puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Kauneuden ja hyvinvoinnin verkkokauppa

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä jokaiseen tilaukseen

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 79 euron tilauksiin

Kaikki, mitä ihosi keväällä tarvitsee

Lisääntyvä valoisuus, päivä päivältä enemmän lämmittävä aurinko, heleä linnunlaulu, kerros kerrallaan kevenevät vaatteet… Kevät on ihan pian täällä!

Pikkuhiljaa lämpenevä ilma ja aurinko vähentävät monella ihon kuivumista ja lisäävät sen hyvinvointia. Toisaalta, jos lämpötila sahaa keväällä edestakaisin, iho voi edelleen tuntua kuivalta ja kaipaa paljon kosteutta.

Kevät on ihonhoidon kulta-aikaa. Karista talven tomut kuorinnalla sekä valitse vitamiinirikkaita kirkastavia ja kosteuttavia tuotteita. Loppukeväästä koostumukset voi päivittää astetta kevyempiin. Muistathan suojata kasvot huolellisesti auringolta, joka on iholle erityisen ankara pitkän talven jälkeen.

Luo hyvää mieltä ja virkisty lisäämällä ripaus hemmottelua ja kauneutta arkeesi. Hedelmäisen herkulliset tuoksut vievät ajatukset edessä häämöttävään kesään.

Syväpuhdista iho talven jäljiltä

Keväisin tuulinen sää ja katupöly pitävät ihoa edelleen koetuksella. Joskus kevät näkyy iholla puhkeavina epäpuhtauksina. Ilmassa leijaileva katupöly saattaa näkyä iholla herkistymisenä: punoituksena, kutinana tai näppyinä.

Kevät on aikaa, jolloin ihonhoidossa kannattaa panostaa puhdistamiseen. Se ei tarkoita ihon jynssäämistä voimakkailla puhdistustuotteilla, vaan puhdistamista, joka samalla kunnioittaa ihon kosteustasapainoa. Valitse siis itsellesi luottoputsari jokapäiväiseen käyttöön.

Kevään tärkein kauneusrituaali on ehdottomasti kuorinta tai syväpuhdistava naamio. Talven jäljiltä harmaa iho ei nimittäin kirkastu parhaimmillakaan voiteilla ja naamioilla, ennen kuin vanhoille ihosoluille annetaan kyytiä. Meikkipohja levittyy kauniimmin, huomattavasti vaivattomammin ja tasaisemmin, kun ihon pinta on sileä.⁠ Ihosta tulee vastaanottavainen hoitaville tuotteille.

Jos iho on paksu ja rasvainen, voit kuoria ihoa pari kertaa kuukaudessa rakeellisella kuorinnalla. Jos ihosi on suomalaisille tyypillisesti ohut, kokeile happokuorintaa, joka on raekuorintaa hellävaraisempi. Happokuorinta ei kuitenkaan sovi erittäin herkälle iholle. Myös esimerkiksi syväpuhdistava naamio käy kuorinnan sijasta.

Kuorinnan jälkeen levitä kasvoille kosteuttava naamio. Naamio on paitsi supertehokasta hoitoa, myös ylellinen hemmotteluhetki arjen keskellä, laatuaikaa joka on tarkoitettu vain sinulle itsellesi.⁠

Tuntuuko tuotteiden valinta hankalalta?

Voit kysyä neuvoa ihonhoitoon Jolien asiantuntijoilta verkkokaupan chatin kautta. Chat aukeaa sivun oikean alakulman vihreätaustaisesta puhekuplasta.

Heleytä iho kasvovedellä ja seerumilla

Puhdistuksen jälkeen tarjoile iholle kosteutta, kirkastusta ja heleyttä kasvovedellä tai hoitonesteellä. Kasvovesi valmistelee ihon pesun jälkeen ja avaa reitin muille tuotteille, jotka levitetään iholle tämän jälkeen. Keväisin kasvovedeksi sopii jokin ihana, heleyttävä tuote. Esimerkiksi kevyesti kuoriva kasvovesi kirkastaa ihoa kauniisti ja valmistelee sen seerumille ja voiteille.

