessa on hyvä muistaa aurinkosuoja – erityisesti, jos meikkivoiteessasi ei ole sitä mukana. Jos tarkoituksenasi on oleskella päivän aikana auringossa, levitä kasvoille aurinkovoide ennen meikkiä. Joissakin meikkivoiteissa ja -pohjissa on suojakerroin mukana.

2. Näin valitset oikean meikkivoiteen sävyn

Omaan ihonsävyysi sopivan meikkivoidesävyn löydät kokeilemalla sävyjä leukapieleen. Kokeile muutamaa eri sävyä mahdollisimman luonnollisessa valossa ja testaa, mikä niistä häivyttyy ihoon parhaiten. Sopiva sävy sulautuu sekä kasvojen ihoon että kaulan ihoon.

Ihon pohjasävy on useimmiten viileä ja punertava tai lämmin ja keltapohjainen: valitse meikkivoide ihon pohjasävyn mukaan. Sopiva sävy ei ole liian vaalea tai tumma, tai kellerrä tai punerra erottuen ihosta. Jos olet kahden sävyn välillä, suosittelemme valitsemaan sävyistä mieluummin hieman tummemman, jottei lopputuloksesta tule liian vaalea ja kalpean näköinen. Lue lisää sopivan meikkivoidesävyn valinnasta täältä.

Jos et pääse kokeilemaan meikkivoidetta fyysisesti paikan päälle myymälään, voit kysyä apua sopivan sävyn valintaan esimerkiksi Jolien chatissa, jonka löydät aina verkkokaupan oikeasta alakulmasta vihreästä pallosta. Voit myös tilata ilmaisen kauneuskonsultaation.

Meikkivoiteen levitys

Tee näin: Käytä meikkivoiteen levittämiseen meikkivoidesivellintä, meikkisientä tai sormia. Ota meikkivoidetta maltillisesti ja aloita levittämään kasvojen keskeltä. Etene kohti kasvojen reunoja. Näin saat häivytettyä meikkivoiteen hiusrajaan, leukalinjaan ja leuan alle, eikä tuotetta tule vahingossa liikaa. Sävy on sopiva, kun leuan alle ja kaulaan ei piirry rajaa.

Kokeile tätä: Essen puolipeittävällä meikkivoiteella saat hehkuvan ja viimeistellyn meikin, ja samalla saat kasvoille SPF30-suojakertoimen.

Tummat silmänaluset ja ihon pikkuvirheet piiloon

Tee näin: Jos iho kaipaa meikkivoiteen jälkeen joihinkin kohtiin enemmän peittävyyttä, voit joko taputella niihin toisen kerroksen meikkivoidetta pienemmällä ja tarkempaa jälkeä tekevällä siveltimellä tai käyttää peitevoidetta.

Kokeile tätä: Esimerkiksi Mádaran nestemäinen peitevoide on ihanteellinen häivyttämään tummuutta silmien alta ja siitä on saatavilla useita eri sävyjä.

Älä peitä luonnollista kuultoa liialla puuterilla

Meikkivoide kiinnitetään irtopuuterilla, jotta lopputuloksesta tulee kestävä mutta luonnollinen. Kevyt irtopuuteri pitää meikkipohjan kuulaana.

Tee näin: Koputtele irtopuuteria hieman purkin kannelle ja pyörittele sitä kevyesti isoon pyöreään siveltimeen. Painele puuteri kasvojen keskiosaan: nenään, nenänpieliin, leukaan, otsalle, silmäluomiin ja silmien alle. Niin kasvojen reunat saadaan pysymään heleänä. Puuteri on hyvä nimenomaan painella kasvoille, sillä vetomaiset liikkeet voivat saada meikkipohjan liikkumaan paikaltaan.

Kokeile tätä: Couleur Caramel HD Silk Powder -irtopuuterin hienojakoinen koostumus sulautuu ihoon täydellisesti.

