Näin poistat fysikaalisen aurinkovoiteen iholtasi

Aurinkovoiteiden poistaminen on oma lukunsa, josta saamme kysymyksiä pitkin kesää. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat niin kutsuttuja fysikaalisia aurinkosuojia, jotka muodostavat ihon pinnalle vedenkestävän kalvon. Suojaava vaikutus perustuu siihen, että kalvo heijastaa auringon säteet ihosta. Aurinkosuojan antavat sinkki- ja titaanidioksidi kannattaa pestä iholta pois illalla, jolloin ihon hengittävyys ja optimaalinen toiminta pysyvät yllä, eikä suoja kerrostu iholle.

Mikä tahansa tuote ei ole riittävän tehokas poistamaan fysikaalista aurinkovoidetta.

Poista fysikaalinen aurinkosuoja kasvoilta öljypohjaisella puhdistustuotteella

Hellävaraisin, tehokkain ja nopein vaihtoehto puhdistaa kasvot aurinkovoiteesta on öljypohjainen puhdistustuote. Voit tehostaa puhdistusta halutessasi esimerkiksi Absolutionin Konjac -sienellä tai musliiniliinalla. Älä kuitenkaan käytä sientä palaneelle iholle.

Öljymäiset puhdistustuotteet ovat hyviä siitäkin syystä, että ne soveltuvat myös lapsille. Lasten iholla kannattaa käyttää puhdistuksen apuna konjac-sienen sijasta pehmeää pyyhettä tai liinaa.

Suosi kesäisin tuplapuhdistusta kasvoille

Jos ihon pintaan jää harmaa tai valkonen kalvo, on aurinkovoidetta edelleen ihossa. Iho voi tuntua myös nihkeältä ja silloin pesu tulisi uusia. Kasvoille kannattaakin kesäisin tehdä kaksoispuhdistus.

Ensin öljyllä irrotetaan aurinkovoide, meikit ja päivän aikana kertynyt lika. Huuhtelun jälkeen levitä vielä kasvoille puhdistusmaito, -geeli tai -vaahto ja pyörittele loputkin jäämät huokosista pois.

Jos kasvojen puhdistuksessa käytetään kesäisin päivittäin konjac-sientä, ei kasvojen kuorinta-ainetta välttämättä tarvitse erikseen. Mutta jos iho tukkeutuu helposti, niin silloin hedelmähappokuorinta on hyvä vaihtoehto. Kokeile esimerkiksi Evolven Miracle Mask -kuorivaa hedelmähapponaamiota. Muista kuitenkin välttää aurinkoa heti happokuorinnan jälkeen.

Puhdista kuiva iho hellävaraisesti kosteutusta unohtamatta

Jos ihosi on todella kuiva, saattaa aurinkovoide tarrata todella napakasti kiinni kuiviin kohtiin. Hankaaminen vedellä ja saippualla on tässä kohtaan isoin virhe, eli kannattaakin keskittyä ihon lempeään ja kosteuttavaan puhdistukseen.

Kosteutus auringossa vietetyn päivän jälkeen on todella tärkeää. Ihosi ruskettuu kauniimmin ja säilyttää päivetyksen paremmin hyvin kosteutetulla iholla.

Poista fysikaalinen aurinkovoide vartalolta suihkuöljyn ja vartalosienen avulla

Aurinkovoide tulee poistaa iholta huolellisesti joka ilta. Kuten totesimme jo kasvojen kohdalla, toteamme saman vartalon kohdalla; öljyllä lähtee helpoimmin! Suihkuöljy tai voidemainen suihkusaippua on paras tapa liuottaa aurinkovoide pois. Sieni, pyyhe tai vartaloharja on myös oiva tapa tehostaa puhdistusta.

Vartalonkin iholle voi tehdä kaksoispuhdistuksen, eli ensin levitä iholle suihkuöljyä (tai mitä tahansa öljyä, mitä käytät myös kasvojen pesuun ja hoitoon) ja sen jälkeen suihkugeeli tai -voide. Vartalon iholle suihkuöljy tai suihkuvoide on paras puhdistaja yhdessä pehmeän vartalosienen kanssa. Erinomainen vaihtoehto suihkuöljyksi on Patykan vaahtoava suihkuöljy tai Evolven ravitseva suihkuöljy.

Tutustu suihkuöljyihin ja -geeleihin

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.