Kasvovedet, hoitonesteet ja ohuet vesimäiset seerumit ovat tämän kauden ykkösvalintoja. Herättele talven koettelema iho runsaalla määrällä vitamiineja, antioksidantteja ja kosteutta.

Kasvojen ihoa kannattaa alkaa valmistelemaan kesää varten hyvissä ajoin. Jos saat esimerkiksi pigmenttiläiskiä helposti, keskity liiallista melaniinin tuotantoa ehkäiseviin tuotteisiin ihonhoidossasi. Kirkastavat seerumit ovat hyvä keino pigmenttimuutoksia vastaan. Lue lisää pigmenttimuutoksien hoidosta.

Kosteuta iho

Kuuntele ihosi tarpeita keväällä tarkalla korvalla – toisella iho saattaa kuivua keväällä ilmankosteuden lisääntyessä vähemmän kuin talvisin, toisen iho tuntuu kuivalta keväälläkin.

Talven tarpeisiin hankittu paksu voide sopii usein vielä maalis-huhtikuussa, mutta loppukeväästä se kannattaa useimmiten vaihtaa kevyempään, mutta silti runsaasti kosteuttavaan voiteeseen. Kevyemmät, vesipohjaiset voiteet sopivat monesti kevääseen hyvin. Iho kaipaa myös öljyä lukitsemaan kosteutta ihoon, varsinkin, jos iho tuntuu edelleen kuivalta.

Myös silmänympärykset voivat kaivata kevään koittaessa kirkastusta, kun katupöly kutittelee ja aurinko häikäisee. Vaihda silmänympärysvoide kirkastavaan, kohottavaan tai virkistävään vaihtoehtoon. Silmänympärysvoide on täsmähoitoa silmänympärysten herkälle iholle.

Suojaa iho kevätauringolta

Suojaa iho auringolta heti kevään alkaessa, jolloin iho on herkimmillään ja UV-säteily voimakasta. Talven pimeys on tehnyt ihosta aran UV-säteilylle ja sen oma, melaniinin eli ruskettumisen tuoma suoja on alhaalla. Tämän vuoksi aurinkokauden alussa kannattaa suojakertoimen olla korkeampi.

Aurinkovoide suojaa ihoa auringon UVA- ja UVB-säteilyltä, palamiselta sekä auringon aiheuttamilta ihomuutoksilta, kuten pigmenttiläiskiltä ja ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Kesän lähestyessä vanha aurinkovoidevarasto kaipaa päivitystä, sillä aurinkovoiteet säilyvät avaamisen jälkeen noin kahdeksan kuukautta. Joka kesä on järkevää hankkia uudet voiteet, jotta ne varmasti suojaavat sinua juuri niin kuin niiden pitääkin.

Aurinkoiset päivät voivat saada ihon näyttämään entistä kalpeammalta ja iholle saattaa kaivata hieman väriä. Itseruskettava on turvallinen tapa hankkia kaunis päivetys. Muista kuoria ja kosteuttaa iho hyvin ennen itseruskettavan käyttöä. Niin lopputuloksesta tulee kauniin tasainen, eikä se ala haalenemaan epätasaisesti.

Tuo kauniit kasvosi esiin kevään kirkailla meikkisuosikeilla

Keväällä haluamme kuulaan, kauniin ihon, joka näyttää freesiltä ja luonnolliselta. Kevään meikkipohja onkin luonnollinen ja ihanimmat meikit tuovat kasvoille raikkautta ja hehkua pastellisissa ja kirkkaissa väreissä.

Nyt on aika taputella poskille kaunis hehku ja sipaista myös huulille punaa. Kevät tuntuu erityisen ihanalta ja odotetulta.