3. Valoa ja varjoa oikeisiin kohtiin

Saat luotua kasvoille varjoa ja korostusta aurinkopuuterilla. Mattainen aurinkopuuteri sopii varjostusten tekemiseen ja hehkuva, ”shimmerinen” bronzer korostusten tekemiseen.

Kokeile näitä: Hyvä mattainen aurinkopuuteri on Kjaer Weisin aurinkopuuteri. Ihanaa aurinkoista kuultoa kasvoille saat esimerkiksi Alima Puren hehkuvalla viimeistelypuuterilla.

Korostukset

Tee näin: Aloita tekemällä korostukset. Painele hehkuvaa aurinkopuuteria isoon pyöreään siveltimeen ja painele sitten kättä vasten, jotta tuote sujahtaa kunnolla siveltimen karvoihin. Lähde tuomaan lämpöä kasvojen korkeimpiin kohtiin, joihin aurinko osuu. Lisää aurinkopuuteria otsalle hiusrajaan, poskipäille ja nenään alaspäin suuntautuvin kevyin vedoin.

Varjostukset

Tee näin: Taputtele siveltimeen mattapintaista aurinkopuuteria ja painele kättä vasten. Lisää mattaista aurinkopuuteria poskiluun alle ylöspäin suuntautuvin vedoin. Varjostus luo vaikutelman korkeammasta poskiluusta. Voit sivellä varjostustuotetta myös leukalinjan alle ja kaulaan.

4. Kulmakarvat kuntoon

Saat kulmiin tuuheutta käyttämällä sekä kulmakynää että kulmageeliä.

Tee näin: Harjaa ensin kulmat ylöspäin käyttämällä kulmaharjaa. Piirrä sitten kulmakynällä pieniä kevyitä vetoja kulmakarvojen joukkoon omien kulmakarvojesi mukaisesti. Lyhyillä kulmakarvojen suuntaisilla vedoilla saat tuuhennettua ja muotoiltua kulmasi luonnollisen näköisesti. Vältä tekemästä liian paksuja vetoja, sillä se voi tehdä kulmasta raskaan näköisen. Pehmennä kulmakynän jälki harjaamalla kulmakarvan läpi kulmaharjalla.

Lopuksi levitä kulmiin kulmageeli, joka tuo kulmakarvoihin tuuheutta ja pitää ne paikallaan. Harjaa geeliä kulmiin ylöspäin suuntautuvin liikkein, niin karvat erottuvat toisistaan ja näyttävät tuuheammilta.

Vinkki: Kulmageeliä voi käyttää myös yksinään, jos et halua käyttää kulmakynää. Se sopii myös kiireisiin aamuihin, kun kulmiin haluaa nopeasti sipaista vähän väriä ja muotoa. Kulmageelejä on olemassa sekä värillisiä että värittömiä.

Kokeile näitä: Zuiin kulmakynä kuuluu Jolien suosituimpien kulmakynien joukkoon. Sillä on erittäin helppoa tehdä kauniisti muotoillut ja siistit kulmakarvat.

Parhaana kulmatuotteena palkittu Kjaer Weisin kulmakarvageeli taasen tekee kaiken tarvitsemasi: se muotoilee, antaa väriä ja tekee kulmakarvoista paksummat. Psst. Tähän on saatavilla myös täyttöpakkaus.

5. Helppo silmämeikki

Utuinen luomiväri ja rajaukset

Luomiväri ja rajaukset, joissa ei tarvitse olla liian pikkutarkka? Yes please! Yhdellä luomivärisävyllä ja simppelillä kynärajauksella saat loihdittua helpon mutta katsetta syventävän silmämeikin arkeen.

Ota esiin kaksi luomivärisivellintä: yksi isompi ja yksi pienempi sivellin. Tähän silmämeikkiin on toimivinta käyttää jotakin neutraalia sävyä, esimerkiksi ruskeaa tai harmaata, jonka sävyn intensiivisyyttä saat säädeltyä helpommin. Silmänrajauksen tekemiseen tarvitset silmänrajauskynän sekä pienen viistopäisen siveltimen.

