Ihonhoito

Skin cycling Jolien tapaan

03.02.2023, Jolie

Skin cycling on viime aikojen puhutuin ihonhoitotrendi. Näin teet sen Jolien tapaan.

Mitä on skin cycling?

Ihotautilääkäri Whitney Bowen kehittämässä skin cycling -metodissa tehdään ihonhoitoa neljän päivän sykleissä kolmella kulmakivituotteella: kuorinnalla, retinolilla ja kosteuttavalla seerumilla.

Neljän päivän jakso alkaa aina happo- tai raekuorinnalla syklin ensimmäisenä iltana. Seuraavana iltana on vuorossa retinolipohjainen tuote, joka uudistaa ja aktivoi ihoa. Luonnonkosmetiikassa tätä vastaava tuote on yleensä bakuchiol-pohjainen. Kolmantena ja neljäntenä iltana ihon annetaan levätä ja sitä kosteutetaan, minkä jälkeen sykli alkaa alusta. Tuloksia luvataan kuukauden jälkeen.

Mitä Jolien ihonhoidon asiantuntijat ajattelevat skin cycling -metodista?

Täältä voit katsoa Jolien IG-liven tallenteen, jossa kerromme skin cyclingista ja miten se mielestämme kannattaa toteuttaa.

Ihon luonnollinen uudistumisprosessi tapahtuu 28 päivän sykleissä, joten neljän päivän välein tapahtuva (rae)kuorinta on lähes kaikille ihotyypeille liian kuormittava. Kun ihoa kuorii paljon, se poistaa joka kerta iholta talia eli tuhoaa ihon omaa luonnollista suojamuuria. Tämä aiheuttaa pitkässä juoksussa sen, että iho alkaa taistelemaan vastaan ja kuivumaan. Herkkyydet saattavat lisääntyä ja iho alkaa ohenemaan.

Huomaamme asiakkaita kohdatessamme, että usein ihmisillä on muutenkin taipumuksena kuoria ihoa liian innokkaasti. Kuorimalla kuollut ihosolukko tuntuu poistuvan ja kosteus ja tehoaineet imeytyvät paremmin. Tämän vuoksi moni ajautuu kuorimaan ihoaan liiankin usein. Iho tottuu rankkaan hinkkaamiseen ja alkaa puolustautua sitä vastaan. Todellisuudessa iho kaipaa mekaanista kuorintaa harvoin, jos ollenkaan. Kemiallinen, kuten happokuorinta, on tämän kannalta hellävaraisempi vaihtoehto, mutta ei sovi erittäin herkälle iholle.

Me Joliella suosittelemme, että opit tuntemaan oman ihosi ja kuuntelemaan sen tarpeita. Trendien kokeilu on hauskaa ja suotavaakin, kunhan sen tekee omaa ihoaan kuunnellen. Suomalainen iho on tyypillisesti ohut ja iho on koetuksella pohjoisessa ilmastossa. Siksi kuorintaa kannattaa tehdä harkitusti. Kuori siis mieluummin harvemmin kuin liian usein. Jos ihosi on paksu tai rasvainen, useammin kuoriminen voi olla tilapäisesti hyvä idea, mutta emme suosittele kenenkään jatkavan sitä pitkiä jaksoja.

Jolien muistilista skin cyclingiin

  • Kunnioita ihon omaa suojaa ja kuuntele ihon reaktioita.
  • Puhdista lempeästi.
  • Kosteuta kasvovedellä aamuin illoin. Kasvovesi pehmentää ihon pinnan, jotta muut tuotteet pääsevät sukeltamaan ihoon.
  • Käytä seerumia joko säännöllisesti tai kuuriluontoisesti, riippuen miten voimakas seerumi on ja mitkä ihosi tarpeet ovat.
  • Muista kasvoöljy sekä silmänympärysvoiteen käyttö.
  • Kuori harkitusti ja mieluummin harvemmin kuin usein. Esimerkiksi syväpuhdistava naamio käy kuorinnan sijasta, tai kokeile (aluksi mietoa) happokuorintaa raekuorinnan sijaan.
  • Jos käytät musliiniliinaa tai konjac-sientä puhdistuksessa, se antaa jo itsessään iholle pienen kuorinnan.
  • Tue kasvojen lymfanestekiertoa kasvohieronnalla, gua shaamalla tai kasvoimukupeilla pari kertaa viikossa. Hieronta poistaa turvotusta ja kirkastaa ihoa.

Iho on vastaanottavaisin tehoaineille yöllä. Siksi se kaikista tehokkain seerumi kannattaa levittää iholle yötä vasten. Muista, että kosmetiikkatuotteet ovat vain osa ihon hyvinvoinnin kokonaisuudessa, johon kuuluvat myös uni, ravinto, liikunta ja henkinen hyvinvointi. Jos voit huonosti henkisesti, se näkyy ihossa. Mikään ihonhoitometodi ei yksinään pelasta tilannetta. Naisilla myös kuukautiskierto vaikuttaa ihon vointiin.

Jos ihossasi on ongelmia tai olet hukassa tuotteiden kanssa, ota yhteyttä kosmetologiin. Jolien asiantuntijat auttavat sinua verkkokaupan chatissä, Instagramin yksityisviestillä tai Jolie Shop & Spalla Töölössä.

Voit myös lähettää meille sähköisen ihonhoitokonsultaation.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.