Meikit

7 askelta helppoon arkimeikkiin

22.04.2022, Jolie

Seitsemän yksinkertaista vaihetta, joilla syntyy trendikäs arkimeikki! Näillä ohjeilla aivan jokainen saa tehtyä kauniin meikin ilman turhia kommervenkkejä.

Voit halutessasi jalostaa meikkiä eteenpäin juhlavammaksi sävyjä vaihtelemalla tai lisäämällä vielä jotain extraa. Entistä yksinkertaisemman meikistä saat, kun jätät esimerkiksi luomivärin ja rajaukset pois.

Voit katsoa tämän tutoriaalin myös videolta.

Meikkaamisessa ei ole oikeaa tai väärää, joten kokeile rohkeasti mitkä tekniikat ja sävyt sopivat sinun kasvoillesi.

1. Hyvä pohjustus on kaiken a ja o

Kaunis meikki alkaa ihon valmistelusta. Hyvälle iholle on helppo tehdä kestävä ja tasainen meikki. Siksi säännöllinen ja ihotyypille sopiva ihonhoito on avainasemassa.

Iho kannattaa kuoria noin 1-2 viikon välein. Saat meikistä kestävän ja tasaisen, kun kuorit iholta kuolleet ihosolukot ja karheudet pois kasvokuorinnalla. Voit levittää kasvoille kuorinnan jälkeen kirkastavan ja pehmentävän naamion, esimerkiksi True Organic of Swedenin tuhkimomaskina tunnetun Sea Me Maskin. Näin ihosta tulee pehmeä ja siihen on vaivatonta lähteä meikkaamaan.

Pohjustus ennen meikkiä

Valmistele iho meikkiä varten kosteuttamalla se. Suihkuttele tai taputtele kasvoille kasvovettä ja painele se ihoon käsin. Lisää useampi kerros, jos iho tuntuu kaipaavan lisää kosteutta. Levitä kasvoille seuraavaksi kosteusvoide, joka samalla toimii primerina eli pohjustuksena meikin alla. Jos ihosi on kuiva, voit lisätä kosteusvoiteen sekaan muutaman tipan kasvoöljyä tai levittää öljyn vielä voiteen päälle.

Tässä vaiheessa on hyvä muistaa aurinkosuoja – erityisesti, jos meikkivoiteessasi ei ole sitä mukana. Jos tarkoituksenasi on oleskella päivän aikana auringossa, levitä kasvoille aurinkovoide ennen meikkiä. Joissakin meikkivoiteissa on suojakerroin mukana.

2. Kuulas ja kestävä meikkipohja

Näin löydät oikean meikkivoidesävyn

Omaan ihonsävyysi sopivan meikkivoidesävyn löydät kokeilemalla sävyjä leukapieleen. Kokeile muutamaa eri sävyä mahdollisimman luonnollisessa valossa ja testaa, mikä niistä häivyttyy ihoon parhaiten. Sopiva sävy sulautuu sekä kasvojen ihoon että kaulan ihoon.

Ihon pohjasävy on useimmiten viileä ja punertava tai lämmin ja keltapohjainen: valitse meikkivoide ihon pohjasävyn mukaan. Sopiva sävy ei ole liian vaalea tai tumma, tai kellerrä tai punerra erottuen ihosta. Jos olet kahden sävyn välillä, suosittelemme valitsemaan sävyistä mieluummin hieman tummemman, jottei lopputuloksesta tule kalpean näköinen. Lue lisää sopivan meikkivoidesävyn valinnasta täältä.

Meikkivoidesävyjä pääset testailemaan Jolien myymälässä Helsingin Töölössä. Jos et pääse kokeilemaan meikkivoidetta paikan päälle myymälään, voit kysyä meiltä apua sopivan sävyn valintaan täällä verkkokaupassa.

Meikkivoiteen levitys

Tee näin: Käytä meikkivoiteen levittämiseen meikkivoidesivellintä, hyvin kostutettua meikkisientä tai sormia. Ota meikkivoidetta maltillisesti ja aloita levittämään kasvojen keskeltä. Etene kohti kasvojen reunoja. Näin saat häivytettyä meikkivoiteen hiusrajaan, leukalinjaan ja leuan alle, eikä tuotetta tule vahingossa liikaa. Sävy on sopiva, kun leuan alle ja kaulaan ei piirry rajaa.

Kokeile tätä: Essen puolipeittävällä meikkivoiteella saat hehkuvan ja viimeistellyn meikin, ja samalla saat kasvoille SPF30-suojakertoimen.

