Ihonhoito

Näin hoidat palanutta ihoa

11.08.2015, Jolie

Artikkeli on päivitetty 17.4.2023.

Kuten olemme huomanneet, Suomen kesä osaa olla kaikessa yllätyksellisyydessään kovin ennalta-arvaamaton. Pitkän ja viileän ajanjakson jälkeen on enemmän kuin ymmärrettävää, että lämpimien päivien kutsu soi voimakkaana ja houkuttelee pohjoisen asukit hiekkarannoille, kiireettömälle piknikille vehreiden puistojen katveeseen tai polskimaan upeisiin järvimaisemiin.

Varovaisin ja herkkäihoisinkin kesästä nauttija saattaa unohtaa mukavien aktiviteettien tiimellyksessä suojata ihonsa auringolta. Paikka auringossa tuntuu Suomen kesässä korvaamattoman arvokkaalta, mutta nautiskelun lomassa on myös paikallaan suojata iho sopivalla vaatetuksella, käyttää lierihattua, hakeutua välillä varjon puolelle ja levittää iholle aurinkovoidetta.

Auringon polttama iho

Lyhytaaltoiset UVB-säteet sekä polttavat että ruskettavat ja niiden voimakkuuteen vaikuttavat auringon korkeus, leveysasteet, pilvisyys ja maantieteellinen sijainti.

Voimakkaan aurinkoaltistuksen jälkeen iho alkaa aristaa ja punoittaa jo parin tunnin kuluttua ja polttaman vaikeus voidaan jakaa kolmeen luokkaan. Ensimmäisen asteen polttamassa iho punoittelee päivän tai pari ja muutaman viikon kuluttua palanut alue hilseilee lievästi. Toisen ja kolmannen asteen polttamissa on aina käännyttävä lääkärin puoleen, sillä silloin ihoon nousee punoituksen lisäksi pinnallisia rakkuloita sekä turvotusta ja rakkulat ovat syviä ja ulottuvat verinahkaan saakka.

Palanut iho on kesäseuralaisista ikävin ja se voi olla myös todella kivulias. Mikäli olet saanut ensimmäisen asteen kärähdyksen varotoimenpiteistä huolimatta, tartu Jolien kolmeen palaneen ihon täsmävinkkiin, joiden avulla kihelmöivä iho saadaan viilentymään ja elpymään.

Auringossa palaneen ihon hoito

1) Viileä suihku

Palanut iho tarvitsee välitöntä viilennystä, jotta palamisreaktio saadaan pysäytettyä. Ihoa voidaan rauhoittaa viileän suihkun lisäksi viileässä vedessä kostutetuilla pyyhkeillä tai ihoa vasten miellyttäviltä tuntuvilla puuvillaisilla vaatekappaleilla. Viileä vesi rauhoittaa palaneen ihon poltetta, punoitusta ja nopeuttaa ihon toipumista. Voit toistaa suihkun niin monesti kuin on tarpeen. Jos palanut iho on kipeä, on suositeltavaa nauttia myös kipulääkettä.

2) After Sun -voiteet

Rantakassiin kannattaa pakata aurinkosuojien lisäksi myös after sun -tuote. Viilentävät ja korjaavia tehoaineita sisältävät after sun -voiteet tarjoavat palaneelle, punoittavalle ja kihelmöivälle iholle välitöntä ensiapua ja tukevat ihon toipumista heti vahingon tapahduttua. Valikoimamme after sun -voiteista löytyy loistavia vaihtoehtoja sekä auringonpalvonnan jälkeiseen viilennykseen että palaneen ihon elvytykseen.

Miedon kookoksen tuoksuinen Algamaris After Sun Emulsio imeytyy iholle nopeasti jättäen kosteutetun tunteen ilman rasvaisuutta. Emulsio sisältää rauhoittavaa aloe veraa sekä punalevästä johdettuja alga-gorria-molekyyliyhdisteitä, jotka tukevat solujen puolustusmekanismeja ja omaavat erittäin korkean antioksidanttipitoisuuden. Alga-gorria sisältää runsaasti ihoa suojaavia mineraalisuoloja, flavonoideja, karotenoideja ja aminohappoja. Karitevoi sekä kookos- ja auringonkukkaöljyt palauttavat ihon kosteustasapainon aurinkokylvyn jälkeen.

