Näin suojaat kasvosi auringolta

Valon määrä lisääntyy vauhdilla keväisin, ja sen tuoma elinvoima tuntuu meistä suomalaisista hyvältä. Siitä kannattaa ehdottomasti nauttia!

Kasvojen iho on koko ajan näkyvillä ja sitä emme voi peittää vaatteilla, vaikka isot hatut toki suojaavat jonkin verran ja ovat lisäksi kaunis kesäasuste. Liiallinen auringonpalvonta aiheuttaa ongelmia, kuten ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Olemme keränneet sinulle vinkit, joiden avulla suojaat ja hoidat ihoasi parhaiten kesällä – ja samalla nautit auringosta. Alempaa sivulta löydät myös aurinkovoiteen ja ihonhoitotuotteiden oikean levitysjärjestyksen!

Kirkastavat seerumit hyvä keino pigmenttimuutoksia vastaan

Kasvojen ihoa kannattaa alkaa valmistelemaan aurinkoa varten jo hyvissä ajoin ennen kesäkautta. Jos saat esimerkiksi pigmenttiläiskiä helposti, keskity melaniinin tuotantoa ehkäiseviin tuotteisiin ihonhoidossasi jo hyvissä ajoin kohti kesää siirryttäessä. Ne kirkastavat ihoa ja vaalentavat läiskiä tehokkaasti.

Myös jotkut hormonaaliset ehkäisyvalmisteet ja hormonaaliset muutokset altistavat ihon pigmenttimuutoksille. Jos siis mietit, miksi saat laikkuja kasvoihisi, kannattaa selvittää, onko mahdollisesti kyse hormonaalisesta vaikutuksesta.

Lue lisää pigmenttimuutoksista ja tutustu parhaisiin niitä ehkäiseviin tuotteisiin

Suojautuminen auringolta

Päivitä ihonhoitotuotteet kesän tarpeisiin

Keväisin ihoon saattaa nousta epäpuhtautta kuivan katupölyn ja kuivan ilman yhdistelmästä. Kosteutta haihtuu ja iho saattaa mennä tukkoon. Siksikin on hyvä päivittää ihonhoitotuotteet vastaamaan juuri sen hetken tarpeita.

Ohuet vesimäiset seerumit ja hoitonesteet ovat tämän kauden ykkösvalintoja. Talven tarpeisiin hankittu paksu voide kannattaa vaihtaa hieman kevyempään. Kasvoöljyjä ei kannata kesäkaudeksi heittää kaapin perälle, sillä niilläkin on ihon kosteuden haihtumista estäviä eli suojaavia vaikutuksia. Hyvin hoidettu iho myös ruskettuu tasaisemmin ja päivetys kestää iholla kauemmin.

Valitse kesäksi meikkipohja suojakertoimella

Myös meikkipohjat auttavat suojaamaan ihoa. Kesäksi kannattaakin valita suojakertoimellinen meikkipohja. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

Suojakertoimella varustetut meikkivoiteet eivät kuitenkaan yksin riitä suojaamaan ihoa samalla tavalla, kuin itse aurinkovoiteet. Syy on yksinkertaisuudessaan se, että meikkivoidetta tulisi levittää todella paksu kerros, että suojakerroin toteutuisi, eikä kasvojen hautaaminen kesällä paksun meikkivoidekerroksen alle kuulosta houkuttelevalta.

Meikkivoiteissa on usein myöskin melko matala suojakerroin. Tämän lisäksi suojakertoimellisissa meikkipohjissa on usein vain jompikumpi suoja, UVA tai UVB. Esimerkiksi Essen meikkivoiteessa on vahva UVA-suoja. Saadaksesi riittävän aurinkosuojan, ei Essen meikkivoide riitä suojaamaan ihoa rannalla auringossa. Sen lisäksi tarvitset aurinkovoiteen, jossa on myös UVB-suoja.

Mutta jos liikut vaikkapa kaupungilla ilman, että asetut ottamaan aurinkoa, on meikkivoiteen suoja kasvoille yleensä riittävä.