Ihon pikkuvirheet piiloon peitevoiteella

Tee näin: Jos iho kaipaa meikkivoiteen jälkeen joihinkin kohtiin enemmän peittävyyttä, voit joko taputella niihin toisen kerroksen meikkivoidetta pienemmällä ja tarkempaa jälkeä tekevällä siveltimellä tai käyttää peitevoidetta.

Kokeile tätä: Mádaran nestemäinen peitevoide on ihanteellinen häivyttämään tummuutta silmien alta ja siitä on saatavilla useita eri sävyjä.

Puuteroi kevyesti

Meikkivoide kiinnitetään irtopuuterilla, jotta lopputuloksesta tulee kestävä mutta luonnollinen. Kevyt irtopuuteri pitää meikkipohjan kuulaana.

Tee näin: Koputtele irtopuuteria hieman purkin kannelle ja pyörittele sitä kevyesti isoon pyöreään puuterisiveltimeen. Painele puuteri kasvojen keskiosaan: nenään, nenänpieliin, leukaan, otsalle, silmäluomiin ja silmien alle. Niin kasvojen reunat saadaan pysymään heleänä. Puuteri on hyvä painella kasvoille, sillä vetomaiset liikkeet voivat saada meikkipohjan liikkumaan paikaltaan.

Kokeile tätä: Couleur Caramelin irtopuuterin hienojakoinen koostumus sulautuu ihoon täydellisesti.

3. Valoa ja varjoa oikeisiin kohtiin

Saat muotoiltua kasvoja tuomalla kasvoille varjoa ja korostusta aurinkopuuterilla. Mattainen, viileäsävyinen aurinkopuuteri tai varjostusväri sopii varjostusten tekemiseen ja hehkuva, ”shimmerinen” bronzer korostusten tekemiseen.

Korostukset

Tee näin: Aloita tekemällä korostukset. Painele aurinkopuuteria isoon pyöreään siveltimeen ja painele sitten kättä vasten, jotta tuote sujahtaa kunnolla siveltimen karvoihin. Lähde tuomaan lämpöä kasvojen korkeimpiin kohtiin, joihin aurinko osuu. Lisää aurinkopuuteria otsalle hiusrajaan, poskipäille ja nenään alaspäin suuntautuvin kevyin vedoin.

Kokeile tätä: Aurinkoista kuultoa kasvoille saat Laveran aurinkopuuterilla.

Varjostukset

Tee näin: Taputtele siveltimeen mattapintaista aurinkopuuteria tai varjostusväriä ja painele kättä vasten. Levitä poskiluun alle ylöspäin suuntautuvin vedoin. Varjostus luo vaikutelman korkeammasta poskiluusta. Voit sivellä varjostustuotetta myös leukalinjan alle ja kaulaan. Häivytä hyvin.

Kokeile tätä: Kjaer Weisin voidemaisen aurinkopuuterin tummemmat ja viileämmät sävyt 3 ja 4 ovat täydelliset varjostusten tekemiseen.

4. Kulmakarvat kuntoon

Saat kulmiin tuuheutta käyttämällä sekä kulmakynää että kulmageeliä.

Tee näin: Harjaa ensin kulmat ylöspäin käyttämällä kulmaharjaa. Piirrä sitten kulmakynällä pieniä kevyitä vetoja kulmakarvojen joukkoon omien kulmakarvojesi mukaisesti. Lyhyillä kulmakarvojen suuntaisilla vedoilla saat tuuhennettua ja muotoiltua kulmasi luonnollisen näköisesti. Vältä tekemästä liian paksuja vetoja, sillä se voi tehdä kulmasta raskaan näköisen. Pehmennä kulmakynän jälki harjaamalla kulmakarvan läpi kulmaharjalla.

Lopuksi levitä kulmiin kulmageeli, joka tuo omiin kulmakarvoihisi tuuheutta ja pitää ne paikallaan. Harjaa geeliä kulmiin ylöspäin suuntautuvin liikkein, niin karvat erottuvat toisistaan ja näyttävät tuuheammilta.

Vinkki: Kulmageeliä voi käyttää myös yksinään, jos et halua käyttää kulmakynää. Se sopii myös kiireisiin aamuihin, kun kulmiin haluaa nopeasti sipaista vähän väriä ja muotoa. Kulmageelejä on olemassa sekä värillisiä että värittömiä.

Kokeile näitä: Couleur Caramelin kulmakynä kuuluu Jolien suosituimpien kulmakynien joukkoon. Sen viidestä sävystä löytyy sopiva jokaiselle.

