Yleinen

Viisi syytä suosia luonnonkosmetiikan aurinkosuojia

16.07.2016, Jolie

Luonnolliset aurinkosuojat ovat yksi luonnonkosmetiikan ajankohtaisimmista tuoteryhmistä juuri nyt, kun perinteisten kemiallisten aurinkosuojien haittavaikutukset puhuttavat ihmisiä ympäri maailmaa. Vaikka auringonpalvojien vakavatkin ihosairaudet lisääntyvät vauhdilla, ihanasta auringosta ja kesästä nauttiminen on silti useimmille meistä erittäin tärkeää ja voimaannuttavaa. Ihon oikeanlainen suojaaminen tekee siitä myös miellyttävää ja huoletonta.

Lue lisää, miksi kaikkien auringossa viihtyvien olisi hyvä käyttää luonnonkosmetiikan aurinkosuojia!

1. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojissa ei käytetä kemiallisia filttereitä

Synteettisessä kosmetiikassa käytetään kemiallisia aurinkosuojia, joissa auringon säteily kulkee UV-filtterin lävitse ja tämä vähentää säteilyn haitallisuutta. Itse kemialliset filtterit ovat kuitenkin aikamoisia kemikaalipommeja, ja mitä suurempi suojakerroin, sitä enemmän kemikaaleja. Synteettisen kosmetiikan aurinkosuojien riskeistä ollaan tietoisempia kuin aiemmin ja kemikaalilainsäädännöt kansainvälisesti ovat tämän myötä muuttumassa.Luonnonkosmetiikassa käytetään kemiallisten suojien tilalla fysikaalisia suojia, kuten titaanioksidi tai sinkkidioksidi, jotka heijastavat säteilyn pois iholta eikä se pääse kudoksiimme. Nämä fysikaaliset suojat myös jäävät ihon pinnalle, eivätkä imeydy verenkiertoon. Myöskin paljon kiistelty nanoteknologia on luonnonkosmetiikassa kielletty.

2. Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ovat turvallisia ihmisille

Kemiallisten suojien on todettu olevan haitallisia elimistölle. Kemiallisista suojista yksi yleisimmistä on oksibentsoni-yhdiste (Bentsofenoni-3), joka pääsee kulkeutumaan verenkiertoon ja näinhän ei kosmetiikassa saisi olla.Keskusteluissa synteettisten auringonsuojien riskeistä on noussut esiin, että niiden sisältämät estrogeenien kaltaiset kemikaalit huijaavat kehoa, mikä häiritsee elimistön omaa hormonitoimintaa ja saattaa stimuloida jopa vakavia hormoniperäisiä sairauksia.

3. Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ovat turvallisia luonnolle

Suojatuotteiden kemikaalit kulkeutuvat kauttamme myös ympäristöön. Kemiallisten aurinkosuojatuotteiden haitta-aineita löytyy myös järvien, jokien, merien, levien, ilman ja maaperän välityksellä ravintoketjustamme, ruoasta, juomasta ja äidinmaidosta. UV-suodattimien on lisäksi todettu olevan uhka koralliriutoille.

4. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat myös hoitavat ihoa

Kaikki Jolien valikoiman aurinkovoiteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja sisältävät fysikaalisen aurinkosuojan lisäksi ihoa kosteuttavia ja ravitsevia kylmäpuristettuja kasviöljyjä.

5. Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet eivät (enää) värjää ihoa valkoiseksi

Ongelmana fysikaalisissa suojissa oli aiemmin, että ne värjäsivät ihon valkoiseksi aikaansaaden hupaisan ja vähemmän esteettisen ”muumi-ihon”. Tänä päivänä tämä ei kuitenkaan ole enää ongelma, kiitos tehokkaan tuotekehityksen, ja nykyään laadukkaat luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet levittyvät iholle tasaisesti ja miltei huomaamattomasti.

Tutustu Jolien kattavaan aurinkovoideoppaaseen.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kerttu
Kerttu
7 years sitten

Valitettavasti luonnonkosmetiikan aurinkosuojat eivät kuitenkaan suojaa ihoa palamiselta ja uv-säteiltä läheskään yhtä hyvin, kuin kemialliset suojat. Itse melanooman sairastaneena nuorena naisena en uskalla luottaa luonnonkosmetiikkaan, sillä sattuneesta syystä vähäinenkin palaminen ja uv-säteilyn pääsy ihoon, moninkertaistaa riskini sairastua uudelleen. Tämän tekstin kuvistakin näkee, että rusketuksesta huolimatta, Oona on myös palanut! Rintakehä punoittaa eikä kasvojenkaan iho näytä kovin terveen sävyiseltä.