Patykan After Sun Creamy Gel antaa iholle välittömästi raikkaan ja virkistyneen tunteen auringossa oleilun jälkeen. Voiteen fluidimainen ja kevyt koostumus hulahtaa ihoon nopeasti rauhoittaen sitä, ja antaen iholle miellyttävän kosteushunnun. After sun sisältää runsaasti kasviperäistä bisabololia, joka yhdessä aloe veran kanssa rauhoittaa ihoärsytystä. Ihoa uudistava vihreä mikrolevä suojaa ihoa ikääntymisen merkeiltä. Kasvipohjainen hyaluronihappo huolehtii ihon kosteustasapainosta. Kevyt koostumus on rikastettu luomulaatuisella karitevoilla, joka auttaa ihoa uudistumaan ja säilyttämään tasaisen päivetyksen.

3) Rauhoittava aloe vera -geeli

Aloe vera rauhoittaa palanutta ihoa. Aloe vera -kasvista valmistettu geeli suojaa ihon immuunijärjestelmän soluja auringon haitallisilta vaikutuksilta. Tulehdusta hillitsevien, kosteuttavien, pehmittävien, kutinaa rauhoittavien, viilentävien ja ihovaurioita korjaavien vaikutuksien ansiosta se on erinomainen apu palaneen ihon rauhoittamiseen.

Aloe vera -tuotetta valitessa on tärkeää varmistua siitä, että suurin osa geelistä on nimenomaan hoitavaa aloe veraa. Mitä korkeampi aloe vera -prosenttipitoisuus tuotteesta löytyy, sitä varmemman ja suoremman avun saat.

Valikoimastamme löytyvä Haut-Ségala Aloe Vera Gel sisältää vain muutamia raaka-aineita, ja on siksi erinomainen tuote myös herkästi reagoivan ihon hoitoon. Geeli on ihanteellinen viilentämään ja kosteuttamaan sekä vartalon että kasvojen ihoa auringonoton jälkeen. Aloe vera -geeliä voi käyttää myös seerumityyppisesti kasvo- tai vartalovoiteen alla, sillä se antaa iholle runsaasti vesimäistä kosteutta. Voide tai öljy puolestaan lukitsee tämän kosteuden ihoon sekä ravitsee ihoa. Kevyt geeli ei jätä iholle tahmaista tunnetta, ja sopiikin sen vuoksi loistavasti kesällä myös meikin alle.

Palamisen jälkeen iho on ensiarvoisen tärkeää suojata entistä huolellisemmin auringolta, olivatpa päivät aurinkoisia tai pilvisiä. Kuten artikkelin alussa mainitsimme, parhaiten ihoaan voi suojella peittävällä vaatetuksella, välttämällä liian pitkiä aikoja auringossa ja suojaamalla ihon aurinkovoiteella. Jos pähkäilet vielä sopivan aurinkosuojatuotteen valintaa, kurkkaa Jolien aurinkovoideopasta!

Turvallista auringossa oleilua!

Jutun lähteenä on käytetty Terveyskirjastoa.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mari Vee
Mari Vee
8 years sitten

Acorellen After Sun emulsiomainen vartalovoide on ollut käytössä nyt kesällä ihan ilman aurinkoakin. Kun kesäisiä kelejä ei kuulunut eikä näkynyt, niin valelin vartaloni tällä kesän tuoksuisella emulsiolla, koska en malttanut jättää voidetta kaapin perälle. Kun kerran on kesä niin nautitaan kesän tuoksuista sitten voiteen muodossa. Emulsio on tosian kesän tuoksuinen ja on sopivan kevyt koostumukseltaan.

Miia Rantonen
Miia Rantonen
8 years sitten

Moi Mari, Se on totta. Menee melkeinpä kevyestä parfyymistä, tuoksu on niin herkullisen kesäinen. Ja sehän on todella tehokkaasti ihoa kosteuttava ja rauhoittava, aivan hyvin voi käyttää “ilman” aurinkoakin. Onneksi nyt aurinko paistaa täydeltä taivaalta! Kaunista päivää Mari!

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.