Parhaana kulmatuotteena palkittu Kjaer Weisin kulmakarvageeli taasen tekee kaiken tarvitsemasi: se muotoilee, antaa väriä ja tekee kulmakarvoista paksummat. Ja hei, tähän on saatavilla myös täyttöpakkaus.

5. Helppo silmämeikki

Luomiväri ja rajaukset, joissa ei tarvitse olla liian pikkutarkka? Yes please! Yhdellä luomivärisävyllä ja simppelillä kynärajauksella saat loihdittua helpon mutta katsetta syventävän silmämeikin arkeen.

Yksinkertainen luomiväri

Ota esiin kaksi luomivärisivellintä: yksi isompi ja yksi pienempi sivellin. Tähän silmämeikkiin on toimivinta käyttää jotakin neutraalia luomivärisävyä, esimerkiksi ruskeaa tai harmaata, jonka sävyn intensiivisyyttä saat säädeltyä helpommin.

Tee näin: Ota isompaan siveltimeen luomiväriä ja pyörittele sitä koko liikkuvalle luomelle aloittaen silmän ulkonurkasta edeten kohti sisänurkkaa. Kun väriä on tasaisesti koko luomella, ota samaa luomiväriä nyt pienempään siveltimeen.

Pienemmällä siveltimellä saat tehtyä tarkempaa jälkeä ja tummempaa lopputulosta. Levitä luomiväriä pienemmällä siveltimellä silmän ulkonurkkaan. Saat muotoiltua sillä syvyyttä katseeseen. Avaa silmä ja levitä luomiväriä kevyesti myös silmän alaluomelle, ripsien tyveen.

Häivytä lopuksi luomivärin reunat isommalla siveltimellä, jotta lopputuloksesta tulee luonnollisen utuinen.

Kokeile tätä: Kjaer Weisin voidemaisella luomivärillä luot samettisen, pitkäkestoisen silmämeikin.

Ei niin pikkutarkka silmänrajaus

Sitten on vuorossa rajaukset. Silmänrajauksen tekemiseen tarvitset mustan tai ruskean silmänrajauskynän sekä pienen viistopäisen siveltimen.

Silmänrajauksia tehdessä kannattaa katsoa suoraan peiliin. Luomia ei kannata venyttää ylös tai mihinkään muuhunkaan suuntaan, vaan katso rennosti suoraan eteenpäin.

Lähde tekemään pieniä lyhyitä vetoja ripsirajaan, läheltä silmän sisänurkkaa kohti korvaa. Yhden pitkän ja suoran vedon tekeminen on hankalaa. Kun olet silmän ulkonurkassa, katso eteenpäin ja mallaa mihin suuntaan lähdet tekemään rajauksen häntää. Toimiva tapa on vetää sitä esimerkiksi hieman kohti kulmakarvan häntäpäätä.

Kun rajaus on tehty, käy se läpi pienellä viistopäisellä siveltimellä. Pehmennä koko rajaus siveltimellä. Näin saat lopputuloksesta luonnollisemman ja pehmeämmän, eikä ole niin tarkkaa, onko rajaus mennyt aivan täydellisen suoraan.

Kokeile tätä: Couleur Caramelin silmänrajauskynällä loihdit utuisen rajauksen helposti. Kynä liukuu iholla pehmeästi ja jättää pitkäkestoisen, intensiivisen jäljen.

Ripsiväri

Ripsiväri viimeistelee silmämeikin ja avaa katseen. Ripsiä ei välttämättä tarvitse taivuttaa, kun lisäät ripsivärin pyörivin liikkein nostaen ripseä tyvestä alkaen.

Vinkki: Älä pumppaa ripsiväriä, jottei se kuivu. Pyöräytä sen sijaan harja ulos putkilosta ja tarvittaessa sipaise ylimääräinen väri ripsarin suuaukkoon.

Tee näin: Katso hieman alaspäin. Aloita ripsivärin lisääminen aivan ripsen tyvestä. Pyörittele harjaa ripsen vartta pitkin koko ripsiin samalla nostaen ripsiä ylöspäin harjalla. Katso koko ajan alaviistoon, niin ripsiväri painautuu ripsiin. Näin saat ripsistä todella kauniit ja tuuheat.

Jos ripsiväriä menee iholle, anna sen kuivahtaa ja pyyhi kuivunut ripsari pois vanupuikolla. Tuoreena se saattaa sutata muun meikin.

