Palaneen ihon hoitaminen

puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Kauneuden ja hyvinvoinnin verkkokauppa

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä jokaiseen tilaukseen

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 79 euron tilauksiin

Ai, ai, aurinkoihottuma

Aurinkoihottuma on esteettisesti ikävä ja kivulias vaiva. Se voi ilmentyä kuumotuksena, kutinana, punoituksena, näppylöinä, läiskinä tai jopa rakkuloina iholla. Aurinkoihottumaa voi olla aikuisilla ja lapsilla paljon auringolle altistuvilla ihoalueilla kuten käsissä, kasvoissa, rintakehällä tai hartioissa. Vaikka tämä monimuotoinen valoihottuma voi näyttää hurjalta ja tuntua kutiavalta, se häviää iholta yleensä parin päivän aikana.

Aurinkoihottuman syntymekanismi ei ole täysin selvillä, mutta ihottuman tiedetään syntyvän UV-säteiden reagoidessa iholla olevien yhdisteiden kanssa. Nämä yhdisteet voivat olla ihon itsensä tuottamia (esimerkiksi hiki) tai herkistymistä erilaisille kosmetiikkaperäisille kemikaaleille. On myös huomattu, että aurinkoihottuma on yleisempää meillä pohjoismaalaisilla, herkästi palavilla vaaleaihoisilla, kuin muualla Euroopassa, ja yleensä atoopikot kärsivät tästä vaivasta muita enemmän.

Aurinkoihottuman hoito – mikä auttaa aurinkoihottumaan?

Välitön mekaaninen suoja

Peitä ihottuma-alue huivilla tai muulla vaatteella ja sen jälkeen jatkossa korkeammalla suojakertoimella. Älä ota aurinkoa edes aurinkovoiteen kanssa ennen kuin ihottuma on rauhoittunut!

Kotikonstit aurinkoihottumaan – näillä viilennät ihon!

Ihoa viilentävät after sun -tuotteet soveltuvat yleensä herkkäihoisillekin ja rauhoittavat aurinkoihottuma-aluetta. Ne sisältävät tulehdusta hillitseviä ja ihoa ravitsevia, antioksidanttisia kasviraaka-aineita, kuten aloe veraa. Ihon runsas kosteuttaminen on erittäin tärkeää. Voit säilyttää after sun -tuotetta jääkaapissa sen viilentävän vaikutuksen maksimoimiseksi.

Esimerkiksi Haut-Ségala Aloe Vera -Kosteuttava Geeli on äärimmäisen rauhoittava, hoitava ja parantava after sun -tuote sekä vartalon että kasvojen iholle.

Lue lisää after sun -tuotteista ja niiden käytöstä!

Myös luomukookosöljy toimii. Kookosöljyllä on antimikrobisia ja rauhoittavia ominaisuuksia, jolloin se soveltuu hyvin tulehtuneelle tai ärtyneelle, punoittavalle iholle. Ayurvedisesti kookosöljyä pidetään viilentävänä, ja sitä suositellaankin kuumottavalle ja ärtyneelle iholle. Kookosöljy on erittäin riittoisa ja edullinen käyttää: jo pieni määrä sulanutta öljyä leviää laajalle alueelle. Levitä mieluummin ohut kerros usein kuin yksi paksu kerros.

Hydrokortisonia suosittelemme vain, jos tilanne on erittäin paha tai edempänä mainitut keinot eivät rauhoita ihoa. Hydrokortisoni auttaa ihon kutinaan ja hieman rauhoittaakin ihoa, mutta kääntöpuolena se ohentaa ja kuivattaa ihoa.

Aurinkoihottuman ehkäisy

Jossitella ei voi, mutta ihon suojaaminen aurikosuojalla ehkäisee aurinkoihottumaa. Joissakin tapauksissa aurinkovoiteen vaihto tavallisesta, kemiallisesta aurinkovoiteesta fysikaaliseen aurinkovoiteeseen on vähentänyt tai jopa poistanut aurinkoihottuma-altistuksen.

Fysikaalisissa aurinkovoiteissa UV-suoja-aineina käytetään yleensä titaanidioksidia ja sinkkioksidia ja/tai kasviöljyjä, kuten karanjaöljyä. Fysikaaliset UV-suoja-aineet heijastavat UV-säteet pois iholta imeytymättä syvemmälle ihoon. Kemialliset aurinkovoiteen imevät UV-säteilyn itseensä ja jotkin niiden sisältämistä yhdisteistä voivat reagoida UV-säteilyn kanssa iholla aiheuttaen ihottumaa. Jos siis saat aurinkoihottumaa usein, harkitse aurinkovoiteen vaihtamista.

>> Aurinkovoideoppaan pääsivu

Lue myös:

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.