Elli
Elli
7 years sitten

Itse käytin lomamatkalla sekä synteettistä aurinkovoidetta että Biosoliksen aurinkovoidetta. Kummallista kyllä (tai siis ei yhtään kummallista) että paloin sen synteettisen spf 50 -voiteen kanssa (unohdin ottaa Biosoliksen mukaan ja lainasin aurinkovoidetta kaverilta) mutten luonnollisen kanssa joka on spf 30. Biosoliksen kanssa olen tottunut ettei tarvitse koko ajan lisäillä kun fysikaalinen aurinkosuoja kestää niin hyvin. Sinä päivänä kun olin auringossa (=varjossa niin paljon kuin pystyin) lisäsin jatkuvasti sitä spf 50 -voidetta eikä siltikään auttanut. Siinäkin oli fysikaalista aurinkosuojaa (titaanidioksia), mutta se oli nano -koossa, luonnonkosmetiikassahan on suurikokoista, liekö tässä sitten se ratkaiseva ero. Pysyn siis jatkossakin uskollisena luonnonkosmetiikan aurinkosuojille. Kotimaassa käytän… Lue lisää..

Reno
Reno
7 years sitten

Hei Kerttu! <3 Varmimmin tietysti palamiselta suojaavat vaatteet tai se, että välttää aurinkoa korkean uv-säteilyn aikana kokonaan. Sekä meillä että asiakkaillamme on kuitenkin hyviä kokemuksia uusista luonnonkosmetiikan aurinkosuojista.

Haiha
Haiha
7 years sitten

Väkisin kiinnitin kyllä itsekin huomiota ensimmäisen kommentoijan havaintoihin kuvasta. Joko rasva ei ole ollut tehokasta tai sitten aurinkoa on otettu todellakin hieman liikaa. Itselläni on ollut se ongelma, että keväällä ostamani kasvoille tarkoitettu Acorellen suoja jättää todella kiiltävän pinnan. Olen siis käyttänyt siis sitä pelkästään tai Madaran sävyttävän voiteen kanssa. Kasvot jäävät joka tapauksessa todella kiiltäviksi, ja kun en normaalistikaan käytä mitään puuteria tms. (ja ei kai sellaista edes voisi lisätä pelkän suojavoiteen päälle), on olo hyvin “kiiltävä”. Ei tämä tietty haittaa, jos on esimerkiksi rannalla, mutta itse en sellaista kovasti harrasta. Käytän suojavoidetta, jos olen pidempään päivän aikana ulkona.… Lue lisää..

Reno
Reno
7 years sitten

Hei Elli! Kiitos kun kerroit kokemuksistasi! Kiva kuulla, että olet löytänyt sinulle parhaiten toimivan aurinkosuojan valikoimistamme. <3

Reno
Reno
7 years sitten

Hei Haiha! Onko sinulla ollut käytössä Acorellen Sun Balm, kellertävä geelimäinen aurinkosuoja kasvoille? Tässä tuotteessa suoja tulee kasviöljyistä, ja tuote saattaa jättää joillekin ihoille kiiltävämmän lopputuloksen kuin muut vaihtoehdot. Acorellen tuotteista löytyy hyvä vaihtoehto tälle balmille, Acorellen Sun Spray -auringonsuojaspray, jota on saatavilla 30- ja 50-suojakertoimella. Tämä tuote sopii sekä kasvoille että vartalolle ja imeytyy/sulautuu ihoon todella hyvin jättämättä vaaleaa tai kiiltävää pintaa, ja sopii näinollen hyvin joko meikin alle tai ilman meikkiä. Tämä tuote ei oman kokemukseni mukaan myöskään värjää vaatteita. Myös Algamariksen auringonsuojaspray on lähes vastaava tuote, koostumukseltaan hieman kosteuttavampi. Jos pääset käymään shopilla esittelemme sinulle mielellämme kaikki… Lue lisää..

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.