Kokeile tätä: Mádaran Deep Matter -ripsivärillä loihdit kauniit ja tuuheat ripset. Yhdellä kerroksella saat luonnollisemmat ripset, kerrostamalla saat lisää näyttävyyttä ja volyymiä. Kokemuksellamme Mádaran ripsari ei leviä tai varise päivän menoissa.

6. Eloa kasvoille poskipunalla ja highlighterilla

Poskipuna tuo kasvoille ihanaa kesäistä hehkua. Highlighter antaa valoa ja kuulautta kasvojen korkeimpiin kohtiin, joihin valo osuu.

Tee näin: Taputtele poskipunaa pyöreään poskipunasiveltimeen ja pyörittele sivellintä ensin käteen, jotta väri levittyy siveltimeen tasaisesti. Levitä poskipuna kasvojen korkeimmalle kohdalle, poskiluun päälle. Voit tunnustella sormin, missä oma poskiluusi on. Jätä highlighterille vähän tilaa poskipunan yläpuolelle. Hyvä muistisääntö on levittää poskipunaa posken keskiosasta, noin silmän mustuaisen kohdalta, kohti korvaa.

Pyörittele sitten highlighteria sormenpäähän, sipaise liiat pois kädelle ja taputtele kasvojen korkeimpiin kohtiin: poskiluun yläpuolelle, nenänvarteen ja amorinkaarelle huuliin.

Kokeile näitä: Alima Puren ihanan pehmeän voidemaisen poskipunan mansikkainen sävy Blossom sopii täydellisesti kesään. Alima Puren korostusvoide tuo upeaa hohtoa kasvoille ja voidemainen koostumus levittyy pehmeästi.

7. Täyteläiset huulet

Viimeistele lookki huulimeikillä, joka on piste i:n päälle ihanan helppoon mutta kauniiseen meikkiin.

Tee näin: Levitä huultenrajauskynää huulten reunaan vaaleimpaan kohtaan, jossa huulten sävy häivyttyy muuhun ihoon. Laita väriä rohkeasti huulten vaaleimmalle alueelle, sillä sisemmäs huuliin tehty rajaus saa huulet näyttämään ohuemmilta.

Levitä sitten huulille huuliöljyä tai -kiiltoa huulisiveltimellä. Se levittää samalla huultenrajauskynän joukkoonsa ja huulille tulee kaunis sävy.

Kokeile näitä: Kjaer Weisin runsaspigmenttisellä huultenrajauskynällä on helppo tehdä tarkkareunainen huulimeikki. Kynässä on pehmeä koostumus, joka liukuu helposti paikalleen ja auttaa huulikiiltoa pysymään paikoillaan pidempään.

Ultimaattisen ihana Joikin sävyttävä huuliöljy korvaa huulikiillon, samalla hoitaen ja kosteuttaen huulia. Kauniisti sävyttävä huuliöljy jättää upean kiillon ilman tahmaista tunnetta. Huuliöljy on täydellinen tuote osaksi arkimeikkiä, mutta myös kaunis yhdistelmä tumman silmämeikin pariksi.

Katso tutoriaali videolta

Onko tiedossasi häät, valmistujaiset tai muut juhlat? Aloita ihon valmistelu hyvissä ajoin!

Jos haluat ihanan kuulaan meikin tiettyyn tilaisuuteen, kannattaa ihoa alkaa hoitaa hyvissä ajoin ennen sitä. Tasainen ja heleä iho meikin alla kruunaa lookin.

Kuori ihoa noin kerran viikossa, niin se pysyy tasaisena, on vastaanottavainen ihonhoitotuotteille ja hyödyntää niiden ravinteet paremmin. Puhdista kasvot aina iltaisin päivän pölyistä ja mahdollisesta meikistä, jotta iho saa hengittää öisin ja epäpuhtaudet pysyvät poissa. Aamuisin riittää usein pelkkä huuhtelu vedellä. Kosteuta ihoa riittävästi ja käytä tarvittaessa esimerkiksi ihoa kirkastavia ja heleyttäviä tuotteita. Muista huolehtia myös kehon sisäisestä nesteytyksestä ja monipuolisesta ravinnosta, sillä kehon sisäinen hyvinvointi säteilee myös ihoon.

Muista suojata ihoa UV-säteilyltä käyttämällä aurinkovoidetta, kun oleilet auringossa pidempiä aikoja. Näin ihoon ei pääse syntymään epätoivottuja pigmenttimuutoksia ja sen sävy pysyy tasaisena. Jos ihoon on päässyt syntymään pigmenttimuutoksia, lue täältä miten saat häivytettyä niitä.

Tutustu myös:

Poimi meikkipussistasi uupuvat meikit mukaan tästä

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.