Tee näin: Ota isompaan siveltimeen luomiväriä ja pyörittele sitä koko liikkuvalle luomelle aloittaen silmän ulkonurkasta edeten kohti sisänurkkaa. Kun väriä on tasaisesti koko luomella, ota samaa luomiväriä nyt pienempään siveltimeen.

Pienemmällä siveltimellä saat tehtyä tarkempaa jälkeä ja tummempaa lopputulosta. Levitä luomiväriä pienemmällä siveltimellä silmän ulkonurkkaan. Saat muotoiltua sillä syvyyttä katseeseen. Avaa silmä ja levitä luomiväriä kevyesti myös silmän alaluomelle, ripsien tyveen.

Häivytä lopuksi luomivärin reunat isommalla siveltimellä, jotta lopputuloksesta tulee luonnollisen utuinen.

Sitten on vuorossa silmänrajaukset. Käytä mustaa silmänrajauskynää. Silmänrajauksia tehdessä kannattaa katsoa suoraan peiliin. Luomia ei kannata venyttää ylös tai mihinkään muuhunkaan suuntaan, vaan katso rennosti suoraan eteenpäin.

Lähde tekemään pieniä lyhyitä vetoja ripsirajasta kohti korvaa. Yhden pitkän ja suoran vedon tekeminen on hankalaa. Kun olet silmän ulkonurkassa, katso eteenpäin ja mallaa mihin suuntaan lähdet tekemään rajauksen häntää. Toimiva tapa on vetää sitä esimerkiksi hieman kohti kulmakarvan päätä.

Kun rajaus on tehty, käy se läpi pienellä viistopäisellä siveltimellä. Pehmennä koko rajaus siveltimellä. Näin saat lopputuloksesta luonnollisemman ja pehmeämmän, eikä ole niin tarkkaa, onko rajaus mennyt aivan täydellisen suoraan.

Kokeile näitä: Kjaer Weisin voidemaisella luomivärillä luot samettisen, pitkäkestoisen silmämeikin. Und Gretelin silmänrajauskynällä loihdit utuisen rajauksen helposti. Kynä liukuu iholla pehmeästi ja jättää pitkäkestoisen, intensiivisen jäljen.

Ripsiväri

Ripsiväri viimeistelee silmämeikin ja avaa katseen. Ripsiä ei välttämättä tarvitse taivuttaa, kun lisäät ripsivärin pyörivin liikkein nostaen ripseä tyvestä alkaen.

Vinkki: Älä pumppaa ripsiväriä, jottei se kuivu. Pyöräytä sen sijaan harja ulos putkilosta ja tarvittaessa sipaise ylimääräinen väri ripsarin suuaukkoon.

Tee näin: Katso hieman alaspäin. Aloita ripsivärin lisääminen aivan ripsen tyvestä. Pyörittele harjaa ripsen vartta pitkin koko ripsiin samalla nostaen ripsiä ylöspäin harjalla. Katso koko ajan alaviistoon, niin ripsiväri painautuu ripsiin. Näin saat ripsistä todella kauniit ja tuuheat.

Jos ripsiväriä menee iholle, anna sen kuivahtaa ja pyyhi kuivunut ripsari pois vanupuikolla. Tuoreena se saattaa sutata muun meikin.

Kokeile tätä: Mádaran Deep Matter -ripsivärillä loihdit kauniit ja tuuheat ripset. Yhdellä kerroksella saat luonnollisemmat ripset, kerrostamalla saat lisää näyttävyyttä ja volyymiä. Kokemuksellamme Mádaran ripsari ei leviä tai varise päivän menoissa.

6. Tuo kasvoille luonnollista hehkua poskipunalla ja highlighterilla

Poskipuna tuo kasvoille ihanaa kesäistä hehkua. Highlighter antaa valoa ja kuulautta kasvojen korkeimpiin kohtiin, joihin valo osuu.