Mineraalimeikkipohjissa on aurinkosuojaa omasta takaa titaanioksidin ja sinkkioksidin ansiosta, mutta kuten todettu, se ei yksinään riitä suojaamaan kasvoja, jos oleskelet auringossa pidempiä aikoja. Se on hyvä plussa vielä aurinkovoiteen päälle suojaksi.

Suosittelemmekin levittämään kasvoille sekä aurinkovoiteen että suojakertoimellisen meikkivoiteen saadaksesi parhaimman tehon ja suojan!

Suojaa ihosi oman ihotyyppisi mukaan

Itse aurinkovoide kasvoille tulee valita omaa ihotyyppiä pohtien. Jos iho on vaalea, ei juurikaan rusketu ja siinä voi esiintyä pisamia, olet herkästi palavaa ihotyyppiä. Silloin valintasi on korkea suojakerroin: SPF 50 tai SPF 50+. Jos taas ihosi kestää aurinkoa paremmin ja hiusvärisi on luonnostaan tummempi, voit valita aurinkovoiteista SPF 30 tai siitä alaspäin omaa ihoasi tunnustellen.

Aurinkokauden alussa kannattaa suojakertoimen olla aina korkeampi, sillä iho ei ole vielä tottunut pitkän talven jälkeen suojautumaan itse auringolta. Pikkuhiljaa se kehittää omaa suojaa ja siten voi turvallisemmalla mielellä oleilla auringossa pidempiä aikoja. Muista kuitenkin välttää kaikista kuuminta ja polttavinta keskipäivän aurinkoa, noin klo 12–16. Aurinkovoidetta tulee lisätä iholle myös pitkin päivää, erityisesti uimisen jälkeen.

Myös sillä on merkitystä, kuinka paljon voidetta kasvoille ja vartalolle levittää. Pieni määrä ei välttämättä takaa, että purkissa luvattu suojakerroin toteutuu. Siksi on muistettava laittaa voidetta kunnolla joka paikkaan, myös luomiin ja korvalehtiin, jotka helposti unohtuvat suojata.

Aurinkovoiteet kasvoille

Kaikki aurinkovoiteet

Missä järjestyksessä ihonhoitotuotteet tulisi kesällä levittää?

Hyvä muistisääntö on levittää aurinkovoide viimeisenä, niin sitä ei tule vahingossakaan pyyhittyä pois. Ensin levitetään ihonhoitotuotteet ohuimmasta paksuimpaan, koostumuksen perusteella.

Meikkivoidetta käytettäessä aurinkovoide levitetään meikkivoiteen alle. Myös puuterimaisen pohjan kanssa aurinkovoide tulee meikkipohjan alle.

Aurinkovoidetta ei kannata säästellä. Sitä voi levittää vielä meikkipohjan päälle tuomaan kuulautta korostusvoiteen tavoin kasvojen korkeimpiin kohtiin, jotka altistuvat auringolle muutenkin ensimmäiseksi. Nenänvarteen esimerkiksi kannattaa levittää korkeakertoimellinen voide etenkin kesän alussa, koska nenä palaa erittäin helposti.

Kannattaa muistaa, ettei suojakertoimellisten tuotteiden päällekkäin käyttäminen ynnää niiden suojakertoimia yhteen, vaan lopullisen suojakertoimen määrä on maksimissaan se, mitä korkeimman suojakertoimen sisältäneessä tuotteessa lukee.

Kasvojen suojaamisessa oleellista on tunnistaa oma ihotyyppi. Ammattilainen esimerkiksi Jolien myymälässä tai Jolien verkkokaupan lomakkeen kautta voi auttaa sinua valitsemaan juuri sinun ihollesi sopivan aurinkovoiteen. Rusketus suojaa ihoa jonkun verran, mutta ei estä ihon palamista.

Aurinkoisia kesäpäiviä, nauti auringosta turvallisesti!

Tutustu myös:

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.