Ihonhoito

Hei hei kovettumat ja kuivat kantapäät – 5+1 vinkkiä jalkojen hoitoon

15.03.2024, Jolie

Myönnetään – jalkojen hoito on usein se eniten laiminlyöty osa kauneudenhoitorutiinia. Terveet ja hoidetut jalat voivat kuitenkin tehdä ihmeitä koko kehon hyvinvoinnille, seisommehan jalkojemme päällä suuren osan päivästämme. Jalkojen hoitaminen kannattaa.

Kevään kolkutellessa jalkojen hoitamiseen usein herätään, kun ajatukset siirtyvät talvisaappaista ja villasukista kohti kepeämpiä kenkiä.

Jaamme viisi helppoa vinkkiä jalkojen hoitoon ja kovettumien poistoon, jotta voit astella kevein askelin kohti kesää.

1. Päivittäinen puhdistus ja kosteutus

Jalkojen päivittäinen puhdistus ja kosteutus on ensimmäinen askel terveisiin jalkoihin. Jalkojen hoitaminen ehkäisee kuivaa jalkojen ihoa.

Tee päivittäin näin:

  1. Puhdista jalat lempeällä saippualla ja lämpimällä vedellä, jotta lika, hiki ja bakteerit poistuvat jalkojen iholta.
  2. Muista kuivata jalat huolellisesti, erityisesti varpaiden välistä.
  3. Kosteuta jalat ravitsevalla jalkavoiteella, joka auttaa pitämään ihon pehmeänä ja kimmoisana. Sujauta rasvattuihin jalkoihin puhtaat sukat, niin voide ei tartu lattioihin ja lakanoihin.

Vinkki: Jalkojen viikoittaisena tehokosteuttajana voi käyttää Schollin kosteuttavia jalkanaamioita, jotka syväkosteuttavat jalat 20 minuutissa. Voit vain laittaa jalkanaamiosukat jalkoihin ja rentoutua.

2. Kylpy kovettumien poistoon

Kokeile jalkakylpyä. Se pehmentää ihoa ja helpottaa kovettumien poistoa. Valuta isoon vatiin lämmintä vettä, karkeaa merisuolaa ja muutama tippa eteeristä öljyä, kuten laventelia tai sitruunaa. Liota jalkoja vedessä 5-15 minuuttia. Merisuola pehmentää ihoa, laventelin eteerinen öljy rauhoittaa ja sitruuna raikastaa. Jalkakylvyn voi tehdä viikoittain tai silloin kun kaipaat rentoutumishetkeä.

Vinkki: Voit käyttää kylpyvedessä myös Nurmen merisuolakuorintaa.

3. Kuorinta tekee ihmeitä

Jalkojen viikoittainen kuoriminen poistaa kuollutta ihosolukkoa ja parantaa jalkojen verenkiertoa. Otollinen hetki jalkojen kuorinnalle on jalkakylvyn yhteydessä, kun iho on pehmeä. Kuorinnan voi tehdä myös suihkun yhteydessä.

Kuivat ja halkeilevat kantapäät? Schollin valikoimasta löytyy kuoriva kantapäänaamio, joka kuorii tehokkaasti paksua kantapään ihoa ja estää näin kantapäiden ihon halkeilun.

4. Raspaa kovettumat pois varovasti

Kovettumia voi muodostua erityisesti kantapäihin, päkiöihin ja jalkapohjiin. Poista kovettumat hohkakivellä tai jalkaraspilla. Tee kevyttä pumppaavaa liikettä, mutta älä käytä liikaa voimaa, jotta iho ei vaurioidu. Liian voimakas raspaaminen voi saada ihon jopa paksuuntumaan entisestään, joten hellävarainen käsittely silloin tällöin toimii paremmin. Kovettumien poiston jälkeen levitä jalkoihin kosteusvoidetta ja peitä jalat puhtailla sukilla yöksi.

Vinkki: Schollin elektronisella jalkaraspilla raspaat ja silotat jalat vaivattomasti ja nopeasti, etkä käytä vahingossakaan liikaa voimaa.

5. Oikeanlaiset kengät, pohjalliset ja sukat

Jalkojen terveys on myös kiinni oikeanlaisista kengistä ja sukista. Käytä kenkiä, jotka tukevat jalkaholvia, antavat varpaille tarpeeksi tilaa liikkua eivätkä hierrä. Vaihda sukat päivittäin ja valitse hengittäviä materiaaleja, kuten puuvillaa, estääksesi kosteuden kertymistä ja mahdollisia tulehduksia.

Mikäli kenkäsi eivät tue jalkojasi tarpeeksi tai teet esimerkiksi seisomatyötä, Schollin pohjalliset auttavat. Valikoimastamme löytyy Everyday-pohjallinen jokapäiväiseen käyttöön, Sport-pohjallinen urheilujalkineisiin ja Work-pohjallinen seisomatyöläisille.

+1: Viimeistele kotipedikyyri kynsilakalla

Kaunis sävy varpaankynsissä on ilo silmälle ja viimeistelee kesäasun.

Muista myös leikata varpaankynnet säännöllisesti. Tiesitkö, ettei kynsien reunoja kannata pyöristää? Se voi aiheuttaa sisäänpäin kasvaneen kynnen ja kipeän kynsivallintulehduksen.

Katso kaikki Kure Bazaar -kynsilakat.

Ota säännöllinen jalkojenhoito osaksi ihonhoitorutiinejasi nyt ja astu kesään itsevarmoin ja hoidetuin jaloin.

Voit myös tulla ammattilaisen hemmoteltavaksi pedikyyriin Jolie Spahan. Kokonaisvaltaisesta jalkahoidosta saat lämpimän, virtaavan ja voimaantuneen olon kaikkialle kehoon. Tutustu hoitoihimme täältä – tervetuloa!

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.