Tee näin: Taputtele poskipunaa pyöreään siveltimeen ja pyörittele sivellintä ensin käteen, jotta väri levittyy siveltimeen tasaisesti. Levitä poskipuna kasvojen korkeimmalle kohdalle, poskiluun päälle. Voit tunnustella sormin, missä oma poskiluusi on. Jätä highlighterille vähän tilaa poskipunan yläpuolelle. Hyvä muistisääntö on levittää poskipunaa posken keskiosasta, noin silmän mustuaisen kohdalta, kohti korvaa.

Pyörittele sitten highlighteria sormenpäähän, sipaise liiat pois kädelle ja taputtele kasvojen korkeimpiin kohtiin: poskiluun yläpuolelle, nenänvarteen ja amorinkaarelle huuliin.

Kokeile näitä: Alima Puren ihanan pehmeän voidemaisen poskipunan mansikkainen sävy Blossom sopii täydellisesti kesään.

Alima Puren korostusvoide tuo upeaa hohtoa kasvoille ja voidemainen koostumus levittyy pehmeästi.

7. Huultenrajauksilla täyteläiset huulet

Viimeistele lookki huulimeikillä, joka on piste i:n päälle ihanan helppoon mutta kauniiseen meikkiin.

Tee näin: Levitä huultenrajauskynää huulten reunaan vaaleimpaan kohtaan, jossa huulten sävy häivyttyy muuhun ihoon. Laita väriä rohkeasti huulten vaaleimmalle alueelle, sillä sisemmäs huuliin tehty rajaus saa huulet näyttämään ohuemmilta.

Levitä sitten huulille huuliöljyä tai -kiiltoa huulisiveltimellä. Se levittää samalla huultenrajauskynän joukkoonsa ja huulille tulee kaunis sävy.

Kokeile näitä: Kjaer Weisin runsaspigmenttisellä huultenrajauskynällä on helppo tehdä tarkkareunainen huulimeikki. Kynässä on pehmeä koostumus, joka liukuu helposti paikalleen ja auttaa huulikiiltoa pysymään paikoillaan pidempään.

Ultimaattisen ihana Absolutionin sävyttävä Le Lip Glow -huuliöljy korvaa huulikiillon, samalla hoitaen ja kosteuttaen huulia. Kevyesti sävyttävä huuliöljy jättää upean kiillon ilman tahmaista tunnetta. Huuliöljy on täydellinen tuote osaksi arkimeikkiä, mutta myös kaunis yhdistelmä tumman silmämeikin pariksi.

Katso tutoriaali videolta

Vietätkö kesällä häitä, valmistujaisia tai muita juhlia? Aloita ihon valmistelu hyvissä ajoin!

Jos tiedossasi on vaikkapa juhlat tai häät, joihin haluat ihanan kuulaan meikin, kannattaa ihoa alkaa hoitaa hyvissä ajoin ennen niitä. Tasainen ja heleä iho meikin alla kruunaa lookin.

Kuori ihoa noin kerran viikossa, niin se pysyy tasaisena, on vastaanottavainen ihonhoitotuotteille ja hyödyntää niiden ravinteet paremmin. Puhdista kasvot aina iltaisin päivän pölyistä ja mahdollisesta meikistä, jotta iho saa hengittää öisin ja epäpuhtaudet pysyvät poissa. Aamuisin riittää usein pelkkä huuhtelu vedellä. Kosteuta ihoa riittävästi ja käytä tarvittaessa esimerkiksi ihoa kirkastavia ja heleyttäviä tuotteita. Muista huolehtia myös kehon sisäisestä nesteytyksestä ja monipuolisesta ravinnosta, sillä kehon sisäinen hyvinvointi säteilee myös ihoon. Lue lisää kevään ihonhoitorutiinista täältä.

Muista suojata ihoa UV-säteilyltä käyttämällä aurinkovoidetta, kun oleilet auringossa pidempiä aikoja. Näin ihoon ei pääse syntymään epätoivottuja pigmenttimuutoksia ja sen sävy pysyy tasaisena. Jos ihoon on päässyt syntymään pigmenttimuutoksia, lue täältä miten saat häivytettyä niitä.

Ja sitten eikun nauttimaan keväästä ja tulevasta kesästä, kaunis. <3

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.